Onko musta tullut keski-ikäinen?

*Sisältää mainoslinkkejä

Moni aina sanoo, että en saa pidettyä viherkasveja hengissä. Näin sanoin itsekkin aikoinaan. Kun ikää tulee alkaa kiinnostamaan ties mitkä asiat elämässä, mille en ennen antanut edes ajatusta. Mulla on jo hetken aikaa ollut viheskasvi hulluus, mille ei näy minkäänlaista loppua. Mää oon aina tykänny käydä kukkakaupoissa ja sielä on mun mielestä sellainen mystinen tuoksu. Kukkakaupoissa on myös aina todella raikas ja freesi ilma. Mun viherkasvi hulluus lähti liikkeelle itseasiassa siitä, kun luin joskus yhden artikkelin viherkasvien ilmaa puhdistavasta vaikutuksesta.

Kun työskentelen kampaamossa lähes joka päivä, niin itseäni kiinnostaa myös se liiketilan ilman puhtaus. Aloin pikkuhiljaa hankkimaan sinne viherkasveja ja huomasin, että pian mulla oli kokonainen ikkunallinen niitä. Ennen en saanut niitä pidettyä hengissä paria viikkoa kauempaa, mutta nykyään mun viherkasvit voi hyvin ja kukoistaa. Viherkasvit viihtyy paremmin, jos niillä on seuraa. Mitä enemmän kasveja sen parempi. Kuulostaa ehkä jo vähän bimbolta, mutta kukkia ja kasveja ei sen kummemmin tarvitse hoitaa, kunhan niistä välittää.

Muutamia kertoja vuodessa pesen kaikki viherkasvit.Vien ne suihkuun ja kastelen ne kunnolla ja pesen kaikki lehdet. Jos tarve vaatii, niin vaihdan mullat. Meillä etenkin kampaamossa lehtiin kerääntyy hiuslakkapölyä, mitä pyyhin niistä pois säännöllisesti. Suomessa viherkasvit tarvitsevat lannoitetta, vettä ja valoa. Ne on nykyään niin helppoja käyttää. Sekoitat vaan nestemäisen lannoitteen kasteluveteen ja kippaat multaan. Kukkia pitää myös kohdella hyvin. Nille on hyvä jutella ja soittaa musiikkia.. Kuulostan jo ihan höperöltä, mutta se on tosi.

Viherkasvien hoitaminen on myös itseasiassa aika terapeuttista hommaa. Kun näät jonkun kasvin vähän lurpallaan ja hoidat sitä ja se puhkeaa taas eloon on se tosi palkitsevaa. Viherkasvit säilyvät parhaiten elossa ikkunalla. Siinä ne saa tarpeeksi valoa. Kesällä en suosittele paahtavaa auringonpaistetta yhdellekkään kasville. Viherkasveissa on usein kasteluohje, mitä kannattaa noudattaa. Kasvit tykkäävät myös siitä, että niitä sumutetaan sumutepullolla. Mun mielestä viherkasvit tuo kotiin ihan erilaista kodikkuutta. Nykyään kukille on saatavilla hienoja ruukkuja ja niitä voi käyttää myös sisustuselementteinä.

Mää tykkään todella paljon sisustamisesta ja tässähän mulla onkin pieni projekti meneillään kokoajan. Meillä on kotona monessakin huoneessa ikkunalaudat ja niiden päälle saa kivasti erilaisia pieniä ruukkuja. Mää suosittelen jokaista kokeilemaan hankkimaan muutaman viherkasvin. Pitää vaan aina muistaa valo, lannoitus ja kastelu.

Jos tuntuu, että tästä ei tule yhtään mitään, niin erilaisilla vaihtoehdoilla voi kuitenkin sisustaa. Esimerkiksi Elloksen valikoimissa on ihania erilaisia ruukkuja*.  Mun ihastukseni on nämä roikkuvat maljakot, mitä aion hankkia seuraavaksi kotiin. Sinne voi laittaa vaikka vaan yhden lehden. Voin luvata, että sen saa pysymään hengissä kuka vaan. Roikkuvat maljakot löytyy TÄÄLTÄ*

 

 

Käy myös kurkkaamassa Autum Deals*. Paljon vaatteita ja etenkin kodin tavaroita löytyy valikoimista, jopa -50%. Shoippailemaan pääset TÄÄLTÄ*

-Umppu

7h+k Studio Postaussarja

*Sisältää mainoslinkkejä

Tässä postaussarjassa 7h+k laitan ennen ja jälkeen kuvia remonttikohteista, meidän (mun lapsuudenkoti) kodista vuosimallia 1983. Nyt vuorossa mun työhuone. Meidän kodin perimmäinen huone on aina ollut työhuone jo lapsuudesta asti ja sama toiminta sielä jatkuu edelleen. Kun aiemmin kerroin siitä, että alan tekemään erilaisia verkkovalmennuksia ja ylipäänsä teen tätä somea toisena työnä, niin mulla ei ole ollut siihen minkäänlaista tilaa kotona. Huoneessa oli vanha kellastunut parketti ja tämä oli ainut huone, mikä oli täysin alkuperäiskunnossa. Halusin siitä raikkaan ja valoisan. Tykkään ammattilaisissa siitä, että he myös ehdottavat ja olen aina valmis uusille ideoille. Mulla oli visio, mihinkä tehtiin hieman muutoksia. Luulin että katto olisi tarvinnut uusia, mutta siinä selvittiin vain maalauksella. Seinissä on vanha lasikuitutapetti, mikä on varmaan kaikkien remontoijien kauhu… seinät maalattiin valkoisella ja vanha valkoinen sai uuden freesin pinnan.

Lattia vaihdettiin valkoiseksi laminaatiksi. Laminaatti siitä syystä, että teen huoneessa töitä ja suihkin erilaisia aineita ja laminaatista lähtee esim hiuslakka hyvin pois. Tavallaan ihan pienellä sai niin erinäköisen lopputuloksen. Kattoon tuli hieman paksumpi koristelista, mitä on kodissa kaikissa muissa huoneissa. Lattiaan perus valkoiset listat. Työhuoneessa on ollut ennen työtaso, minkä vuoksi seinässä menee sähkölista, missä on pistorasioita. Senkin sai maalattua ja kusen virttämä kotelo sai uuden elämän. Se tulee jatkossakin olemaan tarpeellinen.

Olin aivan super tyytyväinen kädenjäljestä ja voin todella suositella  jälleen kerran Maalausliike Vainiomäkeä eteenpäin. Työn jälki oli ihan 5/5! Onhan se kuutenkin aina pikkusen eri näköinen, kun ammattilainen sen tekee, kun että itse teet.

 

Mulla on ollut aina haaveissa saada tehdä kotona töitä. Oon toki niitä tehnytkin tähän asti, mutta että mulla olis sellainen tila, mikä on tehty ja suunniteltu niin, että se palvelee sitä työntekoa. Mää oon huomannut itessäni sen, että töissä sekä kotona on jatkuva pieni häly taustalla ja välillä tarvitsen ihan täyden hiljaisuuden. Meillä on vihdoin kotona sen verran tilaa, että yksi huone on mahdollista hyödyntää työtilana ja sellaisena ettei tavaroita tarvitse jatkuvasti purkaa ja asentaa uudelleen. Tää huone sijatsee myös aivan toisella puolella taloa ja vaikka joku lastenhuoneessa kiljuis kurkku suorana niin se ei kuulu tänne.

Mää sain vihdoin kotiin oman studion, mistä oon aina haaveillut. Saan kaikessa rauhassa touhuta ja kukaan ei keskeytä. Mulla aukeaa pian omat sivut Beauty by U ja tämä huone valmistui juuri kun nakutettu, koska saimme kuvattua sielä ensimäiset verkkovalmennus materiaalit purkkiin eilen. Fiilis oli jotenkin niin rauhallinen ja suorastaan nautin siitä täydellisestä hijaisuudesta.

Vaikka remontti ei sinänsä ollut iso, niin huoneen luonne muuttui ihan täyisin. Tuntui, että se suureni monella neliöllä ja raikkaus, mikä tuli valkoisesta maalipinnasta ja lattiasta on ihana. Mää oon tästä huoneesta niin innoissani. Mää pystyn olemaan täällä monen oven takana piilossa ja huoneeseen on tavallaan oma sisäänkäyntikin. Aina remontin ei tarvi olla kallis ja uuvuttava. Joskus selviää ihan pikku jutuilla. Mää oon niin onnellinen siitä, että päätimme tai päätin ulkoistaa remontin, koska priimaa pukkaa ja aikaa säästyy.

 

Lue edellinen postaus postaussarjasta 7h+k makuuhuone kuin hotelli

Sisustus inspiraatioo löytyy myös Ellokselta*. Sielä on ihania uusia syksyn juttuja ja hyviä tarjouksia. Valo näyttelee nykyään sisustamisessa suurta roolia ja itsekkin valosisustamista inspiroituneena tilasin kotiin muutamia uusia ihania valaisimia. Shoppaile TÄÄLTÄ*

-Umppu