Mitä kaikkea uuteen kotiin?

Olen asunut koko lapsuuteni talossa, minne me muutamme. Meidän talomme on ollut alunalkaen paljon pienempi mitä se nyt on. Siihen on jälkikäteen rakennettu lisäosa. Kun on tietyllä tapaa lapsena oppinut asumaan aika väljästi ja nyt kun itsellä on oma perhe niin sitä tilaa kaipaa. Mun mielessä pyörii koko ajan, mitenkä kodin sisustan. On jotenkin niin ihana ajatella että mitään tavaroita ei tarvitse tunkea tai änkeä minnekään vaan kaikille löytyy ihan varmasti oma paikkansa. Keittiössäkin on varmasti kolminkertaisesti tilaa edelliseen nähden.

Olen aika minimaalisesti tehnyt jotain pieniä hankintoja uuteen kotiin. Olen aina haaveillut lattiavalaisimista ja nyt minulla on mahdollisuus laittaa sellainen. Kun on enemmän avaraa tilaa ja pintaa voi sisustuksessa käyttää hieman massiivisempia huonekaluja. Tämä lattiavalaisin saa paikan meidän olohuoneesta. Nyt myös teille blogin lukijoille on käytettävissä alennskoodi UMPPU millä saa miinus 15 % alennusta Belianin verkkokaupasta. Koodi on voimassa syyskuun loppuun asti.  Shoppaile täältä*.

Kun jokainen huone on tietyllä tapaa erilainen, niin sisustuksessakin voi käyttää jopa rajattomasti värejä. Mun mustavalkoisuus on pikkuhiljaa karissut ja tilalle on tullut pehmeämpiä vähän pastellisempia sävyjä. Haluan että olohuone kuitenkin säilyy valoisena ja raikkaana ja sinne en laita mitään tummia värejä. Tämä valaisin on siinä katseenvangitsija.  Meillä nykyisessä kodissa ole juurikaan ylimääräistä lattiapinta-alaa eikä oikeastaan mitään tasoja, millä saisi jotain kivoja sisustus tavaroita. Nyt ei  tietyllä tapaa tarvitse miettiä sitä, että mikä mahtuu minnekkin. Se on jotenkin niin vapauttava tunne. Belianin verkkokaupassa on paljon erilaisia persoonallisia huonekaluja, sekä sisustukseen liittyviä juttuja, kuten valaisimia esimerkiksi erilaisia mattoja.  Bongasin itse tämän liikkeen Instagramista. On kiva fiilistellä sitä minkälaiseksi uusi koti muodostuu koska sitä on tietynlainen mielikuva lapsuudesta. Mietin koko ajan että osaanko sisustaa sitä, sillä olen niin tottunut että siellä on tietyt tavarat tietyssä paikassa.

Joskus sitä saattaa sokeutua jopa omalle kodille. Olen jonkin aikaa tallentanut jotain inspiraatiokuvia erilaisissa sisustuksesta ja sellaisista mitä uuteen kotiin haluaisi. En osaa suunnitella paperille mitään, vaan minun on päästävä ensin tilaan jonka jälkeen voisin sisustaa. Musta on ihanaa että mulla on tulevaisuudessa kunnollinen tila, missä voin tehdä esimerkiksi perheen pyykki huollon. Saan kaikki pesuaineen ja purkkini järjestykseen niin ettei niitä tarvitse tunkea yhtään minnekään. Meillä on myös työhuone, minne voin levittää kaikki paperini, niin ettei tarvitse miettiä onko laskuissa ketsuppia tai onko ne mahdollisesti otettu maalauspaperiksi. Koko viikonlopun tein taas muuttoa ja nyt on jo lähestulkoon kaikki kaapit tyhjiä ja putsattu. Vaatehuone on myös tyhjä ja pesty ja pesuhuonekkin on valmis. On tässä muutossa vaan aikamoinen homma ja ainakin itse toivon, ettei seuraavaan pariinkymmeneen vuoteen tarvitse muuttaa.

Lamppu Beliani (tuote saatu)

-Umppu

Kaikki sai alkunsa makuuhuoneessa

sisältää kaupallisia linkkejä*

 

Kun aloitimme kodin remontin oli ensimäinen kohde makuuhuone. Olin kyllästynyt siihen maalaisromanttiseen tyyliin, mikä meillä vallitsi edellisessä kodissa ja mikä seurasi mukana tähän uuteen asuntoon, missä olemme asuneet nyt 5 vuotta. Halusin tilalle skandinaavisempaa tyylia. Makuuhuoneen pitää mun mielestä olla rauhallinen paikka, koska sielä me levätään, että me jaksamme. Rakastan mustavalkoisuutta ja siksi hankin meille… ei niin Juuson mieleen Tom of Finland pussilakanat. Mun mielestä aivan upea kuosi ja sopii meille loistavasti. Juuso kommentoi näitä sen verran, että en oo ennen elämässäni nukkunut mulkun päällä ;).

 

 

Päiväpeitto ja tyynyt on puhtaan rauhoittavat, mitkä löytyy Elloksen valikoimista. Löydät ne TÄÄLTÄ* mulla on tarjota teille Ellokselle alennuskoodi: 355431 20% alennusta* kodintuotteista – myös huonekalut ja tuotemerkit!

*Tarjousehdot:
Alennus koskee uutta tilausta Elloksen kodinvalikoimasta. Alennus koskee normaalihintaisia kodintekstiilejä, sisustustuotteita,
sisävalaisimia, tapetteja, mattoja ja huonekaluja. Alennus on voimassa 16.3.2017 asti, ja sen voi käyttää vain kerran.
Toimituskulut lisätään tilauksen loppusummaan. Alennusta ei voi yhdistää muihin alennuksiin tai tilaajaetuihin,
ale-/kampanjahintaisiin tuotteisiin, elektroniikkatuotteisiin ja -tarvikkeisiin, Design by -tuotteisiin eikä Odd Molly Home -tuotteisiin.

Mun uus ihastus kotona  on nämä paperiset säilytyspussit TÄÄLTÄ* Näiden sisään voi kätkeä kukkaruukut tai maljakot ja ne antaa hieman erilaista ilmettä sisustukseen. Näin myös facen konmari ryhmässä, missä oli laitettu kaikki perheen laturinjohdot pussiin ja vedetty vain itse latauspää ulos pussin kulmasta, jolloin se johtohelvetti oli piilossa ja kaikki näytti siistiltä. Aion sen toteuttaa meilläkin, kun vaan saan hankittua jatkojohdon, mistä saa virrat pois. Musta tuntuu, että meidän keittiö on täynnä erilaisia latureita ja niitä ei saa minnekkään piiloon ja ne on kuitenkin asia, mitä tarvitaan päivittäin.

 

Tilasin meille kotiin elämäni ensimäiset untuvapeitot. Kun sitä unta saa sen 2h yössä niin haluan panostaa laatuun.  Untuvapeitot TÄÄLTÄ* Peitot on aikamoinen sijoitus ja löysinkin sellaisen peiton, missä on kaksi samassa. Peitot voi kiinnittää neppareilla toisiinsa ja niistä saa ns. kesäpeiton ja talvipeiton. Sain siis yhden peiton jaettua meille molemmille näin testi mielessä, koska jos olisi ns. tyhjä arpa niin rahat todellakin menisi aivan hukkaan. Kaksi yötä sillä nukkuneena tilaan aivan varmasti toisen samanlaisen, jotta meillä on myös talvipeitot. Niin ihanan pehmeä ja lämmin <3 Matto TÄÄLTÄ*

Meidän uusin hankinta makkariin on suuri peili. Meidän vaatteet on yläkerrassa ja sieltä puuttui kokonaan peili. Hankin peilin ympärille myös valot, jos joskus haluaa hieman tunnelmaa, mutta lähinnä se on siinä koristeena. Valot TÄÄLTÄ*

 

 

 

Ikkunoissa on kevyet verhot, koska valkoinen olisi ollut liian valkoinen ja ihan musta olisi ollut liian musta. Verhot TÄÄLTÄ* Ehkä jossain vaiheessa kaipaan jotain pientä väripilkkua huoneeseen, mutta en vielä. Sen saa nopeasti, vaikka vaihtamalla verhot tai lisäämällä muutaman tyynyt. Vielä olis tarkoitus saada canvas taulut kiinni seinään ja niitä on vielä muutama jemmassa uusimmasta tulokkaasta. Mun to do listalla on jo pitkään ollut valokuvien kehittäminen ja oon nyt saanut aikaiseksi tilattua jo 5 kuvakirajaa ifolorilta. Aikamoinen homma siinä on, koska juuri katsoin niin koneellani on 17 000 valokuvaa… Toki niistä voi varmaan sen 10 000 heittää samantien roskakoriin kun sen vaan saisi aikaiseksi tehdä.

Odotan vielä sitä hetkeä, kun saan siirrettyä Viken omaan makuuhuoneeseen nukkumaan. Sen aika ei ole vielä, mutta teen sen kun yösyönnit loppuvat. Saan itsekkin paremmin silloin unta. Näin yliväsyneenä kuulo on niin herkässä, että ampaiset pystyyn jos vauva vaikka pieraisee unissaan 🙂 Josko se siirto auttaisi omaan sikeämpään unenlaatuun <3

Lue edellinen postaus: saako äiti olla seksikäs

-Umppu