Saako lapsen hiuksia värjätä?

Itse kampaajan työskennellessä törmään päivittäin aiheeseen: Saako lapsen hiuksia värjätä? Vastaus siihen on, että alle 16-vuotiaan hiuksia ei saa värjätä.  Jokainen ala kuutenkin kehittyy ja väriaineet muuttuu. Markkinoille on tullut uusi hybridiväri, mikä on ainutlaatuinen maailmassa, joka mullistaa täysin hiustenvärjäyksen. Lue aikaisempi postaus täältä.  Se myös mahdollistaa alle 16-vuotiaiden hiustenvärjäyksen. Tätä saa vain kampaamoista, eikä sitä voi missään nimessä verrata esimerkiksi vaikka kaupasta ostettuun väriin.  Myöskin se että ammattilainen on ammattilainen, eikä vessassa oleva äiti, jolla ei ole mitään tietoa välttämättä hiustenvärjäämisestä. Trillion tones by Rebecca Taylor on täysin uudenlainen värjäysmenetelmä. Myös Ilta-sanomat oli huomioinut uuden värin ja voit lukea lehden artikkelin TÄÄLTÄ

Tässä väri pähkinänkuoressa:

suomalaista sensitiivistä hiuskosmetiikkaa Ylöjärvellä valmistava Sim Finland on tehnyt läpimurron tuotekehityksessä ja on onnistunut kehittämään täysin uudenlaisen hiusvärin, jollaista markkinoilla ei ole vielä koskaan nähty eikä koettu. SensiDO Trillion Tones by Rebecca Taylor on kampaamoissa käytettävä hajusteeton hybridihiusväri, joka ei ole suoraväri, ei kestoväri eikä kevytväri, vaan kaikkia niitä. SensiDO Trillion Tones on suoraväripigmentteihin perustuva PPD-vapaa hapettuva hiusväri, jota voidaan käyttää myös kestovärin tavoin. Sen avulla onnistuvat kaikki värjäykset luonnollisesta ruskeista pasteilleihin ja raikkaisiin unicorn sävyihin, kuin myös harmaan värjäykset sekä hiussävyjen taitot.

SensiDO Trillion Tones by Rebecca Taylor -hybridiväri antaa jokaiselle kampaajalle ympäri maailman mahdollisuuden rikkoa perinteisiä raja-aitoja turvallisesti, sillä PPD -vapaa väri mahdollistaa myös alle 16-vuotiaiden hiusten värjäyksen kampaamoissa, eikä aina vaadi hiusten kuntoa rasittavaa esivaalennusta kirkkaiden lopputulosten saavuttamiseksi. Hybridivärin tuotekehityksen takaa löytyy amerikkalainen hiustaiteilija Rebecca Taylor, jonka mukaan myös tuotesarja on nimetty. Rebecca Taylor haastaa kampaajat kautta maailman toteuttamaan itseään ja luomaan mitä upeimpia värjäyksiä. Hybridiväri innostaa myös kampaamoasiakkaita hakemaan inspiraatiota ympäröivästä maailmasta, josta löytyy upeita sävyjä ja vivahteita, joita nyt on mahdollisuus saada omiin hiuksiin. Kampaamoissa käytettävä ammattilaisvärisarja sisältää viisi perusväriä, viisi pastelliväriä sekä valkoisen, joita yhdistelemällä kampaaja saa luotua triljoonia värejä ja sävyjä käsitellyille, käsittelemättömille ja jopa harmaille hiuksille.

Ennen
Värit 

Jälkeen

Moni asia on muuttunu  verrattuna vaikka siihen omaan lapsuuteen. Muistan kuinka onnellinen olin kun sain 7-vuotis lahjaksi permanentin. En mitään muuta toivonut niin paljon, kun sitä.Nyt jos laittaisit lapselle permanentin 7-vuotiaana, niin sut joukko lynkattaisiin Vauva foorumilla tai muuten vaan täydelliset äidit hyökkäisi sun kimpuun, kun myrkytätä lapsesi. Tästä myös kiitos somen.  Nuoret pojat ja tytöt seuraavat silmä kovana youtube tähtiä. Oma poikani halusi ensin siniset hiukset Roni Backin innoittamana, jotka toteutimme hänelle sinisellä hoitoaineella. Se ei pysynyt kun muutaman pesun. En ollut vielä silloin testannut tätä hybridi väriä. Se ei kuitenkaan riittänyt vaan hän halusi sateenkaari hiukset Herbalistin innoittamana.

Ainut väri, millä tähän suostuin oli nimeomaan Trillion tones. Kuvissa on siis vanhin lapsistani ja hänen yksi unelmien täyttymys. Värjäys on toteutettu kmapaamossa, turvallisesti, ammattitaidolla turvallisilla väreillä (mitkä soveltuu alle 16-vuotialle).   Olen ollut nyt useassa tapahtumassa ja koulutuksessa, missä käsitellään TT välisarjaa ja keskustellut asiasta värin luoneen kemistin kanssa, kuka tietää tästä väristä kaiken.Tässä ei siis ole tehty mitään väärää, eikä rikottu lakia. Hiusväri on tyvessä aika haalea, mutta se ei haitannut.

Lasten hiustenvärjääminen on asia mistä saa aikaan ristiriitaisia keskusteluita. Mää itse koen, että lapsen on tärkeää saada totetuttaa itseään. Hän halusi sateenkaarihiukset ja ne hän sai ja se onni mikä lapsen kasvoilla näky. Varmasti moni pyörittelee nyt silmiään ja päivittelee, että mää en ainakaan, mutta en itsekkään olisi tätä tehnyt ennen tätä uutta hiusväriä. Tämä ei myöskään tarkoita sitä, että minusta tulee nyt lastenhiusten värjääjä.

Mää oon saanut nähdä läheltä, kuinka tällä värillä värjätään hiuksia. Väri ei tuoksu eikä tunnu oikeastaan miltään. Tämän sarjan kanssa voi kikkailla rajattomasti ja samasta väristä voi tehdä suoraväristä kestoväriin. Itse koen, että tämä on aivan super hyvä lisä omaan värikaappiin, eikä tarvitse olla miljoonaa tötteröö kaapissa.

Tämä värisarja vaatii myös hyvää värioppia.  Ilman sitä voit olla varma että värit ei onnistu. Jokainen väri sekoitetaan suoraan pigmenteistä. On olemassa punainen, sininen, keltainen, musta, valkoinen ja pastelli värit. Jokainen väri tehdään gramman tarkkudella. Tässä värissä on myös aina huomioitava asiakkaan pohja, minkälaiseen hiukseen väri laitetaan. Jos pohja ei ole puhdas vaalea, niin siihen on esimerkiksi aika turha koittaa saada jotain pastellivivahdetta, koska se ei näy. Muutenkin pastellisävyissä tarvii olla aina täysin vaalea (vaalennettu pohja).

Näillä väreillä värjääminen vaatii myös kampaajalta paljon, koska jokainen väri sekoitetaan, eikä esimerkiksi vihreä ole valmiina purkissa, vaan se sekoitetaan  keltaisesta ja sinisestä. Trillion tones väreillä värjääminen vie ehkä hieman enemmän aikaa, kun normaali värjäys, varsinkin jos hiuksen joutuu esivaalentaan pohjalle. Hintaluokaltaan se on hieman kalliimpi, kun tavallinen värjäys koska siihen menee myös aikaa enemmän. Kun väri huuhdellaan tehdään se kylmällä vedellä ja hiusta ei saa pestä kahteen päivään. Ei myöskään suositella käytettäväksi muotoilutuotteita (ainakaan niitä, mitkä sisältää alkoholia).

Me ollaan tehty 4 erilaista videoo meidän youtube (Prime Estrada) kanavalle tästä trillion tones väristä. Tässä on ensimäinen, missä testaamme väriä ensimäistä kertaa. Uusin video on nopea lettinutura, minkä jokainen voi tehdä itselleen muutamassa minutissa.

Lue edellinen postaus: Onko lapsiluku täynnä?

-Umppu

Menikö Vappu kännissä?

Mää muistan vielä, kun sitä oli nuori ja alkoholi kuului ihan mun jokaiseen vappuun. Se kuului myös ehkä turhankin usein viikonloppuihin ja joskus vielä pari päivää putkeen. Jos muistelen sitä aikaa niin ne on olleet mun elämästä ihan super hauskoja vuosia. Moni asia olisi jäänyt kokematta jos en olisi silloin antanut mennä.

Juon nykyään todella harvoin. Jos juon on se ehkä lasi kuohuvaa maksimissaan kerran kuussa, jos sitäkään. Siitä hommasta on mennyt jotenkin hohto. Mää oon monesti miettinyt Suomalaista juomakulttuuria ja jopa kauhistellut sitä. En tiedä miksi jokaiseen juhlaan on aina yhdistettävä alkoholi? Onko olemassa firman bileitä, missä ei vedetä kaatokännejä? Tai mitenkäs pikkujoulut, missä ne hiljaisimmatkin ihmiset ”repäisee” oikein kunnolla ja yleensä se päättyy 100% varmuudella itsensä nolaamiseen.

Mun ei oo tarkoitus tässä moralisoida kuitenkaan yhtään ketään, vaan haluan kyseenalaistaa jokaisen juomista. Onko jokainen kerta välttämätön ja onko aina tavoite päästä sellaiseen tilaan, että muisti lähtee tai yöllä oksennetaan edellisen päivän juhlaruoat ulos.

Vaikka nyt hyvänä ja ajankohtaisena esimerkkinä Vappu. Jos sitä vaikka haluaisi mennä perheen kanssa vapputorille on se melkein mahdotonta. Saat pelätä ettei joku kaadu sun päälle. Joku oksentaa suihkulähteeseen ja samalla saatat nähdä aikuisen ihmisen kusemassa kadunkulmassa. Lapsilla pitäis olla suojalasit, ettei ohikulkija vahingossa tumppaa röökiä heidän päälleen.. Parempi siis pysytellä täällä kotona.

Miks edes ylipäänsä kirjoitan tästä asiasta?  Ehkä siksi, että seuratessani ihmisiä vaikka ig:ssä tuntuu musta että joka viikonloppu on sama kuva viinilasista. Mää vielä ymmärrän sen nuorilla ja oonhan sitä itsekin tehnyt (kuten ylempänä kirjoitin), mutta sitten ne mun kanssa suht samassa tilanteessa olevat?

Lasi viiniä nautiskellen.. ei se ole mun mielestä paha ollenkaan, mutta voiko parin pullollisen jälkeen sanoa nautiskellen viiniä? Mää oon ainakin huomannut että kaikki riidat yms saa alkunsa alkoholista. Ihminen muuttuu ihan erilaiseksi. Joistain tulee agressiivisia, toisista tulee hälläväliä tyyppejä. Alkoholi muuttaa jokaisen persoonaa.

Onko joku kuka ihan rehellisesti voi sanoa pitävänsä puolisosta humalassa. Mää voin sanoa, että mää en ainakaan. Koskinen on ainakin ihan super raskas ja tuskin oon itsekkään yhtään sen siistimpi. Jos sitä aikaa yhdessä todella vähän niin en jaksa sitä aikaa katsella toista humalassa. En kyllä jaksa muutenkaan (humalassa).

Mulla käy niin, että jos juon niin mun muisti pätkii pahasti. Se on tosi pelottavaa ja siks en edes halua. En halua enää niitä tunnetiloja ja morkkiksia seuraavana aamuna, että joudun miettiin että kehtaako sitä näyttää naamaansa enää missään.

Mulla on nyt sellainen elämänvaihe, että ei vaan pysty venyyn. Vapaa-aikaa on niin vähän tai sitä ei ole, enkä halua viettää sitä hirveessä hedarissa. Ei tämä kuitenkaan sitä tarkoita ettenkö voisi en vaan halua. Tai no mistä sitä tietää jos vaikka tulevalla Kreikan matkalla otankin 3 lasia viiniä? Jos vaikka oikein repäsen ja juon itseni humalaan? Viimeksi taisin sitä olla Blockfesteillä elokuussa.

Todella monissa suhteissa alkoholi varjostaa parisuhdetta ja se saatta olla asia, mistä ei puhuta. Se vaan jotenkin salaa hyväksytään. Ei aina myöskään ymmärretä, että kaikki ongelmat johtuvat usein alkoholista tai sen tuomista ilmiöistä. Jos ihan rehellisesti sanon niin mua ottaa aivoon ihan joka kerta, kun puolisoni juo. Niitä kertoja ei ole montaa, mutta joka kerta mua vituttaa. Aina tulee jotain ja yleisin on ”mää lähden ihan kohta kotiin”. Ehkä ärsyttävintä on se seuraavan päivän märehtiminen ja saamattomuus.

Voisin vaan kuvitella, mikä soppa siitä syntyis jos tulisin itse kotiin siinä 5 maissa Hesen pussin kanssa ja nousisin ylös iltapäivästä.. tai se ei edes ole mahdollista, koska kolme suuta huutaisivat äitiä ja velvollisuudet kutsuisi. Ehkä tämän postauksen idea on miettiä sitä omaa alkoholinkäyttäytymistä. Voisinko mennä juhlimaan joskus ilman alkoholia? Onko pakko juoda aina humalanhakuisesti? Voisiko joskus juomisen jättää kokonaan väliin?

On ollut hienoa elää nuoruusvuodet vapaudessa ja mennä spontaanisti, mutta onneksi ne asiat on silloin koettu ja nyt on taas eri elämänvaihe meneillään. Toivottavasti kaikilla oli hauska Vappu ja sellainen, että siitä jäi hyviä muistoja. Me ollaan tänään varmaan ihan perheen kesken ja touhutaan jotain hauskaa yhdessä. Olisihan sitä voinut olla vähän kauniimpi ilma, mutta siihen ei voi vaikuttaa, joten näillä mennään.

Ja nyt viimeistään kannattaa laittaa meidän Prime Estrada youtube kanava seurantaan. Tässä jaksossa me kokeilemme ensimäistä kertaa uutta Hybridi väriä  nimeltään Trillion tones by Rebecca Taylor. Väri on täysin uusi koko maailmassa ja pääsimme testaamaan sitä ensimäisten joukossa. Löydät meidät myös instagramista @prime_estrada.

Jos muuten haluat esimerkiksi kesän juhlat taltioida, niin voin suositella lämpimästi Noora Näppilää kuvaamaan. Hän saa muistoihisi upeasti hetket. Nooraan voit ottaa yhteyttä [email protected]

Mun kuvissa oleva ihana mekko on House of Brandonilta* ja löytyy TÄÄLTÄ* 

 

Lue edellinen postaus: Uhriutuminen ja säälin hakeminen