Minkälaisen kampauksen voi tehdä vartissa?

 

 

Aikamoista haipakkaa ollut viimeiset kaksi päivää. Aloitimme kollegani Hannan kanssa meidän Prime educationin koulutuskiertueen keskiviikkona. Ensimmäinen koulutus oli Tampereella Biancaneven* ihanassa showroom miljöössä. Meillä oli vuorossa kampauskoulutus, missä  me toteutimme meidän malleille 15:ssä minuutissa kampauksia. Moni kampaaja pelkää tehdä kampauksia ja käyttää siihen meidän mielestämme aivan liian kauan aikaa ja halusimme tarjota ratkaisuja tähän ongelma. Me molemmat tykätään tehdä tosi paljon kampauksia ja ollaan tässä vuosien varrella löydetty sellaisia hyviä neuvoja, tipsejä ja vinkkejä mitenkä saa toteutettua upeita kampauksia käyttämättä niihin liikaa aikaa. Tää oli meille molemmille meidän ensimmäinen koulutus ja mielestänne onnistuimme siinä aika hyvin. Onhan se toisaalta jopa hieman jännittävää puhua oman alan kampaajille.

Se mikä tekee tästä meidän koulutuksesta hieman erilaisen on se, että me olemme tässä vain kaksin mukana. Meillä ei ole mitään isoa firmaa taustalla mikä hoitaa meidän puolesta järjestelyt vaan teemme kaikki itse. Keskiviikko meni käytännössä koko päivä roudaamiseen. Onneks mun perheautoon mahtuu tavaraa, sillä auto oli lastattu täyteen ruokapöydän tuoleja myöden tavaraa.

Meillä oli ihan oikeita malleja, mutta myös mukana muutama kampauspää. Siitä syystä, että ehdimme valmistelemaan kaikki valmiiksi. Usein suurissa koulutuksissa mallien pohjatöissä kouluttajilla on käytössä assareita. Toisaalta itse en edes haluaisi että joku tekisi mulla kaiken valmiiksi, koska en silloin kokisi, että se olisi mun tekemä työ.

Koulutuksen jälkeen olimme molemmat ihan fiiliksissä siitä, että ylipäätänsä saatiin ensimmäinen koulutus lyötyä purkkiin ja se meni oikeastaan aika hyvin. Mää ehdin jo alkuun hermoilla, kun olin katsonut kelloa väärin ja kuvitteli, että meillä on tunnin vähemmän aikaa. Me tehtiin 10:n kampausta puolessatoistatunnissa, eli siinä ei jäänyt kun 15 minuuttia aikaa per kampaus. Me halutaan rohkaista näillä koulutuksilla kampaajia kokeilemaan hieman erilaisia juttuja  ja erilaisia tyylejä mitenkä toteuttaa kampauksia ja palvella enemmän asiakkaita lyhemmässä ajassa.

Aluksi ajattelin että omille kollegoille esiintyminen olisi jotenkin ehkä jopa ahdistavaa sillä kaikki tietää mitä teet etkä oikein voi fuskata missään asiassa, mutta hyvin se meni. Toivotaan että tosi moni kampaaja pysty inspiroitumaan meidän koulutuksesta ja saamaan uusia vinkkejä siihen omaa liiketyöskentelyyn. Seuraavaksi meillä on tulossa sosiaalisen median koulutus, missä me halutaan opettaa kampaajalle kuinka hyödyllinen ja tärkeä työväline sosiaalinen media on tällä hetkellä.

Kun sosiaalista mediaa oppii käyttämään kunnolla, niin se antaa uskomattoman paljon mahdollisuuksia esimerkiksi markkinoinnissa. On todella tärkeää osata ottaa hyvä kuva siittä omasta tehdystä lookista ja oppia  hyödyntämään sitä itse tekemää lookkia omassa markkinoinnissa. Musta ainakini  tuntuu aina tosi hyvältä, kun joku tulee mulle asiakkaaksi mun itse tekemällä kuvalla ja sanoo että mä haluun tällasen.

Mitä enemmän ylipäätänsä tehdään kampauksia, niin sitä enemmän ihmiset niitä haluaa. Mä toivoisin että ihmiset oppis enemmän ottamaan myös niitä kampauksia, esimerkiksi erilaisiin juhlatilaisuuksiin, koska sillä kampauksella viimeistellään se kokonaisuus. Mä ainakin itse haluan että mun tekemillä kampauksenilla nainen kokee olonsa itsevarmaks seksikkääksi ja hyvän näköiseksi. Hymy ja itsevarmuus on paras asuste, mitä nainen voi kantaa.

Löydät meidät instasta:

@prime_estrada

@primehairandbeautydesign

ja muistathan laittaa meidän youtube kanavan myös seurantaan.

Kiitos koulutuksen yhtestyökumppaneille: Biancaneve, SIM ja Hairbesties.

 

 

Tässä  muuten video mun Pariisin koulutusmatkasta Balmainilla Pariisissa. Vaikka itse teenkin nyt koulutuksi, niin käyn myös itse jatkuvasti kouluttautumassa. On ihanaa inspiroitua ja saada uusia ideoita omaan työskentelyyn. Tää on vaan niin mun ala, että työkään ei tunnu työltä.

-Umppu

Vuosien työ. Tähän on tultu

*Sisältää mainoslinkkejä

Tänään on tosiaan se päivä, kun meillä alkaa ensimäiset koulutukset kollegani Hannan kanssa. Koulutamme  alamme ammattilaisia. Mulla on itsellä ollut jo pitkään osassa koulutuksissa, missä olen itse käynyt sellainen fiilis, että en saa sieltä juuri mitään irti. Toki aina kun koulutuksesta jää edes yksi asia mieleen, ollan voiton puolella. Meidän ala on toisaalta haastava, koska teemme käsityönä kaiken. Välillä on tilanteita, että asiakkaita olisi, mutta aika ei riitä kaikkia palvelemaan. Nyt esimerkiksi alkava pikkujoulukausi tuo liikkeisiin paljon kampaus ja meikki asiakkaita. Ihmiset panostavat näihin juhliin ja haluavat näyttää hyvältä.

Aika on kuitenkin rajallinen, missä asiakkaita voi palvella. Me tehdään Primessä paljon kampauksia. Itse toki nyt huomattavasti vähemmän, sillä en tee juurikaan viikonloppuisin töitä perhe syistä, mutta niitä kampauksia on tullut väännettyä satoja, jollei tuhansia elämän aikana. Suomalaiset on usein aika hillittyjä ja haluavat hiuksiinsa siistejä, mutta ei kuitenkaan liian övereitä lookkeja. Kampauksien teko on monelle meidän alalla työskentelevälle kauhu ja osa ei tee niitä ollenkaan. Me halutaan Hannan kanssa antaa kampaajille sellaisia avaimia ja oppeja, millä jokainen onnistuu aivan varmasti ja vielä järkevässä aikataulussa.

Kampauksien tekeminen on oikeastaan sellaine asia, että niitä pitää vain tehdä ja sitä kautta kertyy se oppi mukaan ja nopeus. Vaikka kampauksen tekee nopeasti ei se suinkaan tarkoita sitä, että se on silloin tehty jotenkin hutiloiden. Joskus saattaa olla niin, että sitä tukkaa tussutetaan tunti tolkulla ja lopputulos on kamalampi, kun tullessa kampaajalle.

Juuri tästä syystä me ollaan Hannan kanssa aloitettu myös tekemään meidän youtube kanavalle erilaisia kampausvideoita. Sellaisia, missä menee muutamia minutteja niiden toteuttamiseesa. Kampauksein teko on oikeastaan todella helppoa kun sen oivaltaa. Itse sen tekemiseen ei välttämättä mene kauaa ja viimeistelyyn voi sitten käyttää enemmän aikaa. Videoilla koitamme tehdä sellaisia kampauksia, mitkä pystyisi toteuttamaan myös itselle sielä kotona.  Laittakaa ihmeessä meidän kanava Prime Estrada tilaukseen. Mulle hiukset on todella tärkeä asia. Mun mielestä hiukset viimeistelee aina lookin kokonaisuudessaan.

Ollaan siiten vaikka häissä tai jossain juhlissa, niin mun sydän suorastaan itkee verta, kun nään ihmisillä likaisia laittamattomia hiuksia. Vaikka hiukset voi esimerkiksi häissä nykypäivänä olla auki, niin ei niiden tarvitse olla likaiset ja roikkua pitkin päätä.

Toinen asia on meikkaaminen. Paljon netissä ja somessa ylipäänsä näkee erilaisia meikkivideoita. Niitä on ihana katsella, mutta jos sinulla ei oikeasti ole minkäänlaista taitoa meikata, niin harvoin opit niistä mitään. Mää itse koin, että sellaisia opetusvideoita, kuten kestävä arkimeikki ei ole saatavilla ja siitä se idea sitten lähtikin. Beauty by U sivusto aukeaa pian ja sinne tulee erilaisia verkkovalmennuksia kuluttajille. Sellaisia, missä käsitellään ihan tavallisia asioita, kuten sitä arkimeikkiä.

Mulla on itselläni aamuisin noin 5-10 minuttia aikaa laittautua. Tämän ajan sisällä meikkaan, laitan hiukset ja vaihdan vaatteet. Ehdin tekemään paljon siinä ajassa ja kaikki menee jo niin rituunilla. Mää en esimerkiksi lähde koskaan töihin ilman meikkiä, koska haluan olla sielä huoliteltu. Työskentelen kuitenkin kauneudenhoito-alalla.

Aina kun keksin jotain hyviä vinkkejä ja neuvoja, niin mielelläni jaan niitä muille eteenpäin. Kun meikkaan itse päivittäin, niin se oma meikkaustaito kehittyy kokoajan. Samalla testailen erilaisia tuotteita itselleni ja osaan sitä kautta myös opastaa asiakkaita paremmin. Mulle tuotti suurta ahdistusta se, että kaikki somekanavat täyttyi kaikenlaisista hiuskyselyistä. Päiväni töissä on kiireinen ja illan haluan pyhittää perheelle. Jos vaistailisin kaikille, niin työpäiväni vain jatkuis ja jatkuis. Tietyllä tapaa tiedon pimittäminen ei tuota mulle minkäänlaista mielihyvää, vaan päin vastoin ja siksi koen, että tiedon jakaminen antaa mulle paljon enemmän.

Mää toivon, että ihmiset saa apua mun verkkovalmennuksista siihen arjen kiireeseen. Inspiroitua voi ihan pienistäkin asioista.  Ei ole missään määrin väärin halu näytää hyvältä ja huolitellulta arjessakin. Ja uskokaa tai älkää niin se vaikuttaa todella paljon moneen asiaan. Se tekee itsevarmemman olon ja tuo hyvää fiilistä, kun peilistä ei tuijota ne väsynyt katse ja likainen tukka.

Mää oon tänään herännyt jo kuudelta.. tai siis lapset heräsivät. Tiksikone ja pyykkkikone on jo molemmat päällä. Mulla tulee olemaan työntäyteinen aamu ja kerrankin ehkä aikaa laittautua, jopa 20 minuuttia :). Pidämme koulutuksen Biancaneven studiolla Tampereella ja huomenna lähdetään kohti Lahtea. Sielä on myös yksi koulutus ja loppuviikko menee fitnes kilpailijoita meikatessa ja kammatessa. Ihana erilainen työviikko ja näitä on toivottavasti tulevaisuudessa lisää. Laittakaa myös ihmeessä seurantaan ig:ssä @prime_estrada ja @primehairandbeautydesign. Näiltä kanavilta löydät erilaisia hiuksiin liittyviä kuvi ja videoita. Mukavaa päivää kaikille <3

Kuvat Noora Näppilä

Asu Biancaneven* uudesta mallistosta* Trikoot* Paita* korsetti*

Nämä Biancaneven vaatteet on sellaisia, että ne vaan kestää. Eniten mua ärsyttää treenivaatteissa se, että ne menee ekassa pesussa jo ihan nyppyyn ja värit haalistuu. Näissä ei oo sitä vaaraa. Lisäks näitä voi käyttää ihan tavallisessa arjessakin sporttisen lookin luomisessa.

 

-Umppu