Ärsyttävä pomo

*Sisältää mainoslinkkejä

Mää oon tehnyt elämäni aikana monenlaista työtä ja vaikka sun mitä. Tähän toki lasketaan kaikki kesätyöt mukaan, koska olen aloittanut nykyisen ammatin jo hyvin nuorena.  Töissä olen ollut 16-vuotiaasta asti ja työvuosia on takana jo lähes 20 vuotta. Tietenkin olisi toivottavaa mutta uskon että harvinaista ettei kukaan olisi koskaan elämänsä varrella joutunut olemaan huonon pomon alaisena. Koitankin niistä kokemuksista myös ottaa koppia ja parantaa omaa johtamisen taitoa.

Mää oon ollut niin työntekijänä, yrittäjänä ja nyt olen toimitusjohtaja, mikä sana/titteli ei ihan sovi mun tyyliin.. enkä kyllä käytäkkään sitä koskaan. En koe olevani yhtään sen parempi ihminen minkään tittelin perusteella. Mää koitan kehittyä joka päivä johtamisessa, vaikkei se mun haaveammatti ole koskaan ollutkaan enkä siitä niin välitä. Se on tullut tavallaan sivutuotteena oman liikkeen laittamisen seurauksena. Mulla on ollut elämäni aikana enemmän niitä huonoja kun hyviä pomo kokemuksia.

Kun on työskennellyt yrittäjänä yli kymmenen vuotta niin on asioita mitä en edelleenkään aina ymmärrä, enkä ymmärrä että ihmiset eivät osaa arvostaa asioita mitä heille annetaan. Se mikä ”pomon roolissa on ainakin omasta mielestä se ärsyttävin puoli on juurikin asiat mitä joutuu sanomaan. Toki positiiviset asiat on helppo ja jopa miellyttävä sanoa, mutta taas ne negatiiviset ei aina ole. Niitäkin on välillä pakko sanoa, että päästään asioissa eteenpäin ja voidaan parantaa toimintamallia.

Aina ei kuitenkaan voi tehdä ratkaisuja mitkä miellyttää kaikkia. Yrityksessä on kuitenkin aina tärkeintä  että päätökset ja ratkaisut vaikuttavat positiivisesti liikkeen imagoa koskien ja vievät yritystä eteenpäin. Välillä saatttaa olla tilanteita että joudutaan esimerkiksi pistään porukkaa ulos, mutta niillekin asioille on lähestulkoon aina taloudelliset tai jotkin muuut perusteet. Nykyään vaaditaan yrityksiltä paljon. Työntekijöillä on esimerkiksi yrittäjiin nähden olosuhteet kun annettaisiin kultalusikalla ruokaa. Joskus mietin että missä on silti se kiitollisuus. Tarkennan vielä että en nyt puhu omasta yrityksestäni vaan yleisesti, koska kuulen päivittäin tarinoita erilaisista tilanteista.

Mun mielestä monelta ihmiseltä on täysin kadonnut ymmärrys siitä mitä palkan eteen pitää tehdä. Jos töissä lorvitaan, lusmuillaan ja valitetaan ajasta suurinosa kuinka kurjat olot töissä on ja kun ei huvita ja siihen päälle haukutaan vielä pomo, joka on sekin ihan paska niin tuskin se on kenellekkään mieluisaa hommaa.  Siitä pitäisi vielä maksaa? Aina pidetään huoli niistä omista ”mulle kuuluu” lisistä mutta ei muisteta vaikka omia myöhästymisiä tai pikku nuhassa otettuja saikkupäiviä, jolloinka joku muu tekee yleensä ne hommat.

Pomo on se jota on helppo syyllistää lähestulkoon kaikesta. Toki on olemassa niin hyviä kun huonoja pomoja. Mun mielestä hyvä pomo miettii aina ensisijaisesti olosuhteita ja työntekijöitä. Töissä on viihdyttävä, jotta syntyy tulosta. Hyvä pomo ei myöskään aja jatkuvasti vaan omaa etuaan. Hän selvittää minkälaista työtä ihmiset työsssään tekevät eikä seuraa vain tuloksia. Moni pomo varmaan ajattelee olevansa hyvä, kun yrityksen tulos kasvaa ja näkee vain numeroita, mutta itse en ajattele niin. Hyvä työporukka missä homma toimii on paljon tulokseellisempaa. Varsinkin naisvaltaisilla yrityksillä työilmapiiri on todella tärkeä. Selkn pitää muistaa että vaikka toisella on kuinka työvuosia takana niin se ei anna automaattisesti tiettyjä etuuksia. Moni varmasti ajattelee että kun mulla on lapsia on mulla oikeus olla lomalla kaikki koulujen ja päiväkotien lomat ja ne kenellä ei ole voi olla töissä. Hyvässä työyhteisössä huomioidaan kaikki ja puhalletaan yhteen hiileen.

Jokaisen pitäisi ymmärtää se, että silloin kun firmalla menee hyvin niin usein työntekijätkin saavat siitä osansa. Vaikka se pomo välillä ärsyttävältä tuntuisikin niin joskus kannattaa mennä  myös hänen asemaan. Kaikki tehtävät ei ole niitä mieluisia ja jos esimerkiksi firmalla ei ole rahaa niin toiveita ei voi toteuttaa. Jos ihmiset tekisivät töitä sillä asenteella että työpaikka olisi yhtä rakas kun oma niin päästäisiin pitkälle. Kuitenkin moni keskittyy siihen mitkä on pielessä. Tänä päivänä pitää olla jo onnellinen työpaikasta. Näinä vaikeina aikoina joudutaan paljon nipistämään vaikka olisi mitä puskureita. Oon aina painottanut sitä, että työ pitää olla sellaista mistä pitää, koska jos töihin on joka aamu v-mäistä mennä niin tuskin se tuloskaan on kovin nousujohteista. Myöskin pitää muistaa se, että jostain sitä on aloitettava. Välillä joutuu tekemään niitä ei kivoja töitä ja siitä voi olla mahdollisuus sinne unelmaduuniin. Yrittäjyys on myös auki kaikille. Jos se oma duuni nyppii niin rohkeasti vaan kokeilemaan.

 Hattu  Cartelista  Neuletakki House of Brandon TÄÄLTÄ*

Lue edellinen postaus: Iskikö jouluhulluus?

-Umppu