Matkaseura kohdillaan

Ettei reissu ihan lomailuks oo mennyt niin ollaan me täällä vähän töitäkin tehty. Kun järjestetään isolle porukalle koulutusta, niin on mahdoton saada sellainen sisältö, mikä miellyttää kaikkia. Mää oon saanut paljon uusia ideoita kampauksiin, mitä liiketyössä teen suht paljon. Tykkään sellaisista tekniikoista, millä saa nopeasti näyttävää kampausta. Osa asioista on taas sellaisia, mitkä ei itseä niin paljon kiinnosta ja ne voi halutessaan skipata. Koulutus on kuitenkin vapaaehtoista, vaikka sitä varten tänne on tultu.

Mun reissukaveri Hanna Tyrmi, jonka kanssa työskentelemme liikkeesäni Primessä on ollut mitä mainioin. Sama elämäntilanne molemmilla ja suunnilleen samat tavat ja intrestit on tehnyt matkasta helpon. Mun on pakko sanoo että en olis ehkä kestänyt aamusta iltaan drinkkejä kumoavaa kämppistä tässä tilanteessa. Me ollaan menty suht ajoissa nukkuun ja aamulla käyty lenkillä. On hauskaa  että molemmilla on samaan aikaan nälkä ja uni tulee samaan aikaan. Biletys ei kiinnosta ja sitä rataa. Jos huvittaa vaan olla niin sekin on jees, eikä tarvi koko aikaa miettiä, että mitä toikin nyt ajattelee.

Eilen tallusteltiin Hanian keskustassa ja löydettiin ihan uusia kujia ja ruokapaikkoja. Löydettiin myös Sephora pienen etsinnän jälkeen ja sain taas mun naamio ja meikki varastot täytettyä. Mun ihan ehdoton suosikki on jaloille laventelinaamio, mikä kosteuttaa ihoa. Sillä saa edes jotenkin pidettyä jalat siistinä seisomatyötä tehdessä.

Meillä on ollut täällä vähän luppoaikaa ja ollaan kuvattu uusia kampausvideoita meidän youtube kanavalle. Jos et ole vielä laittanut niin laita ihmeessä seurantaan Prime Estrada ja instassa @prime_estrada. Sieltä näet hieman erilaisia hiuksia ja tekniikoita, millä voit harjoitella helppoja ja nopeita kampauksia. Tarkoitus on tehdä myös sellaisia videoita, mitä ihan amatööri voi myös toteuttaa.

Hair by Hanna Tyrmi

Hair by Hanna Tyrmi

Kun ollaan reissussa kampaajien kanssa, niin kaikki on valmiita tulemaan malliksi. Harvoin sitä saa koskaan itselleen kampauksia tai ylipäänsä mitään. moni kampaaja vois istua tunti tolkulla penkissä, vaan kammattavana.  Täällä on myös ihmisillä niin upeita värejä, joissa kampaukset näyttävät upeilta. Tässä muutamia kuvia kampauksista mitä ollaan reissulla tehty ja lisää on tulossa. ——-> Prime Estrada

Mää nukuin viimeyönä alakerrassa enkä herännyt kertaakaan. Tuuletettiin koko ilta niin, että huoneessa oli jopa vähän viileä. Tänään ollaan maattu koko päivä altaalla ja illalla on päätösbileet. Laukut on jo pakattu valmiiksi. En malta odottaa, että saan mun kaikki muruset syliin. Vaikka viikko on mennyt ilman ikävää, niin on se ihan päästä kotiin. Toivottavasti ei käy niin kuin viime kerralla, että lähtö siirtyi päivällä eteenpäin. On ihanaa, että lapsillani on sellainen isä joka pärjää niiden kanssa eikä mun tarvi sen kummemmin miettiä. En oo edes soittanut kotiin koko viikkona. Ollaan vasta lauantai yönä kotona ja sunnuntaina vietetään äitienpäivää. Maanantaina se arki alkaa jälleen ja hetkittäis sitä jo kaipaankin. On ihana tulla Suomeen, koska keli on myös sielä lämmin. Ehkä ne haalarit saa jo vihdoin heittää vaatekomeroon ja toivottavasti ne saa olla sielä useita kuukausia.

 

Hair by Hanna Tyrmi

Viimeiset säteet vielä huomenna. On ollut mukava reissu ja onneks olen saanut myös levättyä.

Lue viikon postaukset: 

Ei ne haaveet toteutunut

Onko väärin nauttis työstään?

Voiko toisen häät pilata kesäsi?

Mitä kuuluu reikan maalle?

Yhdet alushousut viikoksi

Uskotteko, että enää yksi yö?

Saako lapsen hiuksia värjätä?

Tässä vielä meidän uusin video. Sielä näkyy aivan uskomattomia hiustenvärjäyksiä ja mahtavia taiteilijoita ympäri maailman

 

-Umppu

Se jokin mistä aina olen haaveillut

 

 

Piipahdin eilen nopeasti Helsingissä A-lehdillä. Musta on todella hienoa, että meitä bloggaajiakin halutaan kehittää ja antaa meille mahdollisuus parempaan sisältöön blogeissä. Luvassa oli siis kolmen tunnin intensiivinen valokuvauskurssi. Mä oon aina haaveillut valokuvaamisesta, tai siis sen oppimisesta. Se ei ole mulle koskaan ollut sellainen juttu, että haluaisin siitä esimerkiksi työn, mutta olen aina halunnut oppia kuvaamaan niin, että saisin unohtumattomattomat tilanteet tallennettua. Meitä oli kouluttamassa 3 ammattivalokuvajaa, joiden nimiä en tietenkään nyt muista.

Alkuun teoriaosuudella musta tuntui, että nyt en tajua yhtään mitään koko hommasta ja koko tää juttu on ihan turhaa, kunnes päästiin itse kuvaamaan. Olen sitä sorttia, että lukemalla en opi koskaan, vaan tekemällä. Meillä oli kaksi pistettä: ruoka kuvaus ja kosmetiikka. Oli hienoa seurata mitenkä ammattilainen toimii ja tekee ja kaikki oli niin perusteltua. Jos ennen tätä kurssia kuvittelin edes pikkusen osaavani käyttää kameraa, niin kuvittelin liikkoja.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Enkä siis edelleenkään väitä, että olisin kovinkaan pro tässä hommassa :). Teen työssäni paljon kuvauksia ja sen olen jo kauan sitten oppinut, että kuva tehdään aina mahdollisimman valmiiksi. Lause ”sen voi sitten photoshopata” on varmaan jokaisen kuvaajan painajainen. Kun teen hiuksia ja meikkejä kuvauksiin kuuntelen kokoajan kuvaajan ohjeita. Jos hän huutaa, että naama kiiltää, niin menen heti korjaamaan. En oleta, että se tehdään sillä photoshopilla.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Tässä on hyvä esimerkki kuvaparista. Sama paikka, samat valot, mutta kameran asetuksia on vaan muutettu radikaalisti ja jokainen näkee kuvissa huomattavan eron eikö? Kun osaa hieman käyttää kameran säätöjä ja ominaisuuksia, niin mahdottomalta tuntuva kuvauskohde voi muuttua todella miellekkääksi.

Sain paljon vastauksia kysymyksiin, mitkä on itseäni vaivannut aika paljon. Joskus esim ottamani kuvat on todella keltaisia, enkä tykkää kuvien sävystä. Nyt tiedän miten saan senkin muutetua, ettei ne näytä siltä. Opin myös sen, että mitä enemmän kuvaat, sitä enemmän opit.

Mulle on aina tuntunut haasteelliselta esimerkiksi blogin kuvien ottaminen. Jos käytän järkkäriä, niin ensin otan kuvan, jonka jälkeen siirrän sen koneelle, jonka jälkeen muokkaan sen ja pienennän ja siitten se on vasta sopivan kokoinen. Siihen menee aivan tuhottomasti aikaa.

Nyt mitä enenmmän olen sitä tehnyt, sitä vähemmän aikaa se vie ja oon ihan fiiliksissä onnistuneista valokuvista. Olen toki varma, että käytän kännykkääkin kuvaamisessa paljon, mutta esimerkiksi esine kuvaukseen järkkäri on täydellinen. Nykyään saa myös ladattua puhelimeen apin, millä voi siirtää järkkärillä otetut kuvat suoraan omaan puhelimeen, mikä taas helpottaa montaa asiaa.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Lapset menee tänään mun ystävälle kylään ja saadaan olla ihan kaksistaan Juuson kanssa. Toki meillä on tarkoitus jatkaa remonttia, että ei tässä nyt sen kummempia romantisia iltoja aleta vietteleen.  On ihanaa, kun joku tarjoaa apua ilman, että pyydät sitä <3.

Vielä on jäljellä lasten yläkerran huoneet 2kpl (lattia, seinät, osittainen kalustus),  ylekerran pieni aula/eteinen (vain lattia), alakerran laatian vaihto ja sitten vessojen kalusteet pitäisi uusia… Eli hommaa riittää ihan kiitettävästi. Ai niin unohdin kokonaan eteisen kaapistojen uusimisen… Taas tänään katselin ja haaveilin omakotitalosta, muta vielä toistaiseksi se on unelma <3

Mukavaa viikonloppua ja hei jos et ole vielä käynyt äänestämässä niin nyt kannattaa.

Äänestää voit TÄÄLTÄ

tbaf_2016_nominated_white_fi

-Umppu