Vuosien työ. Tähän on tultu

*Sisältää mainoslinkkejä

Tänään on tosiaan se päivä, kun meillä alkaa ensimäiset koulutukset kollegani Hannan kanssa. Koulutamme  alamme ammattilaisia. Mulla on itsellä ollut jo pitkään osassa koulutuksissa, missä olen itse käynyt sellainen fiilis, että en saa sieltä juuri mitään irti. Toki aina kun koulutuksesta jää edes yksi asia mieleen, ollan voiton puolella. Meidän ala on toisaalta haastava, koska teemme käsityönä kaiken. Välillä on tilanteita, että asiakkaita olisi, mutta aika ei riitä kaikkia palvelemaan. Nyt esimerkiksi alkava pikkujoulukausi tuo liikkeisiin paljon kampaus ja meikki asiakkaita. Ihmiset panostavat näihin juhliin ja haluavat näyttää hyvältä.

Aika on kuitenkin rajallinen, missä asiakkaita voi palvella. Me tehdään Primessä paljon kampauksia. Itse toki nyt huomattavasti vähemmän, sillä en tee juurikaan viikonloppuisin töitä perhe syistä, mutta niitä kampauksia on tullut väännettyä satoja, jollei tuhansia elämän aikana. Suomalaiset on usein aika hillittyjä ja haluavat hiuksiinsa siistejä, mutta ei kuitenkaan liian övereitä lookkeja. Kampauksien teko on monelle meidän alalla työskentelevälle kauhu ja osa ei tee niitä ollenkaan. Me halutaan Hannan kanssa antaa kampaajille sellaisia avaimia ja oppeja, millä jokainen onnistuu aivan varmasti ja vielä järkevässä aikataulussa.

Kampauksien tekeminen on oikeastaan sellaine asia, että niitä pitää vain tehdä ja sitä kautta kertyy se oppi mukaan ja nopeus. Vaikka kampauksen tekee nopeasti ei se suinkaan tarkoita sitä, että se on silloin tehty jotenkin hutiloiden. Joskus saattaa olla niin, että sitä tukkaa tussutetaan tunti tolkulla ja lopputulos on kamalampi, kun tullessa kampaajalle.

Juuri tästä syystä me ollaan Hannan kanssa aloitettu myös tekemään meidän youtube kanavalle erilaisia kampausvideoita. Sellaisia, missä menee muutamia minutteja niiden toteuttamiseesa. Kampauksein teko on oikeastaan todella helppoa kun sen oivaltaa. Itse sen tekemiseen ei välttämättä mene kauaa ja viimeistelyyn voi sitten käyttää enemmän aikaa. Videoilla koitamme tehdä sellaisia kampauksia, mitkä pystyisi toteuttamaan myös itselle sielä kotona.  Laittakaa ihmeessä meidän kanava Prime Estrada tilaukseen. Mulle hiukset on todella tärkeä asia. Mun mielestä hiukset viimeistelee aina lookin kokonaisuudessaan.

Ollaan siiten vaikka häissä tai jossain juhlissa, niin mun sydän suorastaan itkee verta, kun nään ihmisillä likaisia laittamattomia hiuksia. Vaikka hiukset voi esimerkiksi häissä nykypäivänä olla auki, niin ei niiden tarvitse olla likaiset ja roikkua pitkin päätä.

Toinen asia on meikkaaminen. Paljon netissä ja somessa ylipäänsä näkee erilaisia meikkivideoita. Niitä on ihana katsella, mutta jos sinulla ei oikeasti ole minkäänlaista taitoa meikata, niin harvoin opit niistä mitään. Mää itse koin, että sellaisia opetusvideoita, kuten kestävä arkimeikki ei ole saatavilla ja siitä se idea sitten lähtikin. Beauty by U sivusto aukeaa pian ja sinne tulee erilaisia verkkovalmennuksia kuluttajille. Sellaisia, missä käsitellään ihan tavallisia asioita, kuten sitä arkimeikkiä.

Mulla on itselläni aamuisin noin 5-10 minuttia aikaa laittautua. Tämän ajan sisällä meikkaan, laitan hiukset ja vaihdan vaatteet. Ehdin tekemään paljon siinä ajassa ja kaikki menee jo niin rituunilla. Mää en esimerkiksi lähde koskaan töihin ilman meikkiä, koska haluan olla sielä huoliteltu. Työskentelen kuitenkin kauneudenhoito-alalla.

Aina kun keksin jotain hyviä vinkkejä ja neuvoja, niin mielelläni jaan niitä muille eteenpäin. Kun meikkaan itse päivittäin, niin se oma meikkaustaito kehittyy kokoajan. Samalla testailen erilaisia tuotteita itselleni ja osaan sitä kautta myös opastaa asiakkaita paremmin. Mulle tuotti suurta ahdistusta se, että kaikki somekanavat täyttyi kaikenlaisista hiuskyselyistä. Päiväni töissä on kiireinen ja illan haluan pyhittää perheelle. Jos vaistailisin kaikille, niin työpäiväni vain jatkuis ja jatkuis. Tietyllä tapaa tiedon pimittäminen ei tuota mulle minkäänlaista mielihyvää, vaan päin vastoin ja siksi koen, että tiedon jakaminen antaa mulle paljon enemmän.

Mää toivon, että ihmiset saa apua mun verkkovalmennuksista siihen arjen kiireeseen. Inspiroitua voi ihan pienistäkin asioista.  Ei ole missään määrin väärin halu näytää hyvältä ja huolitellulta arjessakin. Ja uskokaa tai älkää niin se vaikuttaa todella paljon moneen asiaan. Se tekee itsevarmemman olon ja tuo hyvää fiilistä, kun peilistä ei tuijota ne väsynyt katse ja likainen tukka.

Mää oon tänään herännyt jo kuudelta.. tai siis lapset heräsivät. Tiksikone ja pyykkkikone on jo molemmat päällä. Mulla tulee olemaan työntäyteinen aamu ja kerrankin ehkä aikaa laittautua, jopa 20 minuuttia :). Pidämme koulutuksen Biancaneven studiolla Tampereella ja huomenna lähdetään kohti Lahtea. Sielä on myös yksi koulutus ja loppuviikko menee fitnes kilpailijoita meikatessa ja kammatessa. Ihana erilainen työviikko ja näitä on toivottavasti tulevaisuudessa lisää. Laittakaa myös ihmeessä seurantaan ig:ssä @prime_estrada ja @primehairandbeautydesign. Näiltä kanavilta löydät erilaisia hiuksiin liittyviä kuvi ja videoita. Mukavaa päivää kaikille <3

Kuvat Noora Näppilä

Asu Biancaneven* uudesta mallistosta* Trikoot* Paita* korsetti*

Nämä Biancaneven vaatteet on sellaisia, että ne vaan kestää. Eniten mua ärsyttää treenivaatteissa se, että ne menee ekassa pesussa jo ihan nyppyyn ja värit haalistuu. Näissä ei oo sitä vaaraa. Lisäks näitä voi käyttää ihan tavallisessa arjessakin sporttisen lookin luomisessa.

 

-Umppu

Hoi kaikki kampaajat!

 

Olen valmistunut parturi kampaajaksi vuonna 2002. Siitä on jo aikamoinen aika. Hius-ala on kehittynyt aivan valtavasti sinä aikana ja tietynlaiset toimintamallit ovat muuttuneet. Itse pidän erittäin tärkeänä meidän alalla kouluttautumista. Kouluttautuminen lisää ammattitaitoa, sekä vie sinut uusimpien tuotteiden, trendien ja tekniikoiden pariin. Ihan samanlailla kun missä muussakin maailma kehittyy, niin alat kehittyy ja niiden sisälle muodostuu uudenlaisia sivuammatteja. Meillä esimerkiksi värit ovat kehittyneet aivan uskomattoman paljon, esimerkiksi siitä kun lähdin alaa opiskelemaan. Tekniikat ovat muuttuneet, tuotteista puhumattakaan. Meidän alalla intohimo on todella tärkeää. Sinun pitää tiettyllä tapaa olla koko ajan avoin uusille asioille, olla kokeilunhaluinen ja uskaljas. Pikkuhiljaa muodostuu kaksi gatekoriaa: ketkä  menevät koko ajan ja jatkuvasti eteenpäin ja ne ketkä eivät  junnaavat usein paikoillaan.

Itse kehitän ammattitaitoani jatkuvasti. Onneksi meillä on nykypäivänä siihen erilaisia välineitä, kuten Instagram ja esimerkiksi YouTube. Seuraan päivittäin viedoita maailmalta, jolla voin tietyllä tapaa kouluttaa itse itseäni eteenpäin. Kuulun siihen kategoriaan joka oppii näkemällä ei niinkään lukemalla ja siksi tämä on esimerkiksi minulle hyvä vaihtoehto. Me ollaan mietitty työkaverini Hannan kanssa sitä, kuinka saisimme murrettua tietynlaisia toimintamalleja meidän alallamme. Me päätimmekin yhdessä että me alamme kouluttamaan alamme ammattilaisia ja perustimme Prime educationin. Me haluamme jakaa meidän tietotaitoa ja oppia niille ketkä haluavat oppia ja mennä eteenpäin.

Kaikkea ei aina tarvi tehdä niin kuin ennen ja voit saada jopa upeampia lopputuloksia käyttämällä siihen esimerkiksi vähemmän aikaa ja vaivaa, kun tekniikka on hallussa. Sosiaalinen media on tällä hetkellä myös yksi erittäin tärkeä markkinakanavan meidän alalla. Esimerkiksi yksi lehti mainos maksaa sinulle saman verran kun sellaiset työvälineet, mitä voit hyödyntää esimerkiksi oman sosiaalisen median kanavissasi ja jotka palvelee sinua vuosia.  Meillä on tulossa nyt neljä koulutusta syksyllä. Toinen niistä on Prime aducation:  hair up dos.  Siellä me käymme läpi erilaisia nopeita ja näyttäviä kampaus tekniikoita ja hiusten viimeistelyä. Hiusten viimeistelykään ei ole täysin yksiselitteinen asia ja sitä ei vain kaikki osaa. Luomme näyttäviä kampauksia, mitkä syntyy lyhyessä ajassa, kun tekniikka on hallussa. 

Se ei sinänsä vie juurikaan sinulta työ aikaa, mutta tekee asiakkaalle paljon viimeistelymmän lopputuloksen ja sellaiset hiukset mitä hän ei itse osaa laittaa. Se on sitä ammattitaitoa. Haluamme myös antaa hyviä neuvoja ja vinkkejä kampaajille, kuinka luoda ja brändätä oma yritys sosiaalisessa mediassa. Sekään ei sinänsä vaadi ihan hirveitä ponnisteluja ja on itseasiassa aika helppoa, kun siihen pääsee kunnolla sisälle.

Jos ajatellaan ylipäätänsä kuluttajia niin jokaisella on puhelin ja jokainen plärää sitä pitkin päivää. Musta on ainakin aina super hienoa, jos asiakas tulee penkiin, minun tekemällä hiuskuvalla, eikä esimerkiksi sellaisella, mikä on kaivettu Pinterestistä. Jos verrataan sitä taas lehteen, niin voi olla että lehtiä luetaan esimerkiksi vain kampaajalla. Sekin saattaa olla seitsemän päivää lehti, missä ei juurikaan hiusmuotia näy. Kuluttajat ovat myös päivä päivältä tietoisenpia hiuksista ja niissä vallitsevista uusista trendeistä, siksi meidän kampaajien pitää olla aina askeleen edellä kuluttajia.

Toisessa koulutuksessa käymme läpi kuinka hyödynnetään sosiaalista mediaa markkinoinnissa. Opetamme mitenkä otetaan kauniita hiuskuvia ja kuinka saadaan rakennettua oman liikkeen instagram sellaiseksi, että se myy aikasi puolestasi.

Koulutukset:

Prime education: Hair up dos by Umppu & Hanna 

3.10 Tampere 18-19.30

4.10 Lahti  18-19.30

Prime education: Sosiaalisen median hyödyntäminen markkinoinissa by Umppu & Hanna

31.10 Tampere 18-19.30

1.11 Jyväskylä 18-19.30

Kurssin hinta on 45e+alv

Kursille voit ilmoittautua [email protected]

Meiltä on myös jatkossa mahdollisuus tilata liikekoulutuksia, jotenka jos olet kiinnostunut niin laita mailia ja esitä toiveesti.

-Umppu