Hoi kaikki kampaajat!

 

Olen valmistunut parturi kampaajaksi vuonna 2002. Siitä on jo aikamoinen aika. Hius-ala on kehittynyt aivan valtavasti sinä aikana ja tietynlaiset toimintamallit ovat muuttuneet. Itse pidän erittäin tärkeänä meidän alalla kouluttautumista. Kouluttautuminen lisää ammattitaitoa, sekä vie sinut uusimpien tuotteiden, trendien ja tekniikoiden pariin. Ihan samanlailla kun missä muussakin maailma kehittyy, niin alat kehittyy ja niiden sisälle muodostuu uudenlaisia sivuammatteja. Meillä esimerkiksi värit ovat kehittyneet aivan uskomattoman paljon, esimerkiksi siitä kun lähdin alaa opiskelemaan. Tekniikat ovat muuttuneet, tuotteista puhumattakaan. Meidän alalla intohimo on todella tärkeää. Sinun pitää tiettyllä tapaa olla koko ajan avoin uusille asioille, olla kokeilunhaluinen ja uskaljas. Pikkuhiljaa muodostuu kaksi gatekoriaa: ketkä  menevät koko ajan ja jatkuvasti eteenpäin ja ne ketkä eivät  junnaavat usein paikoillaan.

Itse kehitän ammattitaitoani jatkuvasti. Onneksi meillä on nykypäivänä siihen erilaisia välineitä, kuten Instagram ja esimerkiksi YouTube. Seuraan päivittäin viedoita maailmalta, jolla voin tietyllä tapaa kouluttaa itse itseäni eteenpäin. Kuulun siihen kategoriaan joka oppii näkemällä ei niinkään lukemalla ja siksi tämä on esimerkiksi minulle hyvä vaihtoehto. Me ollaan mietitty työkaverini Hannan kanssa sitä, kuinka saisimme murrettua tietynlaisia toimintamalleja meidän alallamme. Me päätimmekin yhdessä että me alamme kouluttamaan alamme ammattilaisia ja perustimme Prime educationin. Me haluamme jakaa meidän tietotaitoa ja oppia niille ketkä haluavat oppia ja mennä eteenpäin.

Kaikkea ei aina tarvi tehdä niin kuin ennen ja voit saada jopa upeampia lopputuloksia käyttämällä siihen esimerkiksi vähemmän aikaa ja vaivaa, kun tekniikka on hallussa. Sosiaalinen media on tällä hetkellä myös yksi erittäin tärkeä markkinakanavan meidän alalla. Esimerkiksi yksi lehti mainos maksaa sinulle saman verran kun sellaiset työvälineet, mitä voit hyödyntää esimerkiksi oman sosiaalisen median kanavissasi ja jotka palvelee sinua vuosia.  Meillä on tulossa nyt neljä koulutusta syksyllä. Toinen niistä on Prime aducation:  hair up dos.  Siellä me käymme läpi erilaisia nopeita ja näyttäviä kampaus tekniikoita ja hiusten viimeistelyä. Hiusten viimeistelykään ei ole täysin yksiselitteinen asia ja sitä ei vain kaikki osaa. Luomme näyttäviä kampauksia, mitkä syntyy lyhyessä ajassa, kun tekniikka on hallussa. 

Se ei sinänsä vie juurikaan sinulta työ aikaa, mutta tekee asiakkaalle paljon viimeistelymmän lopputuloksen ja sellaiset hiukset mitä hän ei itse osaa laittaa. Se on sitä ammattitaitoa. Haluamme myös antaa hyviä neuvoja ja vinkkejä kampaajille, kuinka luoda ja brändätä oma yritys sosiaalisessa mediassa. Sekään ei sinänsä vaadi ihan hirveitä ponnisteluja ja on itseasiassa aika helppoa, kun siihen pääsee kunnolla sisälle.

Jos ajatellaan ylipäätänsä kuluttajia niin jokaisella on puhelin ja jokainen plärää sitä pitkin päivää. Musta on ainakin aina super hienoa, jos asiakas tulee penkiin, minun tekemällä hiuskuvalla, eikä esimerkiksi sellaisella, mikä on kaivettu Pinterestistä. Jos verrataan sitä taas lehteen, niin voi olla että lehtiä luetaan esimerkiksi vain kampaajalla. Sekin saattaa olla seitsemän päivää lehti, missä ei juurikaan hiusmuotia näy. Kuluttajat ovat myös päivä päivältä tietoisenpia hiuksista ja niissä vallitsevista uusista trendeistä, siksi meidän kampaajien pitää olla aina askeleen edellä kuluttajia.

Toisessa koulutuksessa käymme läpi kuinka hyödynnetään sosiaalista mediaa markkinoinnissa. Opetamme mitenkä otetaan kauniita hiuskuvia ja kuinka saadaan rakennettua oman liikkeen instagram sellaiseksi, että se myy aikasi puolestasi.

Koulutukset:

Prime education: Hair up dos by Umppu & Hanna 

3.10 Tampere 18-19.30

4.10 Lahti  18-19.30

Prime education: Sosiaalisen median hyödyntäminen markkinoinissa by Umppu & Hanna

31.10 Tampere 18-19.30

1.11 Jyväskylä 18-19.30

Kurssin hinta on 45e+alv

Kursille voit ilmoittautua [email protected]

Meiltä on myös jatkossa mahdollisuus tilata liikekoulutuksia, jotenka jos olet kiinnostunut niin laita mailia ja esitä toiveesti.

-Umppu

Matkaseura kohdillaan

Ettei reissu ihan lomailuks oo mennyt niin ollaan me täällä vähän töitäkin tehty. Kun järjestetään isolle porukalle koulutusta, niin on mahdoton saada sellainen sisältö, mikä miellyttää kaikkia. Mää oon saanut paljon uusia ideoita kampauksiin, mitä liiketyössä teen suht paljon. Tykkään sellaisista tekniikoista, millä saa nopeasti näyttävää kampausta. Osa asioista on taas sellaisia, mitkä ei itseä niin paljon kiinnosta ja ne voi halutessaan skipata. Koulutus on kuitenkin vapaaehtoista, vaikka sitä varten tänne on tultu.

Mun reissukaveri Hanna Tyrmi, jonka kanssa työskentelemme liikkeesäni Primessä on ollut mitä mainioin. Sama elämäntilanne molemmilla ja suunnilleen samat tavat ja intrestit on tehnyt matkasta helpon. Mun on pakko sanoo että en olis ehkä kestänyt aamusta iltaan drinkkejä kumoavaa kämppistä tässä tilanteessa. Me ollaan menty suht ajoissa nukkuun ja aamulla käyty lenkillä. On hauskaa  että molemmilla on samaan aikaan nälkä ja uni tulee samaan aikaan. Biletys ei kiinnosta ja sitä rataa. Jos huvittaa vaan olla niin sekin on jees, eikä tarvi koko aikaa miettiä, että mitä toikin nyt ajattelee.

Eilen tallusteltiin Hanian keskustassa ja löydettiin ihan uusia kujia ja ruokapaikkoja. Löydettiin myös Sephora pienen etsinnän jälkeen ja sain taas mun naamio ja meikki varastot täytettyä. Mun ihan ehdoton suosikki on jaloille laventelinaamio, mikä kosteuttaa ihoa. Sillä saa edes jotenkin pidettyä jalat siistinä seisomatyötä tehdessä.

Meillä on ollut täällä vähän luppoaikaa ja ollaan kuvattu uusia kampausvideoita meidän youtube kanavalle. Jos et ole vielä laittanut niin laita ihmeessä seurantaan Prime Estrada ja instassa @prime_estrada. Sieltä näet hieman erilaisia hiuksia ja tekniikoita, millä voit harjoitella helppoja ja nopeita kampauksia. Tarkoitus on tehdä myös sellaisia videoita, mitä ihan amatööri voi myös toteuttaa.

Hair by Hanna Tyrmi

Hair by Hanna Tyrmi

Kun ollaan reissussa kampaajien kanssa, niin kaikki on valmiita tulemaan malliksi. Harvoin sitä saa koskaan itselleen kampauksia tai ylipäänsä mitään. moni kampaaja vois istua tunti tolkulla penkissä, vaan kammattavana.  Täällä on myös ihmisillä niin upeita värejä, joissa kampaukset näyttävät upeilta. Tässä muutamia kuvia kampauksista mitä ollaan reissulla tehty ja lisää on tulossa. ——-> Prime Estrada

Mää nukuin viimeyönä alakerrassa enkä herännyt kertaakaan. Tuuletettiin koko ilta niin, että huoneessa oli jopa vähän viileä. Tänään ollaan maattu koko päivä altaalla ja illalla on päätösbileet. Laukut on jo pakattu valmiiksi. En malta odottaa, että saan mun kaikki muruset syliin. Vaikka viikko on mennyt ilman ikävää, niin on se ihan päästä kotiin. Toivottavasti ei käy niin kuin viime kerralla, että lähtö siirtyi päivällä eteenpäin. On ihanaa, että lapsillani on sellainen isä joka pärjää niiden kanssa eikä mun tarvi sen kummemmin miettiä. En oo edes soittanut kotiin koko viikkona. Ollaan vasta lauantai yönä kotona ja sunnuntaina vietetään äitienpäivää. Maanantaina se arki alkaa jälleen ja hetkittäis sitä jo kaipaankin. On ihana tulla Suomeen, koska keli on myös sielä lämmin. Ehkä ne haalarit saa jo vihdoin heittää vaatekomeroon ja toivottavasti ne saa olla sielä useita kuukausia.

 

Hair by Hanna Tyrmi

Viimeiset säteet vielä huomenna. On ollut mukava reissu ja onneks olen saanut myös levättyä.

Lue viikon postaukset: 

Ei ne haaveet toteutunut

Onko väärin nauttis työstään?

Voiko toisen häät pilata kesäsi?

Mitä kuuluu reikan maalle?

Yhdet alushousut viikoksi

Uskotteko, että enää yksi yö?

Saako lapsen hiuksia värjätä?

Tässä vielä meidän uusin video. Sielä näkyy aivan uskomattomia hiustenvärjäyksiä ja mahtavia taiteilijoita ympäri maailman

 

-Umppu