Koti MYYTY 3:ssa päivässä

Nyt se asunto on sitten myyty. Pakko sanoa, että ei siinä kauaa nokka tuhissut. Meillä ei ollut ollenkaan asunnossa yleistä näyttöä. Siitä oltiin sen verran kiinnostuneita, että yksityisnäyttöjä oli oikeastaan joka päivä. Me saatiin tarjous 3 päivää myynnissä olon jälkeen, joka me sitten hyväksyttiin maanantaina. Halusimme vielä että sovitut näytöt saadaan pitdettyä. Käytännössä asunto myytiin kolmessa päivässä.

Tää homma ei olis mitenkään onnistunut ilman asiantuntevaa porukkaa ympärillä ja siitä kuuluu kiitos Glikin väelle ja erikoismaininta Leo Aallolle. Tää on mun elämäni aikana 4:s omistusasunto ja niistä kaksi viimeistä on myynyt Leo. Myynti prosessi on ollut helppoa ja ammattimaista. Kerronkin nyt muutamia omakohtaisia hyväksi havaittuja vinkkejä liittyen asunnon myyntiin, mitkä olen kokenut vuosien varrella todella toimivaksi.

Asunnon myyminen on itseasiassa aika raskasta silloin, jos asut asunnossa samaan aikaan, kun on näyttöjä. Asunto pitää olla kokoajan tiptop ja varsinkin näin 5 henkisellä perhellää se tuntui toivottomalta, vaikkei montaa päivää mennytkään. Mun mielestä asunto pitää aina laittaa erikseen myyntikuntoon. Usein potentiaaliset ostajat valitsevat kohteet kuvien perusteella, mistä päästäänkin siihen asiaan. Kuvilla on todella suuri merkitys. Vaikka otan itsekkin paljon kuvia, niin asuntoa en ihan niin paljon ole kuvannut ja jätän sen homman mielelläni ammattilaiselle. Meidän asunnon kuvasi Aalto photography/ Outi Aalto. Kuvat oli paljon parempi, kun osasin odottaa.

Toinen asia, mikä on todella tärkeää on se, että hinta on kohdillaan. Monille se oma koti on todella rakas paikka. Mekin olemme koko sen ajan, kun olemme tässä asuneet remontoineet asuntoa. Se ei silti automaattisesti tarkoita sitä, että asunnon arvo nousee huomattavia summia. Hinnan suhteen pitää olla realistinen. Olisin esimerkiksi itse laittanut meidän asunnon hinnan korkeammalle, mutta luotin siinä asiassa taas ammattilaiseen ja nappin meni. Saimme todella hyvän tarjouksen. Tuskin olisimme saaneet sitä, jos hinta olisi ollut se minkä olisin itse asettanut.

Yks asia mikä asunnon myynnissä on myös todella tärkeää on tavarat. Vein heti ison peräkärryllisen pois sellaista tavaraa, mitä emme tarvitse. Siihen kuului esimerkiksi 5 hengen toppavaatteet ja todella iso läjä lasten leluja. Asunto pitää olla siisti ja harmoninen kokonaisuus, että ostaja voi kuvitella itsensä sinne asuntoon asumaan. Mulla oli esimerkiksi meidän iso pyykkikoppa viikon autossa ja samoin lasten rattaat :).

Olen siinä todella tarkka, että haluan että asunnosta huokuu tietynlainen fiilis. Se tarkoittaa silloin sitä, että sellaiset henkilökohtaiset tavarat on poissa näkyvistä. Ei hammashajoja pitkin vessaa, tai jääkaapinovi täynnä perhekalentereita, lukujärjestyksiä ja teatterilippuja. Et voi etukäteen tietää mitä ostaja haluaa ja jos asunto on lattiasta kattoon tungettu täyteen tavaraa voi se tavaran paljous ahdistaa mahdollisen ostajan.

Asunnossa on myös hyvä olla harmoninen kokonaisuus. Jos olet myymässä asuntoa ja susta tuntuu, ettet ole oman elämän Inoon Marko niin kannattaa pyytää apua välitysfirmalta. Glikistä on mahdollisuus saada myös stailaus apua omaan asuntoon, mikä voi hyvinkin nostaa asunnon arvoa. Minähän Hirvikallion Innona stailasin itse meidän asunnon, mutta mun mielestä on mahtavaa, että nykypäivänä sellainenkin on mahdollista.

Eli lyhykäisenä yhteenvetona asunnon myynnissä

  • Hyvä välittäjä/välitysfirma itse suosittelen ehdottomasti Leo Aaltoa Glikistä 045 857 1010 
  • Asunnon stailaus/raivaus/siivous ennen asunnon myyntiin laittamista
  • Hinta kohdilleen. Hinnan asettamisessa kannattaa myös kuunnella välittäjää
  • Asunnon kuvaaminen (Aalto photography). Kuvat näyttelee todella tärkeää ja suurta roolia, sillä niillä luodaan se ensivaikutelma. Tässäkin suosittelen ammattilaista ja sellaista kuka on kuvannut asuntoja. Jotkun välittäjät käyvät itse napsimassa kännykällä (kamalia) kuvia asunnosta, mikä ei oikeastaan palvele ketään. Hyvällä säkällä taustalla vilkkuu perheen kotieläimet.
  • Varaudu itse olemaan joustava esimerkiksi näyttöjen suhteen ja mieti etukäteen minne voit mennä näyttöjen ajaksi. Ihmiset on nykypäivänä malttamattomia ja haluavat asioiden tapahtuvan heti.

    Leo Aalto Glik

 

Mää olin enemmän kuin tyytyväinen näihin kauppoihin ja nyt on sitten aika siirtyä kohti sitä omaa unelmaa, eli omakotitaloa. Se mikä siinä viehättä on se, että saa itse päättää kaikesta. Ei tarvi kysyä keneltäkään lupaa mihnkään. Saa olla ihan omissa oloissaan. Tulevaisuudessa meillä on enemmän tilaa, mitä me tässä elämäntilanteessa tarvitaan. Saan tietyllä tapaa kaipaamaani rauhaa. On ihana muuttaa omaan kotitaloon, koska se on mulle rakkain talo.

Pian on siis edessä kaupanteko tästä asunnosta ja seuraavaksi muutto. Onneksi ei ole pitkä matka muuttamiseen ja paikka on lapsillekkin tuttu. Vanhempani on pitänyt talosta hyvää huolta, jotenka mitään todella suurta remppaa ei ole edessä, mutta tietenkin haluamme tehdä kodista oman näköisen.

Lue edellinen postaus: Mun jalat on kamalat

-Umppu

Osta meidän asunto!

Nyt se meidän pikku kullannuppu on sitten myynnissä. Jos siis satut olemaan Tampereelta tai muuttamassa Tampereelle, niin tämä on ehdottomasti koti mikä kannattaa tsekata. Tarjolla on siis 5h+k jossa yhteensä 107 m2 kahdessa tasossa. Koti on meille kovin rakas ja haikein mielin siitä luovutaan. Joku saa tästä itselleen mukavan kodin.

Me ollaan pidetty siitä hyvää huolta ja remontoitu sitä oikeastaan koko sen ajan pikkuhiljaa, kun ollaan tässä asuttu. Värit ovat aika selkeät ja jos vaan tykkää mun tyylistä niin koti on muutovalmis. Talo on paritalo ja on osana taloyhtiötä. Asuinalue on todella lapsiystävällinen. Pihapiiristä löytyy paljon kavereita ihan jokaiseen ikävuoteen. Myös vanhemmille ;).. Koulu ja päiväkoti on aivan lähellä.

Me ollaan tykätty todella paljon asua täällä Hirvikalliolla. Pihapiiri on turvallinen ja rauhallinen. Paritaloja on kahdessa rivissä ja meidän rivi on taaempi. Se on ehdottomasti parempi, sillä meille ei kuulu mitään ääniä tieltä ja takapiha on metsään päin. Siinä saa ihan rauhassa touhuilla ja välttyä katseilta.  Aamukahvin saa nauttia rauhassa linnunlaulua kuunellessa, jos siitä edes pitää :). Pihaan paistaa myös kivasti aurinko melkein koko päivän.

Täällä on myös ihanat lenkkimaastot joissa pääsee ihastelemaan maalaismaisemaa. Kaupunkiin menee noin 10-15min autolla ja bussipysäkki on aivan vieressä. Puistoja on paljon ja uimarantakaan ei ole kaukana. Tässä kodissa ei siis ole mitään vikaa. Meidän touhuun ehkä liian pieni tähän elämänvaiheeseen. En siis käytännössä mahdu egoni kanssa kahteen tasoon.

 

Nyt siis ostohousut jalkaan ja asuntoa ostamaan. Musta on mahtava antaa asunto myyntiin sellaiselle ihmiselle kenellä homma sujuu. Leo Aalto Glikistä on juuri oikea mies tähän hommaan. Tykkään että asioista puhutaan rehellisesti ja suoraan. Luotan tässä hommassa alan ammattilaiseen kenellä on vuosien kokemus tästä hommasta. Välittäjällä on todella suuri merkitys asunnon myymisessä ja sen kanssa homma pitää luistaa just eikä melkein. Mää haluan että meillä on samanlainen visio asunnon myynnistä. Myös se että vaikka koti on mulle kuinka rakas tahansa, pitää välittäjän pystyä sanomaan jos sielä on jotain epäkohtia. Myös se että hinta pitää olla kohdillaan ja järkevä on tärkeä asia.

Voin siis todella lämpimästi suositella Leoa, jos olet myymässä asuntoasi. Glikin upea toimisto sijaitsee  Tampereen keskustorilla,. Tietysti mää toivon että meidän koti löytäisi nopeasti uudet asukkaat ja me saataisiin tämä meidän kuvio liikkeelle. Muuttaminen ei sinänsä oo mitään hääviä puuhaa näytöistä puhumattakaan. Varsinkin pienten lasten kanssa tulee vielä oikein ekstra haasteita. asunto ilmestyy myyntiin tuota pikaa, mutta jos mielenkiinto heräsi jo niin kannattaa olla nopea ja rimpauttaa Leolle.

Me lähdetään kohta ajelemaan kohti lentokenttää josta päämääränä on Tartu. Kannattaa laittaa mun ig seurantaan ja storiesin puoli. Sieltä voitte seurata realiajassa meidän touhuja. Me ollan 3 päivää Tartossa ja meille on suunniteltu ohjelma. Ihan mielenkiintoista lähteä, koska viime kerrasta on varmaan 15 vuotta aikaa, kun sielä olen käynyt.

 

Kuvat Glik Aalto photography/Maaret