Jokaisessa huoneessa on oma sydän

*Sisältää mainoslinkkejä

Vihdoin on liikkeessä lähes kaikki valmista. Kauan se otti, mutta tulos on sitäkin parempi. Pari maalaushommaa vailla ja  sitten lupaan etten remontoi mitään hetkeen. Liiketilan sisustaminen on täysin erilaista, kun vaikka kodin. Meillä se tekee asiasta erilaisen, koska liiketilassa pöllyää hiukset ja hiustuotteet, sekä käytämme jatkuvasti väriaineita. Materiaalit pitää olla helposti puhdistettavia ja siksi usein kampaamojen sisustuksessa yksi luottoväreistä on  musta. Se on väri, missä ei näy tahrat vaikka joskus jotain osuisi ja ne saa helposti puhtaaksi. Meillä oli ennen valkoiset tuolit, mitä en kyllä enää koskaan halua, sillä niitä piti jatkuvasti varoa. Pohjoismaissa on todella trendikästä minimalistinen sisustaminen ja hyvin pelkistetyt kodit, sekä värit. Matkustellessa ihailen välillä upeaa väriloistoa, mutta en ole itse niin rohkea sisustaja tai tuskin se on edes rohkeudesta kiinni, vaan jotenkin sellaisesta harmoniasta. Tänne mustavalkoiseen Suomeen sopii hyvin mustavalkoisuus.

Vaikka kyseessä onkin liiketila niin haluan aina muistaa, että melkein vietän sielä enemmän aikaa kun kotonani ja halua että sielä on myös tietyllä tapaa modernin kodikasta. Asiakkaalla sekä meillä kampaajilla pitää olla mukavat oltavat ja tilan pitää olla sellainen missä pystyy mahdollisuuksien mukaan rentoutumaan.

 

 

Me halusimme moderniin liikkeeseen myös jotain kodinomaista ja siksi meiltä löytyykin asiakkaille aivan ihana keinutuoli. Tämä keinutuoli on ehdottomasti meidän liikkeen kodinomainen sydän. Jokainen siihen istunut asiakas on ihastunut siihen ja siinä on lastenkin mukava kiikkua. Keinutuoli on Eimi kalusteen ONNI Se on tarpeeksi moderni omaan hieman vaativaan makuuni ja sopii meille todella hyvin. Tuoliin kuuluu myös pehmusteet, mutta liikkeen sijainti vilkaan tien vieressä ja alkava siitepölykausi vei ne ainakin hetkeksi säilöön. Pehmusteet on tarrakiinnityksellä, mikä takaa niiden paikoillaan pysyvyyden.

Eimi kaluste on Suomalainen perheyritys, mikä on perustettu 1963, joka valmistaa itse keinutuolit täällä Suomessa Padasjoella. Se on Suomen suurin keinutuoleja valmistava yritys jo useassa sukupolvessa.  Verstaalla syntyy tuhansia keinutuoleja vuodessa. Varmasti jokainen tietää sen tavallisen ja perinteisen keinutuolin, mutta onneksi nykyään on saatavilla muitakin versioita. Vaikka se perinteinenkin keinutuoli on ihana niin itsellä siitä tulee mieleen aina mummola ja ehkä tässä tilantessa tämä Onni tuoli on meille juuri se oikea valinta. Onni tuoliin saa myös kiinnitettyä työtason, milloinka se muokkaantuu mukavaksi työpisteeksi ihan vaan vinkki vitosena.

Moderneille perinnekalusteille on kysyntää, koska ihmiset panostavat koteihinsa enemmän, kuin ennen. Keinutuoli on yksi sellainen ja sen halutaan sopivan väreiltään sekä muotokieleltään kotiin. Eimi kalusteen valikoimiin on tullut myös uus aivan ihastuttava keinumalli Lux.

 


 

Pakko myöntää, että se omakin hanuri löytää tiensä Onnin polvelle aina pienilläkin tauoilla. Siinä on mukava ja rentouttava kiikkua. Siron olemuksensa ansiosta se mahtuu hyvin meidän odotustilaan. Viime viikolla tein vielä viimeisen silauksen ja hain meidän viherikkunaan lisää viherkasveja. Kasvit tuo kivaa piristystä mustan, valkoisen ja kullan rinnalle. Minä joka sanoin aina ennen että  en saa mitään kasvia pysymään hengissä.. olen jo kehittynyt ihan mukiin meneväksi viherpeukaloksi. Kun kasvella on riittävästi valoa ja niitä muistaa kastella, niin ei ne paljon muuta vaadi. Kukkien hoitokin on aika terapeuttista hommaa ja viherkasvit on vaan mun mielestä kauniita ja rauhoittavia. Suurin syy kuitenkin niillä liikkeessämme on ilmaa puhdistava vaikutus. Haluan pystyä työskentelemään alalla vielä eläkeikään asti ja haluan pitää huolta omasta terveydestäni pienilläkin asioilla.

Lue edellinen postaus: Välillä ihmettelen mitenkä olen edelleen hengissä?

-Umppu

 

Mää vaan aina jaksan unelmoida

 

Vihdoin varasin meille lennot Miamiin <3 Jos jotain mitä oon vuosien varella oppinut niin olen oppinut elämään hetkessä. Jos haluan jotain ja unelmoin jostain niin  en epäile hetkeäkään, ettenkö voisi saavuttaa niitä. Olen jo pitkään säästänyt rahaa matkaa varten ja päätin viedä asian eteenpäin, koska jos en tee mitään asian eteen niin mitään ei koskaan tule tapahtumaankaan. Varasin lennot ensin Norwegianin kautta, mutta sössin ne (ihme niinkuin joka kerta) ja olin laskenyt päivät niin, että matka olisi kestänyt vain viikon, eli paikalla 5 päivää. Onneksi sieltä saa peruutta lennot ilman maksua 4h varauskesta. Ne olisi ollut välilaskulla Lontoossa ja lentoaika olisi ollut 18h.

IMG_4241

 

Kaikkihan tietää klikkimainonnan ja kun avasin fecen niin ensimäisenä vastaan tuli Finnairin Miamin lentotarjoukset ;). En edes katsonut Finskiltä alunperin ollenkaan, koska oletin niiden olevan super kaliit, mutta tosin kävi. Reilu satku lisää hintaa ja saatiin loitavilla paikoilla menomatkalle suora lento Miamiin ja paluu Pariisin kautta. Nappasi heti kiinni ja löin varauksen lukkoon. Samantien alkoi vatsanpohjassa kutkutteleen ja lomasuunnitelmat jyllämään päässä. Olen siis jo karvan verran lähempänä taas mun yhden unelman saavuttamista <3.

Mä voin sanoa, että rakastan matkustamista ja se on asia mihin laitan rahani. Nyt kun oon äitiyslomalla niin huomaan, että kotona oleminen on oikeasti todella halpaa ja rahaa ei kulu juuri oikein mihinkään.  Samat pieruverkkarit aamusta iltaan 🙂 Kun käyt  päivittäin töissä menee rahaa matkakuluihin (en omista kuitenkaan autoa) ja kun on keskustassa töissä niin sitä saattaa kotimatkalla vain ”piipahtaa” kaupoilla ja huomaamatta siinä kuluu päivittäin rahaa joskus jopa aivan liikaakin. On lounaita, kahvittelua yms. Lähikaupasta haen vain ne tarvittavat ostokset, eli siinäkin säästää todella paljon rahaa, kun ei tee ruokakaupassa heräteostoksia.IMG_4245

 

Suunitelmana olisi mennä alkuun Miamiin ja päästä hieman loman makuun, josta matka jatkuisi Orlandoon Disney hässäkään ja viettää sielä pari päivää ja matkata takaisin Miamiin. Eli seuraava etappi olisi varata hotellit. Olen saanut paljon hyviä vinkkejä missä ei ehkä kannata lasten kanssa yöpyä ja joka tapauksessa me vuokrataan sieltä auto niin hotellin ei tarvitse olla ihan ytimessä ja kuulemma rantakatu on täynnä bilemestoja. Valinnan varaa todellakin on ja paljon. Itse viihdyn pienemissä hoteleissa kuin suurissa komplekseissa. All inclusivet ei oo se mun juttu, mikä on tullut jo huomattua. Haluan kuitenkin, että huoneesta löytyy tietty varustetaso, koska matkaamme pienen lapsen kanssa ja mielellään pieni keittiö niin voin kokkailla vauva pöperöitä ihan rauhassa. Ruoasta tuli mieleen, että maistan jo suussani ne aamu pannarit <3. Ehkä mää nyt aloitan sen kuntoilun ihan tosissani niin voin sitten sen melekin kaks viikkoo ahtaa itseeni kaikkia herkkuja 🙂

 

IMG_4247

Mielelläni otan vastaan hyviä vinkkejä ja hotelli ehdotuksia yms, jos jollain on hyviä tärppejä. Sen hiffasin, että liput kannattaa ostaa ennakoon, jolla saattaa välttää hieman niitä superpitkiä jonoja esim huvipuistossa, mutta muuta en oikestaan tiedäkkään. Ette tiedä kuinka onnellinen oon <3

 

IMG_7671

 

Oon tässä pikkuhiljaa laittanut kotia niinkuin olen kertonut. Hieman uusia ja käytännöllisempiä kalusteita. Vanhan tv tason sain myytyä muutamassa minutissa tori.fi palvelussa ja uutta odoteltiinkin muutama viikko. Kun vauva oppii kohta uusia temppuja niin avohyllyt on nyt historiaa ja tilalle tuli hieman korkeampi ja säilytysmahdollisuuksiltaan paljon parempi vaihtoehto. Nyt mahtuu kaiki pelit ja krääsä piiloon, mikä ennen kirjaimellisesti lojui lattialla. Tv taso on ellokselta ja sen löydät TÄÄLTÄ. Lamppu TÄÄLTÄ  On kyllä hieman eroa onko kyseessä ikean halpakaluste vai kunnon jykevä taso. Silloin kun me tähän muutettiin niin ei ollut oikein rahaa panostaa ja päätinkin, että pikkuhiljaa uusin kalusteita ja mietin rauhassa millaiset on käytännöllisiä ja toimivia ja missä on paljon säilytystilaa.

IMG_7670

 

Hankin myös mun pitkäaikaisen unelman joka on tämä maailman ihanin keintuoli. Se on niin pieni ja siro ja jotenkin niin kaunis ja jopa mulla ylettyy siitä jalat maahan. Keinutuoli on myös aivan super hyvä istua. Tuolin päällä on talja mikä on myös Ellokselta. Taljan löydät TÄÄLTÄ Olen jo pitkään haaveillut pitkäkarvaisesta taljasta, joita on aika vaikea löytää mistään, mutta tämä sopii kun nenä päähän tuolin kanssa. Vielä kun saisin Koskisen suostumaan mun haaveeseen valkoiseen lattiaan niin avot.

-Umppu