Minkälaisen kampauksen voi tehdä vartissa?

 

 

Aikamoista haipakkaa ollut viimeiset kaksi päivää. Aloitimme kollegani Hannan kanssa meidän Prime educationin koulutuskiertueen keskiviikkona. Ensimmäinen koulutus oli Tampereella Biancaneven* ihanassa showroom miljöössä. Meillä oli vuorossa kampauskoulutus, missä  me toteutimme meidän malleille 15:ssä minuutissa kampauksia. Moni kampaaja pelkää tehdä kampauksia ja käyttää siihen meidän mielestämme aivan liian kauan aikaa ja halusimme tarjota ratkaisuja tähän ongelma. Me molemmat tykätään tehdä tosi paljon kampauksia ja ollaan tässä vuosien varrella löydetty sellaisia hyviä neuvoja, tipsejä ja vinkkejä mitenkä saa toteutettua upeita kampauksia käyttämättä niihin liikaa aikaa. Tää oli meille molemmille meidän ensimmäinen koulutus ja mielestänne onnistuimme siinä aika hyvin. Onhan se toisaalta jopa hieman jännittävää puhua oman alan kampaajille.

Se mikä tekee tästä meidän koulutuksesta hieman erilaisen on se, että me olemme tässä vain kaksin mukana. Meillä ei ole mitään isoa firmaa taustalla mikä hoitaa meidän puolesta järjestelyt vaan teemme kaikki itse. Keskiviikko meni käytännössä koko päivä roudaamiseen. Onneks mun perheautoon mahtuu tavaraa, sillä auto oli lastattu täyteen ruokapöydän tuoleja myöden tavaraa.

Meillä oli ihan oikeita malleja, mutta myös mukana muutama kampauspää. Siitä syystä, että ehdimme valmistelemaan kaikki valmiiksi. Usein suurissa koulutuksissa mallien pohjatöissä kouluttajilla on käytössä assareita. Toisaalta itse en edes haluaisi että joku tekisi mulla kaiken valmiiksi, koska en silloin kokisi, että se olisi mun tekemä työ.

Koulutuksen jälkeen olimme molemmat ihan fiiliksissä siitä, että ylipäätänsä saatiin ensimmäinen koulutus lyötyä purkkiin ja se meni oikeastaan aika hyvin. Mää ehdin jo alkuun hermoilla, kun olin katsonut kelloa väärin ja kuvitteli, että meillä on tunnin vähemmän aikaa. Me tehtiin 10:n kampausta puolessatoistatunnissa, eli siinä ei jäänyt kun 15 minuuttia aikaa per kampaus. Me halutaan rohkaista näillä koulutuksilla kampaajia kokeilemaan hieman erilaisia juttuja  ja erilaisia tyylejä mitenkä toteuttaa kampauksia ja palvella enemmän asiakkaita lyhemmässä ajassa.

Aluksi ajattelin että omille kollegoille esiintyminen olisi jotenkin ehkä jopa ahdistavaa sillä kaikki tietää mitä teet etkä oikein voi fuskata missään asiassa, mutta hyvin se meni. Toivotaan että tosi moni kampaaja pysty inspiroitumaan meidän koulutuksesta ja saamaan uusia vinkkejä siihen omaa liiketyöskentelyyn. Seuraavaksi meillä on tulossa sosiaalisen median koulutus, missä me halutaan opettaa kampaajalle kuinka hyödyllinen ja tärkeä työväline sosiaalinen media on tällä hetkellä.

Kun sosiaalista mediaa oppii käyttämään kunnolla, niin se antaa uskomattoman paljon mahdollisuuksia esimerkiksi markkinoinnissa. On todella tärkeää osata ottaa hyvä kuva siittä omasta tehdystä lookista ja oppia  hyödyntämään sitä itse tekemää lookkia omassa markkinoinnissa. Musta ainakini  tuntuu aina tosi hyvältä, kun joku tulee mulle asiakkaaksi mun itse tekemällä kuvalla ja sanoo että mä haluun tällasen.

Mitä enemmän ylipäätänsä tehdään kampauksia, niin sitä enemmän ihmiset niitä haluaa. Mä toivoisin että ihmiset oppis enemmän ottamaan myös niitä kampauksia, esimerkiksi erilaisiin juhlatilaisuuksiin, koska sillä kampauksella viimeistellään se kokonaisuus. Mä ainakin itse haluan että mun tekemillä kampauksenilla nainen kokee olonsa itsevarmaks seksikkääksi ja hyvän näköiseksi. Hymy ja itsevarmuus on paras asuste, mitä nainen voi kantaa.

Löydät meidät instasta:

@prime_estrada

@primehairandbeautydesign

ja muistathan laittaa meidän youtube kanavan myös seurantaan.

Kiitos koulutuksen yhtestyökumppaneille: Biancaneve, SIM ja Hairbesties.

 

 

Tässä  muuten video mun Pariisin koulutusmatkasta Balmainilla Pariisissa. Vaikka itse teenkin nyt koulutuksi, niin käyn myös itse jatkuvasti kouluttautumassa. On ihanaa inspiroitua ja saada uusia ideoita omaan työskentelyyn. Tää on vaan niin mun ala, että työkään ei tunnu työltä.

-Umppu

Hoi kaikki kampaajat!

 

Olen valmistunut parturi kampaajaksi vuonna 2002. Siitä on jo aikamoinen aika. Hius-ala on kehittynyt aivan valtavasti sinä aikana ja tietynlaiset toimintamallit ovat muuttuneet. Itse pidän erittäin tärkeänä meidän alalla kouluttautumista. Kouluttautuminen lisää ammattitaitoa, sekä vie sinut uusimpien tuotteiden, trendien ja tekniikoiden pariin. Ihan samanlailla kun missä muussakin maailma kehittyy, niin alat kehittyy ja niiden sisälle muodostuu uudenlaisia sivuammatteja. Meillä esimerkiksi värit ovat kehittyneet aivan uskomattoman paljon, esimerkiksi siitä kun lähdin alaa opiskelemaan. Tekniikat ovat muuttuneet, tuotteista puhumattakaan. Meidän alalla intohimo on todella tärkeää. Sinun pitää tiettyllä tapaa olla koko ajan avoin uusille asioille, olla kokeilunhaluinen ja uskaljas. Pikkuhiljaa muodostuu kaksi gatekoriaa: ketkä  menevät koko ajan ja jatkuvasti eteenpäin ja ne ketkä eivät  junnaavat usein paikoillaan.

Itse kehitän ammattitaitoani jatkuvasti. Onneksi meillä on nykypäivänä siihen erilaisia välineitä, kuten Instagram ja esimerkiksi YouTube. Seuraan päivittäin viedoita maailmalta, jolla voin tietyllä tapaa kouluttaa itse itseäni eteenpäin. Kuulun siihen kategoriaan joka oppii näkemällä ei niinkään lukemalla ja siksi tämä on esimerkiksi minulle hyvä vaihtoehto. Me ollaan mietitty työkaverini Hannan kanssa sitä, kuinka saisimme murrettua tietynlaisia toimintamalleja meidän alallamme. Me päätimmekin yhdessä että me alamme kouluttamaan alamme ammattilaisia ja perustimme Prime educationin. Me haluamme jakaa meidän tietotaitoa ja oppia niille ketkä haluavat oppia ja mennä eteenpäin.

Kaikkea ei aina tarvi tehdä niin kuin ennen ja voit saada jopa upeampia lopputuloksia käyttämällä siihen esimerkiksi vähemmän aikaa ja vaivaa, kun tekniikka on hallussa. Sosiaalinen media on tällä hetkellä myös yksi erittäin tärkeä markkinakanavan meidän alalla. Esimerkiksi yksi lehti mainos maksaa sinulle saman verran kun sellaiset työvälineet, mitä voit hyödyntää esimerkiksi oman sosiaalisen median kanavissasi ja jotka palvelee sinua vuosia.  Meillä on tulossa nyt neljä koulutusta syksyllä. Toinen niistä on Prime aducation:  hair up dos.  Siellä me käymme läpi erilaisia nopeita ja näyttäviä kampaus tekniikoita ja hiusten viimeistelyä. Hiusten viimeistelykään ei ole täysin yksiselitteinen asia ja sitä ei vain kaikki osaa. Luomme näyttäviä kampauksia, mitkä syntyy lyhyessä ajassa, kun tekniikka on hallussa. 

Se ei sinänsä vie juurikaan sinulta työ aikaa, mutta tekee asiakkaalle paljon viimeistelymmän lopputuloksen ja sellaiset hiukset mitä hän ei itse osaa laittaa. Se on sitä ammattitaitoa. Haluamme myös antaa hyviä neuvoja ja vinkkejä kampaajille, kuinka luoda ja brändätä oma yritys sosiaalisessa mediassa. Sekään ei sinänsä vaadi ihan hirveitä ponnisteluja ja on itseasiassa aika helppoa, kun siihen pääsee kunnolla sisälle.

Jos ajatellaan ylipäätänsä kuluttajia niin jokaisella on puhelin ja jokainen plärää sitä pitkin päivää. Musta on ainakin aina super hienoa, jos asiakas tulee penkiin, minun tekemällä hiuskuvalla, eikä esimerkiksi sellaisella, mikä on kaivettu Pinterestistä. Jos verrataan sitä taas lehteen, niin voi olla että lehtiä luetaan esimerkiksi vain kampaajalla. Sekin saattaa olla seitsemän päivää lehti, missä ei juurikaan hiusmuotia näy. Kuluttajat ovat myös päivä päivältä tietoisenpia hiuksista ja niissä vallitsevista uusista trendeistä, siksi meidän kampaajien pitää olla aina askeleen edellä kuluttajia.

Toisessa koulutuksessa käymme läpi kuinka hyödynnetään sosiaalista mediaa markkinoinnissa. Opetamme mitenkä otetaan kauniita hiuskuvia ja kuinka saadaan rakennettua oman liikkeen instagram sellaiseksi, että se myy aikasi puolestasi.

Koulutukset:

Prime education: Hair up dos by Umppu & Hanna 

3.10 Tampere 18-19.30

4.10 Lahti  18-19.30

Prime education: Sosiaalisen median hyödyntäminen markkinoinissa by Umppu & Hanna

31.10 Tampere 18-19.30

1.11 Jyväskylä 18-19.30

Kurssin hinta on 45e+alv

Kursille voit ilmoittautua [email protected]

Meiltä on myös jatkossa mahdollisuus tilata liikekoulutuksia, jotenka jos olet kiinnostunut niin laita mailia ja esitä toiveesti.

-Umppu