Kevään uusimmat hiustrendit. Mitä mullistavaa tapahtuu?

Varmasti kaikki muistaa jo pitkään muodissa olleen granny tukan? Tyvi lähestulkoon musta ja latva hopean/harmaan vaalea. Seuraan hiusmuotia ympäri maailmaa ja valitettavasti minulla on suru-uutinen kaikille blondeille. Vaikka edelleen aivan puhtaita lähes valkoisia vaaleita hiusvärejä tehdäänkin todella paljon niin pikkuhiljaa mukaan tulee lämpö. Se ei tarkoita sitä että vaalennuksen jälkeinen tipunkeltainen hiusväri olisi nyt in, mutta pehmeämmät ja murretummat vaaleat taas on.

Kuulen välillä asiakkailta että mun edellinen kampaaja ei osannut värjätä mun hiuksia tai että se ei saanut niistä sellaista kun halusin. Kampaajissa on eroja niinkuin varmasti kaikissa ammattikunnissa. Toiset on hyviä ja toiset ei. Tilanne saattaa myös olla se, että asiakas on värjännyt kotona kaupanväreillä hiusta tummaksi todella tiuhaan tahtiin. Sinne on lyöty joka kerta kestovärjäys (mikä ei suinkaan ole aina tarpeen) ja vaikka on kuviteltu värin osuvan vain tyveen, niin aika usein sitä menee myös latvaan. Pituuksissa saattaa olla kymmeniä kerroksia väriä kerrostuneena. Kaupanvärit on sellaisiksi tehty että niillä peittyy harmaat. Väreissä saattaa olla esimerkiksi aivan liian voimakas hapete ja jokaisella värjäyskeralla hiuksiin syntyy hapetevaurio.

Hair by Umppu
Hair by Umppu
Hair by Umppu
Hair by Umppu

Siinä vaiheessa kun halutaan muutosta mennään vasta  kampaajalle ja toive on kylmänvaalea latva. Hius vaalenee esimerkiksi mustasta ensin: viininpunainen, punaoranssi, oranssi, keltaoranssi, keltainen, lämminvaalea ja lopuksi se on puhdasvaalea. Vaikka olisi kuinka taidokas kampaaja niin aina lopputulokseen vaikuttaa asiakkaan hiukset ja mitä niissä on pohjalla. Voi jopa olla että mustaksi värjättyä hiusta ei saada koskaan vaaleaksi vaan se murtuu tai katkeaa ennen haluttua lopputulosta.

Joissain (jopa kampaamon) värisarjoissa on suoraväripigmenttiä mikä on todella vaikea saada vaalennettua hiuksista pois. Suurinosa  niinkutsutuista shokkiväreistä sisältää myös runsaasti suoraväripigmenttiä.  Itse työskentelen tällä hetkellä sellaisella sarjalla, missä sitä ei ole ja pystyn tekemään helpommin asiakkailleni haluttuja muutoksia.

Asiakkailta kuulee myös usein, että hiuksissa ei pysy viileä sävy kauaa. Se on valitettavasti niin että kylmäpigmentti peseytyy hiuksista nopeasti ja kaikki kylmät sävyt vaativat asiakkaalta kotihoitoa lähes joka pesussa. Puhtaan vaaleaan tarvitsee jatkuvaa pesua joko hopeashampoolla tai hopeamaskilla.

Hair by Umppu

Mutta palatakseni niihin hiustrendeihin. Vaaleista muuttuu pehmeämpiä ja lämpimämpiä. Otasatukat raivaavat taas tietään. Hiuksissa pituuksia on joko aivan superpitkät hiukset tai sitten sellainen ylikasvanut polkkamitta. Myös lyhyitä hiuksia näkee jonkin verran ja niissä painopiste painottuu etuosaan voimakkaasti.  Väreissä suositaan edelleen aika luonnollisia värejä. Pehmeitä murretuja vivahteita, missä saattaa olla häivähdys metallisuutta. Hiuksien viimeistelyssä näkyy myös todella sähäkkää kiharaa (en kuitenkaan tarkoita permanenttia)

Me teemme liikkeesäni todella paljon vaalennuksia ja se on oikeastaan meidän erikoisosaamista. Meille voit varata aikaa täältä

Meillä on aina palvelun hintaan yhdistetty vaalennus (plexihoidolla), värin taitto ja leikkaus ja tietenkin hiusten muotoilu. Emme koskaan vain kuivaa hiuksia vaan viimeistelemme ne aina. Meidän töitä voit seurata lisää instagramista @primehairandbeautydesig

Hair by Umppu

 

Hair by Umppu
Hair by Umppu
Hair by umppu

Vaikka jonkin verran tehdään erilaisia shokkivärjäyksiä niin sellaiset ”riikinkukot” on vähän mennyttä. Myös erilaiset yksisarvis värjäykset jäävät pikkuhiljaa pois. Pastellisia vivahteita näkyy edelleen, mutta aika pehmeinä ja hentoina vivahteina. Suomessa kevät näkyy aina siinä, että asiakkaat haluavat hiuksia vaaleammaksi oli trendit mitä tahansa. Toivon että itse saan liiketyössä toteuttaa enemmän pehmeämpiä vaaleita hiuksia niiden A4 vaaleiden sijaan. Näissä puhtaanvaaleissakin on tapahtunut jo selkeämpi muutos. Ei enää haluta harmaata vaan kaunista helmiäissävyä. Se on huomattavasti armollisempi toteuttaa ja ylläpitää.

Mun ehdoton suosikki on noyellow hopeashampoo. Fudge on näin kampaajan näkövinkkelistä se aivan nou nou. Se ylitaittaa vaaleat ja samalla tummentaa hiusta. Lopputulos on kylläkin kylmä, mutta tunkkainen ja jossain tapauksessa vihreä.

Lue viikon postaukset: 

Typerät vanhemmat

Lastentarhanopettajat on täysin alipalkattuja

Kauanhan sitä kestikin

Puunvärinen keittiönpöytä. Väri jota olen aina inhonnut

Luksuselämän pakkomielle on uusi sairaus

Musta tulee Suomen ensimäinen

-Umppu

 

Vihdoin se on julkista…… kauan odotettu

Vihdoin se on julkista. Teimme yhdessä Primen tiimin kanssa Prime hair and beauty collctionin 2017. Oli aivan mahtava kuvauspäivä, mikä opetti taas paljon ammatillisia juttuja meille kaikille. Mulla on hyvä ystävä kenenkä kanssa yhteistyö on aina mutkatonta. Mikko Karekivi on kuvaamassa oikeastaan aina mun kaikki hiuskuvat niinkuin tälläkin kertaa. Me tehtiin myös itse kuvaus tapahtumasta video, missä näkyy hieman maistiaisia, minkälainen on kuvauspäivä ja mitä sielä silloin oikein tapahtuu. Kuvaajana toimi Markus Kosonen kuka on mun vanha luokkakaveri yläasteelta. Markus on myös tehnyt meidän Primen nettisivut ja hoitaa mitä milloinkin, mitä vaan ikinä pyydän.

Parasta on se kun sun ei tarvi kun hoitaa oma osuus ja siksi pidänkin todella tärkeänä yhteistyökumppaneita. Kun jonkun kanssa homma toimii, niin miksi sitä menisi koskaan vaihtamaa. Nää molemmat kundit tuntee mut ja tietää mun tyylin jotenka kaikki sujuu aina helposti.

Kiitos Kuvauksista: Koko Primen tiimille <3 Kuvajaalle Mikko Karekivelle ja videokuvaajalle Markus Kososelle

Frameda oy/Kevin Murphy

Finngold DybergKern

 

Kaikilla kampaajilla oli vapaat kädet toteuttaa oma visionsa ja tuoda omaa tyyliään esille. Kuvista tuli mielestäni upeita ja oon todella ylpeä meistä kaikista Primessä työskentelevistä. On mahtavaa tehdä duunia ammattilaisten kanssa, kenellä on samanlainen palo alaa kohtaan, kun itselläni  ja ketkä haluaa oppia uusia juttuja. Töissä me tavallaa joka päivä koulutamme toinen toisiamme ja inspiroidumme toistemme työskentelystä. Tykkään itse seurata muiden työskentelyä ja koitan imeä siitä kaiken ja lisätä omaan työskentelyyni ne parhaat jutut. Tässä olkaa hyvä: Prime collection 2017 (Kuvien kopionti on kielletty) Laittakaa myös seuraantaan Primen insta @primehairandbeautydesign

 

Look by Vilma Iso-Hirvelä/ Kuvaus: Mikko Karekivi/ Korut: Dyberg Kern

 

Look by Hanna Tyrmi/ Kuvaus: Mikko Karekivi/ Korut Dyberg Kern

 

Look by Umppu/ Kuvaus: Mikko Karekivi/ Korut Dyberg Kern

 

Look by Vilma Iso-Hirvelä/ Kuvaus: Mikko Karekivi/ Korut Dyberg Kern

 

Look by Umppu/ Kuvaus: Mikko Karekivi/ Korut Dyberg Kern

 

Look by Esther Fair/ Kuvaus: Mikko Karekivi/ Korut Dyberg Kern

 

Look by Esther Fair/ Kuvaus: Mikko Karekivi

 

Look by Umppu/ Kuvaus: Mikko Karekivi/ korut Dyberg Kern
Look by Hanna-Loviisa Isique/ Kuvaus: Mikko Karekivi/ Korut Dyberg Kern

 

Mukavaa viikonloppua kaikille <3 -Umppu

 Edellinen postaus: Ristus mikä roppa