Kauan muhinut salaisuus julki!

Mää oon luonteeltani sellainen ihminen että tykkään kertoa asioita mitä elämässäni tapahtuu ja varsinkin sellaisia mitkä on innostavia ja iloisia asioita. Sellaisia mitkä antaa mulle lisää energiaa ja voimaa kantaa eteenpäin. Kun kirjoitin jo aiemmin siitä että onko mun blogi tullut tiensä päähän niin valitettavasti blogien lukeminen hiipuu kokoajan yleisellä tasolla. Niiden kulta-aika on jo mennyt ja uudet kuviot valtaavat somea.

Blogi on työllistänyt mua jo 7 vuotta ja olen jo hetken miettinyt, että mitä seuraavaksi. Tämä ei kuitenkaan tarkoita että lopettaisin blogin kirjoittamisen vaan teen siinä rinnalla jotain vielä nykyaikaisempaa. Blogin kirjoittaminen on myös aika yksilövastuullista hommaa ja olen jo hetken kaivannut kaveria. Me päätettiin lyödä hynttyyt yhteen mun työkaverin Hanna Tyrmin kanssa ja me aloitetaan Suomen ensimäinen ammattilaisten tekemä hius youtube kanava. Videoita alkaa putkahtelemaan kerta viikkoon huhtikuusta lähtien. Meillä löytyy jo Ig tili @prime_estrada joka kannattaa laittaa seurantaan.

Me ollaan Hannan kanssa oltu alalla jo kohta 20 vuotta ja kerromme videoilla vuosien käytännön kokemuksella asioista.  Me rakastamme työtämme, mutta kaipaamme perus liiketyön rinnalle jotain luovempaa. Liiketyössä aika on usein rajana ja vaikka kokoajan kokeilemme ja teemme uutta niin silti jotain on puuttunut.

Me ollaan Hannan kanssa työskennelty ennen Primeä samassa työpaikassa ja eletään molemmat suht samanlaisessa arjessa. Todella monessa asiassa ajatukset kohtaa ja yhdessäolo on helppoa. Vaikka lapsia on talon täydeltä molemmilla, niin koemme että se ei saa olla esteenä mennä kohti unelmia. Me haluamme meidän kanavalla tavoittaa ihmisiä ikään, sukupuoleen tai mihinkään muuhunkaan katsomatta. Teemme erilaisia makeover videoita, testaamme tuotteita, kerromme minkälaista meidän työ oikeasti on, teemme step by step pikakampauksia, kuvaamme meidän reissuja ja päästämme seuraajat kulissien taakse. Kaikkea hauskaa ja monipuolista siis luvassa.

Me ollaan tästä todella innoissaan ja tänään olikin ensimäinen kuvauspäivä. Oli ihana tehdä juuri sellaisia asioita mitä itse haluaa ja kumota hieman asiakkaiden kuvittelemia myyttejä mitä tulette näkemään videoilla. Haluamme ennenkaikkea lisätä alamme arvostusta ja näyttää mitä meidän alamme todellisuudessa vaatii. Se on todella paljon muuta, kun hiustenleikkaamista.

Ehkä jo ensi viikolla saamme ensimmäisen videon ulos ja niitä on luvasssa joka viikko. Toivomme että kanavaamme on ilo seurata. Kampaajan työ ei tarvitse olla niin vakavaa ja meillä onkin videoissa mukana rentoa huumoria.

Mää en vois kuvitella tekeväni tätä kenenkään muun kanssa kun Hannan, koska meillä menee hius asiat aina ihan yks yhteen ja lähestulkoon kaikki muutkin. Katsotaan mihinkä tämä johtaa. Some on ihmeellinen maailma ja tässä me koitetaan fossiileina pysyä maailman menossa mukana.

Nyt vaan @prime_estrada seurantaan ja sielä löytyy aina linkki uusimpaan videoon. Risuja ja ruusua otetaan mieluusti vastaan. Olemme ihan amatöörejä vielä ja sillä lähdetään liikenteeseen. Ei tässä muutakun hyvää pääsiäistä kaikille!

Lue edellinen postaus: Kateellinen yksinäisyydelle? 

-Umppu

Kevään uusimmat hiustrendit. Mitä mullistavaa tapahtuu?

Varmasti kaikki muistaa jo pitkään muodissa olleen granny tukan? Tyvi lähestulkoon musta ja latva hopean/harmaan vaalea. Seuraan hiusmuotia ympäri maailmaa ja valitettavasti minulla on suru-uutinen kaikille blondeille. Vaikka edelleen aivan puhtaita lähes valkoisia vaaleita hiusvärejä tehdäänkin todella paljon niin pikkuhiljaa mukaan tulee lämpö. Se ei tarkoita sitä että vaalennuksen jälkeinen tipunkeltainen hiusväri olisi nyt in, mutta pehmeämmät ja murretummat vaaleat taas on.

Kuulen välillä asiakkailta että mun edellinen kampaaja ei osannut värjätä mun hiuksia tai että se ei saanut niistä sellaista kun halusin. Kampaajissa on eroja niinkuin varmasti kaikissa ammattikunnissa. Toiset on hyviä ja toiset ei. Tilanne saattaa myös olla se, että asiakas on värjännyt kotona kaupanväreillä hiusta tummaksi todella tiuhaan tahtiin. Sinne on lyöty joka kerta kestovärjäys (mikä ei suinkaan ole aina tarpeen) ja vaikka on kuviteltu värin osuvan vain tyveen, niin aika usein sitä menee myös latvaan. Pituuksissa saattaa olla kymmeniä kerroksia väriä kerrostuneena. Kaupanvärit on sellaisiksi tehty että niillä peittyy harmaat. Väreissä saattaa olla esimerkiksi aivan liian voimakas hapete ja jokaisella värjäyskeralla hiuksiin syntyy hapetevaurio.

Hair by Umppu
Hair by Umppu
Hair by Umppu
Hair by Umppu

Siinä vaiheessa kun halutaan muutosta mennään vasta  kampaajalle ja toive on kylmänvaalea latva. Hius vaalenee esimerkiksi mustasta ensin: viininpunainen, punaoranssi, oranssi, keltaoranssi, keltainen, lämminvaalea ja lopuksi se on puhdasvaalea. Vaikka olisi kuinka taidokas kampaaja niin aina lopputulokseen vaikuttaa asiakkaan hiukset ja mitä niissä on pohjalla. Voi jopa olla että mustaksi värjättyä hiusta ei saada koskaan vaaleaksi vaan se murtuu tai katkeaa ennen haluttua lopputulosta.

Joissain (jopa kampaamon) värisarjoissa on suoraväripigmenttiä mikä on todella vaikea saada vaalennettua hiuksista pois. Suurinosa  niinkutsutuista shokkiväreistä sisältää myös runsaasti suoraväripigmenttiä.  Itse työskentelen tällä hetkellä sellaisella sarjalla, missä sitä ei ole ja pystyn tekemään helpommin asiakkailleni haluttuja muutoksia.

Asiakkailta kuulee myös usein, että hiuksissa ei pysy viileä sävy kauaa. Se on valitettavasti niin että kylmäpigmentti peseytyy hiuksista nopeasti ja kaikki kylmät sävyt vaativat asiakkaalta kotihoitoa lähes joka pesussa. Puhtaan vaaleaan tarvitsee jatkuvaa pesua joko hopeashampoolla tai hopeamaskilla.

Hair by Umppu

Mutta palatakseni niihin hiustrendeihin. Vaaleista muuttuu pehmeämpiä ja lämpimämpiä. Otasatukat raivaavat taas tietään. Hiuksissa pituuksia on joko aivan superpitkät hiukset tai sitten sellainen ylikasvanut polkkamitta. Myös lyhyitä hiuksia näkee jonkin verran ja niissä painopiste painottuu etuosaan voimakkaasti.  Väreissä suositaan edelleen aika luonnollisia värejä. Pehmeitä murretuja vivahteita, missä saattaa olla häivähdys metallisuutta. Hiuksien viimeistelyssä näkyy myös todella sähäkkää kiharaa (en kuitenkaan tarkoita permanenttia)

Me teemme liikkeesäni todella paljon vaalennuksia ja se on oikeastaan meidän erikoisosaamista. Meille voit varata aikaa täältä

Meillä on aina palvelun hintaan yhdistetty vaalennus (plexihoidolla), värin taitto ja leikkaus ja tietenkin hiusten muotoilu. Emme koskaan vain kuivaa hiuksia vaan viimeistelemme ne aina. Meidän töitä voit seurata lisää instagramista @primehairandbeautydesig

Hair by Umppu

 

Hair by Umppu
Hair by Umppu
Hair by umppu

Vaikka jonkin verran tehdään erilaisia shokkivärjäyksiä niin sellaiset ”riikinkukot” on vähän mennyttä. Myös erilaiset yksisarvis värjäykset jäävät pikkuhiljaa pois. Pastellisia vivahteita näkyy edelleen, mutta aika pehmeinä ja hentoina vivahteina. Suomessa kevät näkyy aina siinä, että asiakkaat haluavat hiuksia vaaleammaksi oli trendit mitä tahansa. Toivon että itse saan liiketyössä toteuttaa enemmän pehmeämpiä vaaleita hiuksia niiden A4 vaaleiden sijaan. Näissä puhtaanvaaleissakin on tapahtunut jo selkeämpi muutos. Ei enää haluta harmaata vaan kaunista helmiäissävyä. Se on huomattavasti armollisempi toteuttaa ja ylläpitää.

Mun ehdoton suosikki on noyellow hopeashampoo. Fudge on näin kampaajan näkövinkkelistä se aivan nou nou. Se ylitaittaa vaaleat ja samalla tummentaa hiusta. Lopputulos on kylläkin kylmä, mutta tunkkainen ja jossain tapauksessa vihreä.

Lue viikon postaukset: 

Typerät vanhemmat

Lastentarhanopettajat on täysin alipalkattuja

Kauanhan sitä kestikin

Puunvärinen keittiönpöytä. Väri jota olen aina inhonnut

Luksuselämän pakkomielle on uusi sairaus

Musta tulee Suomen ensimäinen

-Umppu