Nyt lähti tukka

En tiedä olenko koskaan kertonut teille mun omista hiuksistani. Kun silloin 90-luvulla aloitin Parturi-Kampaaja koulun Pyynikin ammattikoulussa, niin me kokeilimme omiin hiuksille jos jonkinlaisia virityksiä. Kun yhdistetään todella huono ammattitaito (siinä vaiheessa opintoja) ja kokeilunhalu niin tulos ei voi koskaan olla hyvä. Halusin olla joka toinen viikko musta hiuksinen ja joka toinen viikko valko hiuksinen. Minulla oli noin olkapäälle ulottuvat hiukset, jotka olivat pikimustat. Halusin niistä valkoiset.

Jouduin kokemaan sen, mitä kukaan asiakas ei halua kuulla. Se oli se surullisen kuuluisa lause O-ou. Mun koko hiukseni katkesivat päälliosasta noin kahden senttimetrin mittaiseksi. Tästä en voi syyttää ketään muuta kuin itseäni ja sitä että halusin valkoiset hiukset. Siinä tilanteessa ei ollut muuta vaihtoehtoa, kuin leikata kaikki hiukset aivan lyhyiksi. Sain tästä lempinimen Suvi-Anne Siimes :).  Minulla on jäänyt siitä elinikäinen kammo ja siksi olen aina ollut todella pelokas siinä tilanteessa, kun sanotaan että minun hiuksiani leikataan. Mää ymmärrän täysin niitä ihmisiä, jotaka haluavat, että sielä otetaan tasan se milli pois.

Minulla on ollut hiustenpidennykset varmaan kohta 15 vuotta, jos ei poissuljeta hetkeä, kun halusin Victoria Beckham polkkatukan, mikä oli silloin vallitseva kuumin hiustrendit minkä jokainen nainen silloin halusi.

Tämän hetken yksi kummempia hiustrendejä  on puolipitkät tasaiset hiukset. Sellaiset mitkä on latvasta todella paksut.  Minun hiukseni on viimeksi leikattu varmaan kaksi vuotta sitten ja latvat olivat aivan kamalassa kunnossa. Jos olen täysin rehellinen niin niitä on aivan turha säilöä siellä päässä. Haaroittuneet latvat vain haaroittavat hiusta pidemmälle ja tekee siitä huonokuntoisemman.  Halusin että leikataan nyt kerralla kaikki huono pois. Hiukseni eivät ole vielä täysin palautuneet raskauksien aiheuttamista hormonimuutoksista ja sen vuoksi halusin hiuksiin hieman lisää volyymia.

Tuuhensimme hiuksia Balmain  doublehair tuuhennuksella. Tähän malliin riitti yksi paketti hiuksia. Niiden kiinnittäminen on niin helppoa ja nopeaa ja minun uusi mallini syntyi noin 40:ssä minuutissa. En muista koska latvani olisivat näyttäneet näin vahvoilta ja tämä uusi malli on aivan ihana. Tämän toteutti minulle työkaverini Esther Fair. Muodissa on tällä hetkellä myös hyvin vallitsevana trendinä se, että hiukset näyttävät terveeltä ja hyvin hoidetuilta .

Siihen todella helppo keino on juurikin leikata niitä latvoja. Tapaan päivittäin useita asiakkaita, jotka eivät halua että latvoja leikataan. Ymmärrän sen ihan täysin sillä olen ollut itse aina ihan samallainen. Kuitenkin jos ajatellaan… niin ja kaksihaaraisia täynnä lähestulkoon rotanhäntään muistuttavat latvat tekevät olemuksestasi vain epäsiistiin. Hiukset ovat kuitenkin kasvava luonnonvara ja ne kasvavat aina takaisin.

Mulla on ollu pitkät hiukset niin kauan kuin muistan ja nyt oli jo korkea aika tehdä jotain päivitystä. Double hairilla sai hieman paikattua niitä kohtia, minne hiukset eivät ole vielä kasvaneet kunnolla takaisin. Ne jotka seuraa minua instagramissa tietää minun voikukka tukkani. Siinä saattaa mennä vielä vuosi aikaa kunnes ne ylettyvät edes olkapäille. Muutenkin kun ikää tulee niin korvan vieressä olevat hiukset pikkuhiljaa useasti muuttuvat hennommiksi ja ohuemmiksi. Se on myös alue, mitä me jokainen käsittelemme eniten ja monilla saattaa voimakkaiden lämpölaitteiden käyttö ja muotoilutuotteiden käyttö kuluttaa hiusta niin paljon, ettei se edes kasva kunnolla, kuten vaikka hiukset takana.

Jaan teille videon, missä näette mitenkä double hair pidennys kiinnitetään. Nyt kun ää on ollut mulla muutaman päivän, niin pakko sanoa, että tunne on paljon parempi kun esimerkiksi teipeissä. Nää on niin kevyet etten edes huomaa niitä. Olen tehnyt näitä jo muutamat asiakkaille, eli meiltä Primestä on mahdollisuus näitä saada. Meille voi varata ilmaisen pidennyskonsultaation, mikä ei velvoita sinua mihinkään, jos haluat keskustella niistä ammattilaisen kanssa.

Tässä on hyvä vaihtoehto myös sellaiseen hiukseen, jos haluaa pikkuhiljaa vähentää tai vaikka luopua pidennyksistä.

Lue edellinen postaus: Minkälainen on yrittäjän kesäloma?

-Umppu

No nyt on kuumaa!

Nyt se on vihdoin ulkona Golw by Prime collectioni 2018.  Saimme mahdollisuuden toteuttaa yhteistyössä Simin kanssa uuden collectionin kuvaukset. Halusimme jokainen tuoda esille oman näkemyksemme tämän hetken hiusmuodista. Teemme liiketyössä  hyvin paljon pitkähiuksisia asiakkaita ja pitkiin hiuksiin on välillä hieman haastavaa keksiä erilaisia lookkeja. Nyt halusimme haastaa itsemme ja käyttää mielikuvitusta siten, että luomme sellaista tyylejä mitkä poikkeavat sitten normaalista liike työstä, mutta sopivat kuitenkin street muotiin. Jokainen sai toteuttaa mallinsa omalla haluamallaan tavalla ja käyttää luovuutta. Pitkään on jo puhuttu että kihara tulee muotiin. Se ei silti tarkoita sitä että kyseessä olisi permanentti. Meillä on onneksi tällä hetkellä saatavilla hyvinkin paljon erilaisia kiharatyökaluja, millä voimme luoda upeita kampauksia arkeen sekä juhlaan. Meistä jokainen on ammatiltaan parturi-kampaaja ja teemme myös meikkejä. Jokainen lookki on kokonaisuudessaan jonkun henkilökohtainen näkemys kesän trendeistä. Halusimme hieman leikitellä hiuksilla ja tehdä niin erilaisia pintoja. Glow by Prime on meidän neljäs oma collection minkä me toteutimme.

Look by Vilma Iso-Horvelä
Look by Vilma Iso-Hirvelä
Look by Hanna Tyrmi
Look by Vilma Iso-Horvelä
Look By Vilma Iso-Horvelä

 

Look by Umppu
Look By Hanna Tyrmi
Look by Umppu
Look By Vilma Iso-Hirvelä
Look by Umppu
Look By Umppu
Look by Hanna Tyrmi
Look By Hanna Tyrmi
Look by Umppu
Look by Hanna Tyrmi
Look by Hanna Tyrmi

Kuvauksissa on mahtava päästä haastamaan itseään, sillä joka kerta ne opettavat jotain uutta. Kuvaus lookkien tekeminen on ihan erilaista, kun esimerkiksi arki kampaaminen. Seuraamme jatkuvasti muodin trendejä ja imemme vaikutteita maailman catwalkeilta. Toteutimme mallien värjäykset  Simin väreillä ja viimeistelimme ne Balmainin  hiustuotteilla.  Balmainin hiustuotteet sopivat loistavasti tähän tarkoitukseen, sillä ne ovatkin alunalkaen luotu catwalkien taakse. Hiukset on meidän intohimomme ja teemme paljon yhdessä töitä tiimini kanssa.  Siksi meistä koostuu mahtava jengi.  Tämä ei suinkaan jää tähän, vaan pian on tulossa lisää upeita hius luomuksia. Seuraavalla kerralla nähdäänkin vähän enemmän värikkyyttä hiuksissa. Olemme yhteen hioutunut tiimi ja meillä on todella hauskaa töissä. Se näkyy myös mielestäni työilmapiiristä sekä koko konaisuudessa ja tietenkin asiakaspalvelussa. Tässä on vielä video meidän kuvauspäivästä.

Nämä kuvat kuvasi Reija Vilmi