Äiti kyllä sää riität

sisältää kaupallisia linkkejä*

Vivianin Mekko on Melli Ecodesign mallistosta musta tyllihame* ja  Violetti mekko*

 

Viime viikolla oltiin juhlistamassa ystäväni lapsen 10-vuotis synttäreitä.  Kuinka taas tajusi, että se aika kulkee kun siivillä. Muistan vielä kun hän syntyi ja tuntuu että siitä on vain hetki. Paljon mahtuu tapahtumaa siihen kymmeneen vuoteen ja nyt sitä ollaankin jo pikku ”aikuisia”. Musta on ihanaa että ystävilläni on lapsia ja kyläillessä on niin aikuisille kuin lapsille seuraa. On myös ihana että mullakin on sellaisia lapsiystäviä. Toki nykyään se Umppu täti ei ehkä ole se juhlien odotetuin vieras..

Meillä Vivian nauttii ollessaan vanhempien seurassa. Se seuraa kun hai laivaa mitä touhutaan ja koittaa apinoida perässä. Huomasin juuri näissä juhlissa, kuinka luonnettä ei tältä tytöltä puutu. Ei ole väliä onko vieras vai tuttu, kun hän komentaa että tänne. Kauhee touhu päällä kokoajan ja sitä juostaan, niin että äiti saa pelätä koska pää osuu seinään. Kaikkien syli kelpaa.

 

Moni vanhempi saatuaan ensimäisen lapsen kokee lähestulkoon aina sitä riittämättömyyden tunnetta/väsymystä ja kuinka ei ehdi tekemään niitä asioita mitä ennen. Vielä kun siihen lisätään lapsi mikä ei nuku on hermoromahdus enemmän kuin lähellä. Voin näin kolmen lapsen äitinä kertoa, että jossain vaiheessa se helpottaa. Musta on ainakin tullut itselleni  päivä päivältä armollisempi kokoajan ja en jaksa välittää niistä pikkuasioista. Mun ei tarvii jos en haluu. Mulla on tietyt rutiinit, mitkä auttaa mua arjen hallinnassa ja ajattelin jakaa niitä, jos siitä on edes jollekkin hyötyä.

Suosittelen edelleen lukemaan konmari kirjan. Oikeasti mitä vähemmän tavaraa, sitä siistimpää teillä on. Mää oon huomannut, että en henkilökohtaisesti tarvitse läjäpäin vaatteita. Kuka oikeesti tarvitsee 70paria sulkkia? Ei kukaan.. Mulla on kotivaatteet erikseen ja sitten työvaatteet. Oikeastaan muita en niinkään tarvitse tällä hetkellä. Muutama juhlamekko toki löytyy. Kun kaapissa on happea ja vaatteet järjestyksessä niin sekin helpottaa ainakin omaa mielenrauhaa. Lasten vaatteet on siististi taiteltuna kaappeihin niihin kuuluvissa laatikoissa. Niitäkään ei oikeasti tarvitse paljon.

Laitan aina aamulla tiskikoneen päälle ja pyykinpesukoneen. Aamulla viikkaan kuivat pyykit narulta ja sen vuoksi meillä nykyään pyykkikori on lähestulkoon tyhjä, mikä on todella vapauttavaa. Kaikki varmaan muistaa ne kuvat meidän jäätävistä pyykkivuorista….Niitä ei ole enää <3 Lapsiperheessä pyykkiä tulee väistämättä aivan kamalasti.

 

 

Meillä on helpottanut todella paljon se, että lapsilla on oma leikkihuone. Tiedän, että se ei ole kaikilla mahdollista, mutta jos on niin suosittelen. Leikkihuoneessa on myös lasten vaatteet kaapissa ja kaappien alaosassa kaksi isoa vetolaatikkoa täynnä tilaa leluille. Osan saa aina pois jemmaan. Makuuhuoneissa ei leikitä vaan ne on rauhotettu nukkumiselle. Sekin helpottaa siivousta huomettavasti, kun ei tarvitse kerätä leluja monesta huoneesta. Ne ei juuri kaipaa kun imurointia.

Jos tilaa on vähän niin kannattaa hankkia sellaisia ”kalusteita” mitä on helppo liikuttaa. Mitä vähemmän on tavaraa esillä saa asunnon siivottua todella nopeasti juhlakuntoon. Kun tavaroille on oma paikka pysyy paikat siistinä. Mää olin ennen aivan loppu tähän kotiin, mutta nyt pikkuhiljaa tuntuu että siedän pientä sotkua, kunhan ei ole ikipaskaa.. Sairaan hyvä oli mun hankkima Dysonin johdoton imuri, joka pesee kaikki rikkaimurit mennen tullen. Imuri TÄÄLTÄ* Mikä on nyt tarjouksessa. Jopa imurointi on kivaa ja nopeaa. Siihen ei tarvi sen kummemmin ryhtyä ja tehot riittää. Käytän sitä päivittäin ja se on aina käden ulottuvilla.

 

Olen pyrkinyt siihen, että lapsilla on suht puhtaat vaatteet päällä vatsa täynnä niin se usein riittää. Mää sain eilen Viken syömään pulloa ja oon siitä jotenkin todella onnellinen. Mun elämä helpottuu huomattavasti ja mulla on tulevaisuudessa mahdollisuus edes joskus nukkua.  Pakkanen on täynnä pumpattua maitoa. Jatkuva univelka marraskuulta todellakin painaa niskassa, mutta sen kanssa on oppinut elämään.  Kaikki on aina suhteellista. Itse aina metin kuinka helppoa sitä oli yhden lapsen kanssa. Sun oli mahdollisuus nukkua samaan aikaan vauvan kanssa ja kaikki oli niin helppoa (vaikka se silti tuntu sekin haastavalta). Ne on ihan normaaleita tunteita, koska elämän muuttuu hurjasti ja olet muustakin vastuussa kun itsestäsi.  Nyt kun omassa elämässä on se kolme lasta, oma firma, koti, harrastukset, blogi, valmentaminen yms tavallisen arjen askareet niin tähänkin sitä vaan tottuu. Toki koskaan ei tiedä minkalainen lapsi kenelläkin on mutta nauttikaa siitä ajasta älkääkä käyttäkö sitä stressaamiseen. Ei kannata haalia itselleen liikaa hommia tai aikatauluttaa koko elämää.

Monilla on hirveä tarve keksiä lapsille ohjelmaa. En tiedä johtuuko se siitä riittämättömyydentunteesta tai mahdollisesti jonkinlaisesta sosiaalisesta paineesta.  On vauvauintia, muskaria, mamma treffejä ja sitä sun tätä. Koti pitäis kiiltää ja tukka olla huolitelu… MIKS..  Jos se tuntuu haastavalta niin jätä yksinkertaisesti jotain pois. Mää muistan kun Vilin kanssa touhusin paljon kaikkea, mutta silloin mulla oli ihan hirveesti energiaa ja se nukku aina yöt läpi. Mulla ei silloin ollut kun yksi lapsi, 1/3 meidän talosta, vähemmän pyykkiä, ei omaa firmaa, ei blogia eikä silloin edes ollut ns. somea. Kukaan ei luonut mulle minkäänlaisia paineita mistään. Kukaan ei ragennut vaikka annoin lapselleni tuttelia ja purkkiruokaa… Asiat on oikeesti muuttunut todella paljon siitä. Siitäkin on kohta 10 vuotta. Nyt kun sanot ääneen tekeväsi esimerkiksi jotain suosituksista poikkeavaa, niin saat kamalan kuran niskaan. Nyt olen kahden viimeisen kanssa keskittynyt vain siihen olemiseen ja läsnöoloon. Vaikka hetkittäin tulee niitä fiiliksiä että en jaksa niin ne menee ohi aika nopeasti.

 

Älkää äidit kuormittako itseänne liikkaa, jos se tuottaa stressiä. <3 Te ootte ihania vaikka teillä onkin välillä paskainen tukka sillä samalla nutturaalla neljättä päivää. Niitä lapsia ei haitaa, vaikka sun kainalokarvat rehottaa tai sulla on verkkarit jalassa. Oot niille yhtä tärkeä ihminen. <3 Lapselle on paljon merkittävämpää saako se olla äidin sylissä, kun se miltä se äiti näyttää. Ne on tottunut suhun ja sun omaan tuoksuun. Oli se sitten hyvä tai paha. Vaikka en todellakaan ole mikään terapeutti niin mun tekis mieli sanoo kaikille että olkaa vaan. Älkää tehkö mitään mitä ei oo pakko <3. Meidän ei tarvi kilpailla keskenämme vaan tukee toisiamme.

Mun oli pakko julkaista mun IG:ssä pieni humoristinen allien heiluttelu video. Jotain nyt oli niin kovasti vaivannut televisiossa heiluvat allit, niin annoin hänelle täyden tukeni. Muistakaa olla mukana meidän #ilokiertoon hyväntekeväisyys kamppiksessa. Aina kun laitat IG kuvan mistä sulla tulee hyvä mieli niin tägää siihen #ilokiertoon ja #ilokirtoontampere. Jokainen kuva on euron arvoinen ja Tampereen potti menee Ice Heartsille <3. Sun tarvi itse lahjoittaa mitään kunhan vaan lisäät kuvat. Kuvia voi laittaa vaikka 10 siinä ei ole  mitään rajaa ja osallistuminen on mahdollista toukokuun loppuun. <3

Ellokselle on nyt tarjolla alennuskoodi, millä saat -20%alennusta tilauksestasi – koskee myös huonekaluja, leluja ja
merkkituotteita + säästät toimituskulut!* shoppaile TÄÄLTÄ* koodilla 355430

Alennus koskee uutta tilausta Elloksen valikoimasta. Alennus koskee normaalihintaisia vaatteita, kenkiä, asusteita, kodintekstiilejä, sisävalaisimia, tapetteja, mattoja, leluja ja huonekaluja. Alennus on voimassa 1.3.2017 asti, ja sen voi käyttää vain kerran. Toimituskulut lisätään tilauksen loppusummaan. Säästät normaalipaketin toimituskulut (norm. 5,20). Tili- ja laskuasiakkaan toimitusmaksu ilman toimituskuluja 0,-/tilaus, käteisasiakkaan 2,90/tilaus.
Alennusta ei voi yhdistää muihin alennuksiin tai tilaajaetuihin, ale-/kampanjahintaisiin tuotteisiin, elektroniikkatuotteisiin ja
-tarvikkeisiin, Design by -tuotteisiin eikä tuotemerkkeihin UGG, Odd Molly, SPANX tai Odd Molly Home.

Edellinen postaus: mulle kelpaa vain paras

-Umppu

H-hetki lähenee

sisältää kaupallisia linkkejä*

 

Voi meidän pikkuista vauvaa. Tuntuu että se vauva aika meni jo humauksessa ohi ja kohta meillä on ikää jo 3kk. Juhlimme tulevana sunnuntaina nimiäisiä. En jaksa kantaa niistä enää stressiä, koska tuntuu, että Vivianin nimenantojuhla oli vasta hiljattain. Juhlimmekin tätä brunssin merkeissä eikä mitenkään sen kummemmin virallisesti. Tuntuu, että joka viikko on jotain kekkereitä järjestettävänä. Kutsumme vain lähimmät sukulaiset sekä kummit. Pidetään tilaisuus rentona ja pienenä. Kun tästä kirjoitin aiemmin, niin joku viisas kommentoi että otanko kummit siksi, että heiltä on hyvä ruinata lahjoja….

Kaikilla on jotenkin HIEMAN erilainen käsitys kummeista. Vaikka meidän perhe ei kuulu kirkoon niin koen silti, että lapsillani on yhtälailla oikeus kummeihin. Mulle on aivan sama vaikka he eivät koskaan ostaisi ainuttakaan lahjaa, mutta olisivat lapsilleni sellainen turvallinen ja luotettava aikuinen kenenkä kanssa voi jutella. Varsinkin sitten kun hieman kasvetaan vanhemmiksi se korostaa merkitystään.

Heidän kanssaan voi puhua asioita mitä ei ehkä äidin tai isän kanssa haluta tai jos joskus porukoiden naama ärsyttää niin sinne voi joskus vaikka mennä yöksi kylään. Kummien kanssa voi touhuta ja leikkiä kaikenlaista.

 

Mää alan ehkä pikkuhiljaa tottuun tähän, että meitä on nyt viisi tässä perheessä. Vivian on harpannut ison askeleen kehityksessä eteenpäin, mutta silti pitää muistaa että se on vielä silti hyvin pieni. Puhetta alkaa jo pikkuhiljaa tulemaan ja kommunikointi on helpompaa. Toki hänellä on oma kieli, mitä ei ymmärrä kun me, mutta välillä saattaa tulla jo rikkinäisiä lauseita:äiti auta tai muuta vastaavaa.

Homma helpottuu huomattavasti, kun pukeminen helpottuu. Vivian pukee jo kovaa vauhtia itse, mutta lähinnä isin tai äidin kenkiä ja tyllimekkoja. Kiitos sille ihmiselle, kuka keksi turvakaukalon lämpöpussit <3 mikä helpottaa meidän pukemis rumbaa silloin kun olisi tarkoitus lähteä jonnekkin.

Mää yritän kokoajan olla reilu äiti ja antaa aikaa jokaiselle lapselle tasaverroin. Välillä se on pienten kanssa vaikeaa, koska Vivian haluaisi jatkuvan huomion. Onneksi meitä on arjessa kaksi ja auttavia käsiä on lähellä.

 

Mää odotan myös rehellisesti hetkeä, kun saan alkaa antamaan muutakin ruokaa ku tissiä ja teen sen heti kun siihen saa luvan. Oon aina aloittant lapsilla ruoan maistelun aikaisin ( 3kk)  ja koen, että se on ollut heille hyvä vaihtoehto. Pian ollaankin siirrytty siihen ateriointiin ja maito on vain ollut lisänä ruokavaliossa. Toivon, että Viken kohdalla säästytään allergioilta. Meillä ei ole kenelläkään lapsella ollut mitään allergiaa ja se on tehnyt monestakin asiasta helpon ruokailun suhteen.

Tykkään välillä nostaa esille postauksiin tulleita kommenntteja ja tässä taas yksi:

Tuo pienen lapsen ulkomaille raahaaminen on kyllä pelkästään oman egon pönkitystä, ei mitään muuta. ”Tästähän saa loistavan instagramkuvan tai blogipostauksen! Katsokaa miten onnistunut ja kaunis perhe olemme.”

 

Jotain taas vituttaa…Mää voin kertoa tälle tyypille, että hei: mää oikeesti  keksin miljoona muutakin vähän edullisempaa vaihtoehtoa jos haluun pönkittää omaa egoani. Mulle matkustus on aina ollut lähellä sydäntä ja tulee olemaan. Kun hankin lapsia, niin miksi mun/meidän pitäsi luopua yhdestä rakkaimmasta harrastuksesta, jota myös mun lapseni rakastaa. Vanhin kysyy jatkuvasti, että koska me taas lähdetään ulkomaille. Toki tykkään ottaa reissussa paljon valokuvia. Oon ottanut valokuvia jo ennen koko somen maailmaa. Mulla on niitä kotona laatikoittain. Toiset vaan on sellaisia. Tiedän myös, että mulla on paljon kavereita ja ystäviä, jotka ihan aidosti ja oikeesti haluaa nähdä niitä myös meidän reissuista ja en näe mitään estettä ettenkö niitä heille näyttäisi/laittaisi.

On huvittavaa että joku edes ajattelee noin hullunkurisesti.. Ehkä itse tämän kirjoittajan tekisi itse mieli päästä hieman rannalle rentoutumaan…en keksi muuta. Mutta kuitenkin kaikki tekee tavallaan ja tää on meidän perheen juttu ja pääasia on että me ihan oikeesti ja rehellisesti perheenä nautitaan reissussa olemisesta ja kuvat mitä sielä otetaan on ihan aitoja eikä lavastettuja 🙂 Ja oikeesti miks mun edes tarvii tätä asiaa kenellekkään selitellä?

 

Kuvan asu: Paita täältä* Huulipuna täältä*

Shoppaile House of Brandonin ystävämyynneissä TÄÄLTÄ*

 

Edellinen postaus: Äiti lähtee baariin ja jättää lapsen nukkumaan

-Umppu