Hormonaalinen hiustenlähtö raskauksien jälkeen

Olen huomannut että mulla on taas hetkellinen hiuskriisi. Vaikka moni ehkä saattaa ajatella, että kampaajana olen tarkka hiuksistani, niin sitä en todellakaan ole (ei ole vaan yksinkertaisesti aikaa). Hetki sitten mulle leikattiin pieni otsis, mistä oon ihan fiiliksissä. Nyt kuitenkin homma on niin, että mulla lähtee taas aivan tuhottomasti hiuksia. Ohimot on ihan täynnä siiliä ja niistä paistaa kalju läpi. Odotankin sitä aamua, kun sitä otsatukkaa ei enää ole vaan se jää harjatessa käteen.

Hormonaalinen hiustenlähtö on oikeastaan asia, mille et voi tehdä mitään. Mulla on jokaisen lapsen jälkeen ja imetyksen lopettamisen jälkeen lähtenyt lähes puolet hiusksista ohimoilta. Toisilla saattaa hiukset lähteä raskausaikana ja osalla (esim omalla kohdalla) se alkaa aina kuukausia imetyksen lopettamisen jälkeen. Kotona lattia ja auto on ihan täynnä hiuksia ja pakko sanoo että joka kerta on sellaine fiilis, että tuleeko musta kalju.

Ainut asia, mitä voin kampaajan näkökulmasta neuvoa tähän vaivaan on tehokuuri Biotiinia, mitä saa apteekista. Biotiini  on alunperin kehitetty eläinten turkkien hoitoon. Myöhemmin siitä on tehty ihmisille oma versio. Sitä saa apteekista ja on muistaaksen noin 16€ 2kk kuuri. Tämä on ainut mistä olen nähnyt näkyviä tuloksia kampaajana asiakkaillani ja itselläni. Biotiini+ valmisteessa on biotiinia ja sinkkiä. Mediassa mainostetaan vaikka mitä kalliita hiuspillereitä, mutta niiden tehoa en ole nähnyt kenelläkään (asiakkaistani). Tämä on monelle arka asia ja ihmiset on valmiita maksamaan siitä, että saa hiuksensa takaisin, mutta humpuukiin rahaa ei kannata laittaa.

 

Otin  nyt itse myös käyttöön Kevin Murphyn  Plumping sarjan tuotteet, mitkä sisältävät myös biotiinia. Nautin sitä nyt sisäisesti ja ulkoisesti. Tästä tuoteperheestä on olemassa shampoo, hoito ja hiuksiin jätettävä hoitosuihke mikä antaa ryhtiä, myös hennolle hiukselle. Tuotteissa on miellyttävä ei liian voimakas tuoksu ja ne selvittävät hyvin, tekemättä hiuksia kuitenkaan latteiksi.

Oon saanut paljon positiivista palautetta arvonnoista, mitkä liittyy kauneudenhoitoon ja nyt haluan arpoa teidän kanssa 2X kuvassa näkyvää tuotesettiä. Palkinnon arvo on 87e ja arvonta suoritetaan sunnuntaina 29.10. Kommentoi blogiin ja olet mukana arvonnassa.

Hormonaalista hiustenlähtöä saattaa esiintyä myös vaihdevuosien aikaan. Saattaa olla, että silloin hiukset ohenevat niinsanotusti lopullisesti ja siihen ei ole mitään apukeinoa. Toki iän myötä, kun hiukset harmaantuu saattaa hiuslaatu muuttua paksummaksi ja karkeammaksi mutta ihmeitä ei vaan ole.

Raskauksista johtuva hiustenlähtö ei kuitenkan ole suurimmaksi osaksi pysyvää, vaan hiukset kasvavat takaisin ja usein jopa vahvempana. Tässäkin asiassa kannattaa vaan olla kärsivällinen. Jos hiustenlähtö on todella voimakasta, niin suosittelen esimerkiksi muuttamaan hiusmallia leikkaamalla jonkin hieman lyhyempään lookin. Tiedän omista asiakkaistani, että hiukset saattavat lähteä lähestulkoon kokonaan. Hiukset kasvavat keskimääräisesti 1cm kuukaudessa, jotenka puolipitkään malliin takaisinkasvu saattaa viedä aikaa parikin vuotta.

 

Lue edellinen postaus: Mitä on vanhemman vastuu?

Muistattehan että teillä on mahdollisuus tilata Biancaneven* verkkokaupasta koodilla UMPUNSYKSY*-15% alennusta kuun loppuun. Alennus koskee myös jo alennettuja tuotteita.

-Umppu

 

primebody

297 vastausta artikkeliin “Hormonaalinen hiustenlähtö raskauksien jälkeen”

 1. Itsellä ollut hieman sama tunne että kaljuuntuu, imetyksen lopettamisen jälkeen hiukset tosiaan oheni ja vielä siihen päälle kun lopetti pidennysten käytön, tuntui että ei ole enää yhtään hiuksia.. olisi ihana saada uutta eloa omaan tukkaan myös ulkoisesti, olen nyt kuukauden käyttänyt priorinia ja toivon todella että hiukset palautuisivat ennalleen!

 2. Mukana ehdottomasti! Sama tunne täällä, toki viimeisimmästä imetyksestä on tovi aikaa. Silti kausittain tuntuu vieläkin lähtevän hiuksia. Imetysaikana itseltä lähti hirveästi. Raskausaikana taas hiukset oli vahvat!

 3. Tulipa taas kun tilauksesta tämä postaus,tuntuu että hiuksia on aivan joka paikassa ja varsinkin pesun yhteydessä kylppärin lattia täynä. Huomenna siispä apteekkiin ja kampaamo aikaa varamaan.. Arvonassa mukana 🙂

 4. Todellakin hyviä vinkkejä, raskaus vasta alussa mutta tuntuu että kohta ei enää ole yhtään hiusta päässä!🙈

 5. Arvonnassa todella mukana. Ihania tuotteita noi! Ja kuopus on nyt 1v 7kk ja tässä kasvatellaan tukkaa takaisin sellaista haituvaa kyllä

 6. Juu hiukset lähti multakin raskauksien ja imetysten jälkeen. Jotenkin tuntuu että edelleenkin tukka on ihan liru vaikka viimeisestä imettämisestä on jo vuosi. Tarvii varmaan kanssa kokeilla biotiinia! Mukana myöskin arvonnassa! 🙂

 7. Mukana 🙂 sopisi täydellisesti tälle imettävälle äidille jolla on melkoiset vauvahaituvat tuossa otsalla..

 8. Heinäkuusta saakka päänahka oireillut, kutiaa muttei punoita. Nyt reilun kuukauden tuskaillut kun hiuksia lähtee. Yritän olla stressaamatta asialla…huonolla menestyksellä:-( Kiitos blogista!!!!! Arvonnassa mukana.

 9. Mukana! Imetyksen lopettamisen jälkeen hiukset vähentyneet puolella ja tuntuu että loppua ei näy! Ulkoiset apukeinot tulisivat siis tarpeeseen 😊

 10. Täällä tuttu tunne tuo hiustenlähtö. Oma poika 6kk ja tää hiustenlähtö ei vaan lopu. En uskalla aina edes harjata/kammata tukkaa kun pelkään sitä hetkeä että herään kaljuna. Kampaaja jo pelotteli mua otsiksella, kun alkaa ohimolla kasvaa ”vauvatukka”😫
  Mukana siis todellakin arvonnassa🙏🏼

 11. Etsin reilu vuosi sitten kaiken mahdollisen tiedon hormonaalisesta hiustenlähdöstä, omistani lähti vähintään.30% e-pillereiden lopettamisen jälkeen. Joka harjanvedolla oli tukko hiuksia käsissä, hurjaa. Kriisi oli melkoinen, onneksi olen itsekin kampaaja ja onnistuin saamaan haituvista jonkinlaista kampausta aikaiseksi, toki oli leikattava polkkapituiseksi 🙁 Käytössä oli priorin ja Biotiini edelleen tupla-annoksena(käsittääkseni ei kerry elimistöön?). Hormonaalista hiustenlähtöä voi olla naisilla eri elämänvaiheissa, tätä ei moni tiedosta. Jos vain nuoret naiset tietäisivät mitä kaikkea haittavaikutuksia pillereistä/niiden lopettamisesta voi seurata… itse en olisi alkanut niitä syödä jos olisin tämän tiennyt.
  Tsemppiä kaikille hiustenlähdön parissa painiville!

 12. Itselläni myös 4kk hiustenlähtö kausi pohjalla, luonnonhius ja pyllyyn asti, viemärit tukkoontuu pestes ja neuletakki täynnä omaa tukkaa, oon kerenny panikoida, mut ehkä se tästä vielä paksuksi ja omaksi muuttuu.

 13. Mukana! Itseltäni lähti puolet hiuksista noin neljä vuotta sitten, edelleen sitä hemmetin töhöä ohimoilla vaikka osin kasvanutkin takaisin. Latva kun mikäkin pullasuti, koska kaikki hiukset ihan eri pituisia. Mitään syytä en tähän sulkasatoon keksinyt, mutta harmittaahan se vietävästi kun aikaisemmin oli todella paksu tukka! Toivottavasti saan vielä joskus saman takaisin ☺

 14. Mukana! Kohta synnytys edessä ja viime kerran pudonneita haituvia kasvatellaan edelleen eli vuoden sisään taas hiustenlähtöä tiedossa :/

 15. Ehdottomasti mukana. Mulla ei ole lapsia mutta hormonaalisia ongelmia, lähinnä iho-ongelmia, kyllä. Voisikohan olla että hormoonit vaikuttaa myös omiin katkeileviin hiuksiin eikä syy olisikaan harjassa.

 16. Mukana arvonnassa. Itselläni lähti kanssa ohimoilta hiukset, mutta jo imetyksen aikana. Tässä odotellaan, millonhan alkaa tällä kaljulla olemaan taas hiuksia päässä, kun imetys lopeteltu 4kk sitten.

 17. Mukana, terveisin kaljuuntuva mamma 😄 biotiini + kyllä toimii, edellisestä raskauden jälkeisestä hiustenlähdöstä toimivaks todettu!

 18. Mukana arvonnassa! Mulla myös hiukset ohentuneet huomattavasti raskauden jälkeen, joten nämä tulis enemmän kuin tarpeeseen. 🙂

 19. Mukana arvonassa! 😊 tulis tarpeeseen tämä paketti! Esikoisen myötä tukka lähti eikä ehtinyt juuri kasvaa takaisin kun kuopusta aloin odottaa. Molempien kohdalla tukka alkoi lähteä kun vauva täytti 3 kk 😱 voikohan biotiinin popsimisen aloittaa kun vielä imettää?

 20. Oi, olen mielelläni mukana arvonnassa. Kuten kirjoitit, tämä on arka paikka 🙁 Hiukset on niin tärkeä osa sinua, että niiden selkeä oheneminen ja lähteminen on kamalaa.
  Kiitos postauksesta ja valoa syksyyn <3

 21. Itsellä yhtäkkiä osunut silmään että hiusharja on muutaman päivän jälkeen ihan täyn hiuksia – hyvästi paksut hiukset 🙁 mukana arvonnassa! 🙂

 22. Arpa arvontaan!🤚
  Itsellä 4kk synnytyksestä ja tuntuu että näistä tippuneista hiuksista vois vaikka huovuttaa joulukoristeita. 😂

 23. Todella painin samojen ongelmien kanssa! Siispä mukana arvonnassa ehdottomasti, kiitos kun järjestät näitä arvontoja oikeasti laadukkailla tuotteilla 🙂
  Hiuksia lähtee aivan tolkuttomasti. Olen joskus aiemmin todennut biotiini lisän ihan selvästi auttavan hiusten kuntoon ja olenkin nyt aloittanut sen jälleen tupla-annoksella.

 24. Todellakin mukana… Kuopus nyt 8 kk ja tukka tippuu, on tippunut jo 5 kuukauden ajan. Uudet hiukset törröttää eikä tunnu kasvavan ollenkaan. Ja jos vanhat merkit pitävät paikkaansa niin ei ole toivoakaan että tukka tästä enää paksuuntuu…

 25. Mukana! Mulla hiustenlähtö on ajankohtaista kilpirauhasvaivoista kärsivänä aina aika ajoin. Nää tuotteet tulisivat tarpeeseen, koska juuri nyt karvaa lähtee tupottain!

 26. Ihan mahtava palkinto luvassa voittajalle! Onnea kaikille arvontaan! 🙂 Ja kiitos Umppu näistä arvonnoista, piristää varmasti aina jonkun päivän, kun voitto osuu kohdalle 🙂

 27. Tulipas hyvään aikaan tää sun postaus, kun itellä just pari viikkoa sitten alko tippuun hiukset päästä imettämisen takia. Ehdottomasti mukana arvonnassa. ❤

 28. Tänään juuri karu totuus iski päin, kun katsoin peilistä ohimoilta lähtenyt järkyttävä määrä hiuksia 😢. Olen nyt kuukauden ikäisen lapsen äiti, olihan tämä ohimokaljuus tiedossa. Esikoisen jälkeen tapahtui näin myös, mutta näin pian en odottanut kaljuuntuvani ohimoilta. Täytyy apteekkiin suunnata ja käydä hakemassa suosittelemaasi, jospa minun suurena päivänäni olisi muutama hius jäljellä josta loihtia edes kampaus🙊. Mukana myös arvonnassa!

 29. Ehdottomasti tulisi tarpeeseen. Synnytyksestä 10kk ja imetyksen lopettamisesta 3kk.
  Aivan järkyttävää tämä hormonaalinen hiusten lähtö jo valmiiksi ohuella tukalla. Tosiaan jännittää että vieläkö on mitään hiuksista jäljellä kun töihin pitäisi palata..

 30. Mukana 😊 Mulla myös sama ongelma, kerkesin jo toivoa kun imetyksen lopetin 6kk sitten että kuuluin siihen porukkaan keneltä ei lähde tukka päästä, mutta nyt alkanut ohimot kaljuuntuun🙁

 31. Arvonnassa mukana! 😍Esikoinen on nyt 5kk vanha ja mä oon elänyt siinä toivossa että säästyisin hiustenlähdöltä. No, nyt on viikon karissu niitä niin että hiuksia on sitten enemmän joka paikassa kun koiran karvaa 😭 Tulisi kyllä niin tarpeeseen muutenkin tyhjien shampoo pullojen tilalle ja piristämään tätä arkea 🙂

 32. Oman raskauden loppumista odotellessa, varsinkin kun hiukseni ovat niin hentoiset. 🙉 Nämä tuotteet voisivat tulla enemmän kuin tarpeeseen! 😊

 33. Mukana arvonnassa 🙂 olen kärsinyt stressistä johtuvasta hiustenlähdöstä: takaraivo ja niska täynnä kaljuja länttejä, hiukset aina auki ettei ne näy. Nyt tämä vaiva on onneksi hallinnassa mutta hiukset muutoin heikot ja huonokuntoiset, nämä tuotteet auttaisivat varmaan asiaa <3

 34. Itselläni stressi ohensi muutama vuosi sitten hiuksia niin että puolet jäi päähän ja puolet oli harjassa ja lattioilla. Nyt alkaa olla jälleen tuuheutta. Ihanaa syksyä!

 35. Mukana arvonnassa! Hiuksia lähtee edelleen kun aikaa kulunut 10 kuukautta synnytyksestä. Kuinka pahaksi tilanne mahtaa mennä, sitten kun imetys loppuu 😨 Biotiinia syöty jo useamman kuukauden ajan, se tulisi tarpeeseen myös ulkoisesti käytettynä.

 36. Mukana! Täällä toi hiustenlähtö vasta alkamassa ja sitä pelolla odotan😬 vauva nyt 3kk ja hiusten hoidolle ei oo todellakaan ylimääräistä aikaa!

 37. Olisipa ihana testata arvonnan tuotepakettia. Imetystä 7kk takana ja kuluneen kuukauden aikana hiuksia on lähtenyt melkoinen määrä.. Biotiinivinkki, niin sisäisesti kuin ulkoisestikin, on siis hyvin ajankohtainen, kiitos siitä. 😉

 38. Siis pakko saada nämä!!! Mulla itsellä alkoi hiustenlähtö n. 4 kk synnytyksen jälkeen, imetän siis kuitenkin yhä. Jokapaikka täynnä hiuksia ja olen todella epätoivoinen.

 39. Mukana! Olisi mielenkiintoista kokeilla biotiinin käyttöä ulkoisesti sillä minulla on nyt apteekin biotiinikuuri käytössä jonka olen huomannut vaikuttavan erityisesti kynsiini.

 40. Viimestään viikon päästä saan esikoisen tuolta mahasta syliin niin nää ois hauska testata sitten kun tupee osoittaa ohenemista 😀

 41. Raskauden (ja imetyksen) jälkeinen bingo täällä! Nyt jo onneks sänkee pukkaa, mutta jokunen kk sit olin ihan varma että kalju miusta tulee 😀 Joten arvonnassa mukana!

 42. Mukana arvonnassa. Täällä on meneillään sama hiuskriisi, imetystä nyt 5kk takana ja hiuksia on joka paikka täynnä, mies jo melkein hermostuu 😀 Tulisi tarpeeseen nuo shampoot kyllä

 43. Mukana🤗 imetystä vielä toivottavasti ainakin puolivuotta edessä. Mutta jännittää kyllä alkaako itselläkin sitten tukka tippua..

 44. Mukana! Täällä imetän 3 kk ikäistä vauvaa ja hormoonit näyttäneet voimansa tähänkin asiaan eli hiukset tippuu päästä 😱

 45. Tässä myös odottelen hiustenlähtöä, imetyksen lopettamisesta on 3 kk. 🙂 Sulla on ihan huippu blogi ja kiva, rehellinen tapa kirjoittaa. Toivottavasti jaksat kirjoittaa negatiivisista kommenteista huolimatta 🙂

 46. Jos voittaisin, niin nuo kyllä tulis niin tarpeeseen rakkaalle miehelleni ❤ Hän on niin harmistunut, kun hiukset on ohimoilta harvenneet ja ollaan mietitty monia keinoja, että sais hiuksiin edes vähän elinvoimaisuutta! Biotiinikuuri kyllä lähtee kans testiin!
  Kiitos rehellisestä blogistasi, on ilo lukea tekstejäsi! Harvoin vaan tulee kommentoitua, vaikka monista aiheista samaa mieltä kanssas oonkin.

 47. Kolmannen raskauden jälkeen tosiaan on hiukset saaneet kyytiä, ohimot loistaa ”kaljuna”. Siilitukka kyllä kasvaa mutta liian hitaasti :/

 48. Täysillä mukana! Tällä erää 1v imetystä takana ja kans kummastellu, kun joka helevetin paikka kotona täys mun jumalattoman pitkiä hiuksia! Ihan perssiiistä..

 49. Iiiiik voi kunpa mie voittaisin. Meijän pienokainen nyt vajaa 4kk ja hiukset, ne vaan lähtee, apuva! :/ koskaan en ole joutunut turvautumaan mm. Biotiiniin ymm. , mutta nyt vakavasti harkitsen sitä. Mukana arvonnassa siis ehdottomasti! 🙂

 50. Tarkoitatko jonkun tietyn merkin biotiinia? Ohut hiuksisena haluaisin saada vahvuutta hiuksiin, syötäviä lisäravinteita en ole vielä kokeillut.. Ja osaliistun myös😊

 51. Mukana 😊 Muutaman kuukauden ajan lähtenyt hiuksia tupoittain, neiti tällä hetkellä 5 kuukautta. Olisi kiva testata näitä tuotteita.

 52. Raskausaikana hiukseni olivat mielestäni parhaassa kunnossa ikinä, mutta sen jälkeen niitä onkin sitten tippunut hyvää vauhtia 😒 Näitä tuotteita olisi kiva päästä testaamaan. 😊👍🏻

 53. Mukana todellakin! Aina ollut hentoinen tukka mutta lähivuosien lapsensaanti, hormonihoidot ja stressi ohentanut entisestään. Välillä pelko että jos vielä ohenee niin peruukki pitää hankkia 🙁

 54. Mukana! Imetän parasta aikaa ja juurikin ohimoilta on hiuksia lähtenyt. Toivottavasti jää tähän eikä tipu loputkin haituvat päästä 😬

 55. Tärkeä aihe ja upea arvontapalkinto! Itse kärsin hiustenlähdöstä käyttämäni lääkityksen vuoksi ja kyllähän se stressaa nähdä ennen niin paksujen hiusten harvenevan. Biotiinia syön, toivottavasti se auttaisi. Mukana arvonnassa☺️. Mukavaa syksyä!🍂

 56. Todellakin mukana tässä arvonnassa! Imetyksen lopettamisesta 2 kk ja hiukset sen kun tippuu ja tippuu. Millon tää loppuu!😡

 57. Sama tunne tosiaan vaikka hiusten kasvu on aina ollut todella nopeeta ja en ole ikinä saanut aikaseksi että saan kokeilla kyseisiä tuotteita

 58. Mukana 🙂 En ole koskaan kärsinyt hiustenlähdöstä ennen tätä, esikoiseni on nyt 7kk ja kärsin kovasti hiustenlähdöstä, mutta myös uutena ”vaivana” hiusten herkästä takkuuntumisesta.

 59. En yleensä ikinä arvontoihin osallistu kun en koskaan mitään voita mutta nyt olis niin osuvia tuotteita tarjolla että pakko yrittää! 😀 Nuorimmainen lapsista reilu 4kk ikäinen ja vielä täysimetyksellä mutta hirveä hiustenlähtö on jo alkanut ja harjatessa hiuksia lähtee melkein tukottain 😓

 60. Mukana ehdottomasti! 👍 Ite imetän parhaillaan kolmatta lasta ja oon huomannut saman asian, ohimolta ne hiukset on lähteny muitakin.. en ikinä oo biotiinia syönyt, saakohan syödä kun imettää, kiinnostais kokeilla? 😊 ps. Sun blogia on tosi kiva seurata, tykkään sun kirjoitustyylistä, oot huippu! 😊

 61. Itselläni tuon saman tekee stressi..🙁 Toissapäivänä peilin edessä juuri voivottelin kun oikea ohimoalue päälaelta korvaan melkein paljaana.. Laita siinä sitten tukkaa nätisti kun kalju loistaa ja saat yrittää sitä peitellä muilla hiusosioilla.. (kyllä..myös mustahiuksisena olen paljaita kohtia peitellyt mustalla luomivärillä..🙄) Kaikkia hätäkeinoja yrittäneenä olisi kiva kokeilla näitä että kuinka toimivat.. Säästyisi ehkä luomiväritkin 😅
  Joten mukana ollaan 😄😊

 62. Moi!

  Mukana arvonnassa ! Itse syön biotiiniä ja olen käyttänyt nioxiniä aika kauan. Mutta kuitenkin on vaan se hiirenhäntä päässä, taitaa vaan olla mun geeneissä olla harvahiuksinen. Mutta biotiiniä aion syödä jos nyt ihmeitä tapahtuisi :D!

  – M

 63. Mukana arvonnassa! Itselläni on tukkaa lähtenyt tasaisen varmaan tahtiin jo parikymppisestä lähtien useamman vuoden ajan. Hiustenlähtöni johtuu todennäköisesti hormonihäiriöstä, olen sen takia menossa tutkimuksiin. Hentoinen hiukseni ilahtuisi varmasti laadukkaista hoitotuotteista. Biotiiinia olen kokeillut sisäisesti, olisi mahtavaa päästä kokeilemaan myös ulkoisesti. 🙂

 64. Mulla itsellä alko tukka lähtemään n. 3kk e-pillerien lopetuksen jälkeen. Nyt 2 ja puol vuotta siitä mennyt ja tukka pikkuhiljaa alkanut kasvaa takaisin kunnolla. Tosin paljon kiharampi kuin ennen.

 65. Tää postaus oli kuin vastaus mun rukouksiin! Vauva synty 4kk sitten ja oispa joku kertonut kuinka niitä hiuksia lähteekään.. Turhauttavaa kun niitä karvoja löytyy kaikkialta muualt kuin päästä. Ja kiitos tuosta biotiini-vinkistä, pakko kokeilla!

 66. Tänne kiitos! 🙏 Vauva kohta 4kk ja hiustenlähtö alkanut. Itselläni lähtee aina näin imetysaikana, mutta nyt taas selvästi enemmän kuin tytön syntymän jälkeen. Onhan tämä ärsyttävää ko hiuksia joka paikassa 😓

 67. Ehdottomasti mukana arvonnassa! Itselläkin hiukset ohentuneet puolella siitä mitä olleet aikaisemmin. Tuotteet tulisi todella tarpeeseen, varsinkin kun kasvatusprosessi muutenkin käynnissä. 🙂

 68. Mukana.

  Mulla lähti toisen raskauden jälkeen (13 vuotta sitten) hiuksia tosi paljon varsinkin otsalta. Ne ei ikinä kasvanu takaisin 😞 Otsalta siis paistaa kalju. Leikkautin lyhyet hiukset ja otsatukkaan vaaleata raitaa niin saa vähän piiloon. Aina pitää olla asettelemassa hiuksia oikeaan paikkaan ja lakkaa päälle😩

 69. Hormonaalisen ehkäisyn jälkeen tukkaa on alkanut lähteä tupoittain! 😨 Yleensä jo parin pesun jälkeen lattiakaivosta pilkistää ”rotta”. Muutoin kroppa normalisoitunut, mutta hiukset ei 😱

 70. Minulla sulkasato (varsinkin ohimoilta ) on alkanut molempien raskauksien jälkeen n.3kk synnytyksestä (siis vielä imettäessäni). Eikä ole kyllä valitettavasti palautunut kokonaan ennalleen 😕 Mukaan arvontaan! ✋

 71. Vauva täyttää kohta 6kk ja hiustenlähtö alkaa ainakin suurimmalta osin ohi. Ohimoilla näkyy paljon pikkuhiuksia, joten onneksi kasvavat takaisin. Tosin nyt alkoi kauhistuttaa alkaako lähteminen taas imetyksen lopettamisen jälkeen uudestaan😮??! Biotiinivalmisteita en ole imetyksen aikana uskaltanut syödä, kun en oikein löytänyt selvää tietoa onko ok vai ei?! Arvonnassa mukana, tarpeeseen tulisi 😊.

 72. Mukana!
  Raskauden ollessa loppusuoralla, tämä setti tulisi todella tarpeeseen. Raskaus on tuuhentanut tukan ihanaksi, joten kaikki keinot otettava käyttöön sen pitämiseksi 🙂

 73. Mukana☝️ Alkaa tuntumaan että uskaltaako imetystä lopettaakaan, jos hiustenlähtö tästä senkun kiihtyy vaan. Tällä hetkellä hiusten malli lähentelee jo kasaritukkaa. Päällä ja sivulla lyhyttä vauvahaituvaa ja pitkä takatukka 😁 pelastusta tarvitsen kipeästi!

 74. Täällä myös 22-vuotiaalla hiustenlähtöä ja just noilta hormonaalisilta alueilta, itsellä siihen vaikuuttaa ehkäisy ja sen myötä muuttunut hormonitasapaino. Tuotteista olisi siis suuri apu!

 75. Mukana! Oon pitkän ajan käyttäny samoja tuotteita hiuksille mutta en mitään ns laatu kamaa. Nyt 9kk imetystä takana ja hiuksia tippunu jo nyt 🙁

 76. Voikun oliis mahtava päästä kokeilemaan kyseisiä tuotteita! Itsellä uupuu luotto tuotteet… ps. Ihanan näköisiä tuotteita ainakin 😉

 77. Täällä bingo 😞 minulla oli ennen todella paksut hiukset. Nyt kilpirauhassairauden, raskauden ja imetyksen jäljiltä vain pää täynnä vauvahiuksia, siiliä ja uudelleen kasvavia hiuksia. Aivan kamala.

 78. Kiitos erittäin hyvästä kirjoituksesta! Josta sain vastauksia moniin kysymyksiini!:) ekan raskauden aikana hiukset kasvoi ja oli niin hyvässä kunnossa. Imetyksen aikana/jälkeen kaljuunnuin juurikin ohimoilta, mikää oli kuin painajaista sillä vauvan kanssa oli helpoin vain pitää hiuksia korkealla ponnarilla. Nyt esikoinen nyt 1,5v taapero ja hiukset samassa kunnossa edelleen:( tuntuu että millään ei kasva! Biotiini käytössä myös. Nyt rv 36 meneillään Ja kauhistuttaa jo valmiiksi miltä pääni näyttää taas seuraavan imetyksen aikana/jälkeen. Olisi ihana testaa tuotteita, ja saada myös ulkoisesti vähän hoitoa ja piristystä hiuksille:)

 79. Ai että, tämän lukeminen tuli nyt kyllä niiiin tarpeeseen! Oma pitkä ja paksu tukkani jää kirjaimellisesti käsiin ja tilanne alkaa olla jo huolestuttava. Lopetin imetyksen pari kuukautta sitten ja toivon, että syy löytyy nimenomaan siitä. KIITOS biotiini-vinkistä, pitää hakea kuuri heti tänään!
  Ja ai niin, mukana arvonnassa 🙂

 80. Mukana arvonnassa! Laskettuaika lähestyy ja sitä myöten pelko hiusten lähdöstä. Alkuraskaudessa hiusten lähtö oli jotain aivan jäätävää, ja olin ihan hukassa pienen hiiren häntäni kanssa 😀 hyvä tietää että toi biotiini oikeesti tehoaa. ♡

 81. Ehdottomasti mukana! Raskausaikana hiukset paksuuntui todella paljon mutta kun 3kk oli mennyt synnytyksestä niin hiukset alkoi tippumaan päästä eikä loppua näy vieläkään 10kk synnytyksen jälkeen. Miettinyt myös biotiinin käyttöä ennenkuin on kalju kokonaan 🙂

 82. Mukana 😇 kevin murphyn tuotteiden toimivuutta saanut ihastella kampaamokäynneillä. Oman putelin osto ollut kauan mielessä, mutta hinta tulee vastaan.

 83. Ehdottomasti mukana! Lapsia neljä ja jokaisen jälkeen tilanne entistä pahempi. Kolmannen kohdalla tuntui, että kaikki tippuu ja eihän ne ehtinyt kunnolla palautuakkaan kun nelonen ilmoitteli tulostaan 😅 Nyt nuorimmainen 4 kk ja kuukauden on jo kestänyt taas sulkasatoa ja jos vanhat merkit pitää paikkansa ni tää riesa ei lopu ennenku imetyksen lopettaa. Lähiapteekista loppuu kohta biotiini ja priorin shampoo 😂 Ohimoilta kiiltää jo keski-ikä! Kaikki apu suun kautta tai vaikka suppona tervetullutta

 84. Ihana arvonta ja palkinto tulisi tarpeeseen 🙂 Minulla on paljonkin pälvikaljuja kohtia, jotka aina vaihtelevat paikkaa ja tämä johtuu kilpirauhasen vajaatoiminnasta. Lisäksi raskauden jälkeen oli lyhyt kaljuuntumisepisodi, mutta siitäkin on selvitty.

 85. Mukana! Meillä kans joka paikka oli täynnä mun hiuksia, vaikka imetys loppu jo 2vk jälkeen niin mun hiukset alko lähtee ku lapsi oli 6kk😬

 86. Täällä ilmoittautuu mukaan maailman onnellisin ohimokalju ja perunanenä 😀 Toista lasta imettänyt kohta 5 kk. Ulkonäkö ei ole tällä hetkellä sieltä hehkeimmästä päästä mutta onnea ja iloa on sitäkin enemmän.

 87. Mukaan arvontaan! Vaikka omasta imetyksestä on aikaa niin paksummat hiukset olisivat enemmän kuin ihanat saada. Ehkä näistä arvonnan tuotteista olisi apua minullekin 🙂

 88. Oi, mukana! Hiustenlähtö alkoi 3 kk synnytyksestä ja jatkuu edelleen, vaikka vauva on reilu 6 kk. Huippua ois testata tämmösiä tuotteita.

 89. Mukana 😊 hiustenlähtö tällä hetkellä ihan armoton ja hiuksia lähtee tupottain päästä, ku on imetys menossa…. 😐

 90. Todellakin mukana! Hiustenlähtö alkoi pari kuukautta sitten ja jäljellä on enää vain ohut hiirenhäntä ennen niin paksuista hiuksista. En uskalla edes kuvitella mitä tapahtuu, kun vielä lopetan imetyksen. 😔 Kiitos myös muistutuksesta tuon biotiinin suhteen, täytyy käydä sitä ostamassa!

 91. Mulla on synnytyksestä reilu 6kk aikaa ja joitakin viikkoja sitten alkoi lähteä hiuksia ihan kunnolla. Ajattelin imettää n.vuoden ikään asti aivan kuten esikoistanikin imetin. Mukana arvonnassa siis.

 92. Tukkaa lähti viime talvena stressin vuoksi.. Biotiiniä söin ja tuntui että tulee säärikarvat farkuista läpi mutta tukka oheni😂😂 niin epäreilua! Nyt tilanne jo parempi, mukana arvonnassa!

 93. Mukana! Niin tuskastuttavaa lakasta hiuksia lattialta ja joka päivä, juuri kun ekaa kertaa aikuisiällä on saanut kasvatettua ne ponnaripituisiksi.

 94. Mukana! Näin 6kk synnytyksestä tuntuu,että tukka on päättänyt tiputtaa viimeisetkin haituvat ja kauhullu odotan aikaa kun imetys loppuu… nää tulis todella tarpeeseen!

 95. Mukana 🙂 nimittäin sama edessä, tosin alkanu jo nyt lähteen imetyksen aikana, vauva 3kk. :/ mulla kyl paksuuntu tukka ihan sikana raskaus aikana et osa saaki lähtä 😀

 96. Mukana arvonnassa! Itselläni juurikin nyt sama tilanne, hiuksia lähtee todella runsaasti kun olen lähes lopettanut imetyksen..

 97. Mukana, takana 3 imetystä ja horminaslinen sairaus mikä vienyt hiukset jo teini-iässä. Pidennykset käytössä mut ei auta pälvikaljuun😶

 98. Nuo hiustenhoitotuotteet tulisi kyllä tosi tarpeeseen, koska hiukseni ovat ohentuneet huomattavasti sairauden myötä. Yhdessä vaiheessa hiuksia lähti niin paljon, että päänahka paistoi kaljuna. Nyt on alkanut onneksi kasvaa uutta vauvahiusta, mutta jotain lisäpotkua haluaisin kokeilla kasvamisen vauhdittamiseksi. Mukana arvonnassa siis. 🙂

 99. Mukana! Nyt raskaana ja imetystaipale toivottavasti edessä! 😀 Nyt on hiukset parantunut huomattavasti.. Olivat aivan hirveän ohuessa kunnossa ennen raskautta.

 100. Mukana ehdottomasti! Odotan tällä hetkellä esikoistani ja kauhulla odotan mitä tuleman pitää hiustenlähdön suhteen, liikaa kuullut kauhutarinoita raskaus- ja imetysajan hiustenlähdöstä. Tuntuu että niitä lähtee jo nyt ihan kiitettävästi..

 101. Mukana!😍 Hiukset ovat nyt minipillereiden aloittamisen myötä tippunut ja katkeillut tosi ohkaiseksi. Mikään kampaus ei näytä enää hyvältä kun hiuksia ei vain ole mitä voisi laittaa.. pitää käydä hakemassa tuota biotiinia jos siitä olisi jotain apua! 🙂

 102. Mä salaa haaveilen siitä että tukka lähtis, koska haluisin vetää siiliksi, mutta oon siihen turhan nössö. Nyt pikku beben kanssa oon huomannut, että kyllähän sitä hiusta alkaa varista. Saa nähdä, meenkö kaljuna takaa töihin äitiysloman ja imetyksen jälkeen 😀

 103. Mukana. Äitini kaipaisi tällaista pakettia, sillä vahva lääkitys on ohentanut hänen hiuksiaan. Eikä vaihdevuodetkaan varmaan tilannetta helpota.

 104. Toinen lapsi kohta 4 kuukautta ja multa lähtee hirvee määrä hiuksia! Niitä on joka puolella paitsi mun päässä:D

 105. Tämä voi olla mulla ens vuonna edesä kun vauva syntyy alkuvuonna. Biotiinia aionkin syödä, näitä olis kiva kokeilla 🙂

 106. Mukana! Lopetin hetki sitten e-pillerit ja nyt lähtee hiuksia aikalailla, olis huippua päästä kokeilemaan noita!

 107. Mukana! Hiukset lähti lähes kokonaan raskauden aikanaja kun ne kasvo takas ni tyhmänä otinhormooni kierukan ja taas lähti tukka ja nyt 6kk siitä kum otin kierukan pois ni tilanne edelleen kamala

 108. Mukana arvonnassa.

  Postaustoiveena: voitko käydä läpi, miten hiusten käsittely (värjäys, vaalennus) vaikuttaa hiusten kuntoon ja vaikuttaako käsittely hiusten lähtöön?

 109. Mukana! Synnytyksestä jo melkein 2,5 vuotta, ja edelleen kasvoja kehystää pikkuhiljaa kasvavat töppöhiukset 😀

 110. E-pillereiden lopetus, ero ja elämänmuutoksista aiheutuva stressi ovat kyllä tehneet tehtävänsä ja hiuksia saa keräillä mitä omituisimmista paikoista. Mukava arvonnassa, jospa onni suosisi ja en olisi vielä jouluna kalju.

 111. Mukana arvonnassa! Täällä kolmannen imetystä kohta lopetellaan ja hyvin on muistissa tuo ”kaljuuntuminen” ja ohimon hiustupsut😂

 112. Mukana arvonnassa! Kiitos Umppu blogista! Ihanaa lukea sitä. Olet kaunis ja sulla on suloiset lapset. Mieskin on komea 😊 Kyllä löytyy varmasti niitä ilkeitä kateellisia ihmisiä. Ikävää. Mutta löytyy niitäkin ketkä on onnelisia toisen onnesta-täällä yksi. 🤗nonis. Olen itse siis ä-lomalla ja tukkaa siis lähtenyt kovasti. Nyt kasvattelen takaisin. Etsinnässä olisit itselle juuri hyvät tuotteet. Hyvää joulun odotusta!

 113. Minulla on pääsääntöisesti paksu ja hyvinvoiva tukka, mutta aika ajoin se käy läpi jonkinlaisen kriisin ja uudistumisprosessin ja tällöin tuntuu, että kaikki hiukset putoavat. Hiukset ovat niin ihannoitu osa (naisen) ulkonäköä, että tällaiset muutokset niissä vaikuttavat todella paljon itsetuntoon. Kiitos, että kirjoitat aiheesta!

 114. Täälä myös kärsitään edelleen tajuttomasti hiustenlähdöstä, lapsi nyt 2v. Ennestäänkin jo ohuet hiukset niin ei paljoa jäljellä tunnu olevan.. 😑

 115. Ehdottomasti mukana arvonnassa! Nuorin lapsista on 1,2v. Imetin vuoden. Raskausaikana hiuksrni kukoistivat, mutta nyt näistä haituvista on jäljellä vain ohut liru.
  Todellakin tulisi tarpeeseen! Hyvä muistutus itselle oli taas tuo Biotiini tabletti!
  Täytyypä lompsia apteekkiin hakemaan ensiapua 😊

 116. Täällä myös yksi kaljuuntuva kolmen pienen lapsen äiti! Imetän kuopusta ja hiuksia lähtee paljon! Jokaista lasta imettäessä on multa lähtenyt ainakin noin puolet hiuksia pois! 🙁

 117. Mukana! Itsellä kasvatus projekti käynnissä, pari vuotta sitten vaalensin tukkaani hiukan liikaa, entisenä kampaajana sitä luulee välillä että voi tehdä omalle tukalleen mitä vain 😂
  Nyt jo voiton puolella, voin jo elää välillä ilman pidennyksiä, mutta uusi biotiinikuuri tulisi tarpeeseen taas, ja tietty shampoot sen mukaiset 😍

 118. Alkaa pikkuhiljaa olla aika miettiä imetyksen vähentämistä/lopettamista, pelkään vaan että tulee uusi hiuskato kun edellinen on vasta vähän aikaa sitten loppunut. Ja nyt on huikeat töyhdöt ohimoilla 😀

 119. Mukana! Mulla alkoi voimakas hiustenlähtö 4kk synnytyksestä. Tilanne on nyt hieman onneksi rauhoittunut. En tullutkaan ajatelleeksi, että hiustenlähtö voi alkaa uudelleen imetyksen loputtua.

 120. Hei, Itselläni on pienin juuri vuoden täyttänyt ja niin tutulta kuulostaa hiustenlähtö, joten mukana siis riemumielin arvonnassa!
  -Katri

 121. Hui, tätä en tiennytkään 😮 hiukset ovat jo valmiiksi ihan liiskat, en varmaan uskalla lopettaa imetystä sitten ollenkaan 😂

 122. Täällä viime lokakuussa syntyneen pojan äiti. Hiustenlähtö alkaa olla jo ns. paremmalla puolella, jossa hiuksia ei enää lähde vaan nyt ne kasvavat takaisin hemaisevana parin sentin törröttävänä rintamana. Törkeän näköistä, mutta jollain lailla silti niin lohdullista, kun ne kasvavat sittenkin takaisin.

  Eli ilolla mukana!

 123. Voi näille olisi niin tarvetta! Täällä myös imetyksen lopettamisen jälkeistä hiustenlähtöä ja muutenkin superohuet hiukset :/

 124. Mahtava arvonta. Itselläni tuli ensimmäistä kertaa viime talvena päänahkaan ihan älytön kutina, koskaan ei selvinnyt johtuiko kuivuudesta…hormoneista vai mistä, mutta oli jopa kivuliasta välillä. Toivottavasti vaiva pysyisi tänä talvena poissa.

 125. Tää oli hyvä postaus! Juuri odottelen hiusten kasvua ja vahvistumista kyseisen hiustenlähdön jälkeen. Mukana arvonnassa siis!

 126. Mukana 😊 mulla on myös samoihin aikoihin syntynyt poika, ja tuntuu että hiukset ovat nyt myös alkaneet lähtemään päästä.. vielä vähän aikaa sitten tuntu hiukset paksuilta ja hyvävointisilta 😄

 127. Mukana arvonnassa😍 Itsellä hiukset kärsineet stressin vuoksi eli paketti tulisi enemmän kuun tarpeeseen 🙏🏼

 128. Vieläkö ehtii mukaan? Minulla lähti hiuksia e-pillerien lopettamisen jälkeen ja kovasti olen yrittänyt hoitaa päänahkaa ja syödä biotiinia saadakseni paksut hiukseni takaisin…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 23
Tykkää jutusta