Oikein oksettaa oma ajatusmaailma

Tiedättekö kun facessa tulee muistoja takaisilta vuosilta…. Mulle lävähti tänään muisto kolmen vuoden takaa, missä oon jossain ihme vänkyrä asennossa ja koitan näyttää ihan super fitness muijalta betterbodiesin kuteet päällä. En tiedä, mutta nyt kun katon kuvaa näytän mielestäni ihan idiootilta. Fitness on todellakin mun elämässä menneen talven lumia ja uskon, että se ei koskaan palaa millään muotoa takaisin.

IMG_4136

Joulu on tuloillaan ja muistelinkin millaisia jouluja mulla oli tuolloin fitness aikana. Ei varmaan kovin hääppösiä kun en edes muista. Kai oon mussuttanut parsaa ja kanaa ja hehkuttanut kuinka kova selkäranka mulla on ja en ymmärrä, kuinka joku voi suoltaa itseensä sellaista sontaa (jouluruokaa) Jos menen ajassa taaksepäin ja mietin koko juttua niin miten ihmeessä olen edes pystynyt siihen. Vaikka olen aina rakastanut liikuntaa niin en sano, että tämä lähes täysin liikunnaton vuosi oli ollut yhtään sen huonompi. Mulla tulee muutenkin aina elämässä kausia, milloin innostun jostain ja muut jää taka-alalle.

Jos mä jattelen nyt fitness vuosia ilman niitä fitnesslaseja päässäni niin se jos jokin on kasvattanut mua ihmisenä ihan mielettömästi. On siinä ollut paljon hyvääkin. Ne vuodet  antoi paljon, mutta myös otti. Persoonalle kaikki mulle heti nyt on enemmän kuin toivottua, ettei  asioida saada heti ja kaikki ei tapahdu heti. Muuten musta tuntuu, että ne vuodet oli vain väsyneenä suoriutumista päivästä toiseen. Ruokakipot kasissa menemistä ja selfieiden ottoa. Toki kai siinä sivussa tuli ”vähän” treenattuakin.

IMG_6098Mua edelleen naurattaa nää kuvat. Eikö mulla tosiaan ole ollut muuta tekemistä kun väännellä itseäni peilin edessä ja miettiä mistä kuvakulmasta mun hanuri näyttäis paremmalta? Hurahdin tähän hommaan ihan kokonaan ja ”kuvittelin” kuinka mulla on aivan ihania ihmisiä ympärilläni ja kaikki on niin saman henkisiä. Elin ja hengitin fitnestä. Sillä sehän oli ainut oikea tapa elää ja ne ketkä ei syönyt maitorahkaa oli täys luusereita ja selkärangattomia. Ja unohdin mainita…… se siitä perheestä… se katosi yhtä nopeasti kuin tulikin.

Tänä aikana kävimme myös meidän parisuhteessa rankimman vaiheen ja olimme jopa aivan lähellä erota ja kyllä kaikki johtu tästä fitneksestä. Lähes jokainen fitness (nainen) tyyppi kirjoittaa jossain vaiheessa, että eroaa ja syyt on aina samat…. Elämme täysin erilaista elämää ja ollaan niin erilaisia… Melkeinpä voin vaikka sanoa, että ei se niin mee. Meilläkin asiat meni niin, että MINÄ muutuin ja oli vain mun jutut ja kaikki muu oli ihan paskaa. Mua ei ymmärretty ja kuinka rankkaa on olla dieetillä ja treenata. Oli kiva purkaa sitä niille fitness kavereille, kun ne oli ainoita ihmisiä ketkä mua ymmärsi. Toki pitäähän elämänkumppanin kanssa synkata ja usein se uus heila löytyykin lajin parista. Olen onnellinen, että mulla on edelleen sama mies kainalossa. Kuitenkin  jokainen tekee tyylillään ja eihän kukaan koskaan tiedä mitä sielä kotona tapahtuu.

IMG_6195

Jos olisin silloin osannut ajatella lajia niinkuin nyt, olisin varmasti menestynyt paremmin ja en olisi ollut tietyissä asioissa niin ehdoton. On kuitenkin hassua mitenkä oma ajatusmaailma voi muuttua niinkin lyhyessä ajassa niin paljon. Mulla on jäänyt noilta ajoilta muutama todella hyvä ystävä, jotka eivät enään ole sen kummemmin hekään lajissa mukana. On myös muutama ystävä ketkä edelleen kilpailee ja seuraan heidän touhujansa ja he ovat mulle tärkeitä ihmisiä. Ne ovat kuitenkin niitä kenellä on muutakin elämää.

Yks päivä kaivoin mun kisabikinit kaapista ja katsoin niitä pitkään. samalla mietin kuinka mun pimppi tursuais sieltä yli ja persvakoon piiloutuis hyvin koko takakappale 🙂 Mietin samalla että mikä on saanut mut haluamaan lavalle ne päällä? Esitteleen niitä perskannikoita muille ihmisille ja vielä öljyttynä 🙂 Olis taas pitänyt uskoo äitiä kuka on aina oikeessa.

Valehtelisin jos väittäisin, että se oli healthy lifestyle, koska ainakin mulla se oli kaukana siitä. Kahden ja puolen vuoden aikana olin 4 kertaa dieetillä ja silloin mussutettiin sitä parsaa ja kanaa enemmäin kun laki sallii. Tuola juostiin lenkkiä aamu viideltä ja kotona tuijoteltiin seinää kun zombi. En muutenkaan muista niiltä ajoilta juuri mitään, koska elin vain sitä. Mun päivät oli valmiiksi käsikirjoitettuja. Kun tiedän mitä kisakuntoon pääseminen vaatii ja mitä se ottaa niin antaa olla. Mulla ei oo kuitenkaan  jäänyt lajin suhteen mitään hampaankoloon. Tiedän miloin olen antanut itsestäni kaiken.

Silti elämäni parhaimpia päätöksiä on ollut jättää laji kokonaan. Edelleen saa lukea liian usein kilpailijoista ketkä on ”palanut” loppuun, kroppa ei toimi jne. Lajiin lähtee paljon kilpailijoita kenellä ei ole mitään urheilu taustaa ja lajissa on valmentajia, jotka haluavat vain rahaa. Kilpailija on täysin valmentajan armoilla ja moni ei uskalla kuunnella omaa kehoaan ja toimii vain paperista lukien. Myös niiden kilpailujen jälkeen tarvii ohjeet kuinka dieetiltä palaudutaan, eikä ohjeita syö niin paljon kun haluat ja mitä vaan… Kilpailija on itse vastuussa toki siitä mitä sinne suuhunsa laittaa, mutta valmentajan tehtävä on antaa ne ohjeet ja olla mukana hommassa kisojen jälkeenkin. Välillä lukee myös hurjia tarinoita nuorien kilpailijoiden osalta jotka vain jatkavat dieettiä eteenpäin, kunnes kilpailut jää välistä kun ei vaan enään kestä… Harva tavallinen nainen kehittyy puhtaasti kisakunnossa vaanusein kunto vaan riutuu entisestään.

Toki jokainen kilpailija perustaa myös omien kisojen jälkeen pt-palvelut ja ovat ”ammattilaisia”… Kokeumuksena on vain ja ainoastaan oma kroppa ja oma dieetti. Vaikka olisit itse hyvä kilpailija ei se tee sinusta välttämättä hyvää valmentajaa.

IMG_6485

 

Montakohan samanlaista selfiee otin tämän parin vuoden aikana?

 

Viikonloppu painetaan duunia ja sitten asetutaan mutelle ja joulun viettoon. Vivian oppi tänään istuun, toki hieman huterasti, mutta kuitenkin. Se on kyllä ollut syntymästä asti niin jämäkkä tyttö, että toivottavasti ei vielä hetkeen lähde konttaamaan.

639999

 

Etsiskelin kuvassa olevaa taulua, mutta en löytänyt suomesta mistään.Ja kun en saanut talua sain paidan 🙂 Tai siis tilasin itselleni joululahjaksi…  Ja oli vielä alessakin. Junkyardilla on ihania hieman erilaisia vaatteita, mitkä ei tule heti kaupungilla vastaan. Sielä on nyt hyviä tarjouksia ja saattaapi olla, että ehtii vielä jouluksi.

Paita TÄÄLTÄ

610037Tilasin vielä vilille lippiksen joulpakettiin kun oli vain 20e lippis TÄÄLTÄ

Nyt on kaikki lahjat hankittu ja muutama vielä junnaa postissa, jotka haen huomenna. Mukavaa viikonloppua 🙂

-Umppu

 

 

primebody

25 vastausta artikkeliin “Oikein oksettaa oma ajatusmaailma”

 1. Olipas hyvä blogi teksti. Paljon on somessa fitnesstä ja tuntuu ettei tosiaan ihmisillä olisi muuta elämää. Some näyttää pienen osan lajin todellisuudesta. On hienoa, että kerrot omia ajatteluasi täällä blogissa näin jälkikäteen. On muutenkin ollut kiva seurata perheesi elämää. 🙂 hyvää joulun odotusta sinulle ja perheellesi!

 2. Rupesin seuraa sun blogia kun olit vielä fitness, fitness, fitness. Itse ihannoin silloin bikini kilpailijoita ja haaveilin ehkä jopa lavalla olosta. Itelläki oli pari dieettiä, massan lisäystä ja sit ihan bikini dieetti ja siihen tietty sopiva treeni. Ennen kuin tulin raskaaks niin söin paperilapun mukaan, treenasin salilla 5 kertaa viikossa ja siihen päälle 2 kertaa viikossa maantiepyöräilyä. Eli lepopäiviä oli parhaimmillaan 0… Joskus jopa kahdet treenit päivässä, välissä vain vähän syöty. Ja ihan vaan treenasin omaksi iloksi, ilman sitä lava tavoitetta. Koko elämä pyöri ruuan ja treenin ympärillä. Ei voinu nähdä ketään koska treeni, ei voinu syödä jotain koska dieetti. Ja puheenaiheet pyöri vain treenin ympärillä niin töissä kuin vapaa-ajalla. Dieetti sanoi että nyt kiristellään ja tiputetaan hiilareita. Mutta lähden 70 km pyörälenkille eikä jalat jaksakaan ja sit tauolla vedän pullaa että jaksan polkea kotiin. Ja kyllähän sen jälkeen kulki kun sai hiilaria koneeseen 🙂

  Joo, takapuoli oli pyöree ja kädetki oli kivat. Ja välillä harmittaa että en oo enää siinä kunnossa. Raskauskilot on kyllä tiputettu (tai tippunut) aikaa sitten. Mutta parasta mitä tapahtui siinä elämäntilanteessa oli, että tulin raskaaksi. Vahingossa :). Joutui laittamaan asiat uuteen tärkeysjärjestykseen. Koska nyt nautin elämästä muutenkin kuin treenin ja oman ulkonäön kautta. Onhan tää elämä edelleen ”kiireistä” vauvan kanssa, mutta treenatessa koko elämä olisi vain mennyt ohi. Nytkin olisi mahdollista käydä salilla mutta en halua. En halua olla erossa vauvasta vaan oikeasti nauttia olosta hänen ja miehen kanssa ja seurata kun toinen oppii uusia juttuja ja touhottaa iloisena 🙂

  Jotenkin sitä on vaikee pukea sanoiks että kun on tajunnu miten köyhää se elämä oli ennen. Ja miten on onnen löytäny ihan muualta. Ehkä jossain vaiheessa kun lapsi kasvaa niin salilla käyminen alkaa taas vetää enemmän puoleensa mutta tällä hetkellä sinne ei oo mikään kiire.

 3. Ulkonäköä treenataan toisten ihmisten takia, nuorilla treenaajilla tavoitteena tietysti hyvä mies.

 4. Tämä on elettyä elämää, joskus aiemmat valinnat huvittaa, suututtaa, naurattaa, hävettää, ihmetyttää mutta jos ei olisi tehnyt juuri sillähetkellä niitä valintoja ei olisi tätä hetkeä viisaampi. Jotkut ihmiset tekee ja välillä mokaakin. Toiset jättää tekemättä ja arvostelee toisten tekemiä valintoja.

 5. Moikka umppu ! Nyt niin osui ja uppos että pakko kirjoittaa! 🙂 ja ensiksi; oon seurannut sun blogia jo pidemmän aikaa ja muutoksen sussa huomaa myös näin lukijan kannalta, oon siis aina pitänyt sun blogista, mut nyt vaikutat jotenkin aidommalta, onnellisemmalta aidosti ja vapautuneemmalta. Ja Varmasti syy siihen on juurikin nuo muutokset mitä olet tehnyt /jättänyt taakse.. 🙂 itse harrastan lajia parhaillaan (vielä ainakin ) , ja yhdet kisat takana, ja seuraava dietti kohta edessä, oon nyt pyöritellyt päässä paljon ajatuksia lajista ja nimenomaan kisaamisesta, miettinyt että onko tää kaikki sen arvoista , mulla myöskin perhe ja ehkä tulevaisuudessa lisäystäkin. Joo tiedän että on kisaajia joilla on lapsia ja sanovat että ”jää aikaa perheelle ja lapsille , on vaa järjestelystä kiinni, ” mut itse henk. Kohtasesti oon sitä mieltä että jos käyt töissä ja sen lisäksi vielä tää kaikki niin ei voi jäädä perus perheen kanssa olemiseen kauheasti aikaa koska nukkuakkin pitää ja ja perus arki askareet kotona tehdä., ja perus perheen kanssa olemisella en tarkoita sitä että teet samalla ruokaa tai siivoat ja yrität samalla olla perheen kanssa, ei vaan sitä että oikeasti olet niiden kanssa ilman että teet muuta. Itse olen pystynyt viettämään aikaa perheen kanssa mutta en ole nyt ollut töissä. . Asia olisi kyllä ihan toisin jos töissä olisin.. no mikä on sitten riittävä aika perheen kanssa olemiseen? Musta se kaikki mahdollinen mitä pystyy ja itse oon vaa sitä mieltä että aikaa ei jää tarpeeksi tämän homman kanssa, on vaan tuntunut todella vaikealta lopettaa mikä tuntuu ihan käsittämättömän omituiselta että miksi. En tuomitse ketään tällä, on vaan oma ajatus. Mulla on tänään synttärit ja kiitos, tää oli hyvä lahja koska mulla tuli taas keveämpi olo siitä jos lopettaa. . 🙂 oikein hyvää joulua teidän perheelle! <3

 6. Pakko kommentoida! Sanoisin että sun nykyinen elämä kuulostaa aika paljon mielekkäämmältä ja terveemmältä kuin #fitnesslifestyle. Treenaaminen on enemmän kuin hyvä asia, mutta elämässä on kai ihan hyvä olla muutakin 🙂 itse perheellisenä en voisi kuvitella lähteväni tuohon ralliin, siitä kärsisivät kaikki. Mä uskoisin että pahin fitnesshypetys alkaa olla jo takana ja jengi alkaa taas ajatella asioita kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kannalta. Ainakin toivoisin niin. Kivaa joulua koko teidän perheelle!

 7. ”Kahden ja puolen vuoden aikana olin 4 kertaa dieetillä”
  Tässä vika miksi sinullla tämä laji meni pieleen, ei edes olympia tason ukot ole noin montaa kertaa dieetillä tuossa ajassa. Ihan järjetöntä touhua.

 8. Oletko harkinnut vaihtaa blogi portaalia johonkin muuhun?
  Lukijana ehkä hieman ärsyttää blogit jotka eivät enää ns. ”sovi” fitfashioniin.
  On vauvat ja raskaudet, fitfashionin lukijana tälläiset ei kiinnosta yhtään. Enkä ymmärrä miksei blogin pitäjät jatkaa fit portaalin alla kun eivät sellaista ole tai halua olla.

  • Elämät muuttuu. portaali on ollut jo monta vuotta ja meillä kirjoittajillakin elämäntilanteet muuttuu. Toki voit itse valita mitä luet 🙂

 9. Samaa mieltä portaaliin sopimattomuudesta,nää fitneshaukut ja yhteiskunnalliset kannanotot ei kyllä tänne kuulu ja et todella Ole ainoa bloggari joka on väärässä paikassa.

 10. Hyvä kirjoitus! Fitness on aikuisten Hello Kitty, Frozen ja mitä-näitä-nyt-on. Todella moni innostuu, mutta tajuaa myöhemmin, ettei touhussa ole mitään järkeä. Tykkään enemmän siitä, että ollaan (pehmeän)urheilullisessa kunnossa ympärivuoden ja eletään samalla NORMAALIA elämää.
  Mun tän viikon plääni on tehdä muutama treeni alkuviikkoon, ja sitten 4 päivää pelkästään lojuen ja mässäillen 😀
  Kiitos hauskasta blogista ja hyvää joulua!

 11. Miehen kommentti väliin. Itse luen sen jo syömishäiriöksi kun ruoka lapotaan naamariin täsmälliseen kellonaikaan muovikiposta joka gramma tarkalleen punnittuna. Ruoasta käytetään termiä polttoaine, maulla ei väliä ja upotetaan pilleriä naamariin enemmän kuin vanhainkodin sotainvalidit yhteensä.

  Sipsisohvaperunan ja maitorahkamaisan välillä on myös vaihtoehtoja. Jopa urheilullisia sellaisia, jotka ovat huomattavasti terveemmällä pohjalla niin henkisesti kuin fyysisesti näihin sunnuntaipreppaajiin verrattuna.

 12. Minä nyt korostaisin, että portaalin nimessä ovat sekä FIT että FASHION, ja Umppu kyllä kirjoittelee fash-puolelta jonkun verran, kun on tuotearvioita ja vaatepostauksia. Olette kyllä aivan sokeita, jos pelkkää fittiä täältä etsitte. Tämä kokoaa alleen monenlaisia sisällöntuottajia. Tervemenoa Bodybuilding.comiin tai Muscle&Fitnessin webbiin, jos muu ei miellut.

  Ei missään nimessä pidä myöskään sensuroida kannanottoja ja kritiikkiä. Ne kuuluvat tänne ilman muuta. Olisipa etovaa, jos täälläkin olisi semmoinen naiivi jeesjees-meinkinki, että hehkutellaan vaan että kuinka positiivista kaikki fitness-maailmassa muka on. On plussat sekä miinukset.

 13. Hienoa, että oot tajunnut nuo asiat ja näin päässyt kasvamaan ihmisenä. Ihan hulluan tuo himofitnestouhu on ja näin ne fitneskuplassa elävät just ajatteleekin, että vain hänen elämäntapansa on oikea ja he jotka eivät käy salilla ovat laiskoja paskoja ja saavat vielä epäterveestä elämäntavastaan syövän tai muun sairauden, vaikka oikeastihan se terveys yleensä pettääkin just niiltä fitneshulluilta, kun vedetään kaiken maailman lisäravinteita ja aivot ei enää toimi normaalisti, kun ruuasta ei saa tarpeeksi rasvaa, jota aivot käyttää polttoaineenaan.

 14. Eiköhän tämänkin portaalin alle mahdu monenlaisia kirjoittajia, kilpailijoista harrastajiin. Sehän juuri on lajin rikkaus, ja jokainen voi valita, mitä tekee. Ei kai kilpaurheilu ole missään lajissa kovin helppoa lähimmäisille, vaikka laji olisi mikä, harjoitteluun menee tuhottomasti aikaa, energiaa ja useimmissa tapauksissa myos rahaa.

  Ainoa blogi mikä täältä portaalista näyttää puuttuvan on seniori-ikäisen kuntoilijan blogi, sellaista olen kaivannut. Olen itse yli 50 vuotias aktiivi saliharrastaja, ja olen kiinnostunut myos vaatteista. Olisipa kiva lukea samanikäisen blogia !
  Muuten kiitos Umpulle mielenkiintoisesta blogista.

 15. Olipa rehellinen ja todella hyvä teksti! Olenki ajatellut lukiessani näitä fittnes juttuja että koskas joku kertois mitä se fittnes ihan OIKEASTI on! Kiitosta rehellisyydestä, taidanki lukee sun blogii 👍 hyvää joulua sulle ja sun perheelle 😊

 16. Fitness on harrastajilleen uskonto. Kuulutaan seurakuntaan, jossa on tietyt opit ja rituaalit. Kärsimysten kautta saavutetaan viimein autuus. Tavallisilla ihmisillä ei ole itsekuria elää synnitöntä elämää. Tehdään lähetystyötä, levitetään ilosanomaa blogi-tekstein, koska halutaan auttaa ja pelastaa nämä syntiset ressukat motivoiden heitä perseen-herutus kuvilla. Ollaan löydetty tie autuuteen, otetaan opetuslapsia maksua vastaan.

  Oman uskonnon oppeja kohtaan ei hyväksytä mitään kritiikkiä. Ehkä pahimmat on ne vääräuskoiset valmentajat, jotka tuhoaa uskontoa sisältäpäin, saarnaten tietämättömille syntisille ihmisille vääriä tulkintoja. Helvettiin ovat menossa myös ne, jotka hairahtivat polulta, mutta hehän eivät koskaan oikeesti olleetkaan tosi-uskovaisia.

 17. Tää oli kyllä niin mainio postaus ja tästä syystä en juuri seuraakaan muita blogeja kuin sinun ja instassa en juuri seuraa ketään Fitness henkilöä, ne loputtomat peiliselfiet ja eri asentoihin väännöt että saa pakarat tai olkapäät näyttämään isommilta, on minusta jo vähän surkuhupaisia ja mietin usein että kyllä täytyy olla sisällöltään köyhää elämää. ja just toi parin vaihto, fitness piireissä se kumppani vaihtuu ehkä keskivertoa nopeampaan kun se elämäntyyli vaan on niin pinnallista ja itsekeskeistä. Itse treenaan kyllä salilla ja saatan joskus jopa ottaa saliselfien tai hehkuttaa facessa jotain ennätystä mutta treenaan ihan vaan huvikseni, se on vaan harrastus, tärkeämpää minulle omassa elämässä on lapset, lasten harrastukset, työ ja sivutoiminen opiskelu. Sulla on ihanasti jalat maassa ja iloitsen sun puolesta että ymmärsit alkaa elämään tätä elämää ja pääsit pois siitä Fitness kuplasta, näin olet varmasti parempi äitikin lapsillesi. Iloitsen myös itseni puolesta että omlata kohdaltakin se fitnesshuuma hälveni. Alkuun toki (n. 5v. sitten) olin into piukeena kun tuloksia tuli ja sain kehuja ja mietin jopa kisaamista, myöhemmin ymmärsin ettei ole ollenkaan mun juttu esitellä itteäni puolialastomana lavalla, enkä usko että kisaprojektin jälkeen enää nauttisin treenaamisesta. Treenaaminen on niin kauan kivaa kun sitä voi tehdä ihan fiiliksen mukaan.

 18. Hyvä kirjoitus 🙂 Tuo nainen joka olit ennen, kutsun sellaisia ”fitnesspilluiksi” 😀 Heillä salitreeni koostuu suurimmaksi osaksi selfieistä, pyllyn kuvaamisesta ja pyllyn treenaamisesta ja he suhtautuvat alentuvasti niihin, jotka heistä poikkeavat. Fitnesspilluja näkee minunkin salillani todella paljon. Heillä fitness on vallannut elämän ja he unohtavat että on olemassa paljon muutakin, mikä pilaa koko fitnessin käsitteenä. Mukava kuulla, että olet havahtunut ja elämä maistuu taas ^^

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 2
Tykkää jutusta