Olen VAPAAA

 

Vihdoin jotain järkeviä päätöksiä. Eilen tuli ilmoitus, että kauppojen ja esim parturi-kampaamoiden aukioloajat vapautuivat. Tämähän siis tarkoittaa sitä, että yrittäjä saa tehdä töitä juuri silloin kun haluaa. Tätä ei varmasti edes moni tiennyt, että meillä on rajoitteita. Hyvänä esimerkkinä esimerkiksi vanhojenpäivät, milloin työ alkaa usein n. klo 5.00, jolloin kaikki kampaajat ovet ”laitoomasti” töissä. Tämä on ollut mielestäni täysin naurettava kielto ja hyvä, että se on nyt poissa. Ajattelen itse, että jos olet yrittäjä: saat tehdä töitä silloin kuin haluat ja vaikka keskellä yötä, jos on pakko.

 

IMG_8801

Tein hetki sitten asiakkaalleni muutostyön. Kuvassa ei ole mitään käsittelyä tai filttereitä. Hiuksiin laitettiin 2 punttia Mago pidennyksiä ja samalla hieman raikastettiin väriä. Edelliset pidennykset olivat ollet jo 8 kuukautta ja olisivat edelleen mennyt, mutta kasvu oli niin pitkä, että ne oli pakko poistaa.

 

IMG_8797 IMG_8812

Olen täysin rakastunut Ghd:n uusiin curve rautoihin, mitä löytyy nyt kahta eri kokoa. Saan itselleni tehtyä sillä upeat laineet ihan muutamassa minutissa. Tätä osaa jokainen nainen käyttää. Nyt meillä on joulukamppiksessa: jokaiselle GHD raudan ostajalle (koskee rautoja ja curveja) ghd-hiuslakka kaupan päälle. Jokaiselta naiselta pitäisi löytyä kotoa suoristusrauta ja tämä curve. Rauta on valmiiksi säädetty tasaiseen lämpöasteeseen, mikä takaa erittäin kestävät kiharat. Ne lähtevät pois vasta kun olet pessyt hiukset.

 

IMG_8787

Mulla on uusi lelu, tai no ei tämä mikään lelu ole vaan puhtaasti uusi työväline. Tekniikka kehittyy kovaa vauhtia.

Asus laitteesta lisätietoja

Koitan itse pysyä tahdissa mukana kokoajan, joka myöskin tuntuu haastavalta. Olen jo hieman ehtinyt tutustumaan uuteen tulokkaaseen. ZenPad on todella näppärän kokoinen ja menee näppärästi laukkuun. Teen todella paljon töitä koneella ja läppäri tuntuu aika usein liian hankalalta. Nyt siihenkin on ratkaisu.

IMG_8764

 

ASUS on julkaissut nyt syksyn alussa Suomessa uuden ZenPad-malliston, eli ZenPadeja löytyy jatkossa 7-, 8- ja 10-tuuman koossa. Uusien ZenPadien design on yhtenäinen, yksinkertainen mutta samalla tyylikäs. Kaikissa tableteissa on huippulaadukkaat IPS-näytöt, joka siis varmistaa että tabletin kuvanlaatu on loistava. Lisäksi tabletit ovat kevyempiä kun edeltäjänsä ja niissä on kapeammat kehykset, eli näyttöpinta-alaa on enemmän. ZenPadien käyttökokemusta on lisätty myös tabletin ohjelmistopuolella ASUSin Visual Master –teknikalla, joka parantaa kokonaisuudessaan tabletin kuvanlaatua automaattisesti terävöimällä kuvaa, lisämällä sen kontrastia ja parantamalla väritasapainoa. Tämä ominaisuus kiehtoo varmasti etenkin visuaalisia ihmisiä, jotka haluavat nauttia kauniista kuvista.

IMG_8763

 

Itselläni on tuo  ZenPad 10. Se on 10-tuumainen tyylikäs tabletti LTE-ominaisuuksilla. Laite sisältää tehokkaan Intelin uuden suorittimen, joka tarkoittaa että käyttömukavuus on uskomattoman sujuva, vaikka ohjelmia olisi päällä enemmänkin. Omat tiedostot mahtuvat kätevästi 32 GB:n kokoiselle tallennustilalle, ja tablettia on kätevä käyttää tietokoneen korvikkeena erillisen näppäimistön ansiosta. Lisäksi näppäimistö sisältää omat kaiuttimensa, joista ihan oikeasti lähtee ääntä. Tämä tarkoittaa, että ZenPad 10:llä voi oikeasti soittaa musiikkia esimerkiksi ulkona ollessa tai muualla missä ei pääse kätevästi kaiuttimien ääreen. ZenPad 10:tä myydään Suomessa sekä mustana, että metallin ”aurora metallic” –värisenä, ja tabletin voi ostaa joko erikseen tai näppäimistön kanssa.

En malta, että pääsen lähempään tuttavuuteen tämän laitteen kanssa. Kerron sitten lisää

-Umppu

primebody

9 vastausta artikkeliin “Olen VAPAAA”

 1. Siis millä noi mago-pidennykset kiinnitetään päähän? Mun mielestä ovat ihan tosi luonnollisen näköiset :O Yleensä pidennyksissä aina joku raja näkyy jossain kohti, mutta edes tossa ennen-kuvassa ei edes paljon erotu että missä se hius vaihtuu!

  Ja onnea kampaajalle, mä olen asiakkaanakin tosi tyytyväinen että kampaajat saa nyt vihdoin olla auki oman mielensä mukaan ilman ihme lupaprosesseja ja kieltoja. Tiedä vaikka itsekin pääsisi omalle luottokampaajalle jopa viikonloppuna joku kerta tai arkisin klo 16 jälkeen.

  • Eli magot kiinnitetään puuvilla langalla hiuksiin. Ne ei vaurioita millään tapaa omia hiuksia ja on todella luonnollisen tuntuiset myös päässä.

 2. Moikka! Oon miettinyt pidennysten ottamista jo pitkään ja vasta nyt tajusin, että sultahan voin kysäistä asiasta 🙂 Mitä mieltä olet kummat on paremmat, kun pitää hiuksia paljon kiinni ja hikoilee salilla: sinetit vai teipit? Magot olisivat kyllä houkuttelevat, mutta Porvoossa ei taida tekijöitä olla.

  Kiitos muuten todella kivasta blogista! Monia bloggaajakollegoiden blogeja ei tule seurattua, mutta sun päivitykset pitää aina lukaista!

  • Moikka. Riippuu paljon hikoiletko päästä kuinka paljon. Teippejä pitää huoltaa tiheämmin, mutta hiuksia voi käyttää uudelleen. Sinetit on päähikoilijalle paremmat 🙂

 3. Moikka! Millä noista ghd:n curve raudoista nämä kiharat on tehty, tolla kartiomaisella vai sillä suoralla paksummalla vai ohuemmalla?

 4. Multakin tippui leuka joskus lattiaan, kun kampaajakaveri kertoi ettei omaan firmaan saa mennä töihin pyhänä ilman sakkoa. WHAT!? En ole muutenkaan koskaan tajunnut miten kaupat ja kampaamot edes liittyy toisiinsa, mutta kukkakaupoilla taasen ei ole mitään rajoitteita. Mutta onneksi tapahtui jotain järkeviä päätöksiä tähän väliin 🙂

 5. Moi! Mitä mieltä olet olaplexista? Käytätkö sun kampaamolla, uskotko toimivuuteen vai onko ihan huuhaata, suositteletko kokeiltavaksi…?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta