Lukijan kommentti joka nosti vihan sisimmässäni

 

Paljon on nykypäivänä erilaisia blogeja ja paljon erilaisista aiheista. On niitä, missä on suurimmaksi osaksi kauniita kuvia ja vaikka ruokareseptejä ja niistä saa kivoja ideoita. Mun blogi ei kuitenkaan ole sellainen. Haluan painottaa, että jokainen valitsee itse mitä kirjoituksia lukee ja jos niistä nousee aina verenpaine niin helpompaa olisi jättää lukematta. Me olemme kaikki erilaisia ja meillä on täysin erilaiset milipiteet, elämäntilanteet, arvot, poliittiset kannat jne. Tottakai kirjoitan itse aina asioista niin kuinka itse ajattelen ja se on monen mielestä väärin. Jos pyytäisin jokaista lausettani anteeksi etten vain pahoittasi kenenkään mieltä se ei olisi ollenkaan mua.

IMG_3275

Mietin usein, että samat tyypit vihaavat mua päivästä toiseen ja jaksavat kommentoida kirjaimellisesti hirveetä paskaa. Ja vaikka kuinka käyttäsi jotain naurettavaa ”peitenimeä” nään silti saman ihmisen lähettämät kommentit 🙂  Jos mua itseeni ärsyttää jonkun ihmisen naama niin paljon, että mua ottaa päähän hänen jokaikinen sana,  niin jätän sen ihmisen ja hänen juttunsa ja keskityn johonkin aivan muuhun. Kirjoitukset voi tulkita aina omalla haluamallaan tavalla ja jos kirjoittajaa kohtaan tuntee vihaa, niin varmasti luet tekstinkin jo mielessäsi jäkättävällä ja ärsyttävällä äänellä.

Kirjoitan paljon aiheista, mistä moni ei ”uskalla” kirjoittaa, koska pelkää nimenomaan sitä vihaa mikä kohdistuu aina siihen kirjoittajaan. Julkaisen kommentin ja haluan korjata siihen asiat mitenkä ne oikeasti ovat. Mua alko tämän kommentin jälkeen oikein mietityttään, että mitenkä joku voi olla musta tollaista mieltä, koska en tunnistanut siitä itseäni lainkaan. On eri asia tuntea ihminen, kun tulkita muutaman tekstin perustela ja kuvitella tuntevansa. Tässä on osa kommentista:

Suoraan sanottuna etoo lukea tekstejäsi, harvoin ihan näin suoraan kokee, miten joku nuori ihminen ja äiti leijuu noinkin paljon muiden yläpuolella. Muistuttaisin, että on myös meitä äitejä, joille se lapsi on numero 1, jota ei kiikuteta kiiruusti päiväkotiin muiden kasvatettavaksi heti kun on mahdollisuus palata töihin. Ihmisillä on muitakin prioriteettejä kuin se työ, vaikka se kuuluisikin elämään. On meitä, jotka olimme kotona, kunnes vanhempainvapaaoikeus loppui. Ihan hyvällä omallatunnolla tuilla elettiin, kunhan sai antaa mahdollisuuden lapselle kasvaa varhaisvuotensa kotona.

Vastaus: Tähän haluan kommentoida, että mitenkä joku voi kuvitella että leijun muiden yläpuolella? Mää oon mielestäni aivan tavallinen ihminen ja kuljen kotona niissä samoissa pieruverkkareissa kun muutkin äidit. Leikin lasteni kanssa. Pesen pyykkiä ja tiskaan ja elän täällä kotona nimenomaan vain niille lapsilleni. Teen kaiken niiden ehdoilla ja musta on ollut ihanaa, vaikka kuitenkin raskasta olla kotona. Kun vanhin tulee koulusta meillä on ollut lasten kanssa yhteistä aikaa. Miten joku JUMALAUTA kehtaa sanoa, että lapsi/lapset ei ole mulle numero 1. Todellakin…… todellakin kuolisin lapsien vuoksi ja olen valmis tekemään kaikkeni niiden eteen. Ihmiset on asioista eri mieltä ja ainakin itse voin hyvällä omalla tunnollani sanoa, että lapseni on ollut todella onnellinen tarhassa. Hän oppii sielä sosiaalisia taitoja, leikkejä, pelejä, käytöstapoja ja saa jopa elinikäsiä ystäviä. Mulla ei ole päiväkodista mitään pahaa sanottavaa. Toiset lapset myös tarvitsevat hieman enemmän aktiviteettejä kuin toiset. Myös olen sitä mieltä, että laatu korvaa määrän. Joskus ne kotona olevat äidit (enkä tarkoita nyt mitenkään sinua) on perseeseen ammuttuja karhuja, jotka huutaa ja valittaa jatkuvasti lapsilleen ja jäkättää, eikä sielä ole lapsen hyvä olla.   Kaikilla ei ole mahdollisuutta olla vanhempaisnvapaalla ja kaikki eivät edes sitä halua ja yrittäjänä se ei ole mahdollista. Töissäkäynti ja yrittäjyys on kaksi eri asiaa, mitä ei kukaan muu kuin yrittäjä tiedosta. Ja edelleen ajattelen aina, että ihmisen on tehtävä töitä elääkseen ja tästäkin on moni eri mieltä.

IMG_3275

Kommetti jatkuu….. Loppujen lopuksi luulen, että näillä kirjoituksillasi pönkität omaa egoasi, suret menetettyä vartaloasi ja tuot esiin omaa elitististä elämääsi , pönkennät omaa, jostain syystä menetettyä itsetuntoasi. Suren puolestasi. Toivottavasti löydät elämässäsi vaiheen, kun ei ole enää tarve lyödä lyötyjä eikä ole niin suuri tarve huomiohuorata provosoivilla kirjoituksilla. Voimia sinulle.

Mää voin sanoo, että mulle on tällä hetkellä yks paskan hailee mun kroppani ja saatan ”tuhota” sitä vielä tulevaisuudessa hankkimalla lisää lapsia :). On sääli jos jollain elämässän suurin murhe on oma vartalonsa, koska ainakn itselläni murheet on jotain aivan muuta. Mitä elitistitä elämää? Mulla ei ole itsetunnon kanssa mitään ongelmia ja oon ihan sinut itseni kanssa. Sun ei kannata surra, kun en määkään sure. Mulla ei ole tarve lyödä lyötyjä ajattelen vain että maailma ei koskaan valittamalla parane vaan jos ajattelee asioita positiivisen ajattelun kautta, niin elämässä voi saavuttaa vaikka mitä. Minulla on tästä ihan omakohtaisia kokemuksia ja uskon siihen edelleen. Suosittelen lukemaan kirjan Secrets. Mun mielestä huomionhuora jo sanana on todella pommi ja se sopii ehkä itseään jatkuvasti iltapäivälehtien sivuille tyrkyttävän ihmisenä.

Toivon todellakin, että et enään kertaakaan avaa vahingossakaan blogiani niin saat varmasti paremman elämänlaadun

-Umppu

primebody

15 vastausta artikkeliin “Lukijan kommentti joka nosti vihan sisimmässäni”

 1. Moi! Hyvin vastattu tuohon kommenttiin. Mä tykkään sun tyylistä kirjoittaa, ja ajattelin sen tulla nyt sanomaan ihan ääneenkin, vaikka en koskaan aikaisemmin ole mitään kommentoinut, vaikka olen lukenut blogiasi nyt jonkun aikaa jo. Tunnut olevan blogin välityksellä nimenomaan normaali tyyppi, joka ei tosiaan julkaise vain niitä duckface/kurtutsiloteltusuoriks tyyppisiä kuvia (ja tekstejä), mitä hyi että niin monet tekee nykyään. Jatka samaan malliin! Sun tekstit on mielenkiintoista luettavaa, vaikka toki joskus olen jostain eri mieltäkin. 🙂 Lisäks sun teksteistä saa jotenkin semmosen vaikutelman, että ne tulee suoraan sydämestä, ja että niitä ei just silotella ja pohdita päivätolkulla, että mitenkähän tän asian nyt sanois niin, että kukaan ei vaan ottais yhtään nokkiinsa. Aina kun kumartaa yhteen suuntaan, niin pyllistää toiseen. Näin se vaan menee. Ja kiitos vielä siitä, että sun postaustahtikin on hyvä, melkein saa joka päivä innolla huomata, että jei, taas on Umppu laittanu uutta matskuu! Ei mul nyt muuta..

 2. Heippa! Kerroit yhdessä postauksessa että olit laserleikkauksessa ja sinulla karsasti silmät enne sitä. Oliko sinulla karsastanut pienestä asti ja oliko siis piilo vai näkyvästä karsastuksesta kyse? Itsellä alkanut tämän vuoden sisällä toinen silmä karsastaa vähän varsinkin väsyneenä ja mietin laser leikkausta vaikka näköni ei olekkaan mikään huono (muistaakseni 0,50 ja siinä karsastavassa vähän huonompi) muut eivät ole huomanneet karsastusta mutta itseä vaivaa se kovasti. Kiitos jo etukäteen!

  • Ei se sinänsä ollut kovin näkyvää kun vasta väsyneenä. Kavin Jari Leppäsellä, joka ilmeisesti nyt on silmäasemalla. Häntä voin suositella lämpimästi

 3. Hyvä Umppu!! Anna palaa!!!!
  Hitsi oli ihana lukea avautumisesi (taas 😊).
  Jos kateus ja katkeruus tekisi hyvää, vitsit olis paljon onnellisia ihmisiä. Jopa onnellisempia kun me tällaset, epäkelvot 😂
  Ihanaa joulukuuta kokonperheelle.
  -J

 4. Anna palaa vaan! Mun mielestä sun teksteistä välittyy just se että rakastat lapsiasi ja teet kaiken lapsiesi hyvinvointia ja tulevaisuutta ajatellen. En voi käsittää tota kommenttia. Anonyymina on helppo huudella ja purkaa omaa pahaa oloa.

  Tsemppia ja pliis lisää sun rehellisiä ja suoria tekstejä! On ihan liikaa niitä sokerikuorrutettuja kiiltokuvablogeja missä ei ole oikeasta elämästä tietoakaan 🙂
  -Emilia

 5. No huhhuh mitä paskaa! :O Minä en tunne sua Umppu muuta kuin somen yms. kautta, mutta silti en tunnista sua tuosta ilkeämielisestä kommentista! 😀

  Sä oot oman tiesi kulkija, et kumartele tai nöyristele turhaan kuten ei tarvitsekaan. Tää on sun blogi ja sä kirjoitat asioita SUN näkökulmasta, miellyttipä se muita tai ei. Sä et oo mikään ylpee pintaliitäjä todellakaan ja esimerkiksi Erilaiset Äidit -jaksosta teidän perheestä välittyi rakastava ja lämmin tunnelma <3 Äitinä oot ihan ensiluokkainen ja on suorastaan törkeetä tulla väittämään ettei lapset olis sulle numero 1.

  Ylipäätään mun on tosi vaikee ymmärtää miksi tullaan toisen blogiin syytämään sontaa ja purkamaan sitä omaa pahaa oloaan. Tahallista ilkeilyä, jolla halutaan vain pilata toisten päivä.

  Sä oot Umppu just siks niin mahtava, kun sanot asiat suoraan ja kaunistelematta! Ei se tee ihmisestä ylpeetä (siis huonolla tavalla ylpeetä, terve ylpeys on toki suotavaa!) . Siksi tämmöisenä lapsettomana fitnesspirkkona eli erilaisessa elämäntilanteessa olevana ämmänä tykkään lukea sun blogia, kun se on kaikkee muuta kuin valtavirtaa joka hukkuu blogien joukkoon joita on kymmenessä tusina.

  Jatka samaan malliin ja niinhän se on, että kateus puhuttaa ja haters gonna hate! Oot ihana! <3

 6. En usko että olet valmis kuolemaan lastesi takia.

  Miksi hyväksyt provosoivia kommentteja jos tiedät niiden tarkoituksen.

  • No älä usko. Juuri siksi hyväksyn, koska mielestäni ihmiset jotka ”putkeutuu” netissä toisisksi ihmisiksi ja purkaa pahaa oloaan täysin tuntemattomiin on sairaus. Nettivihaa ei kenenkään tulisi kokea ja haluan myös näillä tkesteillä tuoda sitä esille.

 7. Voi huhhuh. Hyvä että aiheesta kirjoitetaan kuten tuossa ylemmässä kommentissa mainitsit.
  Jatka samaan malliin, blogisi on ehdottomasti parhaita! 🙂 Ihanaa joulun odotusta sinulle ja perheellesi!

 8. Jos tarvitsee tuolla tavalla kirjoittaa niin mahtaa olla paha olla sisimmässä ja kateutta mukana..

  On myös MEITÄ ÄITEJÄ jotka pitää Umppua idolina ja rohkeena mimminä! En voi käsittää miksi pitää toista naista ja varsinkin toista äitiä lytätä ja antaa ymmärtää että oikea äitiys on sitä että ollaan lasten kanssa kotona ja 24h läsnä. Sitäpaitsi, en todellakaan usko että kukaan pystyy olemaan kokoajan läsnä ja leikkiä vaan lasten kanssa päivästä toiseen. Jotenkin ehkä tuntuu myös että tuo kirjoitus saattoi olla provo?!

  Enivei tsemppiä Umpulle!

 9. Hyvä blogi sulla😊 itseäni myös kampaamoyrittäjänä harmittaa, kun ihmiset arvostelevat töissä käyntiä… tietäen alasta ja yrittäjyydestä yhtään mitään. Monesti itse tästä kuullut myös pienten lasten äitinä. Mutta näinhän se on että vain yrittäjä tämän ymmärtää! Iloista joulun odotusta ☺️

 10. Moi! Harvinaisen huono ihmistuntemus sillä kommentoijalla. Minä en sinua tunne kuin telkkarin ja sosiaalisen median kautta ja yhtään ei ole tullut mieleen mitään mistä kommentoija paukutti. Päinvastoin! Mutta kun se taitaa mennä niin, että ethän sä saa olla kaunis ja vielä fiksukin, täytyyhän sussa nyt jotain hämärää silloin olla 😀 Anna palaa vaan. Mun mielestä sä olet hienosti pohdiskellut just äitiyttä ja uraa ja kaikkea tosi perinpohjin tervepäisesti tässä viime aikoina (ja varmaan aiemminkin mutta en silloin vielä blogiasi ollut löytänyt).

 11. Usein noista katkeria kommenteista paistaa läpi kateus toisen elämään. Hänellä ei varmasti ole rahaa, on joku ankea kämppä, ei mahdollista matkustaa jne. Silloin sisustaminen ja Miamin matkat voi olla hyvin epätodellisia haaveita ja ainoa missä voi loistaa on äitiys. Eli on vaan paha olo kun toisella menee hyvin ja itse elää harmaassa ankeudessa.
  Nauti vaan elämästä kun olet sen eteen tehnyt töitä!

 12. Hej snälla ni.. mä en niin voi ymmärtää näitä ilkeitä komentteja ja viha viestejä. . En tunne Umppua irl mutta blogitekstien kautta saan kuvan aivan ihanan lämpimästä ihmisestä ja äidistä koka välittää isolla ♡!
  Sinä kommentoja:Älä lue, Älä kommentoi, Älä kiltti levitä enempää vihaa ja negatiivista energiaa tähän maailmaan!!
  Umppu on ihan Super💜

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta