Miten fitnesslajeissa voi olla viikko toisensa perään maailmanmestareita?

Avaan fitnesskilpailuja hieman omasta näkemyksestäni. Moni varmaan ihmettelee, miten fitnesslajeissa tupsahtelee viikko toisensa perään maailmanmestareita? Eilen ja tänään käytiin IFBB liiton mm-kilpailut, missä Suomea oli edustamassa upea joukkue.

IFBB:hen kuuluu tällä hetkellä 191 jäsenmaata ja se on yksi maailman suurimmista urheilujärjestöistä jäsenmäärän perusteella.

IFBB noudattaa WADAn antidopingohjelmaa ja se kuuluu mm. myös SportAccordiin, joka on kattojärjestö olympia- ja ei-olympiaurheilulajiliitoille. IFBB on ainoa kehonrakennus- ja fitnessliitto, jossa tehdään WADA:n hyväksymiä dopingtestejä.

IFBB Finland ry:n toimintaan kuuluvat lajeina body fitness, bikini fitness, fitness, women’s physique, men’s physique ja classic bodybuilding.

Yhdistyksen tarkoituksena on fitnessurheilulajien eteenpäin vieminen Suomessa ja valmennustiedon edistäminen. Yhdistys lähettää kilpailijoita kansainvälisiin kilpailuihin ja valvoo, että IFBB:n sääntöjä noudatetaan.

Itse olin aivan varma tietyista menestyjistä ja arvaukseni meni täysin nappiin. Sofia Ruusila Nousiainen todisti kaikille epäilijöille, että hänessä on munaa ja nappasi sarjastaan sen kaikkein kirkaimman mitallin, eli kultaa. Samalla kun hän voitti maailmanmestaruuden lunasti  sillä itselleen ammattilaiskortin ja kilpailee jatkossa Pro-lavoilla.  Hänen kilpailukautensa on ollut pelkkää juhlaa ja mitallit on kirkastunut kilpailu toisensa jälkeen. Ei voi muuta sanoa, kun että wau ja onnittelut. Sanoin jo sm-kisan jälkeen, että tämän nainen tulee menestymään kansainvälisesti, sillä hän on juuri sitä mitä sielä haetaan. Sofia erottuu aina lineupista edukseen ja on todella näyttävän näköinen paketti kaikinpuolin.

IMG_7981

Suomesta oli myös kisaamassa Henrikka Klemetti, kuka sijoittui hienosti bikinifitneksessä sijalle 4. Onnittelut myös hänelle. Mitalleja tulin myös Mensphysique sarjassa Shercolle pronssia ja fitneksessä Oonalle 6:s sija.

Jotenkin olen todennut, että ne tietyllä tapaa hajuttomat ja ja värittömät kilpailijat eivät menesty kansainvälisesti, vaikka he Suomessa voittavat kerta toisensa jälkeen. Siksi olen ollut aina sitä mieltä, että Suomessa kilpailuissa ehdottomasti kannattaisi hakea sarjojen kärkeen kansainvälistä tasoa olevat kilpailijat. Usein se menee niin, että jos et heti ole kilpailuissa kärjessä tuskin koskaan sielä tulet enään olemaan. Taso nousee huimaa vaihtia ja uusia kilpailijoita tulee jatkuvasti. Varsinkaan bikinifitneksessä se puolen vuoden treeni kisojen välissä ei juuri koskaan tuota tulosta ja jos haluaa tehdä kunnon comebackin niin treenivuosia välissä kannattaa ehkä olla useampi ja tulla uudelleen esiin täysin ”uudella lookilla”.

No itse asiaan. Liittoja fitneksessä on monia. Viimeksi kun kirjoitin aiheesta poistin loppupeleissä koko tekstin saamieni sairaiden viestien jälkeen:) Viikko sitten käytiin myös MM-kilpailut wabba liitossa. Se mikä ero näissä on, että ifbb:n mm-kilpailuihin valitaan edustamaan vain Suomenmestari, kuka joutuu käymään läpi pitkän ja kivisentien saadakseen edustuspaikan ja jättämään taakseen jo suomessa useita kymmeniä kilpailijoita, kun taas tässä toisessa liitossa saatetaan kilpailla ensimäistä kertaa elämässä ”samasta” tittelistä. En voi sanoa täysin varmaksi, mutta mielestäni wabba liitossa on enään mukana vain  muutama hassu maa ja sarjoissa vain muutamia kilpailijoita. Sielä sarjojakin on pilvin pimein ja ne eivät ole missään suhteessa verrannollisia ifbb:n sarjojen kanssa. On missiä ja miljonääriä 🙂

Onhan se aina hienoa kutsua itseään maailmanmestariksi. Tiedän, että jokainen kilpailija tekee kovan duunin valmistautessaan kisaan ja sitä en halua vähätellä missään tapauksessa. Itse pidän kuitenkin ifbb:n liittoa ”sinä ainoanan oikeanan liittona”.

IMG_7963

Tänään oli muuten kiireinen päivä. Teen oikeastaan joka Sunnuntai töitä ja niiden parissa meni iltapäivään asti. Sieltä hirveellä höökillä siskontytön Kepan 2.v synttäreille. Kaikki kenellä on tyttölapsia tietää varmasti Elsan ja Let it go biisin, joka pauhas ripiitillä koko juhlien ajan. Lapset oli kyllä sellasissa juhlaövereissä että huh huh.

 

IMG_7975 IMG_7979

Nyt väsyneenä painan pääni tyynyyn ja toivo, että saisin ens yön nukkua ilman useita yöheräilyjä…

-Umppu

primebody

16 vastausta artikkeliin “Miten fitnesslajeissa voi olla viikko toisensa perään maailmanmestareita?”

 1. Oon samaa mieltä sun kanssa! Kun katsoo Wabban kisoja, onhan niissä ihan järjetön tasoero ja voittajatkin paljon huonotasoisempia kuin ifbb:n kisoissa.. Wabban kisoissa voi periaatteessa menestyä kuka vaan pienellä treenillä bikinissä, mutta ifbb:n kisoissa jopa Suomessa on erittäin kova taso ja menestykseen vaaditaan OIKEASTI kova fysiikka ja kunto.

 2. Nyt on pakko sanoa, että kirjoittajan kannattaisi otta asioista selvää, ennen kuin kirjoittaa tällaista! Kuinkahan monissa mm-kisoissa sitä on tullut käytyä, kun näkemys on noin suppea ja tieto näköjään hyvin hataraa! Maailmanmestaruus on huikea juttu ihan missä liitossa tahansa ja taso, toisin kun kirjoittaja kuvittelee, ei suinkaan muissa liitoissa ole huonompi, päinvastoin. Suomi vain näissäkin asioissa tulee taas jälkijunassa, kun emme ole nähneet kuin tämän, mitä meille on tähän saakka tarjottu.
  Toisekseen en ymmärrä tätä liittojen välistä eripuraa, kun samasta hienosta urheilulajista on kyse! Esim nyrkkeilyssä on samalla tavalla useita liittoja, mutta kulkevat arvostettuina rinnakkain vieden eteenpäin upeaa lajia.

  • Olenko jossain asiassa väärässä? Jos niin korjaan, mutta eikö ne aikalailla noin mene? Liittoja ei voi verrata, koska niissä kilpaillaan aivan eri systeemeillä. Itse arvostan rehellisyyttä ja avoimmuutta 🙂 onhan se sanomattakin selvä että wabban kilpailuissa tie tähtiin on helppoa, eikä siihen tarvita minkäänlaista aiempaa kokemusta. En vähättele kilpailijoita vaan totuutta.

  • Jopas on ammattimaista Ja tietäväisten tekstiä . Ensinnäkin yksikään kilpailija Suomesta ei lähde maailmalle ilman katselmuksia jos et ole kunnossa et pääse matkaan 😂 Monta kuntotarkastusta joudut käymään , tähän voi kertoa ne jotka siellä joutuu itseään näyttää ja tekemään kovan työn tulosten eteen samanlailla kaikki urheilijat liitosta riippumatta . Ainoastaan erot tulee siinä että Wabbassa saa kilpailla liitossa kuin liitossa ilman että saat kieltoa 👍 Maailman kisaajat ovat myös Ifbb kilpailijoita ne käyvät monissa liitoissa koska näin saavat kilpailuja enemmän . Tätä mahdollisuutta Suomen Ifbbssä ole . Voisin avautua ja kertoa mutta en alennu moiselle tasolle mille Henna ja Ulpu !! Olen urheilija ja haluan pitää maineeni alentumatta moiseen ! Kateus mikä lie ajaa moiseen tyhmyyteen ! Vähän maita kilpailee niin tosiaan jos mukana on 30-40 maata onhan se vähän 😂 Jos katsoisitte muitakin kilpailuita kuin vain Lahden kilpailut tietäisitte tason ! Myös siellä on todella huonotasoisia vain muutama kunnon kilpailija mukana ! Enkä silti lähde arvostelemaan miksi päässyt mukaan ! Ei kuulu mulle !
   Nabban Wabban NAC WFF ym liittojen kilpailijat ovat todella kovatasoisia ja ehkä Suomalaisen on turha edes lähteä sinne koska ei pärjäisi todellakaan !! Jos urheilija jostain syystä pärjää jonkun muun liiton kisoissa aletaan etsimään miksi näin ???
   Syynä vain KATEUS 👍 Voisin jatkaa loputtomiin tätä kirjoitusta .., mutta rn jaksa nähdä vaivaa ! Avatkaa silmänne ja ottakaa liitoista selvää kaikki ovat urheilijoiden eduksi !

  • Mulla ei ole mitään syytä kateuteen. En itse kilpaile. Puhuin ainoastaan näistä mm-kilpailuista. Katselmus on silti eri asia kuin kilpailu.Siinä ei tarvitse olla kun dieetti. Enkä myös vähäntellyt kenenkään valmistaumista kilpailuun. Mitä tuohon kileto asiaan tulee niin aika moni eri liitoista tullut on kilpaillut myös ifbb:n kilpailuissa. Missään ei ole tuloksia, ei kuvia ja toki niinkuin aiemmin kirjoitin korjaan asian kunnes sen joku ”todistaa” vääräksi mustaa valkoisella. Tämä on edelleen myös vain ja ainoastaan minun mielipiteeni ja arvostan sitä, että niihin edustus kilpailuihin lähetetään monien karsintojen jälkeen kilpailija kuka on paikkansa sinne voittanut jättämällä muut kilpailijat taaksen.

  • Siis mitä hittoa 😀 Miten pystyi tästäkin mielensä pahoittamaan? Onhan se ihan totta, että nuo kaksi liittoa painii ihan eri sarjassa. Wabbassa riittää että on laiha ja silikonit niin varma voitto (no ei nyt ehkä mutta almost).

 3. Lähtökohdaksi Wabban tasosta voidaan todeta, että esim. T.Jylhä voitti mailmanmestaruuden ensimmäisissä kisoissaan. En nyt ihan heti muista toista lajia/liittoa, jossa pääsee tekemään debyytin MM-kisoihin. Ehkä joku eukonkannon MM-kisat voisi olla ? Sielläkin taitaa kyllä olla karsinnat.. Ihan naurettavaa toi Wabban touhu 🙂 Suomessa Wabbassa kisaa ne ketkä ei IFBB:ssä pärjää ja ne ketkä yrittää käyttää esim. Wabban MM-kisoijen julkisuusarvon hyväkseen.

 4. On syytä esittää faktoja näiden fiktiivisten väitteiden kumoamiseksi. Olen ollut kilpakehonrakennuksessa mukana jo vuodesta 1978 niin kilpailijana kuin tuomarina. Aina kansallisista kipailuista ammattilaiskipailuihin saakka ( IFBB ). Blokin kirjoittaja ei tiettävästi ole ollut mukana yhdessäkään arvokilpailussa maailmalla, ei IFBB, ei NAC, WABBAn , NABBAN tai yleensäkkään minkään kehonrakennus-tai fitnessliiton kipailuissa. Silti hän kirjoittaa kuin asiat olisivat faktaa, ilman minkäänlaista perustetta asioille.
  Puheet siitä kuinka IFBB:ssä on 164 jäsenmaata on aivan eri asia kuin kuinka monesta maasta kilpailuissa on kilpailijoita. Olen kiertänyt yli kahdenkymmennen vuoden ajan IFBB:n Maailman – , Euroopanmestaruuskilpailuja sekä Pro-kilpailuja ja esimerkkinä voin kertoa, että kertaakaan ei noissa karkeloissa ole ollut kilpailijoita edes 40 maasta. Minskin IFBB Euroopanmestaruuskilpailuissa oli monessa sarjassa alle kuusi kilpailijaa tai IFBB :n Guamilla järjestetyssä MM kilpailuissa oli alle 20 maasta kilpailijoita. Se miten monta maata on jäsenenä ei tarkoita niin monta kilpailijaa. Kirjoittajalle :Puhut WABBA liitosta kuin tietäisit siitä jotain. Otan tämän nyt esimerkiksi, jotta ymmärrät itse mitä puutaheinää tekstisi pitää sisällään. Toki omassa blokissa voit kirjoittaa mitä huvittaa, mutta kun puhut federaatioista , liitoista tai yhdistyksistä nimellä on sinulla oltava muutakin kuin ”oma mielipide ” ! Etelä – Euroopassa IFBB ei missään nimessä ole suurin liitto. WABBA on esimerkikkinä Italiassa ollut monena vuonna kilpailijamääriltään suurempi kuin IFBB. Saksassa oli IFBB Saksan mestaruuskilpailuissa vain 80 kehonrakentajaa, joka on aika pieni määrä heidän 700 kilpakehonrakentajastaan. Missähän nämä loput 620 kilpailijaa kilpailivat ? Wabbassa on 74 jäsenmaata ja kilpailuissa on vuodesta riippuen 17 – 30 maasta on kilpailijoita. Toisin kuin sinä, joka puhut kuin tai kirjoitat kuin pappi uskonlahkostaan IFBB liitosta oikeat kilpakehonrakentajat, – fitnesskilpailijat eivät puhu liitoista vaan lajista. Ei liiton ole mitään vaan sen kilpailijat, he tekevät kilpailujen tason. Se on totaalisen eri asia kuin henkilöt, jotka johtavat liittoja ( liittoa ) ja joiden tarkoitusperänä ei ole kilpailijat vaan raha ja valta. Kaikkialla maailmalla kilpailijat kilpailevat eri liittojen kilpailuissa ja kirjoittamasi perusteella on yksi parhaista ystävistäni Alex Aleksejev aivan omaa luokkaansa, sillä hän on voittanut IFBB MM kista neljästi ja IFBB EM kisat kolmesti, mutta kun hän kilpaili NAC tai Wabban kilpailuissa on hän huono johon kuka vain pääsisi. Muistutan tässä pienestä seikasta, Alex ei ole voittanut NAC MM kisaa ja Mr.Universessä hän oli kolmas. Eli jos kertoisin sinulle nuo sijoitukset jättäen pois IFBB seitsemän kultaa arvokisoissa arvioisit hänen olevan alle SM tasoa. Mutta sama mies on yksi IFBB:n eniten arvokisamitalleja haalinut kehonrakentaja. Vielä pari esimerkkiä. Jenni Levävaara, urheilija ( kerron myöhemmin mikä ero on wanna be urheilijaan ) fitnesskilpailija kilpaili WABBA liitossa saavuttaen hopeaa MM tasolla. Muutama vuotta myöhemmin, toimittuaan tuomarina ja valmentaen välissä muita kilpailijoita ( kevyempää treeniäkin ) voitti hän iFBB MM kisat !! Niinpä ! En tuomitse sinua, sillä itselläni oli aivan samalla tavalla päähän iskostautunut, että on vain IFBB ja muut on mitä on. Olin kehonrakennusliiton ( IFBB ) puheenjohtajana 1992 – 1996 ja valmennusvastaavana sekä hallituksen jäsenenä lähes 20 vuotta joten tiedän mistä puhun. Kun sitten eräänä päivänä menin katsomaan NABBAN EM kilpailuja, jotka olivat Helsingissä ylimielinen hymyni hyytyi nähdessäni tason. Kun vuosia myöhemmin menimme vaimoni kanssa katsomaan Keski-Euroopassa järjestettyjä WABBA WORLD liiton Mr.Universe kilpailuja olin edelleen lähes yhtä ällistynyt vaikka osasin jo odottaa kovia kilpailijoita. Tuolloin tajusin, että olin ollut täysi idiootti, ei Suomi ja Suomen kehonrakennusliitto ja IFBB olekkaan jotain ainutlaatuista. Ei ainakaan kilpailijoiden tason suhteen. Kyllä MM kilpailut ovat MM kilpailut oli liitto mikä tahansa. Boogie Mustonen kirjoittaakin facebookissa omista kokemuksistaan kun kilpaili muiden liittojen kilpailuissa. Kannattaa lukea.
  IFBB suuri liitto USA:ssa ja sitä hoidetaan tai johdetaan Espanjalaisen presidentin vetämänä. IFBB pyrkii estämään kilpailijoidensa kilpailemisen muiden liittojen järjestämissä kilpailuissa, ainoa liittona, miksi ? Se on valtava bisness ja kaiken lisäksi se on Euroopan ihmisoikeuksien vastaista ts. laitonta ja rangaistavaa. Ja toimii vain Suomessa pelokkeena. Mutta nyt siihen urheilijaan. Yksikään urheilja ei alennu moiseen kirjoitteluun, urheilijat tässä tapauksessa kehonrakentajat toivoisivat saada kilpailla eripuolilla maailmaa eri liitojen kilpailuissa ja ketä tahansa vastaan. Tämä on urheilijoiden toive, meidän jotka rakastamme tätä puritaanista ja kovaa lajia, tuntien sympatiaa kilpakumppaneitamme kohtaa, ilman wanna be ihmisten älämölöä, jolla yritettään mitätöidä jonkun saavutuksia, kateutta koska ei ikinä itse pystysi pääsemään sellaiseen kuntoon, että pystysisi kilpailemaan MM tai EM tasolla missään liitossa. Lopuksi yksi esimerkki WABBA supermasters Mr.Universe Tasos Ko… jotakin voitti myös Arnoldin ( IFBB ) samana vuonna. Ajattelemisen aihetta WABBA Mr.Universe Sergio Oliva ( 3 krt Mr.Olympia IFBB ), WABBA mr.Universe Robby Robinson ( night of Champions voittaja , Masters Mr. Olympia IFBB) Ahmed Enunlu WABBA MM 1 ( IFBB 6 kertainen mitalisti MM kilpailuissa 3 kultaa IFBB ) ja lukuisia muita aina Bertil Foxista , Frank Zanesta aina Isoon A:n Ja ennen kaikkea WABBA WORLDIN perustaja Serge Nubret WABBA MM, Mr.Universe ja Pumping Iron leffassa Arnoldin kilpailija oli Mr. Olympia 2. IFBB )

  Niin, olin viikonloppuna Latviassa NAC Riga open 2015 kilpailuissa ja NAC, NABBA ja WABBA tekevät hyvin läheistä yhteistyötä, lähettäen mm. 10 – 12- 2016 Helsingissä järjestettäviin WABBA Mr.& Ms. Olympia kilpailuihin joukkueet. Odotettavaissa kilpailijoita lähes 40 maasta . Toivon, että näkisin sinut katsomossa jossa voisit itse todeta kilpailijoiden tason. Lupaan hiukan SM kisoista poikkevia elämyksiä. Tämä toimikoon virallisena kutsuna.
  Hienon urheilulajin eteenpäin plsta

  Tapani Valkonen

  • Kysyn ihan mielenkiinnosta, kuinka monta kilpailijaa oli Wabban tämän vuoden maailman mestaruus-kisojen bikini Fitneksessä? Entä minkä takia mm-kisoihin ei ole karsintoja?

  • Sielähän ei ole ainakaan tulosten/minun tietoni mukaan itse bikinifitnestä vaan erilaisia model, shape yms sarjoja…. Toki en ole missään nähnyt myöskään tuloksia, enkä kuvia. Itsekkin haluaisin tietää kysymykseen vastauksen: eikö wabba ole vielä kaikenlisäksi hajonnut? Wabba world oli liitto missä käytiin nämä viimeisimmät mm-kisat ja ilmeisesti siinä liitossa on enään jäljellä vain muutama maa??

 5. Tuo jakaantuminen pitää paikkaansa. http://www.wabbainternational.com/news.html ja tuolta ’wabba turns page. New era is born.’ Ja tosiaan ylivoimaisesti isoin osa maista on tässä uudessa wabbassa. Vanhaan jäänyt pari – kolme. Uudella myös edustus Suomessa.

  Totta on, että maailmalla on paljon liittoja jotka tekevät hyvää työtä lajin eteen. Monia on isojakin. Kuitenkin IFBB:n viime MM-kisoissa oli osallistujia yli 50 maasta (53..?) ja pelkästään miehiä kilpaili reilusti yli 500. Naisia suunnilleen sama määrä. Eli summa summarum, jos sille jotakin vertailukelpoista haetaan, se ei varmasti ole tuo ehkä tämän hetken pikkuruisin liitto, entinen WABBA jossa koko kisan osallistujamäärä on muutama kymmenen.

  Kovan työn tekee jokainen lavalle nouseva, se on ehdottomasti totta. Mutta kun kylmää faktaa puhutaan niin onhan eroa karsitko ensin karsintakilpailuissa päästäksesi oman maasi mesraruuskisoihin, siellä pärjäät sitten yleensä noin 15-25 kilpailijan joukosta voittajaksi ja sitten saat edustuspaikan MM-kisoihin jossa aika tyypillisesti ensin eliminaatiokierros että saadaan jätettyä 15 kilpailijaa lavalle… Tai toinen tie: joku katsoo kunnon, menet suoraan MM-kisaan ja muutama muu samaan tyyliin valittu kilpailija lavalla. Ei noita ihan voi verrata.

 6. Hyvä kirjoitus! Vielä kun joku kirjoittaisi voimanoston liittopelleilystä ja lukemattomista eri tyrkyllä olevista mestaruuksista vastaavan pätkän niin siitä vasta saataisiinkin hyvää soppaa hämmennettyä kun öökkösliiton kilpailijat puolustaisivat vähän huonohkoilla tuloksilla mitaleitaan.

 7. Kyllähän tuo wabba on ihan pelle touhua jos henkilöt kuten Tapani ja Tiina pääsevät Maailmanmestareiksi ja sillä kunnollaan eivät edes pääsisi Lahden SM-kisoihin ja Tapania ei edes päästettäisi osallistumaan öljy käsillään 😀 …

  Vaikka Tape kuinka täällä sit Wabbaa hehkuttaa niin Hubbabubba liittona pysyy !

  • Lähinnä itse kaipaan vastauksia kysymyksiin, mitkä kierrellään ihme selittelyillä. Valehtelua ja selittelyä.

 8. Samaa mieltä umppu😊
  Ite tullu lähinnä päätökseen että wabballa kisaa ne jokka ei ifbb pääse koska siä testataan.nimeltä mainitsematon joka wabballa kisas yritti expolle mut kärähti muutamaa kktta aiemmi dopingista ku testattiin mutta tätä ei missään ilmotettu koska likka tajus ilmottaa ettei aiokkaan ees osallistua😂Ja ylläri ylläri siirtyki sitten wabballe😂
  Myöhemmin kuultiin et tää samane likka olis jääny siä albaniassa rahan varastamisesta kiinni sieltä yleisistä tiloista😂
  Että tämmönen taso😂
  Aika erikoista miten tapeki kiersi koko testaus kysymyksen😂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta