Pitääkö lapsia rakastaa, vai saako niitä jopa vihata

 

Mun ajatukset pyörii päivittäin lasten ympärillä ja on sanomattakin selvää, koska lapsia mun päivät on täynnä. Olen aina halunnut ainakin kolme lasta, mutta tiedän että kolmanen aika ei ole nyt ja tiedän, että arki tällä hetkellä tässä tilanteessa kolmen lapsen kanssa olisi mulle mahdottomuus.  Oon aiemminkin kirjoittanut aiheesta onko lapsi tervetullut tilaisuuksiin ja jos on niin minkälaisiin, mutta nyt haluan kirjoittaa aiheesta pitääkö lapsia rakastaa. Jokainen äiti ainakin toivottavasti rakastaa omia lapsiaan niin paljon, että on valmis tekemään niiden eteen ihan mitä vaan. Mulla on paljon ystäviä kenellä on lapsia ja paljon ystäviä kenellä ei ole lapsia ja molemmat on ystävinä mulle  aivan yhtä tärkeitä.

 

IMG_1708 IMG_2481

 

Mulla on ystäviä, jotka ovat sanoneet etteivät koskaan halua lapsia, mutta ovatkin kuitenkin muuttaneet mielensä ja heistä onkin tullut niitä oikein supermutseja, mikä on mun mielestä ihana asia. He olivat ennen omia lapsiaan juuri niitä ketkä sanoivat inhoavansa lapsia, mutta elmänkulku muutti tunteita. Vaikka me rakastamme niitä omia lapsiamme niin onko se väärin jos on ihmisiä ketkä eivät pidä lapsista? Saako lapsia jopa vihata? Mun mielestä on kyse sitten lapsista tai vaikka vanhuksista niin meidän on vain tultava kaikkien niiden kanssa toimeen. Vaikka meillä kaikilla on ”oikeus” sanoa oma mielipide niin koen itse jotenkin todella suppeakatseisena ja typeränä lauseen: vihaan lapsia tai vihaan vanhuksia tai vihaan ihan ketä tahansa. En ainakaan itse sano koskaan kenellekkän, että hei btw mää vihaan sua, koska mun mielstä se on huonoa käytöstä ja rumaa.

Vaikka se jokaisen oma sydänkäpynen on omasta mielestä se maailman ihanin olento niin toisen mielestä se ei vältäämättä  ole ja niin ei aina kannata olettaa. Jokainen voi kuitenkin itse valita tapahtumat yms minne menee, jos kokee ettei pysty käsittelemään jotakin ihmis ikäryhmää. Jos ei niin välitä lasten seurasta niin ei kannata ehkä esim  matkustaa sillä aamu bussilla jonne tulee kaksi koululuokka matkalla uimahalliin ja näyttää persnaamaa kun ne pirun kakarat valtaa kaikki istuinpaikat. Sama pätee muihinkin asioihin. Jos olet niin kutsuttu ihmisvihaaja niin muuta keskelle mettää, missä saat olla rauhassa, eikä naapurit häiritse, eikä kukaan pese pyykkiä sun pyykkivuorolla.  Lapsille kuitenkin pitää antaa mahdollisuus kehittyä ja kasvaa erilaisissa ympäristöissä ja tilanteissa ja  antaa niiden rauhassa opetella uusia tapoja. Toki onhan niitä vapaankasvatuksen lapsia ketkä saa tehdä koska vaan ihan mitä vaan ja niitä ei saa kieltää. Se ei ehkä kuitenkaan ole omasta mielestäni se oikea tapa, koska kenelläkään ei kuuluisi olla yhteisissä hoitopaikoissa minkään sortin erityiskohtelua ja vanhempien pitäisi se ymmärtääIMG_6917

 

Tiedän itsekkin, että esimerkiksi lentokoneessa ei todellakaan ole kiva istua, jos takana oleva potkii selkääsi koko lennon ajan, mutta se ei ole sen lapsen vika vaan mielestäni vanhemman, jonka siinä tilanteessa kuuluu ensinnäkin sanoa, että se ei ole suotavaa ja perustella miksi niin ei kuulu tehdä. Joskus lapsi vaan itkee ja sitä itkua ei saa loppumaan sanomalla, että nyt turpa kiinni ja siihen ei todellakaan auta yhtään ne mulkoilevat silmäparit ympärillä. Jos lapselle hymyilee se usein hymyilee takaisin, mutta jos jatkuvatsi näytät sille persnaamaa niin voit olla varma, että saat sitä samalla mitalla takaisin. On monta asiaa mitkä minua itseäni ärsyttää paljon enemmän kuin vaikka itkevä lapsi ja niihin liittyy aina tyhmyys ja huonot käytöstavat ja vielä lisänä usein alkoholi.

Jos nyt jatkan tällä lentokone aiheella niin ehkä karuin kokemukseni oli jo koneeseen astuessa kun huomasin todella juopuneen vanhan miehen, josta jo silloin ajattelin, että hänen kanssaan varmaan tulee lenolla ongelmia. Tietenkin nalli napsahti mun kohdalle ja sen paikka oli mun vieressä.  Papparaiselle ei tuotu tarpeeksi nopeasti juotavaa vaikka hän huuteli: hei likka hei ny sitä viinaa tänne, mutta onneksi hänellä oli oma naukkupullo kassissa…Hän häiriköi mua jatkuvasti ja kun sanoin että en jaksa kuunnella sain sellaiset haukut niskaani että huh huh. Tätä jatkui sellaisen pari tuntia.  Yritin kestää ja toivoin, että kohta se sammuu, mutta ei siinä vielä kaikki. Papparainen lähti vessaan ja tuli sieltä takaisin kuset housuilla ja letku ulkona lörpöttäen ja huusi, että missäs se on se karaookke….. Siinä vaiheessa mun pinna paloi ja kävin sanomassa lentoemänälle, että vosinko saada vaihdettua paikkaa. En halunnut istua viinan ja pissan  hajussa papan kikkeli polvella, koska olin lähdössä lomalle rentoutumaan ja mun huumori oli todella lopussa.

En saanut uutta paikkaa, mutta papan viinat takavarikoitiin ja se vietiin muualle selviämään. Jos mulla olisi ollut vaihtoehto niin olisin kuunnellut mielummin sitä lapsen itkua. Vaikka kokemuksena asia ei ollut mielyttävä ei se tee musta papparaisten vihaajaa. Kasvatuksesta vastaa vanhemmat, päiväkoti, opettajat ja vielä esimerkiksi valmentajat yms. On todella tärkeää antaa lapsille mahdollisuus eikä olla aina niin ennakkoluuloinen lapsia kohtaan, sillä ne eivät ole todellakaan kaikki samanlaisia. Meillä on toistaiseksi mennyt lennot hyvin ja olemme ottaneet mukaan kaikki mahdolliset virikkeet lapselle, että se jaksaa sielä istua. Olen myös silti törmännyt niihin vanhempiin joidenka mielestä se on ihan fine antaa lapsen juosta pitkin käytäviä ja heitellä tavaroita tms.

IMG_6606

 

Eli mun pointtina tässä jutussa oli se, että usein meidän on vain pakostakin kestettevä aikuisten typerää käytöstä, joten toivoisin, että niille lapsillekkin annettaisin mahdolliisuus, ettei niistä tule niitä typeriä aikuisia

-Umppu

primebody

3 vastausta artikkeliin “Pitääkö lapsia rakastaa, vai saako niitä jopa vihata”

  1. Heh en tiiä nyt kuuluuko aiheeseen. Mutta jos ihminen kertoo että ei pidä oikein lapsista, eikä halua niitä itselleen siunaantuvan on just ihan fine. Mutta ( minä ) joka ei pidä eläimistä, enkä niitä koskaa tuu haluamaan omaan huusholliin, tuntuu et pidetään ihan spykopaattina 😀 😀 No joo… Mukavaa viikkoa 🙂 Täälläkin himaillaan pikkuneidin kaa.

    • En itsekkään ole mikään himo eläin ystävä, mutta niitä pystyy hyvin vältteleen ja pikkukoirat on vallan ihastuttavia 🙂 Mutta mua ei haittaa jos jollain on koiria tai sellaiseen jossain törmään 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta