Mää vaan aina jaksan unelmoida

 

Vihdoin varasin meille lennot Miamiin <3 Jos jotain mitä oon vuosien varella oppinut niin olen oppinut elämään hetkessä. Jos haluan jotain ja unelmoin jostain niin  en epäile hetkeäkään, ettenkö voisi saavuttaa niitä. Olen jo pitkään säästänyt rahaa matkaa varten ja päätin viedä asian eteenpäin, koska jos en tee mitään asian eteen niin mitään ei koskaan tule tapahtumaankaan. Varasin lennot ensin Norwegianin kautta, mutta sössin ne (ihme niinkuin joka kerta) ja olin laskenyt päivät niin, että matka olisi kestänyt vain viikon, eli paikalla 5 päivää. Onneksi sieltä saa peruutta lennot ilman maksua 4h varauskesta. Ne olisi ollut välilaskulla Lontoossa ja lentoaika olisi ollut 18h.

IMG_4241

 

Kaikkihan tietää klikkimainonnan ja kun avasin fecen niin ensimäisenä vastaan tuli Finnairin Miamin lentotarjoukset ;). En edes katsonut Finskiltä alunperin ollenkaan, koska oletin niiden olevan super kaliit, mutta tosin kävi. Reilu satku lisää hintaa ja saatiin loitavilla paikoilla menomatkalle suora lento Miamiin ja paluu Pariisin kautta. Nappasi heti kiinni ja löin varauksen lukkoon. Samantien alkoi vatsanpohjassa kutkutteleen ja lomasuunnitelmat jyllämään päässä. Olen siis jo karvan verran lähempänä taas mun yhden unelman saavuttamista <3.

Mä voin sanoa, että rakastan matkustamista ja se on asia mihin laitan rahani. Nyt kun oon äitiyslomalla niin huomaan, että kotona oleminen on oikeasti todella halpaa ja rahaa ei kulu juuri oikein mihinkään.  Samat pieruverkkarit aamusta iltaan 🙂 Kun käyt  päivittäin töissä menee rahaa matkakuluihin (en omista kuitenkaan autoa) ja kun on keskustassa töissä niin sitä saattaa kotimatkalla vain ”piipahtaa” kaupoilla ja huomaamatta siinä kuluu päivittäin rahaa joskus jopa aivan liikaakin. On lounaita, kahvittelua yms. Lähikaupasta haen vain ne tarvittavat ostokset, eli siinäkin säästää todella paljon rahaa, kun ei tee ruokakaupassa heräteostoksia.IMG_4245

 

Suunitelmana olisi mennä alkuun Miamiin ja päästä hieman loman makuun, josta matka jatkuisi Orlandoon Disney hässäkään ja viettää sielä pari päivää ja matkata takaisin Miamiin. Eli seuraava etappi olisi varata hotellit. Olen saanut paljon hyviä vinkkejä missä ei ehkä kannata lasten kanssa yöpyä ja joka tapauksessa me vuokrataan sieltä auto niin hotellin ei tarvitse olla ihan ytimessä ja kuulemma rantakatu on täynnä bilemestoja. Valinnan varaa todellakin on ja paljon. Itse viihdyn pienemissä hoteleissa kuin suurissa komplekseissa. All inclusivet ei oo se mun juttu, mikä on tullut jo huomattua. Haluan kuitenkin, että huoneesta löytyy tietty varustetaso, koska matkaamme pienen lapsen kanssa ja mielellään pieni keittiö niin voin kokkailla vauva pöperöitä ihan rauhassa. Ruoasta tuli mieleen, että maistan jo suussani ne aamu pannarit <3. Ehkä mää nyt aloitan sen kuntoilun ihan tosissani niin voin sitten sen melekin kaks viikkoo ahtaa itseeni kaikkia herkkuja 🙂

 

IMG_4247

Mielelläni otan vastaan hyviä vinkkejä ja hotelli ehdotuksia yms, jos jollain on hyviä tärppejä. Sen hiffasin, että liput kannattaa ostaa ennakoon, jolla saattaa välttää hieman niitä superpitkiä jonoja esim huvipuistossa, mutta muuta en oikestaan tiedäkkään. Ette tiedä kuinka onnellinen oon <3

 

IMG_7671

 

Oon tässä pikkuhiljaa laittanut kotia niinkuin olen kertonut. Hieman uusia ja käytännöllisempiä kalusteita. Vanhan tv tason sain myytyä muutamassa minutissa tori.fi palvelussa ja uutta odoteltiinkin muutama viikko. Kun vauva oppii kohta uusia temppuja niin avohyllyt on nyt historiaa ja tilalle tuli hieman korkeampi ja säilytysmahdollisuuksiltaan paljon parempi vaihtoehto. Nyt mahtuu kaiki pelit ja krääsä piiloon, mikä ennen kirjaimellisesti lojui lattialla. Tv taso on ellokselta ja sen löydät TÄÄLTÄ. Lamppu TÄÄLTÄ  On kyllä hieman eroa onko kyseessä ikean halpakaluste vai kunnon jykevä taso. Silloin kun me tähän muutettiin niin ei ollut oikein rahaa panostaa ja päätinkin, että pikkuhiljaa uusin kalusteita ja mietin rauhassa millaiset on käytännöllisiä ja toimivia ja missä on paljon säilytystilaa.

IMG_7670

 

Hankin myös mun pitkäaikaisen unelman joka on tämä maailman ihanin keintuoli. Se on niin pieni ja siro ja jotenkin niin kaunis ja jopa mulla ylettyy siitä jalat maahan. Keinutuoli on myös aivan super hyvä istua. Tuolin päällä on talja mikä on myös Ellokselta. Taljan löydät TÄÄLTÄ Olen jo pitkään haaveillut pitkäkarvaisesta taljasta, joita on aika vaikea löytää mistään, mutta tämä sopii kun nenä päähän tuolin kanssa. Vielä kun saisin Koskisen suostumaan mun haaveeseen valkoiseen lattiaan niin avot.

-Umppu

primebody

11 vastausta artikkeliin “Mää vaan aina jaksan unelmoida”

 1. Ei vitsi miten ihanaa ku pääsette Miamiin!!! 🙂 Aivan varmasti on yks näkemisen arvoinen paikka. Millon olittekaan lähdössä?:) Ite kans jo odottelen innolla joulukuun etelän matkaa. Talvella on kyllä niin ihanaa päästä lämpöön, varsinkin ku oon tässä sairastelut melkeen koko viime kk! Ps. Ihana keinutuoli. 🙂

 2. Niitä huvipuistojen laitejonoja ei valitettavasti voi välttää muuten kuin ostamalla sikakalliit vip-liput (monta sataa per naama) 🙁
  Kannattaa mennä Premium Outletiin, ainakin Orlandossa on 2kpl, aivan mahtavat shoppingit!
  Ihanaa kun pääsette Floridaan!

  • Joo sen hiffasin ja lueskelin, et laitejonoja ei voi oikein välttää, mutta itse puisto yms liput siis kannattaa ostaa ennakkoon. Ei olla kuitenkaan niin rahvasta porukkaa että maksettaisiin hirveesti ylimääräistä kun ne liput on muutenkin jo aika syötävän hintaiset 🙂

 3. Moikka! Itse monesti Miamissa käyneenä tässä on hyvä hotelli Miami Beachin läheisyydestä. http://www.tradewindsapartmenthotel.com
  Tuolla on mikrot, jääkaapit sun muut että voi myös käydä läheisestä supermarketista hakemassa sapuskaa. Rantaan kävelymatka! Itse tykkään enemmän Forth Lauderdalen alueesta kuin Miami Beachista. Jos teillä on auto käytössä niin harkitkaa ihmeessä sitä. Varsinkin lasten kanssa! Orlandoon ajaa sitten yllättävän kauan, kannattaa ajomatkaan varata vuorokausi per suunta! Sawgrass Mills ostoskeskus on MUST!!! Ihanaa reissua!

 4. Kommentoin tuohon valkoiseen lattiaan liittyen…

  Meillä oli ennen kutakuinkin saman värinen lattia ku teillä nyt, parketti. Laitettiin reilu vuos sitten uudet lattiat,valkoiset laminaatit joissa on sellanen kuultosävyn näkönen pinta eli ei oo tasavalkonen. IHAN huippu! Ei näy pöly ja mikä parasta lapsiperheessä ei myöskään pikkuroskat…

 5. Moi Umppu!!
  Hienoa, että unelmasi Miamin lomasta toteutuu!
  Annan mielelläni vinkkejä lomanne onnistumista auttaakseni.
  Olen aiemmin asunut Floridassa ja ollut juuri perheen kanssa lomalla siellä (Miami Beach, Jacksonville, St. Augustine, Orlando, Lantana ja Cocoa Beach tuttuja), joten kerro mistä voisin aloittaa 😊😊

  • Joo eli tarkoitus olis aluks täräyttä sinne miamiin ja ollaan kin katsottu samaa hotellia mitä toinen lukia tuohon alle linkkas. Jos on jotain sellaisia must juttuja missä kannattaa käydä niin anna tulla 🙂

  • Miami/Miami Beach on kaunis ja ainutkertainen, mutta myös hintava. Vertailuna meidän 4-henkisen perheen 3 yötä Miami Beachillä Hotel Presidentissä maksoi 570$ (sis. aamupala, pysäköinti ja pakollinen resort-maksu) kun taas vastaavat yöt Cocoa Beachillä Hotel La Quita Inn (sis. aamupala ja pysäköinti) 230$. Cocoalla oli myös uima-allas ja RUNSAS aamupala, Miamissa ei allasta ja todella suppea aamupala.
   Joten hinta-laatusuhteita kannattaa miettiä 😄

   Jos pohjoiseen olette menossa, niin voin lämpimästi suositella tuota Cocoa Beachiä!! Upea ranta ja sopiva suhde paikallista elämää / turismia. Myös Kennedy Space Center aivan vieressä, joka varmasti kiinnostaisi ainakin teidän miesporukkaa!

   Orlando huvipuistoineen on upea!! Päivät niissä on uuvuttavia, mutta kaiken sen jonotuksen ja väsymyksen väärti. Disney sopii parhaiten teidän lapsille ❤️
   Jonottamaan joutuu siis aivan uskomattomasti -me 45 min per laite. Jonotuksen ajaksi on kyllä järjestetty paljon katseltavaa, mutta kyllä meidän porukka silti väsyi. Saati sitten, jos osa porukasta joutuu odottamaan ikä/pituusrajan vuoksi laitteen ulkopuolella.
   Itse ehkä odottaisin seuraavaan kertaan ennemmin kuin menisin aivan pienten lasten kanssa, mutta elämys se silti on kaikille!!

   Autonvuokrauksesta:
   – kannattaa ottaa lapsien omat istuimet mukaan -> 2 vkon loman ajalta heppoinen turvavyöistuin maksoi 90$ Hertziltä
   – bensa on halvempaa pohjoisessa, eli jos sinne suuntaatte, niin autoa ei kannata vuokrata täydellä tankilla, koska se laskutetaan Miamin hinnan mukaan

   Shoppailu
   – Matkan varrelle osuvat outletit, TJMaxit, Marshallsit ja Rossit kannattaa sekata
   – luksuksen vastapainona poiketkaa moottoriteiden varsilla oleville Flea and Farmers Marketeille -> uniikkeja paikallisia juttuja ja mahtava tunnelma

   Hei, ja pakko vielä mainita Miami Beachin Jewish Holocaust Memorial Park. Rankka ja vaikuttava. Ei heikkohermoisille. Koskaan en ole kokenut mitään niin pysäyttävää..

   Tässä muutamia vinkkejä.
   Kysy tai pyydä tarkennuksia, jos joku erityisesti kiinnostaa.
   Ihanaa loman odotusta ☀️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta