Harvalla menestyvällä on onnellinen tarina

 

Elämme maassa missä on lähes kiellettyä olla onnellinen toisen puolesta tai juhlia aidosti toisen menestystä. Lause mikä on muodostunut jo lähes kliseeksi: kateus pitää ansaita on kuitenkin hyvin totta. Mulla on itselläni ollut unelmana jo lähes 20 vuotta oma Parturi-kampaamo. Haluankin kertoa oman tarinani miten olen tässä pisteessä ja mitä se on minulta vaatinut ja kuinka en olisi selvinnyt monestakaan asiasta ilman kunnon tukiverkkoa. Matkassa on myös ollut paljon onneakin mukana ja itse uskon aina siihen, että kova työ palkitaan ja tässä se nyt on  mun oma palkinto Prime hair and beauty design.

IMG_7198

Moni ehkä luulee, että vain hiuksia kihartamalla voi laittaa oman salongin pystyyn, mutta tie on ollut todella kivinen ja kuoppainen. Valmistuin koulusta vuonna 2002 ja pääsin oman ahkeruuden vuoksi heti töihin Salon Jarmo Hentilään, tai no silloin se oli Hair Garage, mutta silloinen pomoni Jampe avasi juuri uuden liikkeen minne menin hänen kanssaa töihin. Teimme alkuun kaksin töitä  salongissa ja olin ns. oppipoikana. Koitin imeä kaiken opin mitä suinkin mahdollista ja autoin Jampea. Alan töiden lisäksi toimenkuvaani kuuluis siivoamiasesta kahvin keittoon.  Itselläni oli silloin aika vähän asiakkaita. Olen todella kiitollinen, että sain vastuullisia hommia. Sain tehdä tilauksia ja opetella samalla hieman kirjanpitoon  ja yrittäjyyteen liittyviä asioita.  Olin silloin vielä nuori ja en kuitenkaan oikein vielä ymmärtänyt  ihan kaikkea. Olen saanut aivan mahtavan opin Jampelta ja valmiudet yrittäjyyteen. Ymmärsin jo silloin, että kyse ei todellakaan ole pelkästä hiusten leikkaamisesta. Olet käytännössä vastuussa aivan kaikesta. Yrittäjällä ei ole ”ei kuulu mun hommiin” asioita vaan sille kuulluu kaikki. Viemärin tyhjennyksestä remontointiin.  Töitä tehdään muuallakin kuin salongissa.

Ihailin jampen tapaa työskennellä ja sitä, että asioita ei jätetty  koskaan roikkumaan vaan ne tehtiin heti. Hän oli pomona vaativa ja tarkka. Kaikki piti olla just eikä melkein, mutta se on ehkä juuri se asia mikä kasvatti myös minusta vastaavanlaisen. Olin 3-vuotta palkkatöissä kunnes kysyin saanko siirtyä yrittäjäksi samaan liikkeeseen. Yhteisiä vuosia meille tuli lähemmäksi kymmenen vuotta. Ne vuodet on opettanut mulle niin paljon mahtavia asioita ja ehkä ilman Jampea en olisi tässä missä nyt olen <3.

IMG_1547

Vaikka mun elämässäni kaikki on mennyt suht hyvin ja olen saanut elää onnellisen lapsuuden, niin on siihenkin mahtunut kaikenlaista. Oon joutunut turvautuun vanhempieni apuun, sillä olin todella lähellä konkurssia pahimpaan lama-aikaan ja ymmärsin silloin, että yksikin huono kuukausi saattaa horjuttaa koko liiketoiminnan useiksi kuukausiksi. Pahimmassa tapauksessa jopa vuosiksi, jos huonoja kuukausia on useampi, niinkuin mun tapauksessani kävi. On ollut tilanteita, milloin on ollut tuhansilla laskuja ja tilillä loistaa kolme surullista nollaa. On ollut myös päiviä, että viet pulloja kauppaan ja oot innoissas yhdestä nuudeli paketista kun muuhun ei vaan yksinkertaisesti ole raha. Ilman mun vanhempia, puolisoa ja ystäviä, mulla ei olis mun unelmaa. Vaikka nyt asiat on hyvin. Tällä hetkellä on yrityslainat maksettu ja tilillä on muutakin kun nollia, silti et  koskaan  voi olettaa, että asiat vain menevät omalla painolla.

Olen joutunut lupumaan monestakin asiasta ja tekemään nopeita isoja ratkaisuja, mutta koskaan en ole luovuttanut. Vastoinkäymiset on tehneet musta vahvemman ja toisaalta myöskin niistä olen kiitollinen. Vaikka työ rintamalla on kaikki mennyt suht hyvin niin omassa elämässä on ollut paljonkin vaikeita asioita. Olen elänyt parisuhteessa narkomaanin kanssa,mikä oli täys helvettiä ja sen jälkeen toisessa parisuhteessa missä oli väkivaltaa. Myös ne on tehneet ja opettaneet omat juttunsa elämässä. Koskaan ei kannata tuomita ihmistä, jollet tiedä hänen koko tarinaansa ja mitä kaikkea ihmiset on elämässä läpikäyneet saavuttaessaan jonkun tietyn pisteen elämässään.

IMG_6687

Eilen kun lähdin töistä ja saamutin valot, purskahdin itkuun. Kyyneleet olivat onnenkyyneleitä. Tajusin kuinka kiitollinen saan olla siitä, mitä mulla juuri nyt on. Sammutin valot mun unelmani sisällä, mutta tiedän, että aina kun palaan sinne sytytän ne vain uudelleen ja se on pysyvää.  Ne vuodet mitä olen kirjaimellisesti raatanut oman liikkeen eteen on nyt takanpäin ja nyt saan vaan nauttia siitä mitä teen. Se on vaatinut paljon, mutta antanut sitäkin enemmän. Olen kiitollinen, että saan jakaa mun unelmaani mun upeiden työkavereiden kanssa. Olen myös kiitollinen mun perheelle ketkä on mahdollistaneet mun hulluimmatkin ideat ja auttaneet niiden toteutuksessa. Mikään ei ole tullut ilmaiseksi. Tässä on muutama linkki liittyen yrittäjyyteen, mitkä kannattaa lukaista <3 Umppu

 

http://www.kauppalehti.fi/uutiset/vuoden-liikemies-varttui-alkoholistiperheessa/e9CSaCvi?ref=facebook:48b2

http://olipakerranyrittaja.vuodatus.net/lue/2015/10/yrittajan-puolisolle-jaa-kateen-lusikka

primebody

Yksi vastaus artikkeliin “Harvalla menestyvällä on onnellinen tarina”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta