Tuhat ja yksi ilmettä

IMG_6890

 

Mää en kestä tätä mun lapsosta 🙂 Aina kun oon ottamassa siitä valokuvaa saa se väännettyä ties minkälaisen ilmeen naamalle ja mää alan nauraan. Niin se aika vaan rientää ja mietin jo eilen, että nyt on jo 1/3 äitiyslomaa takana. Aika menee kuin siivillä. Edelleen Vivian posottaa yöt heräilemättä mikä on kuin siunaus ja en oikeasti tiedä kuinka hemmetin väsynyt olisin, jos joutuisin öisin heräilemään. Ihanaa kun Juusokin on nyt kotona niin saan hieman apukäsiä arjen pyörittämiseen. Hyvinhän tää on muuten mennyt, mutta aina tulee muutama muuttuja matkaan. Mun yksi parhaista sijotuksista on siivooja. Kun eilen tultiin kotiin oli täällä niin raikasta. Lakanatkin oli vaihdettu ja kaikki käsipyyhkeet. Olin alkamassa tyhjään tiskikonetta niin sekin oli valmiiksi tehty <3 Päätin siis istua sohvalle ja otin lasin viiniä 🙂

IMG_6899

 

Aloitamme pikkuhiljaa kiinteitä ja maistettiin 1/4 lusikallinen perunaa ja ilme varmaan kertoo kuinka herkullista se oli 🙂 Maitoa kuluu jo lähes litra päivässä, joten ajattelin alkaa pikkuhiljaa maistattamaan  kiinteitä. Vili oli 3kk kun aloitimme perunasta. Joka vuosihan suositukset muuttuu ja itse ajattelen edelleenkin niin, että äiti tietää parhaiten. Keitin yhden potun, minkä muussasin korvikkeeseen. Tämän hetken suositus on 4kk kiinteisiin ja silloin se oli 3kk.. Kuitenkaan kyse ei ole siitä että tunkisin koko perunan kerralla ja varmasti vasta tuossa 4kk iässä siirtyminen tapahtuu konkreettisesti. Koitan olla super mutsi ja tehdä kaikki ruoat itse. Nykypäivän trendi tuntuu olevan soseutus, mikä säilötään pakkaseen jääpalamuotteihin tai pusseihin, josta on ruokaluaikana helppo annostella vauvalle annos.

IMG_6887

 

Silloin kun Vili oli pieni annoin kaikki ruoat purkista ja kun näin jälkeenpäin ajattelen asiaa niin mietin vaan mitäköhän niissäkin on ollut. Jos ruoat säilyy kuukausi tolkulla ja purkissa on vaikka jotain lihaa. Herää kysymys kuinka hitosti niissä on ee-koodeja ja kaikenlaisia säilöntäaineita? Paljon on omatkin ravintotottumukset muuttuneet niiltä ajoilta ja tietämys lisääntynyt, mikä tekee luotaantyöntävän efektin piltin ”laivurin lohta” kohtaan. Imetyksen lopetin kokonaan hetki sitten ja vauvan paino on lähtenyt hyvin nousemaan. Se oli hyvin vaikea päätös ja kovan henkilökohtaisen taiston takana. Sitä asiaa mun ei tarvitse kuitenkaan perustella kenellekkään. Usein sellaiset ihmiset kenellä ei ole mitään muuta elämässään kuin se vauva on ehkä niitä kärkkäimpiä kommentoijia. Minulla ei vain ole mahdollisuutta elää vain ja ainoastaan vauvan ehdoilla, koska minulla on toinenkin lapsi ja oma yritys mikä sanelee pakolliset velvoitteet. Neuvolassa oli pituutta jo 59cm ja painoa 5,5kg. Tuntuu hassulta, että jotkun synnyttää viis kiloisia vauvoja, koska tuntuu, että meidän prinsessa on jo kunnon jötikkä. Palautuminen on hyvällä malilla itselläni ja kuukautisetkin alkoi juuri. Eli ei muuta kun uutta vauvaa kehiin… (vitsi)

IMG_6907

 

Ensi viikolla on lomaa koulusta ja ollaan kaikki muut paitsi Juuso kotona. Tarkoitus olisi käydä aamuisin pitkällä vaunulenkillä ja samalla viilata Vilin pyöräily taitoa kuntoon. Meillä on täällä aivan mahtavat lenkkimaastot, jossa pääset melkein heti ovesta ulos astuessa maalaismaisemaan, mutta alla on täydellinen asfaltti. Meidän vaunut on ns. Cityvaunut, mitä ei ole tehty vaativimpiin maastoihin, mutta saan talveksi siskoltani lainaan kunnon vaunut, jolla on helpompi liikkua lumessa. Mun cityvaunut on mun käyttöön täydelliset, koska saan ne yksin hyvinkin kätevästi autonperään ja niillä on todella näppärä liikkua. Samoille pyörille saa turvakaukalon, vaunut ja rattaat.

IMG_6905

 

Meillä oli myös  Vilin ensimäinen kunnon hammaslääkäri, missä paikattiin yksi reikä. Tämä oli taas niitä tilanteita, missä olisi toivonut lapsen sijaan itse makaavan siinä tuolissa. Hammaslääkäri osasi kuitenkin hommansa ja sillävälin kun puudutus vaikutti sai Vili tutustua laitteisiin, mitkä hänen suuhunsa laitetaan, mikä huomattavasti sai hänet rauhoittumaan. Selvittiin muutamalla krokotiilinkyyneellä. Ainut negatiivinen asia oli, että paikka irtosi samana päivänä mikä tuntui omituiselta, eli sama rumba on uudestaan edessä…

IMG_6882

Mulla on nyt ollut kirppispöytä ei vielä edes kahta viikkoa ja olen päässyt eroon kymmenestä ikea säkistä. rahaakin tuli melkein 600e. Mun omakin vaatekaappi näyttää jo siltä että sielä mahtuu tavarat olemaan hyvin paikoillaan. Olen huomannut, että koti pysyy todellakin siistimpänä kun tavaroille on oma paikkansa. Ainut mitkä vielä hakee sitä omaa paikkaansa on vauvan vaattet.

Aanestyspainike - Lifestyle - Indiedays Blog Awards

Mun blogi on myös ehdolla Indiedays Blog Awadseissa Lifie sarjassa ja olisin hyvin kiitollinen jos te ihanat lukijani kävisitte äänestämässä minua <3 Äänestykseen pääset TÄÄLTÄ kirjoita viestikenttään PRIMEBODY <3

-Umppu

primebody

2 vastausta artikkeliin “Tuhat ja yksi ilmettä”

  1. Mun oli ihan pakko kyllä nauraa ääneen nuille lapsen ilmeille, ovat meinaan todella veikeät ja ilmeikkäät. 😀
    Oih, kun pitäisi itsekin jaksaa viedä tavaraa kirpparille. Sitä todellakin olisi ja oon jo osan laittanut sivuun että nuo voi viedä pois. Mä oon semmonen hamstraaja että tuota voi tarvita vielä… Sitten kun taas joskus käyn läpi niin sitä tavaraa lentää pois säkeittäin ja mietin aina uudestaan että miksköhän oon tuonkin säilyttänyt.

  2. ihana tyttö 🙂 täällä syntyi 6 vuotta sitten toinen poikani, joka oli 4940g ja 55cm. siinäpä syy, miksi ei lapsia ole tullut lisää 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta