Oletko sinä tai lapsesi koukussa älylaitteisiin?

Sisältää kaupallisia linkkejä.

 

Ilmeisesti kaikki joutuu opettelemaan kantapäänkauttaa, kuten esimerkiksi älylaitteiden sopivuuden. Nykypäivänä ihmisten oletetaan olevan online tilassa kokoajan. Toisaalta on hienoa, että voit tavoitaa vaikka ystäväsi toiselta puolelta maapalloa, mutta taas toisaalta se on hyvinkin pelottavaa. Kun olin lapsi oli minulla kirjekavereita ja jos halusit leikkiä jonkun kanssa kävit pimpottamaasa ovikelloa. Toki oli silloin jo lankapuhelimet, millä soitettiin,mutta usein vain jos oli huono ilma. Nykypäivänä ihmiset ovat täysin riippuvaisia kännykkään ja se on oikeastaan todella huolestutavaa.

Ihmiset eivät enään keskuste keskenään vaan somettaa minkä kerkeää. Vaikka itse käytän puhelinta myös paljon niin pystyn myös olemaan ilman sitä. Kännykkä on myös meillä usein kotono yksi riidan aihe ja olenkin sanonut Koskiselle monta kertaa, että en aio kilpailla Candy Cruchin kanssa huomiosta. Oikeesti kuka vielä sen järkyttävän somessa vietetyn ajan lisäksi pelaa jotain fuckin pallopeliä? Ja kyllä haukun tässä suoraan omaa miestäni ja toivon, että vaikka se ei muuten mun blogia luekkaan niin lukis edes tämän kerran 🙂

IMG_6856Maistiaisia uudesta mallistosta, mikä tulee pian myyntiin Biancaneveen ja muistakaa, että koodilla   ADTBFIT saa-10% (B-fit malliston tuotteista)

 

Mää tietyllä tapaa ymmärrän somen käytön esimerkiksi vaikka työn puolesta, jos sillä vaikka hoitaa marrkinointia tms, mutta pelien peluusta ei tuu muutakun vihaiseksi. Kannattaa kokeilla vaikka kotona ollessa, että pitää puhelinta aina jossain tietyssä paikassa ja käy vain silloin tällöin sitä katsomassa. Älkää opettako ihmisille, että sut saa aina kiinni, koska ihmisillä pitää myös olla oikeus yksityisyyteen ja vapaa-aikaan.

Se mikä tulee lapsiin niin olen tysin syyllistynyt siihen itsekkin, mutta virheistä oppi. Meillä Vili saa käyttää esim i padia automatkoilla, lentokoneessa yms vastaavissa paikoissa. Ennen se oli meillä kun yks leikkikalu muiden joukossa, kunnes tajusin mitenkä se vaikuttaa lapseen. Mun mielestä i padi on vain väsyneen vanhemman merkki (se oli sitä mun fitness aikaa) ja säälittävintä on se, että usein silloin se vanhempi plärää itse puhelinta. Tämä mun kirjoitus pohjautuu aivan täysin omaan henkilökohtaiseen ”tutkimukseen” eikä mihinkään muuhun. Itse huomasin kuinka kiukkuiseksi lapsi tulee  ja on jotenkin todella hermostunut. Iltapuuhat oli aina kamalan taistelun takana ja nukahtaminen ei käynyt helposti. Ennen meillä syötiinkin i pad pöydässä, mikä näin jälkeenpäin tuntuu jo aika karulta. Mietin, että eikö mulla ollut aikaa tai kiinnostusta ruokailla lapseni kanssa 15 minuuttia?

IMG_6868

 

Teimme selvät säännöt, että i padia saa käyttää muutamina päivinä viikossa tunnin kerralla ja se tunti on 6-7, eli ei missään tapauksessa juuri ennen nukkumaan menoa.Jos lapsella on pädi illalla ennen nukkumaan menoa oli uni huomattavasti rauhattomampaa.  Tämä on toimunut enemmän kuin hyvin. Huomaan itse työssäni myös tämän saman asian varsinkin nuorempien asiakkaiden kohdalla, että sinne luuriin vajotaan kirjaimellisesti ja heistä ei saa oikein mitään irti. Puhelin on niin koukuttava ja kun koitat vääntää jonkin sortin keskustelua ei siitä tule mitään. Lapset eivät puhu mitään ( en yleistä, enkä tarkoita kaikkia) vaan what´s uppailee toistensa kanssa. Joudun todella monta kertaa nostaan asiakkaan päätä, että pystyn leikkaamaan heidän hiukset, muta se valahtaa samantien alas.  Jokaisen vanhemma kannattaisi miettiä kuinka paljon oman lapsensa antaa käyttää puhelinta ja seurata mitä ne sillä tekee. Tässä on hyvä artikkeli  liittyen myös näihin seurauksiin: http://yle.fi/uutiset/puhumattomat_kolmevuotiaat_uusi_ilmio__some_varastaa_vanhempien_ajan/8356936 puhumattomista kolmevuotiaista, mikä on uusi ilmiö, somen varastettua vanhempien ajan.

Some rasittaa myös parisuhdetta minkä allekirjoitan täysin. Sanon Juusolle päivittäin, että laita se puhelin pois, koska silloin kunse on sillä kädessä se ei nää eikä kuule mitään. Naisethan tunnetusti pystyy tekemään monta asiaa kerralla 🙂 Suosittelen tarkkailemaan omaa some käyttäytymistä ja joskus laskemaan montako tunti apäivässä sielä viettää. Vaikka sometan paljon ja käytän paljon facea ja instagaramia niin kerralla olen sielä vain hetken. Kokeilin tätä uutta snapchattia, mutta hei haloo…. Ei oo mun juttu, että videoin joka ikisen liikkeeni: hei täässä mää nyt vien roskia, tässä mää nyt juon kahvia… Mulla on onneks muutakin ja mulla ei oo todellakaan aikaa seurata niitä muiden videoita 🙂

IMG_6858Ihanat eko lakanat  TÄÄLTÄ 

 

Täällä se meidän ilopilleri pötköttelee. Tänään tuli ikää 3kk ja eilen saatiin kolme eri rokotetta. Kaikki meni niiden puolesta hyvin, eikä tullut mitään sen kummempia oireita. Meillä oli eilen illalla muutaman tunnin jälleen anoppi lastenhoito hommissa kun vietimme Primessä asiakasiltaa, missä heitä opasti GHD:n pro Nadja Jarrah-Aalto kertoen hieman ensin raudoista ja sitten  kuinka niillä raudoilla tehdään kiharoita. Teki kyllä ihan itsekkin kampaajana hyvää hieman kerrata, kuinka vähän esimerkiksi lämpösuojaa tarvii hiuksiin laittaa. Painotan aina itse sitä kuinka tärkeää on tuotteet kiharoiden alla, eikä suinkaan se kamala lakkakerros, joka saattaa jopa suoristaa kiharaa.

 

IMG_6835
HGD vintage pink saatavilla primestä 198e. Raudasta menee 10e roosanauha järjestöön

IMG_6860 IMG_6861 IMG_6862

 

Yllä olevassa kuvassa kiharat on tehty GHD:n uudella curve kiharrinpuikolla. Tästä on tullut mun ehdoton suosikki, mitä käytän todella paljon. Puikon avulla saat loihdittua todella kauniit laineet itsellesi hyvin helpolla ja todella nopeasti. Jos kiharran mun oman tukkani, mulla menee aikaa melkein tunti, mutta tämä pötkö lyhensi aikaa reilusti ja jopa vartissa saa jo ihmeitä aikaan. Suosittelen tätä ihan jokaiselle naiselle. Kun kiharat on hyvin tehty ja optimaalisella lämpötilalla kestää ne seuraavaan pesuun saakka. Gurveja saa myös Primestä ja mukana tulee myös suojahanska, millä estät ettei näpit pala. Ei ole GHD:ta parempaa rautaa olemassa <3

 

12027750_1038883626157119_2240783366446844831_n
 by Hanna Tyrmi prime

-Umppu

primebody

4 vastausta artikkeliin “Oletko sinä tai lapsesi koukussa älylaitteisiin?”

  • Moikka se on muistaakseni 189 jos en ihan valehtele, mutta siis saman hintainen joka paikassa 🙂

 1. Hyvä teksti! Tässä tuli monta tärkeetä asiaa, joita olen miettinyt. Ihanaa myös kun otit avoimesti esiin tuon aiemman tapasi toimia ns. ”fitnessäitinä” 😀

  Mulla kuluu opiskeluiden, kauempana asuvien ystävien kanssa yhteydenpidon ja muun säätämisen vuoksi aika paljon aikaa koneella ja yritän kovasti vähentää sitä ihan turhaan somessa ja laitteiden parissa päivisin vietettyä aikaa. Monesti sitä huomaa olevansa oikein kärttyisällä päällä, jos koko päivä on mennyt näissä merkeissä kuitenkaan saamatta mitään järkevää aikaan (teen siis opinnäytetyötäni). Näin yksinasuvana sitä tietenkin suo enemmän aikaa itselleen myös kommunikaatioon näiden vempeleiden välityksellä, mutta haluaisin pääasiassa keskittyä muuhun ja ainakin muiden ihmisten läsnäollessa koitan sitä välttää. Nyt tilanne on mennyt taas ”pahemmaksi” ja pieni ryhtiliike olisi paikallaan.

  Onhan sitä puhelimella helppo tarkastaa bussiaikataulut, selata sähköposti, ottaa kuvat ja hoitaa akuutit asiat, mutta tositilanteissa olisi hienoa keskittyä muihinkin ihmisiin. Välillä sitä silti kaivaa luurin esiin ihan vaan senkin takia, että muillakin on ja sitten taas toisaalta sen takia, että mulle tulee viestejä koko ajan ja vaikka oon koittanut ihmisille sanoa, että koitan vähentää tätä näpyttämistä niin ei ne opi. Täytyy siis säntillisesti vaan jatkaa, kunnes sitten kohta sitä löytää itsensä uikuttamasta, että kukaan ei pidä muhun yhteyttä xD. Facebookin chat on vielä ok, mutta se Whatsappissa näpyttäminen saa mut nykyään sekoomaan. Siellä voi laittaa ääniviestin tai sopia nopeita juttuja, mutta ei se oo mun mielestä mikään jokapäiväisten asioiden läpikäymiseen ja elämänvuodatuksiin tarkoitettu kanava. Joskus on kiva mennä vaikka lenkille ja soittaa kauempana asuvalle ystävälle vaihtaen kuulumiset. Ei aina tarvitse istua kotona koneella samalla puhelin vieressä Whatsappi laulaen tyhjänpäiväistä soopaa ja Facessa kymmenen samanaikaista keskustelua auki.

  Mulla kävi tänään niin, että lähdin tässä illalla vielä Itiksen Stockmannilla käymään metsästään ystävälleni Hulluilta päiviltä yhtä tuoksua, jota ei keskustassa ollut ja multa loppui akku. Mä en onneksi tällaisesta hätäänny (vaikka olin just ladannu instaan yhen kuvan ja piti kaverillekin vielä kirjottaa, että löytyykö hajuvettä), vaan koen sen tilaisuutena oikein tutkia maailmaa ympärillä ja mua alko oikeesti ihan ahdistaa kävellessäni Kampin läpi. Näin ihmisiä istuskelemassa/seisoskelemassa/kommunikoimassa ja OIKEASTI vähintään joka toisella oli puhelin kädessä. Eikä siinä vielä mitään, mutta vastaan tuli ihmisiä, jotka juttelivat toisen kanssa samalla selatessaan puhelinta ja ihmisiä, jotka kävelivät naama kiinni puhelimen ruudussa täysin eteensä katsomatta. Näin jopa tyypin kaupan kassalla, joka pläräsi puhelintaan samalla kuin maksoi ostoksiaan. Mun tuli oikein paha olo, että tätäkö tää nykymaailma on ja voiko tää tästä vielä johonkin suuntaan pahentua. Onneksi heti sen jälkeen näin yhden vanhemman pariskunnan(?), jotka hyvästelivät toisensa bussiterminaalilla halein ja suukoin. Tuli hyvä mieli. Mä ainakin ollessani liikkeellä yritän ensisijaisesti keskittyä kommunikointiin, hymyillä vastaantulijoille ja vaikka puhelin on välillä kädessä niin en mä nyt herranjumala ihmisiä päin kävele samalla kiroten naama kiinni siinä niin ihanassa näytössä. UGH!

  Tykkään kovasti tutkia asioita, lukea tekstejä ja puhua syvällisiä ja se onnistuu helposti netissä, mutta ei sitä aitoa ihmisten kanssa vietettyä aikaa korvaa mikään. Mulla on koko elämä vielä auki ja se ei toivottavasti tule olemaan täällä verkossa. Eikä se tulekaan, ellen itse sitä siihen jamaan aja! Mä käyn noin parin kuukauden välein äidilläni synnyinseudulla ”minilomalla” ja pari kertaa reissun jälkeen oon potenut oikein morkkista siitä kuinka paljon sielläkin tuli koneella ja puhelimella vietettyä aikaa, kun ei sitä sielläkään ihan liian usein tule käytyä (etenkään pian ei paljon lomaillu, kun oppari on valmis ja työt kutsuu) ja on niin ihana nähdä ystäviä ja perhettä pitkästä aikaa niin voisi siitäkin ajasta ottaa täyden ilon irti. Toivoisin todella, että ihmiset miettisivät näitä asioita enemmän ja antaisivat myös toisilleen hyvää esimerkkiä tällaisissa asioissa. Elämä on useimmiten parasta silloin kun kaikki aistit ovat valppaina ympäristöön.

  Ihanaa syksyä sulle sinne Tampereelle (Tamperetta liian kova ikävä) 😘

 2. Ja pakko vielä lisätä perään, että katsoin ensimmäistä kertaa koko ohjelmaa ja juurikin ”sun” jakson Toisenlaisia äitejä niin susta sai tosi asiallisen ja rennon kuvan sen perusteella, vaikka välillä oon ollut eri mieltä näistä työttymyyskeskusteluista ym… Toiseks, sulla on todella ihana lapsi (tai siis varmasti kaksikin). Mainio persoona näin TV:stä (lue:koneelta :D) näkemäni perusteella 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta