Eiks ne pinaattilätyt oo joskus ihan jees?

Sisältää kaupallisia linkkejä

 

Moni aina sanoo mulle, että kuinka jaksat ja ehdit olla niin monessa mukana. Itsestäni se ei tunnu siltä ja varsinkin nyt kotiäitinä kuvioihin on tullut vielä väsymys. Mua oikeesti väsyttää kokajan ihan hulluna ja voisin vaan nukkua. Väsymyksiä on erilaisia, mutta tämä äiti väsymys on jotain aivan omaa luokkaansa. Sitä ei ymmärrä kun toinen äiti. Sitä ei aina ymmärrä edes isä, kuka näkee tilanteen läheltä. Olet kokoajan läsnä kaikessa ja yleensä juuri kun aloitat jonkun tekemisen vauva herää ja sun hommat loppuu siihen paikkaan.

IMG_5904

Kehto TÄÄLTÄ

Treenihousut  kirsikka, jotka on btw alessa TÄÄLTÄ

Treeni paita TÄÄLTÄ

Kun oon paljon kotona on mun vaikea hyväksyä epäjärjestystä. Se on hermoja raastavaa. Tuntuu välillä että siivoat aivan turhaan päivästä toiseen ja tulos on sama paskaläävä. Pyykkikone laulaa, rätti viuhuu, keräät roskia ja peset tuttipulloja minkä kerkeet. Kun oli vain yksi lapsi oli asia aivan toisin.Enkä nyt sano tätä, että olisin jotenkin onneton vaan päinvastoin. Nyt kun Vili pääsee koulusta yleensä jo 12 alkaa se kunnon show ja sitä ennen koitan nukkua vauvan kanssa, että jaksaisin. Ärsyttävintä on kuulla jonkun suusta, että säähän oot vain kotona….tai että säähän oot lomalla.. Vaikka nautin olla kotona on töissä käyminen paljon helpompaa, eikä suinkaan näin uuvuttavaa.

IMG_6726
Onneks tää suloisuus piristää mun jokaista arkipäivää hauskoilla ilmeillään ja on jo oppinut niin nätisti hymyilemään <3
IMG_6739
Ja mulla on maailman paras apuri <3 ja ihana isoveli

Mun on pakko sanoo,että oon välillä niin poikki, että en todellakaan jaksa laittaa ruokaa. Nykypäivänä kaikkien pitäisi olla super mutseja, mutta itse en ainakaan jaksa olla sitä ihan joka päivä. Tekeekö se musta huonomman ihmisen jos joskus se ruoka valmistuu minuutissa mikrossa kun avaan sen pinaattilättypaketin? No ei todellakaan tee. Onhan niillä itsekkin tullut elettyä välillä lapsena. Joka paikasta tulee hirveää painostusta, siitä millainen äiti kuuluisi olla. Sunhan oikeesti pitäis olla puurot keitettynä aamulla ja kahvi valmiina kun muu perhe herää ja lähtee kukonpierun aikaan vähän vaunuttelemaan ja sitten taas hella kuumana tehdä ruokaa ja olla siinä välissä pari koneellista pyykkiä pestynä. Kotihan on myös hyvä olla tiptop ja näyttää siltä kun sinne olisi juuri tulossa asuntoesittelyt. Tietenkään unohtamatta satokausi kalenteria, että muistat tarjota perheellesi vain parasta ravintoa… Kuka elää tälläistä elämää? Mahtavaa jos joku, mutta itsellä tuottaa suuria ongelmia.

IMG_6730
Mun perhe <3
IMG_6731
Onneks joskus voi käydä ravintolassa <3

Mun on itselläni todella vaikeeta vain olla keskellä sotkuista kotia ja hankin siihen apua, eli siivoojan, mikä pelastaa mut monelta kyyneleeltä. Ai niin unohdin tosta äskeisestä listasta, sen että olethan tietysti laiska äiti jos et jaksa käydä tohon samaan syssyyn 4 kertaa viikossa salilla ja laittaa joka aamu lämpörullat päähän.. Ei näin… Mää en tiedä mitenkä noi kaikki painostukset saisi pois äitien harteilta. Täällä mää vietän päiväni pieruverkkareissa, tukka likaisena ja kuljen todellakin ilman meikkiä kun huvittaa. Mun ei tarvi pitää minkäänlaista kulissia yllä, koska mua ei vaan yksinkertaisesti kiinnosta. Mun ei tarvi esittää kenellekkään mitään mitä en oo ja voin rehellisesti sanoa, että meillä syödään välillä niitä pinaattilättyjä.

Kokoajan jostain kerrotaan millainen on hyvä äiti ja miten äidin kuuluu tehdä sitä ja tätä. Kumoan sen väitteen täysin, sillä kuka sitä on sanomaan mitenkä sun kuuluu toimia? Musta paljon tärkeämpiä asioita on rakastaa ja olla läsnä ja elää lapsuutta lasten kanssa. Ei oo kiva jos äidin täytyy kokoajan suorittaa ja on kireä kun viulun kieli.

IMG_6748

Meillä on ollut paljon kaikenlaisia menoja ja päätin, että en täytä kalenteriani, jotta saan levätä. Pakko sanoa, että tää viikko on ollut ihana, koska ei oo tarvinnut lähteä minnekkään tai reissata kokoaikaa. Juuso on ens viikon kertaamassa armeijassa ja se tuo tietenkin pikku lisämausteet tämän arjen pyörittämiseen. Onneks mulla on auto käytössä koko ens viikon niin ei tarvi lähteä bussilla juruuttaan koko perheen voimin Vilin treeneihin tai kauppaan.

Vaikka väsynyt oonkin niin silti en vaihtaisi tätä elämäntilannettani mihinkään. Mulla on kerrankin aikaa kuunnella omia ajatuksia ja rauhoittua moneen vuoteen. Joku päivä jaksan paremmin kun toisena. Saan olla kiitollinen meidän super nukkujasta kuka nukkuu ilta kymmenestä aamu kasiin heräämättä kertaakaan. En tiedä millainen fiilis olisi yöheräilyjen jäljiltä. Viime äitiyslomasta on niin kauan aikaa, etten ollenkaan muista millaista se oli ja olin taas kuvitellut tekeväni kaikenlaista, mutta turpiin tuli. Koitan jaksaa läpi talven tulevaa matkaa ajatellen, jolloin saamme koko perhe rentoutua ja olla yhdessä. Haluaisin myös viettää kahdenkeskistä aikaa Juuson kanssa, mutta nämä on ne ruuhkavuodet, joista et varmaan muista viiden vuoden päästä mitään. Tämä ei ole pysyvä elämäntilanne vaan väliaikainen ja kun vauva kasvaa niin moni asia taas muuttuu.

IMG_6746
Saan niin paljon lisä energiaa mun uudesta valmennus hommasta ja tytöt kehittyy silmissä <3

Kaiken tän väsymyksen keskellä tuntuu silti, että mun kova uurastus alkaa tuottaan hedelmää ja asiat alkaa rullamaan omalla painolla. Töissä kaikki sujuu hyvin ja sielä on mahtavat työkaverit, jotka pitää asioista huolta kun mää oon poissa. Olen saanut supistettua kiinteitä kuluja oikein mallikkaasti, että kun palaan töihin niin käteen ehkä jää ehkä jo jotain, ettei tarvitse elää pyhällä hengellä. Kun tarpeeksi kauan yrittää palkitaan se jossain vaiheessa. Vaikka välillä se arjen pyörittäminen tuntuu todella raskaalta niin silloin kannattaa pysähtyä miettimään mitä kaikkea on saanut jo elämässään aikaan.

42905

Haluan tällä kirjoituksella kertoa, että älä tunne huonoa omaatuntoa niistä pinaattilätyistä <3

Tähän loppuun vielä mainittakoot, että Elloksella  on alkanut hintahepulit! Kampanja on voimassa  11.10 asti. Kannattaa käydä tsekkamassa kaikki ALET ja lisäksi sinun on mahdollista saada  -40% alennusta* tilauksesi kalleimmasta tuotteesta Koodilla:  325728
Voimassa: 4.10 asti

83-1127

Itse himoitsen tätä lampaantaljaa jonkä löydät TÄÄLTÄ josta sas huikean alennuksen käyttämällä ALE koodia 325728

91-9599

Meiltä kotoa löytyy nämä lamput terassin katoksen alta mitkä luo ihanaa tunnelmaa pimeneviin iltoihin. Lamput löydät TÄÄLTÄ

-Umppu

primebody

10 vastausta artikkeliin “Eiks ne pinaattilätyt oo joskus ihan jees?”

 1. Siis toi teidän vauva on alusta alkaen naurattanut mua kun se on niin ilmeikäs =D Aivan kuin se olisi vanhempi ihminen vauvan kehossa =D
  Juu. Nuo kotihommat. Ne jatkuvat samoina päivästä toiseen, viikosta toiseen, kuukaudesta toiseen ja vuodesta toiseen. Sitä samaa pöydän pyyhkimistä, ruuan laittoa. Voin vaan kertoa tehneeni noita askareita jo monta kymmentä vuotta kun olen päälle 50v. tällä hetkellä. Jeps. Että tekisi välillä mieli lopettaa tyystin nuo hommat. Mies ja nuoriso auttaa kyllä omalta osaltaan, mutta naisena sitä huomaa ehkä eri tavalla vielä nuo epäkohdat. Olenkin opetellut sietämään pientä sotkuisuutta. Se on tie mielenrauhaan! Yritä sinä opetella se aikaisemmin kun minä olen tehnyt. Mielenrauha pysyy tyynempänä.

 2. Jo yhden lapsen kanssa tuntuu että on koko ajan kiire, ja päivät on pelkkää imetystä, maidon pumppaamista, pullojen pesemistä, vaipanvaihtoa, tiskejä, ruuanlaittoa, pyykkäämistä… Huoh! En ymmärrä miten kukaan selviää useamman lapsen kanssa, saatika jos niillä on pieni ikäero. Toisaalta tämä vauva-ajan kasos on hetkessä ohi, pitää vaan olla itselleen armollinen ja hoitaa vain tärkeimmät jutut 🙂

 3. Ihanaa kuulla, että muillakin kuljetaan pieruverkkaireissa tukka likaisena ja syödään pinaattilettuja ruoaksi! Jotenkin tosi lohdullista, kun itse olen sun kanssa melko samanlaisessa elämäntilanteessa yrittäjyyttä lukuunottamatta. Mulla on täällä eskari-ikäinen esikoinen ja parikuukautinen vauva, joiden kanssa pyöritän arkea. Lisämaustetta tuo hyperaktiivinen koira, jonka hyvinvoinnista yritän tän kaaoksen keskellä huolehtia.

  En itsekään siedä epäjärjestystä, mutta tässä elämäntilanteessa nurkat ei pysy siistinä vaikka kuinka puunaisin, joten olen päättänyt vähän höllätä näitä omia vaatimuksiani, ei ne lapset siitä lapsuudesta niitä puhtaita pintoja muista, vaan niitä lämpöisiä hetkiä yhdessä touhuten kaiken sen sotkun keskellä.

  Oon Umppu ihan samaa mieltä tosta väsymyksestä, olen ihan uuvuksissa ja voisin nukkua koko ajan, vaikka meidänkin vauva on hyvä nukkuja eikä juuri valvottele öisin, vaikka kerran yössä syömään herääkin. Ei sitä nuo miehet taida ymmärtää, ei mun mies ainakaan aina tajua miten uuvuksissa olen päivän jäljiltä. Niille pitää ehkä rautalangasta muotoilla tää väsymysasia, niin siihen voi saada apua.

  Luin aiemmin sun tuskailua imetyksestä, ja halusin sitä vielä tähän sen verran kommentoida, ettei mulla imetys ole onnistunut kummankaan lapsen kohdalla paria viikkoa kauempaa, enkä ole siitä turhaa stressiä ottanut. Molemmat kasvaa ja voi hyvin, vaikka ovat pullolapsia olleetkin. Eivätkä ole sairastelleet sen enempää kuin muutkaan. Joskus se pullokin voi olla ihan hyvä vaihtoehto kaikkien kannalta!

  Mukavaa syksyn jatkoa, tätä sun blogia on kiva lukea kun kirjoitat niin vaihtelevista aiheista, ja tietysti nää samankaltaiset elämäntilanteetkin vaikuttaa kiinnostukseen! 🙂

 4. Täytyy tähän kommentoida, sen jälkeen kun itse tuli äidiksi on alkanut ymmärtää miks joskus kotiäiti näyttää ”nuhjuiselta” verkkarit ja vanha t-paita päällä ilman meikkiä jne. Mulla on itellä reilun kk:n ikäinen vauva ja joskus hän pitää sellaisia päiviä ettei nuku kuin ehkä yhdet 30min päiväunet. Eli vauva vie kaiken ajan ja huomion ja imetys vie myös hirveesti aikaa päivästä. Sellaisina päivinä (joita on aika usein) ei tosiaan ehdi tekemään muuta kuin hoitamaan vauvaa. 😀

  Toinen juttu mikä tuli mieleen on nuo odotukset mitä vaaditaan äidiltä, tai että äiti vaatii itseltään ja sitten pettyy kun ei täytä omia vaatimuksiaan. Ja monet äidit arvostelee muita äitejä ihan suoraan tietämättä toisten ihmisten elämästä mitään. Tuntuu että joskus nainen on naiselle susi, miehet eivät arvostele sillä tavalla toisiaan vaan enemmänkin arvostavat toisiaan. Ehkä pitäisi ajatella että tekee vain parhaansa ja sen täytyy riittää?

 5. En yleensä jaksa blogeihin kommentoida, mutta nyt aivan pakko! Kiitos mahtavasta kirjoituksesta, kyllä helpotti täällä päässä saada hieman vertaistukea. Mä en oo niitä supermammoja, myönnettäköön. Tai jos olen päivän verran, niin illalla sen kyllä huomaa kun ei ole saanut huokaistua hetkeäkään. 😀 Mä en oo enää jaksanut ressata kodista, ennen kaiken täytyi olla tip top, mutta turha toive enää. Arjen luksukselta tuntuu meikkaus ja hiusten laitto (huom.rauhassa). Minulla sentään vain yksi lapsi…joten voin vain kuvitella millaista oisi useamman kanssa…saati kaksosten. Rankkaa tietenkin, mutta niin ihanaa! ♡ Löysin blogisi Toisenlaisia Äitejä katsoessa. Huippu jakso oli, niimpä oli heti pakko stalkata blogisi ja instasi. 😉

 6. Kiitos tästä kirjoituksesta. Olen kokenut syyllisyyttä tuosta väsymyksestä ja uupumuksesta. Todella helpottavaa lukea etten ole ainoa tai luonnonoikku. Olen kovasti syyttänyt ja murehtinut sitä miksi muut jaksaa mutta minä en.

  Meidän pieni heräili 1v asti tunnin välein. Neuvolassa asiaa mitätöitiin ja apua ei saanut. Se oli raskas vuosi.

  Äidin osa on katkeransuloinen. Mahtuu paljon onnea iloa ja pakahduttavaa rakkautta. Toinen ääripää voi olla väsymystä ja uupumusta ja itsensä kadottamista. Pidetään itsestämme huolta lepäämään tarpeeksi.

  Hyvää ja rentoa lauantaita kaikille!

 7. Meillä esikoinen nukkuu myös koko yön putkeen heräilemättä, mutta musta tuntuu usein väsyneltä. Oon miettiny että normaalisti ennen lapsen syntymää kävin töissä, nukuin vähemmän, jaksoin paremmin..mutta lapsen syntymän jälkeen oon melkein koko ajan väsynyt. Tai oikeastaan mulla se menee jaksoittain.. Muutaman päivän jaksan painaa kuin duracell pupu mutta sit tulee se burnout pari päivää ja silloin yritän muistuttaa itselleni et tää on vain väliaikaista. Oon ennen olo ylisuorittaja, huom. Ennen.. xD kodin piti olla tiptop, kroppa kunnossa , ruokatavat kunnossa jne. Nyt.. Ei kiinnosta. 😀 kyllä sitä vielä ehtii. Ja oot aivan ihana kun oon lukenu sun blogia. 🙂

 8. Ihanaa, että joku muukin on väsyny ku vaan minä! 🙂 Meillä esikoinen on 3v ja nuorempi 8kk. Siivoominen yms kotityöt tuntuu välillä niin turhilta kun menee se 2min ku kämppä näyttää siltä ettei siellä oo ikinä siivottu. Esikoinen käy 2x viikossa ip-kerhossa ja on siellä 3h. Sillon on ihan parasta jos saa pikkusen nukkumaan niin pääse itekkin päikkäreille jos malttaa. Vähän väliä tulee semmonen piip-äiti fiilis jos hengaillaan koko päivä yöpuku päällä, ei syödä kunnon ruokaa ja katotaan piirettyjä sohvalla, mutta so what! Tää sun blogis on kyllä ihana ja kun katoin sen toisenlaiset äidit jakson missä teiän perhe oli niin tuli tunne että ihan kun tuntisin sut 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta