Älä kiusaa

Yhteistyössä Lekmer 

sisältää kaupallisia linkkejä

 

Näin aikuisena ymmärtää monetkin asiat, mitä ei koskaan lapsena tullut edes mietittyä. Yksi niistä asioista on kiusaaminen. Itse ajattelen asiasta, että kiusaamisen taustalla on usein oman pahanolon purkamista tai jonkinlaista huomionhakua, kun sitä ei muulla tavalla saa/ole saanut. Olen ainakin itse lapsilleni koittanut olla niin rakastava äiti kun suinkin pystyn ja koitan opettaa että esimerkiksi kiusaaminen on väärin. Onneksi kouluissa ja päiväkodeissa siihen puutututaan nykypäivänä  heti.  Tänä maailman aikana ja varsinkin kuin esimerkiksi pakolaisasia on kuumaperuna törmää otsikoissa päivittäin kiusaamiseen ja suorastaan törkeään rasismiin. Mun mielestä kaikista säälittävintä oli lukea otsikko, missä pakolaiskeskukseen oli ”hyökänneet” Suomalaiset ja he olivat heitelleet jotain helvetin polttopulloja ja se oli ensimäinen kerta kun sielä tarvittiin poliisia. Syyllisiä ei siis ollut ne pakolaiset  vaan ihan oman maamme kansalaiset.  Me vauhkoamme täällä kuinka ulkomaalaiset tuovat tänne rauhattomuuttaa ja samalla itse syyllistymme samaan… Me valitamme kuinka he vievät työmme ja samalla emme ole itse valmiita yrittämään.

IMG_6687

Kiusaaminen jättää elämään todella suuret arvet ja se saattaa vaikuttaa koko loppuelämään. Jos mietin omaa lapsuuttani niin kiusaamista oli onneksi aika vähän, enkä ole itse joutunut siitä onneksi kärsimään. Olen ollut aina pieni ja heiveröinen ja koskaan en ole ketään lyönyt, mutta en voi väittää ettenkö olisi koskaan ketään haukkunut  henkisellä puolella. Henkinen väkivalta sattaa olla joskus pahempikin asia kun fyysinen, mutta se ei ole koskan ratkaisu mihinkään. Kadun niitä rumia sanoja mitä olen suustani päästänyt ja toivon sydämeni pohjasta etten ole niillä aiheuttanut kenellekkään mitään pahempaa.  Kiusaaminen aiheuttaa pelkoa ja pelko on varmasti kamala tila ja vielä jos sen kanssa on elettävä niin uskon, että se tuohoaa kalvaa ihmisiä todella syvältä. Me olemme kaikki ihmisiä ja meillä on ihan yhtälainen oikeus täällä  elää. Olemme sitten rikkaita tai köhiä, valkoisia tai mustia. Jokainen voisi tässä asiassa mennä hieman itseensä ja miettiä mitä on tehnyt ja mitä on sanonut

Valittamalla asiat ei parane ja jokaisen olisi mielestäni hyvä keskittyä tekemään edes yksi hyvä teko kerran päivässä. Lähtisimme yhdessä parantamaan maailmaa, eikä vietäisi  elämää kokoajan vain syvemmälle synkkyyteen. Jos näet kiusaamista niin puutu siihen äläkä katso vain vierestä, voit sillä pienellä eleellä saada paljon hyvää aikaiseksi ja jopa kiusaamisen siinä tilanteessa loppumaan <3 Älä laita itseäsi yhtään sen ylempään arvoon kuin ketään muutakaan <3 Jos mietin vaikka omaa tilannettani niin asiat on itseasiassa oikein hyvin. Mulla on katto pään päällä ja ruokaa kaapissa. Mitä muuta tarvitsen, sillä rakkaushan on ilmaista. Kiusaamisella et saa kun itsellesi pahanolon ja tietenkin sille keneen se kohdistuu….

IMG_6699

 

Olen jo hetken aikaa uudistellut kotia pikkuhiljaa ja nyt kun syksy saapuu on aika laittaa kotiin hieman tunnelmaa. Tykkään polttaa kynttilöitä, mutta tällähetkellä meillä on jotenkin niin paljon  aina lapsia niin helpompaa on tehdä tunnelmaa valoilla.

IMG_6509

 

Lekmer on kauppa netissä, mistä saa kaikkea mahdollista lapsille ja jopa sisustus tuotteita. Itse en juurikaan pidä kotona kamalan räikeistä väreistä ja suosin vaaleita sävyjä, joten teemaan sopivaksi ihastuin näihin sisustusvaloihin, joita oon jo itseasiassa kuolannut jo jonkin aikaa.

irislights-valosarja-graphic-grey

Näitä löytyy useissa eri väreissä ja on nyt paljon olleet esillä erilaisissa sisustuslehdissä ja olen törmännyt niihin instagramissa (minut löytää myös sieltä @umppu). Pienillä yksityskohdilla saa helposti ja vaivattomasti muutettua kodin ilmettä.

Valot löydät TÄÄLTÄ

Ja kun mennään tällä samalla värittömällä teemalla löytyi sieltä Vilille aivan loistava herätyskello  En tiedä olenko ainut, mutta jollain tapaa inhoan kaikenlaista värikästä muovikrääsää lastenhuoneessa ja koitan susosia hyvin paljon perusvärejä. Opetellaan kelloa edelleen ja kouluun valmistautumista, joten herätyskello on aika olennainen asia päivään valmistautumisessa.

star-wars-heratyskello-star

 

Valmistaudumme myös ajoissa talven tuloon ja Vivian sai myös kokeilla uutta talvihaalariaan 🙂

Kuling haalarit löytyy myös Lekmerin valikoimista ja on mielestäni hinta/laatusuhteeltaan aivan loistavia. Haalari tuntui aivan super lämpimältä ja kestävätä. Haalarista löytyy myös kaikki tarpeelliset, eli paksut polvipaikat ja heijastimet. Haalari oli myös super helppo pukea, koska vetskari ylettyy jalkaan asti.

 

12046920_10153346567159118_9062310148708845305_n

Haalariin pääset TÄÄLTÄ Meillä on koko 68cm, mikä nyt vielä on pikkuisen iso, mutta tässä on vielä muutama kuukausi aikaa koviin pakkasiin, jos niitä edes on tullakseen. Lastenvaatteisiin saa tuhlattua omaisuuden, mutta tämä haalari on vielä juuri nyt alessa ja hinta on vain 59,90e. Lapsen kanssa loppupeleissä pärjää aika vähällä vaatemäärällä ja meillä ainakin niitä on kaapit väärällään vaikken juuri mitään ole ostanut.

Meillä ei vielä ole Vivianille omaa huonetta, koska asumme kaksikerroksisessa talossa ja oleskelemme oikeastaan aina alhaalla.Yläkerta on pyhitetty nukkumiselle. Haaveissa on sisustaa joskus prinsessahuone, mutta ehkä hieman erilainen. Olen aina ihallut huoneita mitkä on tehty nimenomaan lapsille oivaltaviksi ja tässä on mun kaksi suosikki tuotetta:

cacoon-riipputuoli-riippumaja-bonsai-musta
Riipputuoli

Riipputuoli jonka löydät TÄÄLTÄ

”Cacoon riipputuoli/-maja on sekä kestävä että mukava. Cacoon Bonsai toimii kuten pieni maja tai piilopaikka. Se näyttää teltalta, mutta voidaan ripustaa esimerkiksi puuhun tai vastaavaan. Riipputuoli on valmistettu puuvillasekoitekankaasta, joka on viileää ja kestävää. Tämä unelmamaja on purjeenvalmistajien suunnittelema, ja maja sietää hyvin lämpöä, viileää, kosteutta ja kuivuutta (vesitiivis, antibakteerinen ja hometta sietävä). Jätä maailma hetkeksi ulkopuolelle ja rentoudu. Maja kestää painoa 200 kiloon asti – Tässä majassa lapset viihtyvät aamusta iltaan! ”

bloomingville-leikkiteltta-tiipii-vaaleanpunainen-valkoinenja leikkiteltta, jonka löydät TÄÄLTÄ

Bloomingvillen vaaleanpuna-valkoraidallinen tiipii on tyylikäs ja hauska leikkiteltta. Teltta sopii mainiosti niin leikkiin kuin tunnelmallisiin satutuokioihin ja toimii samalla viehättävänä yksityiskohtana lastenhuoneen sisustuksessa.

Ehkä joskus jonain päivänä <3

83fdd9e46e56f793ccc9f2220e1e3221

Tähän loppuun vielä: House of Brandonilla on nyt kaikki takit -20% koodilla BHR987 takkeihin pääset TÄÄLTÄ Ale koodi on voimassa vain Torstaihin 1.10.2015 asti 🙂

-Umppu

primebody

6 vastausta artikkeliin “Älä kiusaa”

 1. Täällä kans yks joka inhoaa just kuvailemaasi värikästä muovikrääsää. Meillä kans neiti kohta 4 kk, ja tytön huonetta keväällä sisustaessa päätuotemerkeiksi tulivatkin majvillan ja once upon time, ihania neutraaleja hempeitä sävyjä 🙂 Muutama viikko sit ostettiin puuhamatto,ja senkin etsiminen oli vaikeaa. Mieskin sanoi ” liian prinsessamainen” tai liian ”krääsä” ,löydettiinkin sit ihana SkipHop Treetop Friends, kannattaa tutustua 🙂

 2. Kyllä täällä Oulussa on tarvittu poliisia pakolaiskeskuksessa heikinharjussa jossa alkuviikosta oli pienet puukkohippaset! Ja eilen oli kastellin hätämajoituksessa päivällä kolme poliisiautoa ja ambulanssi. Ja yöllä myös! Taas pikku joukkotappelu ja puukkohippaset..
  Ja olihan ne ahdistelleet kahta 8-vuotiasta tyttöä, puhumalla arabiaa, maiskuttelemalla ja lähettämällä lentosuukkoja. Mitä pidät tästä käytöksestä?

  En hyväksy väkivaltaa kenenkään tekemänä.
  Teko oli mielestäni törkeä, mutta onneksi kukaan ei loukkaantunut. Toisin kuin raiskaustapauksessa mikä on myös poliisin puolelta vahvistettu. Kaksi ulkomaalaistaustaista raiskasi nuoren naisen noin pari viikkoa sitten..
  Mutta katso edes uutiset ennenkuin tulet arvostelemaan meitä suomalaisia et koskaan ennen ei oo.. Aiemmin viikolla oli..

 3. Moikka Umppu!

  Onko teillä primessä myynnissä erilaisia ghd suoristusrautoja tällä hetkellä ja minkälaiseen hintaan? Haussa rauta paksulle, pitkälle ja luonnonkiharalle tukalle ja olen kallistumassa kokeilemaan ghd:ta, kun tuntuu ettei mikään tähän tukkaan auta..

  • Joo löytyy. Nyt on myynnissä roosa nauha vintage pink rauta mikä on muistaakseni 198e. GHD on ehdottomasti paras rauta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta