voi herranjumala sentään

 

Nythän homma menee niin, että vaikka kuinka koitan ymmärtää blogini kommentoijia niin en vain ymmärrä. En voi ymmärtää edelleenkään, että miten ihmiset voi lukea tai oikeastaan ymmrtää jonkun asian niin päin helvettiä?? ja vääristellä mun sanoja…

IMG_3047

Ajattelin että en asiasta kirjoita enään mitään, mutta kirjoitan silti. Kysynpähän vaan, että mitä helvettiä mun yrittäjyys tai mun palkka liittyy mihinkään?  voin ihan itse vastata EI MITENKÄÄN. Jos jollekkin jäin epäselväksi niin ei tässä kukaan kylve kullassa tai pyyhi persustaan seteleillä.. Kerron vain oman mielipiteeni ja avaan hieman lisää tätä leikkaus asiaa miksi olen sitä mieltä mitä olen. En myöskään oleta että kaikkien on oltava samaa mieltä mun kanssa, eikä mun samaa mieltä kaikkien lukijoiden kanssa :

Kun meillä nostettiin alvia niin rehellisesti sanottuna ketään ei kiinnostanut, eikä kukaan ollut meidän puolella.. Alvin nosto lama-aikaan vaikutti todella mun tuloihin ja samalla kaikkien maailma kampaajien tuloihin. Alvi nousi, mutta lama-aikana emme voineet nostaa hintoja (vaikka sen kuuluisi sisältyä hintaan). Kassavirta oli sama, mutta kuluja oli n. 2000-3000e lisää pelkkää veroa, eli se tarkoitti minulla yli tuhannen-kahden tuhannen  euron palkan alennusta ja kyllä kuukaudessa.. Valitinko: kyllä valitin, mutta jatkoin eteenpäin.

Voin sanoo, että oli ihan Esterin perseestä maksaa niitä veroja, mutta kaikkihan tietää miksi me niitä maksamme…. Siksi koska olemme hyvinvointivaltio, mitä tuntuu että moni ei edelleenkään tajua. Jos haluamme, että meillä on koulu yms ilmaista niin meillä on oltava rahaa pyörittää tätä koko hommaa ja nyt on sellainen tilanne, että rahaa ei ole ja sitä on otettava jostain ja siksi tehdään leikkauksia ja muutoksia.

IMG_3613

Taloustilanne ei ole minun syytäni, eikä leikkaukset tai no tavallaan voin katsoa peiliin niinkuin toivoisin kaikkien  muidenkin tekevän: Itsehän olemme ännestäneet ja ne ketkä eivät ole, voivat katsoa siihen peiliin useamman kerran. Edelleenkään sairaanhoitajat ei ole maamme ainoita ketkä tekevät vuorotyötä. Edelleen kunnioitan heitä, mutta edelleen he vain valittavat ja alkaa jo pikkuhiljaa tuntuun, että pitäiskö vaikka keskittyä oikeesti siihen työntekoon.

Mulle se on periaatteessa ihan sama, mutta kerron miten itse selvisin omasta lamasta ja veromuutoksista… Muutin liiketilan pienempään, koska halusin kiinteätkulut pienemmäksi. Teen tällähetkellä kolmea eri työtä mistä saan rahaa. Miks teen niin: siksi että pärjään ja mulla on aika joku takaportti jos joku menee päin helvettiä. Veroitus on korkea ja se on asia mistä usein kirjoitan, mutta elän kuitenkin asian kanssa ja maksan ne verot.

Joskus vain pitää ottaa itsensä kanssa time out ja miettiä millaista elämää haluan elää ja mitä mun pitää muuttaa onnistuakseni siinä. Ei asiat hetkessä muuttuneet ja monet unettomat yöt vietin asioita miettiessä, kunnes päätin, että aion onnistua. Ilmaiseksi se ei ole tullut ja töitä olen tehnyt ihan törkeästi sen eteen, mutta nyt olen tässä ja mulla on kaikki hyvin näin.

Mun sanomani on että menkää jumaliste eteenpäin ja tehkää asioille jotain niin asiat voivat jopa muuttua… Toivon, että tämä valitus ja asia ylipäänsä on loppuunkäsitelty.

-Umppu

primebody

29 vastausta artikkeliin “voi herranjumala sentään”

 1. Ajattelin myös etten ota kantaa tähän keskusteluun, mutta musta tuntuu ettet ymmärrä miksi sairaanhoitajat älähtävät. Sairaanhoitajan palkasta ei voi ottaa 1000-2000 € pois, koska käteen ei jää mitään. Työ on erittäin fyysistä, henkisesti raskasta ja vaativaa. Tästä ovat korvauksena vuorolisät, joita saat kun olet pois lastesi luota pyhäpäivinä ja jouluna. Tiedän että, provosoit tarkoituksella, koska saat siitä lukijoita. Kyllähän nämä leikkaukset vaikuttavat ostovoimaan eli saas nähdä miten kauan pienyrittäjällä on varaa yrittää jos asiakkaita ei ole.

  • Totta helvetissä ymmärän miksi ne älähtää…

   Niin no tavallaan tarkoitin asiaa havainnollistamaan, että ei jäänyt parturi-kampaajallekkaan mitään ja yli 1000 liikettä teki konkurssin sinä vuonna….eli ties kuinka monta kampaajaa… Ja ihan jokaisessa työssä on omat haasteensa, joten älä aliarvio muiden ammattia

   Ihan kun mua oikeesti kiinnostais olla ihmisten sylkykuppina siksi että saan rahaa…. mietippä kaks kertaa…

   Ja edelleen mikä helvetin syypää mää olen tähän asiaan????? En mikään kerroin vain mielipiteeni..

   Toi sun koko kommentointi on silkaa manaamista ja haudankaivuuta, jota itse koitan välttää.. ja ajatella, että kyllä me tästä vielä noustaan…

  • Vaan taitaapa siltikin edelleen sairaanhoitajalle jäädä käteen enemmän kuin rivikampaajalle. Mä ymmärrän että on kiva että vuorotyön raskautta kompensoidaan ylimääräisellä rahalla, mutta ei se silti vähemmilläkään lisillä ”ei mitään” ole. Millä luulet että esimerkiksi siivojat pärjää?

  • Huomatus, että sairaanhoitajien palkassa leikkaukset vaikuttaa 1200e/v (ei 1000-2000e/kk).

 2. Kantaa ottamatta tähän muuhun keissiin, mut aika paha heitto toi et sairaanhoitajat vaan valittaa kun pitäs keskittyä työntekoon. Me tehdään myös ihan helvetin pitkää päivää, ite nähny esim. vastasyntyneiden teho-osaston ja lasten neurologian arjen, puhumattakaan mm.teholla työskentelevistä kollegoista, niin valitetaan kyllä aivan liian vähän siihen nähden mitä pitäis. En mä osaa nähdä asioita yrittäjän arjen kautta, enkä lähtis sua sen tähden arvosteleen. En oo viittiny lukee sun saamia kommentteja, koska voin arvata niiden (ala-arvoisen) sisällön. Mut tää yleistyskommentti meistä hoitajista oli aika jäätävä…

  • Niin tarkoitin lähinnä, että niitä vuorotyläisiä on todellakin muillakin aloilla. Sairaanhoitajien palkat on ollut vaativuustasoon nähden aina todella huonot, mutta se on ollut aina tiedossa, sillä ne on ollut huonot jo vuosikymmeniä. Jos mulla olis valta niin antaisin ehdottomasti lisää palkkaa sairaanhoitajille, muttakun en voi… kukaan ei voi koska meillä ei ole rahaa

  • Luulen suunniteltujen leikkausten kaatuvan myös sinunkin niskaan ostovoiman vähenemisenä. Itse olen ainakin vähentänyt jo ennen tätä kulutusta ja jatkossa joudun vähentämään sitä vielä rankemmalla kädellä. Sä näkyy nimenomaisesti suomalaisten pienyrittäjien tilissä, sillä juuri teiltä ne rahat jäävät nyt saamatta. Valitsen aivan varmasti käyttää vähemmät rahani laadukkaaseen ravintoon ja jättää sen kampaajakäynnin käymättä. Hoitoalan vetovoima on myös yksi iso ongelma. Jo nyt on vaikea saada nuoria ihmisiä tekemään edes niitä lisävuoroja, sillä ihmiset arvottavat rahan sijasta paljon myös vapaa-aikaa. Lisäksi työmotivaatio ja työhyvinvointi ovat mielestäni panostamisen arvoisia asioita. En voi millään uskoa, että säästyvillä rahoilla palkataan yhtään työntekijää lisää. Tämä on aivan hölmöläisten hommaa, jonka kuluja maksetaan sosiaalisena velkana vielä pitkään.

  • Niin… Itsekin vuorotyöläisenä, perus duunarina on sanottava, että eihän niitä lisiä olla kokonaan pois ottamassa… Asiasta kohistaan, kuin vuorotyöläiset jäisivät kokonaan ilman palkkaa. Edelleenkin vuorotyöstä saa korvauksen. Vielä voidaan tehdä ja päättää asioista itse, mutta jos ei tehdä mitään sille, että saadaan valtion kassaan rahaa, niin kohta joku muu päättää meidän puolesta….niinkuin Kreikalle kävi… Itse olen muutahaisena valmis kantamaan tämän korteni kekoon.
   Tässä asiassa on Umppu juuri niin oikeaa mielipidettä kuin on ihmisiä 😀 sinuna sulkisin kommentti mahdollisuuden, kun tässä ei nyt nähdä asiaa esim. sun kannalta.. Missä sun vuorolisät, missä sun äitiysvapaat, missä sun palkallinen saikkupäiviä.. Toiset valittaa kun jotain lisiä vähennetään ja unohtaa omaa etua ajaessaan, että kaikilla ei tälläisiä lisiä ole.. Joku ajattelee, että oma vika kun on yrittäjä tai hoitsu, ei pitäis valittaa… Varmasti jokainen duunari on sitä mieltä, että saa liian pientä palkkaa työhön nähden.. Mutta asia on niin, että me tarvitaan tänne ihan jokaista, jokainen työ on tärkeä. Jos ei olis kampaajia yksityisyrittäjinä, niin toinen vaihtoehto on isot kampaamo ketjut…
   On hienoa, että jaksat Umppu yrittää, yrittäminen on Suomessa niin vaikeaa ja siihen pitäisi valtion mielestäni kannustaa enemmän! Kaikkea hyvää ja mukavaa sunnuntaita 🙂

 3. Sun kannattaisi kehittää kirjallista itseilmaisuasi, niin pointtisi tulisi ehkä paremmin ymmärretyksi. Ihmettelen suhtautumistasi kommentteihin, vilkaisin nopeasti muutaman keskustelun kommentit ja ihan asialliselta näytti. Jotkut oli eri mieltä kanssasi, ja toi omaa näkökantaa asiaan. Jos et halua keskustelua blogisi kommenttiosioon/haluat että kommentoijat ovat samaa mieltä kanssasi, niin oikeasti sulje kommentointi kokonaan pois. Asiasta ruikuttaminen antaa susta vaan jossakin suhteessa hyvin kehittymättömän ja lapsellisen kuvan.

 4. Olen niin samaa mieltä kanssasi, hyvä että uskalsivat tehdä kunnon päätöksiä! Mutta kuten töissä sanottiin, olen väärässä, ja ehkä ymmärrän miten asiat on sitten kun minulla on omia lapsia 🙂 argumentoi sitten tota vastaan 😀

 5. Hei Umppu,

  Mäkin ajattelin pysyväni kaiken tämän ulkopuolella, mutta pakko ottaa kantaa: mielestäni juuri sinä olet keskittänyt voimasi valitukseen siitä, kuinka sinua sorretaan kampaamoytittäjänä. Sormet eivät riitä laskemaan niitä kertoja. Olen sulkenut valituksesi ulkopuolelle ajatellen, kuinka tärkeä asia on sinulle ja sinulla on oikeus olla asioista omassa blogissasi mitä mieltä haluat. MUTTA kun kirjoitit aikaisempaan postaukseen siitä, kuinka sinua HUVITTAA ihmisten valitus asiasta, tunsin niin suurta surua sydämessäni, että asia on vaivannut minua siitä asti. Kuinka kykenemätön ihminen on näkemään toisten tuskaa. Sinun on turha valittaa alvin korotuksesta, sillä ensinhän se se tiputettiin roimasti, mutta kun ahneet yrittäjät eivät laskeneet hintojaan, alvi nostettiin takaisin. Ihan oikein teille. Ja en työskentele itse hoitoalalla, joten pystyn näkemään asian ”outside the box”. Sanot että sinäkin teet sunnuntaisin töitä ilman mitään lisäkorvauksia, mutta työskenteletkö esimerkiksi jouluna, kun muu perheesi juhlii kotona? Etkö perheellisenä ihmisenä osaa kuvitella, kuinka sydäntä riipivää on sanoa omalle lapselle heihei, äitin pitää töihin?? Kaikki eivät voi tehdä päivätöitä ja sen sanomisesta kuuluukin saada lisäkorvaus. Raha ei korvaa perheen kanssa oloa, mutta juhlapyhinä se tuo edes pienen toivon, sillä pystyt ostamaan lapsellesi edes hieman paremman lahjan, vaikka mikään maallinen ei korvaa äidin läheisyyttä.

 6. Täytyy nyt kyllä kompata tota että on aika paska homma kaikkien kampaajien kannaltakin että sairaanhoitajien kulutus luultavasti varsinkin luksus hyödykkeisiin kuten kampaajaan vähenee. Uskaltaisin väittää omasta henk koht kokemuksesta että he muodostavat varsin suurenosan asiakaskuntaanne. Keski-ikäiset työssä käyvät naiset, jotka useimmiten käyttävät arjessa työasuja ja näin ollen heidän ainoa tapansa ilmaista tyyliään työpaikalla ovat hiukset. 🙂 sairaanhoitaja ystäväni ovat pistäneet tukkaansa enemmän rahaa kun minä ikinä (munkä ymmärrän hyvin) mutta tuskin pistävät enää tämän jälkeen.

 7. Et vain sinä vaan monet muutkin yksityisyrittäjät ovat heränneet kommentoimaan miten loistava veto tämä oli hallitukselta, sanoisin että ei ihan pientä vahingoniloa ilmassa, teitä kun on vuosikaudet rokotettu niin näkeehän paha palkansaajakin mitä se oikein on. Mä olen täysin samaa mieltä siinä, että leikata pitää, eläkeläiset, opiskelijat, työttämät ja tietenkin te yrittäjät olette osuutenne saaneet ja nyt on meidän palkansaajien vuoro. Mulle nämä ilmoitetut leikkaukset ovat ongelma, ei tulonmenetyksen osalta. Mua koskee vain loppiainen ja helatorstai, ei muuta kuin hyvästit vaan, toimistotyöläisenä päätin olla jatkossa terveenä (kunnosta huolimatta). Viikonloput ei koske mua ja ylitöistä ole maksettu rahana tähänkään asti vaan tunti tunnista vapaana. Mulle ongelma on se, että ne ovat suunnattu pirun epäreilusti. Varmaan vanhempien vika kun kasvattivat mut tällee vinoon, että odotan tasapuolisuutta. Yle oli tehnyt laskelman miten nää kohdistuu n. 250 ammattiin, ylimpänä kätilö menettää n. 155€/kk, minun ammattiryhmäni n. 2€/kk. Ylen sivulta löytyy miten tuon ovat laskeneet. Mä lähtisin siitä, että kaikilta palkansaajilta otetaan tasaisesti, eikä muutamalta ryhmältä ihan helvetisti ja osalta ei ollenkaan. Kyl mua kirpasee jos muutama kymppi lähtee mutta jos se sama menee joka palkansaajalta niin sopii mun oikeustajuuni paljon paremmin kuin tää. Miten tossa onnistuis, ei mitään hajua tällä koulutuksella 😀 Ja ennenkuin joku vinkaisee yhteiskuntasopimuksesta, niin sanosin että se ei ole sopimista jos pöytään tuodaan valmis haluttu tulos ja uhkaus mitä tapahtuu jos ei kelpaa. Joku mainitsi, että mielummin näin kuin alv% nosto, onko joku niin naivi että kuvittelee ettei se ole hallitukselta vielä tulossa? Tää oli mun vaatimaton mielipide. Enkä aio lopettaa blogin lukemista 🙂

 8. On totta, että moni suomalainen on ”tottunut hyvään” ja nyt kun sitä hyvää vähennetään, tulee paha mieli. On myös totta, että yrittäjyys Suomessa on helvetin vaikea homma – yrittäjillä kun ei sitä hyvää ole välttämättä senttiäkään.

  Mutta en voi silti olla kommentoimatta tuota, että sairaanhoitajien pitäisi lopettaa valittaminen ja keskittyä siihen työntekoon. On suoraan sanottuna niin ala-arvoinen kommentti, että inhottaa. Sanot tietäväsi, että ala on jo valmiiksi alipalkattu ja palkan koostuvan suureksi osaksi lisistä, mutta luulen vahvasti, että muuta et alan vaativuudesta sitten tiedäkään. Otan esimerkiksi tuttavan, joka painaa teholla 12-14 tuntisia päiviä järkyttävän vastuun, paineen ja kiireen alla. Suuronnettomuuden sattuessa hän on se, joka ottaa sairaalassa tilanteesta vastuun siihen saakka, kunnes lääkäri saadaan paikalle. Hän on se, joka näkee kuolemaa päivittäin. Otan toiseksi esimerkiksi kätilön, jonka facebook-kirjoitukseen olet ehkä jo törmännyt. Se, että nämä ihmiset tekevät aivan helvetisti töitä sen paskan palkkansa eteen jo nyt, ja joku kehtaa sanoa, että keskity siihen töiden tekoon äläkä jaksa valittaa kun palkkaa vähennetään, on musta kuvottavaa.

  Ainiin. Onko tämä tuntemani sairaanhoitaja valittanut kertaakaan? Ei.

  Sairaanhoitajat tekevät paljon tärkeämpää ja vaativampaa hommaa kuin me kampaajat. Toinen heistä pelastaa välilllä ihmishenkiä ja auttaa silloin kun on hätä, toinen laittaa vähän kivaa raitaa tukkaan – näin kärjistetysti. Kumman pitäisi lopettaa valittaminen ja keskittyä töihin? (Vielä kun niitä on.)

  Palatakseni siihen suomalaisten tottumaan hyvään, hyvää on myös se että voi istahtaa siihen kampaajan penkkiin ottamaan niitä raitoja. Kun hyvää vähennetään, vähentyy myös se folion kahiseminen. Siinä mielessä on huvittavaa valittaa muiden ihmisten valittamisesta leikkauksien suhteen.

 9. Kansalaisten syytä ei ole Suomen velkahelvetti vaan ammattitaidottomien päättäjien. Vanhasen aikaan vielä mietittiin mihin kaikki rahat laitetaan ja sit tuli Katainen ja tadaa velkahelvetissä ollaan. Siksi mua sapettaa ihan kaikki leikkaukset ja verojen korotukset koska kansa ei ole tätä velkaa aiheuttanut.

 10. Moikka!nyt aiheen vierestä mutta kuinka saitte vivianin nukkumaa kokoyön?miten hän nukkuu päivällä? Minkäikäisenä alkoi nukkumaan yönsä?t. Pienen pojan äiti

  • Se on alusta asti nukkunut. Olen vain yhtenä yönä herännyt (luojalle kiitos).. Yhteensä on hereillä n.3-5 h päivästä. Nukkuu myös päivällä pitkiä pätkiä <3

 11. Komppaam sua Umppu! Alkaa potuttaa tää valitusyhteiskunta…kaikki palvelut pitäis olla ja nyt kun valtion tilanne on mikä on niin kukaan ei ole valmis tekemään mitään. Ja tosiaan itse myös hoitoalalla työskennelleenä niin eihän se palkka nyt kokonaan häviä jos vähän lisiä nitistetään vaikka sen kuvan saanutkin tästä valituksesta päätellen. Mulla on nykysin hoitoala back up -porttina mutta lähdin kouluttautumaan ja etsimään sellaista juttua jossa voisin itse vaikuttaa tuloihini enemmän. En ole katunut vaikka perse ruvella yrittäjänä saakin töitä tehdä. Ja toki varmasti leikkaukset vaikuttaa meihin yrittäjiinkin mutta en mä siitä jaksa valittaa, sit tehää vaan taas enemmän. Ja joo olennollut työtönkin hetken mutta kyllä mä silti ostin myös kampaamopalveluja. Kummasti ne rahat irtoo valittajilta alkoholiin, herkkuihin jne vaikka muka niin hirveetä ku leikataan tai valitetaan maidon hintaa mutta onko joku joskus valittanut samoissa määrin tupakan tai cokiksen hintaan? Tekisi mieli sanoa ja sanonkin että ottakaa nyt ihmiset ne päänne ulos perseistänne ja tehkää elämällenne jotain jos se noin ankeeta on! Go Umppu! Sunlaisia yrittäjiä lisää!;-)

 12. Tällaisia kirjoituksia yrittäjän kannattaa ehkä varoa. Sinä ja muutama muu on nyt menettänyt ainakin muutaman asiakkaan ja kirjoituksesi leviää, mikä ehkä oli tarkoituksesikin. Boikottilista kasvaa.

  Kannattaa huomioida sekin, että työstä maksetaan myös koulutuksen perusteella ja sinulla se selkeästi jäänyt hiukan kesken. Tekstisi on hyvin vaikeasti luettavaa valtavine virheineen. Lähinnä se herätti sääliä.

  Mieti hetki sitä, että hoitajat valittavat ja protestoivat nyt juuri siksi, että leikkauksista kaikki osuu heidän kohdalle. Ei ole varaa kohta perustarpeisiin saati luksuslaukkuihin, niinkuin sinulla.

  Työ ja ala on yleensä valintakysymys. Ei kuitenkaan ole mikään yksinkertainen asia sitä lähteä muuttamaankaan, etenkin , jos on elätettäviä.Jokaisen tulee puolustaa omaa alaansa, mutta myös huomioida muut. Nyt kun yrittäjäpuolen ja julkisen sektorinen välinen kitka vain kasvaa, ei tällaiset blogikirjoitukset ainakaan auta ymmärtämään yrittäjiä.

  Sinun firmasi on nyt ainakin monen ihmisen boikottilistalla vuokratuoliyrittäjineen. Sääli käy heitäkin. Mutta tuskin se tuhansien tuloissasi tuntuu.

  • Menit nyt aika henkilökohtaisuuksiin… Ihan tiedoksi että omaan lukihäiriön 🙂 Ihan yhtälailla leikkaukset koskettavat kaikkia ja en ole ketään haukkunut henkilökohtaisesti niinkuin esimerkiksi sinä juuri minua 🙂 Ja ihan tiedoksi olen äitiyslomalla, enkä saa palkkaa ollenkaan, eikä mulla ole tuhansien eurojen tuloja 🙂 Mukavaa päivää

  • Ei ole tuhansien eurojen tuloja sinulla, mutta kuitenkin juuri sanoit tässä blogitekstissä että kyllä, sinunkin tulot putosi kuukaudessa 1000-2000e kun alvia nostettiin… yhtään väheksymättä sun tuloja tai sitä kuinka paljon töitä teet ansaitaksesi, niin kyllä näin blogisi kautta saa sen vaikutelman että ei sun tulot satasia kuussa ole. Ainakin vaikuttaa siltä, että rahaa jää myös kulutettavaksi pakollisten menojen ja laskujen jälkeen. Ja aika paljon olet sinäkin viime aikoina valittanut ja monta blogitekstiäkin käsittelee pelkästään valitusta ja sitä kuinka yrittäjällä on nykypäivän Suomessa niin hankalaa. Ja ei siinä sinullahan on oikeus omassa blogissa sanoa mitä itse haluat, mutta miksi sitten muut ei saisi valittaa yhtään, siis ne, joilta ollaan nyt viemässä huomattavaa osaa tuloista pois. Tähän asti oon ymmärtäny sua että ei varmasti oo helppoa olla yrittäjä. Mutta nää sun pari viimeistä postausta osoittaa niin suurta ymmärtämättömyyttä eri tilanteessa olevia ihmisiä kohtaan, että nyt loppuu sun blogin lukeminen minun osaltani tähän.

  • niin joko ymmärrät että tein silloin useita kuukausi töitä niin että mulle ei tullut palkkaa ollenkaan 🙂 ei lisiä eikä myöskään tuloja… Valittaminen ja asioide esille tuonti on kaksi eri asiaa. Toki ihmiset saa valittaa kuinka paljon lystää mutta elämä on aika perseestä jos vaan valittaa..

   Toivottavasti elämäsi muuttuu positiivisemmaksi kun et lue enää kirjoituksiani <3 Kaikke hyvää sinulle

 13. Surullista lukea, etteivät ihmiset ymmärrä, että jos Suomi halutaan nousuun niin jotain on tehtävä ja milläs muullakaan päästäisiin eteenpäin kuin näin ”rajuilla” leikkauksilla. Itse olen kaupan alalla. Kyllä, teen sunnuntaivuoroja ja kyllä, kirpaisee, että ensimmäinen sairauspäivä on palkaton. Itse olen migreenin takia ehkä sen 3 krt vuodessa pois ja juurikin yksi päivä kerrallaan. Mutta ymmärrän täysin, miksi tällainen ehdotus on tullut. Omalla työmaalla on alkoholiongelmainen (vahvat viitteet siihen) ja hän on ollut 5kk aikana pois n. 20pv (tähän on jo onneksi puututtu!)
  Toinen on nainen, joka ottaa sieltä täältä yksittäisiä vapaapäiviä, milloin mikäkin asia huonosti. Kun tiedät, ettei kumpikaan todellisuudessa ole sairauden takia pois, niin kyllä se ketuttaa kun toinen nostaa palkkaa kaljatuopilla ja toinen ennustajaeukolle soitteluilla…

  Ja ymmärrän myös täysin, miksi lähi- ja sairaanhoitajat ovat nostaneet älämölön. Työ on rankkaa, mitä en itse edes jaksaisi tehdä. Enemmänkin henkisen puolen kannalta. Ymmärrän myös täysin, että ensihoitajia sylettää nämä leikkaukset; Olet Pohjois-Pohjanmaalla lopettelemassa sunnuntain työvuoroa. Vartin päästä pääset kotiin. Mutta ei, tuleekin kiire keikka. Potilas täytyy viedä kiireellisesti Ouluun. Menee ylitöiksi sunnuntaina. Kyllä, ymmärrän täysin miksi tuntuu pahalta, että sunnuntaista ja ylitöistä leikataan.

  Fakta vain on se, että jostain se on pakko ottaa. Yrityksiltä sitä on jo tehty jonkin aikaa, nyt kun se osuu palkansaajiin, elämä kaatuu kokonaan.

  Ja lopuksi vettä myllyyn lisää;
  Ja itse olen henk.koht. ollut aina sitä mieltä, että kunnan lomista pitäisi aloittaa. Siellä on sihteereitä sairaalamaailmassa, jotka istuvat puonsa päällä, lipittävät sitä kahvia palvellen satunnaisia asiakkaita ja juoruavat kuinka Pirkko-Petteri on taas lihonnut (kyllä, olen toiminut jonkin aikaa osastonsihteerinä).

 14. Hoitajat ym. äänestävät jaloillaan, jollei muuten leikkauksia. Kulutus vähenee suhteessa palkanalennukseen. Tämäntyyppiset kirjoitukset leviävät kulovalkean tavoin ja tiedän jo muutaman yrityksen , joka menettänyt asiakkaita kohderyhmistä kommentoimalla ja kirjoittamalla tämäntyyppisiä kirjoituksia.

  Voi sitä hautaa ominkin käsin kaivaa jalkojensa alle..

  Ps. Pahoittelut, en tiennyt lukihäiriöstäsi.

 15. Eiköhän Umppu ole rahansa ansainnut. Kyllä varmasti on töitä tehnyt sen eteen että on saanut tuollaisen elintason mikä hänellä nyt on. Olipa se elintaso nyt keskitasoa tai siitä parempaa. Ei yrittäjälle raha tuosta vain tule. Kyllä siihen on saanut työtä tehdä perse ruvella. Joten elintaso on ansaittua. Tottakai jokainen saa nauttia työnsä hedelmistä.

 16. Mielestäni umppu puhuu asiaa ja ihanaa kun joku uskaltaa tuoda mielipiteensä julki! Joku vetää herneen perseeseen ja lopettaa blogin lukemisen ja vaihtaa kampaajaa. Toinen taas varaa ajan umpulle juuri hänen mielipiteidensä takia! 🙂 minusta ihmiset on nykyään liian herkkiä! Vedetään herne nenään pienestäkin asiasta! Relatkaa vähän! 🙂

  Leikkaukset ei tietenkään ole hyvä juttu, mutta niille ei voi enää mitään! Mietitääpä paperimiehiä. He vaativat ja saivat kaiken. Kuinkas sitten kävi? Ei ole tehtaita eikä töitä enää. Onko kumma kun kaikki piti saada kultalusikalla suoraan omaan perseeseen.

  Jos aiotaan pelastaa Suomi on kaikkien ikävä kyllä osallistuttava. Keinolla millä hyvinsä. Mielestäni sairaalamaksut saisi nostaa. Naurettavaa kun lääkärissä käynti maksaa 16e!!! Ihan hyvin voisi maksaa 116e! Mietitäänpä miten asiat muissa maissa o50 5001220.

  n..

 17. Mielestäni umppu puhuu asiaa ja ihanaa kun joku uskaltaa tuoda mielipiteensä julki! Joku vetää herneen perseeseen ja lopettaa blogin lukemisen ja vaihtaa kampaajaa. Toinen taas varaa ajan umpulle juuri hänen mielipiteidensä takia! 🙂 minusta ihmiset on nykyään liian herkkiä! Vedetään herne nenään pienestäkin asiasta! Relatkaa vähän! 🙂

  Leikkaukset ei tietenkään ole hyvä juttu, mutta niille ei voi enää mitään! Mietitääpä paperimiehiä. He vaativat ja saivat kaiken. Kuinkas sitten kävi? Ei ole tehtaita eikä töitä enää. Onko kumma kun kaikki piti saada kultalusikalla suoraan omaan perseeseen.

  Jos aiotaan pelastaa Suomi on kaikkien ikävä kyllä osallistuttava. Keinolla millä hyvinsä. Mielestäni sairaalamaksut saisi nostaa. Naurettavaa kun lääkärissä käynti maksaa 16e!!! Ihan hyvin voisi maksaa 116e! Mietitäänpä miten asiat muissa maissa on. Ja täällä Ei olla valmiita luopumaan pienistä asioita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta