Kun koet olevasi riittämätön

 

Huomaan, että teen toisen lapsen kohdalla asioita erilailla kun ensimäisen. Tietenkin koitan ”korjata” ne kaikki virheet mitkä oli ehkä silloin opettelua. Mulle aukeaa moni asia ihan erilailla nyt kun vaikka muutama kuukausi taaksepäin kun olin vielä raskaana. Se minkä olen ymmärtänyt on se kuinka paljon meitä äitejä syyllistetään ja varsinkin kun osuu omalle kohdalle se tuntuu tosi pahalle. Jokainen tekee äitinä omat valitansa ja aina kaikki ei mene suunnitelmien mukaan. Toisen lapsen kohdalla päätin että imetän kaummin kuin ensimäistä (3kk). Mulla silloin loppui se maidontulo.  Neuvola käynnillä kuitenkin sanottiin, että vauva paino ei ole noussut halutulla tahdilla. Itse en koe, että Vivian olisi  mitenkään flegmaattinen tai ”aliravittu” vaan on hyvinkin terhakas ollessaan hereillä. Toki hän nukkuu pitkiä pätkiä ja yöt kokonaan. Vaikka neuvolassa yritetään toki aina auttaa niin itse koin sen syyllistämisenä: kun et anna lapsellesi tarpeeksi ruokaa.

IMG_5893

Jos itse olen super onnellinen siitä, etä mun ei tarvitse herätä öisin syöttämään niin pitäisikö mun nyt laittaa kello soittaan? Herätä pitkin öitä ja olla super väsynyt ja kärttynen? Mun mielestä mun ei tarvi, koska jokainen äiti tuntee oman lapsensa parhaiten kuin kukaan muu. Mulla tuli silti todella paha mieli käynnin jälkeen koska koin olevani riittämätön omalle lapselleni ja se että haluan täys imettää ei näköjään olekkaan mahdollista? Mää voin sanoo, että mua oiken vitutti kaivaa pullot esiin ja antaa sitä korviketta, koska olin päättänyt etten siihen leikkiin ryhdy.IMG_5647

Juttelin vanhan koulukaverini kanssa pitkään imetykseen liittyvistä asioista ja sain häneltä hyvin vertaistukea omiin päätöksiini. On hyvä että painoa ja pituutta tarkkaillaan, mutta miksi meidän pitää olla jonkun tietyn laisia? Jos katson vaikka itseäni niin olen tällähetkellä ihan super epänormaali. Pituuteni on kuin lyhytkasvuisella 155cm, jalkani on lasten kokoa 34-35, persus on kuin latinolla jne. Mun mitat ei oo missään suhteessa millään käyrillä ja oon kaikessa suhteessa ”epänormaali”.

IMG_5872

Luin netistä tietoa imetyksestä ja siitä kuinka maidontuotantoa voi kotikonstein saada lisääntymään. Löysin tälläsen sivuston kuin Maitolaituri  missä oli paljon hyviä vinkkejä ja monilla oli täysin samoja ”ongelmia” kuin mulla. Ymmärrän nyt myös sen kuinka henkilökohtainen asia on ja ainakin itse hieman jotenkin loukkaannuin kommenteista mitä sain. En tiedä johtuuko se hormooneista, vai osuko vain herkkään paikkaan. Itse koen, että en saanut neuvolasta mutenkaan oikein mitään konkreettista neuvoa asiaan liittyen. Kun aloitin rintakumilla oli sekin ilmeisesti päin vittua jonkun mielestä 🙂 Mun mielestä olisi hienoa jos asia käännettäisiin niin, että mahtavaa kun olet voinut imettää tai jos joku on päättänyt olla imettämättä on sekin jokaisen oma päätös. No olen tehnyt nyt kaikki vippaskonstit mitä kehoitetaan: hieronut tissejä kuin pullataikinaa, pitänyt ne lämpimänä, pitänyt vauvaa rinnalla, pumppaillut välissä, vaihdellut tissiä, ottanut super kuumia suihkuja, mutta silti tuntuu että maidontuotanto on vähentynyt ja se ei riitä, sillä aina kun annan pullosta vauva rahoittuu ja nukkuu levollisesti. Olen sitäkin tehnyt kumminkin päin: eka pullo ja sitten tissi tai eka tissi ja sitten pullo.

Vaikka asiasta kirjoitankin niin en kaipaa sen enempää kenekään super-mutsin neuvoja asiaan, vaan ehkä mua lohduttais ennemmin litra äidinmaitoa 🙂

 

Mun omassa asenteessanikin on varmasti korjattavaa juurikin tämän tuomitsemisen kohdalla ja en kehtaa olla sitä myöntämättä. Lapset opettaa ja kasvu vanhemmuuteen ja äitiyteen ei tapahdu koskaan hetkessä. Itsekkin kasvan ihmisenä kokoajan ja se mikä on mahtavaa on itse huomata se. Katsoitteko muuten eilen Toisenlaiset äidit? Jos niin mitä piditte Suvi-tuulin jaksosta?  Meidän jakso siis tulee 23.9

IMG_5510

 

Haluan ottaa myös kantaa ja kertoa oman näkemykseni koskien pakolaiskriisiä. Musta on aivan kamala lukea Suomalaisten kommentteja asiasta ja siitä kuinka he syyllistävät ihmisiä. Tämä on kuva mikä saa mut itkemään ja olenkin sitä katsoessani itkenyt  jo monta kertaa. Jos voisin pelastaa tuon pikkupojan hengen olisin valmis tekemään mitä vaan, sillä sydämeen todellakin sattuu.

IMG_5897
kuva iltasanomat

Jos tämän kuva jälkeen joku julkeaa väittää että nämä sotaa pakoon lähtevät pakolaiset on niitä raiskaajia ja rikollisia niin saakoot mun puolesta haistaa pitkät. Miettikää tilanne omalle kohdalle, jos rannalla makaisi sinun lapsi? Heille toinen vaihtoehto on hyvin todennäköisesti kuolema. He ovat tavallisia ihmisiä niinkuin me kaikki muutkin ja heillä on ihan yhtälainen oikeus elää kuin vaikka sinulla. Esimerkikisi 10 000 Islantilaista tarjoitui majottamaan pakolaisia omaan kotiinsa, mikä ei Suomessa tuskin tulisi kuuloonkaan. Meillä on täällä maassa todellakin asiat hyvin ja varmaan kukaan ainakaa blogini lukijoista ei ole joutunut koskaan  kokemaan omalla kohdallaan sotaa. Nämä ihmiset jättävät kaiken taaksensa: kodin, sukulaiset, vanhemmat ja jopa elämänsä. Herätkää ja auttakaa.

Tässä on linkki Punaisen ristin sivuille, missä on 3 tapaa auttaa turvapaikanhakijoita. Pääset lukemaan sen TÄÄLTÄ Toivon, että jokainen miettii asiaa usealta kantilta ja pienelläkin avustuksella on suuri merkitys. Itse lähdin mukaan lahjoittajana ja vapaaehtoistyöhön.

Mun tuli ehkä tässä postauksessa hieman purettua pahaa mieltä, mutta se oli kirjoittamisen arvoista, sillä nyt sekin on jo perempi.

-Umppu

primebody

34 vastausta artikkeliin “Kun koet olevasi riittämätön”

 1. Suosittelen Imetyksen tuki ry:n sivua ja facebook ryhmää. Siellä saa tukiäideiltä ihan henkilökohtaisestikin vinkkejä miten tehostaa maidontuotantoa ja heillä on myös tukipuhelin. Se korvike ei välttämättä ole ainut ratkaisu. Ja jos on nyt vaan yksi mittaus missä paino ei ole noussut toivotusti (min. 500g/kk) niin saitko uuden punnitusajan jotta vois tarkemmin seurata miten korvikkeen antaminen/imetyksen tehostaminen tehoaa. Et halunnut vinkkejä, tiedän, mutta halusin silti vinkata ja tsempata. Imetyshän ei ole mikään hyvän äidin mittari. Tärkeintä että vauva saa ravintoa ja molemmilla hyvä olla, ja äidilläkään ei mitään stressiä siitä.

  • Joo mää itseasiassa sain jo muutamia vinkkejä ja aion ehdottomasti kokeilla seuraavaksi vauvaa rinnalla pelkällä vaipalla. Saa olla siinä niin kauan kun viihtyy, jos viihtyy. Pitää soittaa neuvolaan uus aika. Meillä se punnituskin oli vähän nin ja näin kun Vivianilla on ne valjaat ja ”täti” ei ollut ihan varma kuinka paljon ne painaa…….. Kiitos kommentista <3

  • Hei Umppu! Tiedän niin täysin miltä sinusta tuntuu tuollainen kommentti. Minä sain kuulla saman esikoiseni ollessa vauva ja muistan nuo sanat edelleen. Olin todella pahoilla mielin pitkään tapauksen johdosta. Kun sain toisen lapsen tein kaikkeni, että imetys onnistuisi. Ei se silti sen kummemmin mennyt. Silloin oli onneksi hyvin ymmärtäväinen neuvolatäti. Hän sanoi, että nyt riittää tätä lajia, äiti ei saa imetyksen vuoksi stressaantua kun on muitakin keinoja ruokkia vauva. Huokasin helpotuksesta ja siirryttiin pulloruokintaan. Ja tosiaan esikoiseni oli vauva 23vuotta sitten. Edelleenkään en muista kyseistä neuvolan tätiä positiivisella mielellä. Arka aihe äidille tämä niin kuin jo mainitsit. Vaikka imetys ei onnistunut, poikani ja tyttöni ovat kasvaneet silti aikuisiksi normaalipainoisiksi ihmisiksi.

  • Meillä tuo iho-ihoa vasten on toiminut tosi hyvin ihan rauhoitukseenkin. Esim jos vauva ollut yliväsynyt/nälkäinen niin molemmat vaan nakuks ja kohta vauva rauhottuu ja alkaa hamuamaan tissille. Useasti oon ottanu vauvan kantoreppuun ilman bodya niin on iholla ja tulee liikettäkin samalla. Ja repussa onnistuu myös imetys kun löysää säädöt. Tsemppiä vaan! Vaikka vähän aikaa joutuisi tiivimmin pesimään ja olemaan enemmän kiinni vauvassa, mutta jos sillä saisi sitä maidontuotantoa ja imetystä tehostettua niin se on sen arvoista.

 2. Vaikket vinkkejä kaivannutkaan 🙂 niin ensin tissi ja sitten pullo – vauva on nälkäinen ja virkeä ja imee paremmin, mikä stimuloi maidontuotantoa paremmin kuin jos pullon jälkeen kylläisenä ottaa pikkuhörpyn. Puhtia!

 3. Luulen ettei susta saisi huonoa äitiä edes tekemällä 🙂 Kyllä täysiaikainen vauva yleensä jaksaa syödä sen mitä se tarvitsee. Jos neiti on tyytyväinen eikä itke niin silloin on kylläinen. Vauvahan itkee nälkäänsä. Voithan yrittää imettää useimmin, mutta tärkeintä on ettei äiti ressaannu. Päätin itse odotusaikana, että kun äiti voi hyvin niin silloin lapsikin voi hyvin. Oli sillä lapsella sitten suussa pullo, tutti tai tissi 🙂

 4. Rintakumi tai korvike ei ole synti, itse ottanu ne käyttöön aina tarvittaessa oman lapseni kohdalla. ihmiset joilla ehkä imetys sattunut menemään kaikin puolin helposti, ymmärtävät vasta kun omalle kohdalle sattuu jokin ”täydellisen imetyksen” este, ja niitähän tulee ja monelle. Imetys on oma maailmansa, huomannut olen, ja ikävä kyllä aika monet saavat äideille siitä tressin aikaiseksi(juuri isoilla ihmettelyillä miksi paino ei nouse, miksi käyttää rintakumia, miksi miksi, vaikka itse parhaansa tekisi). Ja tressi kyllä sekoittaa maidontuotannon pakan kyllä viimeistään! Voi kun neuvola tms. aina miettisi MITEN asian ilmaisee jos ongelmia painonnousussa.. koitan olla ottamatta tressiä imetyksestä, mutta aina voisin toimia vähän erilailla tai paremmin jonkun mielestä. Rintakumeilla monet imettävät koko imetysajan, jos nännit eivät imetysmyönteiset tms. Tai nännit jatkuvasti rikki. Mikä pelastus! Korviketta olen antanut jos päiviä kun lapsi selvästi nälkäinen ja tissit jatkuvasti tyhjät..enkä ota pulttia, jos maidontuotanto loppuu (toiv. Ei!) niin Sitte mennään sillä. Tiedän monta joilla maito ei ole noussut ollenkaan tai maidontuotanto on loppunut jossain vaiheessa, Se on mysteeri, vaikka kovasti haluaisi imettää. Tsemppiä ja voimia sinulle! Imetys ei todella aina ole yksinkertaista, mutta kun vois olla liikaa tressaamatta 🙂 ja tressin yleensä saa aikaan ne sivulliset 🙁

 5. Voi Umppu! Mä NIIN tiedän ja tunnistan, mistä kirjotat. En täysin tietenkään voi sun nahkoihin mennä, mutta osittain. Oon pienen vauvan (5kk) äiti. En olisi ikinä uskonut, miten vaikeaa imetys voi olla. Meidän lapsi synty etuajassa ja oli alkuun kovin voimaton/ ois nukkunu vaan ja piti herättää syömään kolmen tunnin välein ja hieroskella ja herätellä syömään, ku nukahti pullolle ja tissille. Paino tippu vielä syntymäpainosta yli 10% parikiloiseksi. Olin ihan hukassa kaikkien erilaisten neuvojen kanssa. Sairaalassakin henkilökunta eri vuoroissa ohjeisti eri tavoin. Kaikkee mahdollista koitettiin. Imetystuesta maitolaituriin ja tuttujen neuvoihin. Vieläkin kylmää se, kun keskellä yötä herään herätyskelloon, koitan saada lasta hereille ja syömään, päälle pullosta ja koitan arpoa, et paljonkohan sai tissistä ja paljonko syötän korviketta, jotta kasvaa, mutta oma maidon tuotanto ei vähenis. Sit päälle pumppaan tissit ja sieltä tulee max joku 50 ml molemmista yhteensä vaikka kuinka pumppaan molemmat hinkit kuuman suihkun jälkeen. Sit neuvotaan, et älä stressaa, se vaikuttaa maidontuotantoon. ”Älä anna tuttia, ettei imuhalut mee.” Jne. Sit niitä vitun tuttipulloJen ja rintapumpun keittämistä. Vauvalla oli vielä kaameet vattavaivat ja arposin, et mikä korvike nyt sit sopeis. Haaveissa oli se ylistetty täysimetys ja miten epäonnistunut olo oli, ku ei se onnistunu. Otin kaiken itteeni. Koin, että katseellakin arvostellaan, ku annan pienelle pullosta. Koitettiin olla välissä aika pelkällä rinnalla ilman ”pahaa korviketta” (mikä tuntuu olevan kirosana superäitiyden maailmassa), mut vauvan paino tippu. Oli sen.ajan koko ajan tissillä ja iholla, mut ei onnannu. Ravattiin punnituksissa. Pari kuukautta vedettiin tissi-pullo-pumppu rallia, sit maidontulo vaan väheni ja siirryttiin pelkkään pulloon. Itkin ja tunsin oloni todella huonoksi. Nyt pahimmasta hormoonimyrskystä selvittyäni ja aikani märehdittyäni osaan suhtautua asiaan toisin: pääasia, et vauva ja äiti voivat hyvin. <3 Ymmärrän ja kannustan ilman neuvoja. Tee niinku parhaaksi koet, luota omiin vaistoihin, mut älä soimaa itseäs! 🙂 Tsemmiä sinne! Suloinen vauva teillä! <3

 6. Hei.
  Itse sain hyvin samantapaista syyllistävää palautetta neuvolasta kaikkien 3 lasten kohdalla. Jokaista imetin juuri ja juuri 3kk. Yritin kaikkeni ja koitin selvittää miksi maidon tulo loppui kuin seinään aina samassa kohtaa. Mutta neuvolastahan saa aina sen ” kyllä se siitä” neuvon..
  Sain kuitenkin lääkäriltä myöhemmin ”synninpäästön” kun sain diagnoosin hormonaalisesta sairaudesta joka on ilm. Sekoittanut kroppaani niin että maitoa ei vain lähtenyt koskaan tulemaan kunnolla. Harmi siksi että pidin imetyksestä sen tuoman läheisyyden vuoksi.

 7. Voi miten kuulostaakaan tutulta! Minulla on reilu kuukauden vanhempi tyttö kuin sinulla, ja ongelmat maidontulon kanssa alkoi juuri tytön ollessa 3kk. Varmasti isona tekijänä se, että meidänkin pieni nukkuu läpi yöt. Itku kurkussa lämmittelin aluksi korviketta vauvalle, kun neuvollassa todettiin vauvan painon pudonneen. Ja kun minunhan piti täysimettää 6 kuukautta! Yritin kaikki konstit, pidin vauvaa rinnalla ihokontaktissa ja ilman, niin että nännit oli verillä ja illat pumppailin tyhjiä rintoja saunareissujen välissä. 😂😂 Lopulta päätin lopettaa asiasta murehtimisen, kun loppupeleissä sille nyt ei ihan hirveesti voi itse vaikuttaa. Aloiteltiin kiinteät rinnalle ja kas korviketta menee koko ajan vähemmän. Varmaan se että ite anto itselle armoa saikin maidon herumaan paremmin. Ehkä päästään pullosta kokonaan eroon kun saadaan aloittaa aamuisin puurot. ☺Mutta niin komppaan siinä, että tuo asia on jotenki niin herkkä ja henkilökohtanen, että ihmisten hyvääkin tarkoittavat kommentit loukkaa. Ja neuvolan apu oli lähinnä luokkaa ”imetä jos tuntuu siltä, mutta jotenki se paino pitää saada nousuun”.. Paljon tsemppiä ja aurinkoisia päiviä! ☺

 8. Heippa Umppu!

  Olet juuri niin riittävä lapsillesi kuin ihminen vain voi olla! 🙂 Se, että lapsi ei saa painoa tietyn verran kuukaudessa ei ole mittari sinun onnistumiselle Äitinä.

  Itse täysimetin kolme lastani peräti 7kk ikäiseksi ja painoa tuli jokaiselle hyvin. Korvikkeita ei pakkaseen pumpatun maidon vuoksi tarvinnut käyttää koskaan.

  Ihan hyvin voit antaa lisämaitoa korvikkeen muodossa ja vieläpä hyvällä omalla tunnolla, pidät vain pääpainon rintaruokinnassa 🙂

  KOTIKALJAA juomalla maitohanat aukeaa! Ainakin itsellä alkoi pakata maitoa ihan kunnolla ainakin silloin ensimmäisinä päivinä. YÖIMETYS tutkitusti lisää maidontuloa huomattavasti, ehkä pari kolme kertaa yössä voisi tehdä hyvää?? Ainakin alkuun.

  Koita keskittyä siihen, että imetät sen minkä pystyt. Jos stressaat maidon riittävyyttä jne. maidontulo ehtyy nopeammin. Joten Koita ottaa ihan lungisti 🙂

  Valjaat ovat ilmeisesti lonkkavaljaat? Kysäise sairaalasta paljon valjaat painavat niin osaa vähentää painon kokonaispainosta.

  Toivottavasti saat nauttia vauva-ajasta ilman suurempaa stressiä. 🙂
  -Tiina

 9. Heippa! Mun oli pakko myöskin kirjottaa ja purkaa vähän tuntoja. Mun poika on nyt 2kk ja jo ennen vauvan syntymää mulle luotiin neuvolassa kauheet paineet että imettäminen on sitten ainoa oikea tapa ruokkia lasta ja miten korvikelapsista tulee niin sairaita yms. Ajattelin sillon että asia menee niinkuin menee. No synnytyssairaalassa imettäminen ei sitten lähtenytkään sujumaan. Minä itkin ja vauva itki. Tunsin itteni niin epäonnistuneeksi. Ajattelin ettei vauva edes tunnista mua äidiksi kun en häntä pysty imettämään. Sitä harjoteltiin ja onneksi sairaalassa oli vuorossa maailman ihanin kätilö joka tsemppas ja valo uskoa. Se sano mulle että ei toi lapsi välitä imetätkö sä sitä vai annatko pulloa, sille on tärkeintä että te vanhemmat voitte hyvin, sillon myös vauva voi hyvin. Sitten se toi mulle huoneeseen sähkösen lypsykoneen. (Mulla siis tuli maitoa, mutta nännin päät oli aika onnettomat ja vauvalla tosi pieni suu, ei siis saanut imuotetta.). Kotona ensimmäiset 3viikkoa mä lypsin ja lypsin ja lypsin. Yöt ja päivät. Juotin mun maidon vauvalle aina pullosta. Kerran päivässä koitin myös imettää ja ei se oikeen sujunut edes rintakumilla. No vihdoin treenaaminen tuotto tulosta ja pumppaaminen sai jäädä koska vauva oppi vihdoin imemään rintaa. Mä meinasin pakahtua onnesta. En ennen lasta tajunnut että imettäminen olis mulle noin tärkee asia. Hassua. No nyt olen jo viikon onnistunut imettämään ilman rintakumia. Neuvolassa mullekkin valitettiin rintakumin käytöstä ( sanottiin ettei rinta välttämättä saa tarpeeksi ärsykettä ja maidon tulo voi hiipua), mutta annoin mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Ajattelin että mä vaan oon niin onnellinen että edes sen avulla voin ruokkia mun lasta ja ihan paskanhailee onko kumia vai ei. Nyt olen myös ite huomannut että maitoa alkanut tulla vähemmän ja esim iltaisin olen imetyksen jälkeen joutunut korviketta antamaan. En aio ottaa siitä omantunnon tuskia, vaikka kurjaa se onkin. Oon ton vaikean alun jälkeen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kerrasta kun edes vähän maitoa saan rinnoista vauvalle.. Ja muista säkin, Vivianille on vaan tärkeintä että te vanhemmat ootte onnellisia niin hänkin on<3

  • Tuo rintakumin käyttö oli ainakin mulla alkuun aivan pakollista. Ihottumasta johtuen nännit oli koko ajan verillä, joten ei tullut kuuloonkaan imettää ilman sitä. Jo kättärillä anto hoitaja mulle sen kumin, kun näki missä kunnossa rintojen iho oli. Aika surkeeta se oli kyllä aluksi koko imetyshomma ja mä meinasin ne kumitkin nakata roskiin pari kertaa….

 10. Mä suosittelen myös Imetyksen tuki Ry:n sivuja ja apua.
  Imetys on kyllä asia kanssa, joka jakaa mielipiteitä. Ja kaikilla on sanottavansa vaikkei koskaan ikinä olisi imettänyt..
  musta terv.huollon ammattilaisten kannattaisi kehua ja kannustaa vähäisestäkin imettämisestä, mutta myös ”tajua” ettei kaikilta se onnistu/ei jaksa/halua.. Tokikaan sua ei varmasti ole tarkoitettu syyllistää lapsesi kohdalla.
  Tsemppiä! pullomaidollakin kasvaa.

 11. Tuohon pakolaisasiaan ei ole varmaankaan mitään absoluuttista oikeaa vastausta, on vain mielipiteitä. Itsekin tuoreena äitinä itkin ja itken kun tuon kuvan näen. Oma mielipiteeni on se, että naiset ja lapset/ perheet ovat tervetulleita anytime, mutta kun vastaanottokeskuksista näkee kuvia joissa nuoret +20-30 v miehet räplää älypuhelimiaan niin se ei mulle ole ok. Taannoin tv:ssä joku suoraan sanoikin näistä miehistä että lähti karkuun ettei tarvitse mennä sotimaan (joo ymmärrän on hirveää jos täytyy lähteä sotimaan) mutta perään sanoi vielä että ei halua jäädä x maahan koska y maassa on paremmat tuet! Kannattaa katsoa video: https://www.facebook.com/mika.kitola/videos/670942766376278 . Ja edelleen olen sitä mieltä että tuohon pakolaisasiaan ei ole yhtä oikeaa ja absoluuttista vastausta, valitettavasti.

  • Joo ei oo. Oot aivan oikeassa, mutta noi kamalat vihakirjoitukset kyllä on jotenkin aivan sairasta luettavaa.

 12. Joo kyllä mäkin islantilaisena voisin luvata majottaa pakolaisia himaani, kun varmaan yksikään vene selviydy sinne asti.

 13. Lapsen paino asiaa..

  Meillä on 8kk tyttö joka on n. 6kg ja 64cm
  Saadaan joka neuvola kerta kuulla asiasta. Oltiin jo lääkärillä et jos pitäis tehdä jotain.
  Annetaan öljy lisää ruokaan. Soseet aloitettiin 3kk iässä. Imetän lisänä.
  Lapsi saa ruokaa joko ajan ja silti se on kirppu.

  Mua välillä väsytää ja ärsyttää kun neitiä kommentoidaan et on niin pikkuinen ja kun kerron iän että ei se nyt niin pieni ole, niin johan alkaa ruoka keskustelut. Hyväähän niillä mut silti kai mä lapseni kanssa tunnen ja tiedän mitä annan ..

  Mä siis todella ymmärrän sen riittämättömyyden tunteen.
  Välillä olen syyttänyt itseäni et teen jotain väärin kun se neiti ei kasva. Yöllä herätään paaaljon ja oon saanut olon että se on nälkää.

  Joku aika sitten kuitenkin heräsin et hemmetti. Se lapsi ei itke, sen maha ei kurise, se leikkii iloisena ja näyttää kyllä koska on täynnä. Se kasvaa omaa käyräänsä ja seuraa 4 veljensä mallia, varsinkin pian 10v veljensä joka on pienempi kuin 8v veljensä.
  Ne on jokainen erilainen eikä ne kasva käyriä katsoen.
  Ja hyvä poika tuli siitä -20% käyrällä kasvaneestakin.

  Tsemppiä sinne ja ne hormoonit saa hyrrätä 😊

 14. Siis joo toi kuva on surullinen..mutta lavastettu. Ei hukkunut ihminen näytä tolta. Paitsi toki jos vene on kaatunut just muutamia minuutteja etukäteen ja poika on suoraan ajautunut rantaan. Mutta kyllä, olen nähnyt hukkuneita ihmisiä, myös sellaisia jotka ovat olleet vedessä alle vuorokauden. Turkkilaiset osaa filmata ja nyt tekevät juuri sitä. Kaikkea ei kuitenkaan pidä uskoa mitä kuulee tai näkee 😉

 15. Moi ja tsemppiä!
  Jos et ole vielä kokeillut, kokeile Vauvanilo-teetä. Se ainakin mulla lisäsi maidon määrää ihan heti. Jos vaikka se auttaisi! Maistuikin oikeasti hyvältä.
  Muuten olen sitä mieltä, ett terkan pitäisi tietää, paljonko valjaat painaa. Eihän muuten punnituksella ole mitään virkaa!
  Noista yöimetyksistä: mulla on itsellä paljon nukkuva ja syövä 7-viikkoinen poika.
  Hän syö öisin kerran tai kaksi, eikä se oikeastaan rasita, kun mitään kukkumista ei seuraa. Mutta uskon kyllä ett kynnys yöherättelyyn on aika korkea! Toivottavasti asiat ratkeavat parhain päin.

 16. Kovasti tsemppiä Umppu! Tunnet itse parhaiten lapsesi ja itsesi ja mikä on teille parhaaksi. Mikä siinä onkin, että toisia naisia (äitejä lapsettomia) saa arvostella ja kommentoida mielin määrin? Itselläni ei ole lapsia enkä ole naimisissa ja tämähän saa (usein naiset) kommentoimaan ja neuvomaan miten minun pitäisi asiat tehdä. Olenkin miettinyt, että kaikenlainen arvostelu ja negatiivinen kommentointi täytyy johtua siitä, että kommentoijat ovat tehneet valintoja, joihin eivät ole itse ole tyytyväisiä ja purkavat sen arvostelemalla muita.

 17. Musta on omituista, että haukut suomalaisia, kun he eivät tarjoudu ottamaan pakolaista kotiinsa asumaan – mutta oletko itse tarjoutunut tekemään tämän?

  • En ole tarjoutunut ottamaan pakolaista asumaan kotiin, meillä ei siihen olisi yksikertaisesti mahdollisuutta, mutta olen auttanut muilla tavoin miten olen pystynyt tätä tilannetta: niin rahallisesti, kuin taidoillani mitä vaan pystyn auttamaan. pää pointtini meni kyllä sulta todellakin ohi koko asiassa. Pakolaiset lähtevät maastansa sotaa pakoon ja kaikki apu on tarpeen, enkä siedä sitä viha kirjoittelua, mitä saa lukea ja sitä kuinka he vievät työpaikkamme jne… Joskus peiliin katsominen tekee ihan hyvää tässä tilnteessa, kun voi miettiä kuinka hyvin asiat itsellä on

 18. Rintakumilla tai ilman, kunhan vauva saa syötyä.
  Ja tuo kuvan poika kuoli siksi että isä halusi Ruotsissa maksattaa veronmaksajilla hampaiden korjauksensa.
  Hyvin oli tuon perheen asiat Turkissa mutta kun elintaso houkutti isää.

 19. Vuorotyötä tehdään ehkä eniten julkisella sektorilla, joka pääsääntöisesti rahoitetaan verorahoilla. Julkisen sektorin talous taitaa olla aika pahasti kuralla. Veroeuroja, kun on vaan rajallinen määrä jaettavaksi
  Ehkä meidän pitäisi miettiä, entä jos kaikki palvelut eivät olisikaan enää ilmaisia/niin halpoja meille. Esim sairaalamaksut, kouluruoka jne. Silloin ehkä voisimme maksaa parempaa palkkaa sairaanhoitajille, opettajille?
  Jos haluat edelleen ilmaisen koulun, halvan sairaalamaksun, edullisen päivähoidon jne. Niin kannattaako valittaa sunnuntailisän 25% laskusta?
  Ja kyllä minunkin nettopalkkani laskee ensi vuonna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta