Mää oon niin so last season

 

Edellisestä raskaudesta on kulunut se 7 vuotta ja huomaan, että oon aivan pihalla kaikesta uudesta mitä ns. vauvamuotiin tulee 🙂 Sain lahjaksi lahjakortin BabyStyleen jolla on myös olemassa nettikauppa. Liikkeitä on ympäri Suomen ja itse tietysti kävin Tampereella. Lähdin ostamaan nimenantojuhlaan mekkoa ja löysin tämän ihanuuden

IMG_5687

En ole koskaan kuulunut kirkkoon, enkä ole vanhempana kokenut tarvetta myöskään liittyä, joten meillä on hyvin pienet nimiäiset pienellä porukalla ja mekko on sinne juuri passeli. Vililläkin oli aikoinaan pellava shortsit ja siihen sopiva takki, eikä sitä metrin pituista laahusta.  Tää oli ihan mun näköinen ja niin suloinen. Toki nyt kun Vivianilla on valjaat lonkkien takia niin en tiedä meneekö mekko edes päälle, enkä tiedä onko valjaat vielä juhlissa, mutta ei se oo niin vakavaa 🙂

Vaikka mennäänkin vielä pitkään pelkällä maidolla ja aloitellaan soseilla niin en voinut vastustaa tätä ruokalappua <3 Juuso meinas saada kohtauksen, mutta osasin räpsytellä silmiäni ilmeisesti oikein kun ei tarvinnut viedä takaisin kauppaan. Voi jos näitä olisi ollut kun itse olin pieni

IMG_5691

 

 

Eikä siinä vielä kaikki. Sain aivan loistavaa palvelua ja löysin vielä muutakin 🙂 Valjaat tosiaan hieman vaikeuttaa pukeutumista joten tämä oli aivan loistava löytö <3 eli swaddle up. Se on kapalopussi, mikä on markkinoiden ainoa siivellinen kapalo. Vauvalla on siinä nukkuessa täysin luonnollinen asento. Edelleen olen niin onnekas, että mun on täytynyt herätä  yöllä syöttään vauvaa kokonaiset kerran niin haluan varjella myös omia yöuniani. Toki Vivian nukkuu lähes kaikki päivätkin, joten tämä oli testauksessa hänellä kokonaisen päivän. Ihanaa on myös se, että hän ei raavi omia kasvojaa, eikä mun tissiä, mikä oikeesti sattuu 🙂 Olin ihan super onnellinen näistä löydöistä .

IMG_5709 IMG_5714

 

Meillä oli eilen lääkärin tarkastus niin mulla sekä vauvalla. Vauvalla oli kaikki hyvin ja saimme ensimäisen rokotteen, mikä annettiin suunkautta 🙂 whaat? niin se nykypäivänä kaikki kehittyy. Palatakseni omaan  tarkastukseeni ja liittyen edelleen kuntoiluun ja palautumiseen. Saan itse aina sydämen tykytyksiä kun nään jonkun vasta synnyttäneen salilla. Kysyin hyvin tarkkaan ohejita liikkumisesta lääkäriltä ja niin se oli kuin muistinkin, että kolme kuukautta olisi hyvä olla ennekuin aloittaa esim juoksemisen. Lantionpohjan lihaksia tulisi treenata päivittäin ja mulla ne oli kunnossa. Moni luulee, että synnytys/raskaus on ihan läpihuuto juttu, mutta oikeasti miettikää että  tuotat uuden elämän tähän maailmaan.

Raskautta pitäisi ehdottomasti kunnioittaa enemmän ja kirjoittaa siihen liittyviä asioita. Ainakin itselle tuli ensimäisessä raskaudessa todella moni asia yllätyksenä, joista osasta olin ihan kauhuissani. Huomaan myös, että varsinkaan miehet eivät ymmärrä montaakaan asiaa oikeastaan ollenkaan. Kuvitellaan, että se vaan putkautetaan ulos ja sitten ollaan kuin entisellään. Vaikka itse saan nukuttua hyvin, niin koen että vauva-arki on aina kuitenkin hieman uuvuttavaa ja äidit tarvitsevat lepoa. Se että saat herätä omia aikoja on ihan luksusta edes kerran viikossa.Pitää myös muistaa pyytää isältä apua, sillä harva mies osaa ”lukea” rivienvälistä. Mulle on välillä ihan luksusta jos Juuso lähtee vaikka vaunuilla lenkille ja saan olla ihan itsekseni ihan vaikka vain pienen hetken.IMG_5658 IMG_5695

 

Eiliseen postaukseen liittyen sain aivan ”mahtavan” kommentin, mikä taas osoitti sen, että monikaan ei aina todellakaan ymmärrä lukemaansa:

Sun reisi on yhtä paksu ku mun vyötärö 😀 Hurja muutos, kun vertaa jotain sun kuvia vuosien takaa, oot varmaan 2x leveämpi nyt.

No shit mää oon edelleenkin just synnyttänyt…. Suomalaista kannustavaa asennetta vai mitä sanoisin 🙂 Ja tästä päästään juurikin tähän fitness aiheeseen mukavasti. Jos raskaana ollaan se mun tapauksessa 41 viikkoa ja itse kisadieetti on siinä 8-21 viikkoa riippuen aivan täysin lähtökunnosta niin kuka tässätapauksessa idiootti edes kuvittelee tälläsen reilu kolmekymppisen kropan palautauvan salaman nopeudella?

Mun mielestä ehdottomasti parasta mitä olen koskaan nähnyt fitnekseen liittyen  oli Toosa TV:n Fätnesspäiväkirjat. Jakson näette TÄÄLTÄ Varsinkin nyt kun kisat lähestyy niin moni kirjoittelee omia fiiliksiä dieetistä ja postaa kuvia omasta kunnosta…. Toi video taas kertoo hyvin siitä miltä se laji näyttää ihan tavallisen pulliaisen silmissä ja kuinka tavallaan suppeakatseisia lajin sisällä olevat ovat. Uskon että fitnesspäiväkirja ohjelman henkilöt osaa katsoa parodia pätkän huumorilla ja pystyvät nauramaan omille hahmoilleen, mutta siinä oli mahtavasti kiteytetty ”fitness elämäntapa” taviksen silmin.

IMG_5062

Muistakaa vielä hyödyntää blogini lukijana House of Brandonin -20% ale koodi PREFALL2015

Shoppailemaan pääset TÄÄLTÄ

Takki TÄÄLTÄ

Housut TÄÄLTÄ

-Umppu

primebody

8 vastausta artikkeliin “Mää oon niin so last season”

 1. No on kyllä ollu taas joku älykkö asialla ku viittii edes kommentoida tommosta just synnyttäneelle naiselle. Onneks sulla on hyvä itsetunto, mutta moni on aika herkillä tässä vaiheessa eikä kaipaa tollasia kommentteja.

  Mä oon noita kapalopusseja kans ihaillu, mutta eipä oo toistaseksi ainakaan vielä tullu ostettua 🙂

  • 🙂 Suosittelen kyllä kapalopussia lämpimästi. Varmasti auttaa myös vauvan pidenmpiin uniin kun ei husuuta käsillä itteensä 🙂

 2. Hei. Kirjoittaisitko joskus nuista lapsille annettavista rokotteista omaa mielipidettä? Kannattaako antaa kaikkia tuputettavia rokotteita. Miksi kannattaa tai miksi ei. Vai oletkohan joskus kirjoittanut siitä postausta? En muista lukeneeni.

 3. Kamalaa millasia moukkia olemassa..jos sellanen vääristyny minäkuva on että aattelee lantionsa olevan reiden levynen ja et se on siistii,ni aika häiriintyny kuva tosiaan 😀 mutta tästähän on puhuttu miten epärealistisia nuoret typykät on..heh,eipä oo multa pois..illalla käyn perheeni kanssa nukkumaan ja juttelen miehen kanssa mukavia ni pysyy asiat oikeissa mittasuhteissa ja arvot kohillaan. Umppu oot niin hottis mamma 😉

 4. Ensinnäkin onnittelut pikkuisesta 😊 huomaan, että oma pieni pallero on näköjään vienyt aikaa niin paljon, etten ole blogejakaan (muka) ehtinyt lukemaan.
  Ihan pakko kuitenkin kysyä, että miksei salilla voisi käydä aiemmin kuin 3kk synnytyksestä.
  Itsellä takana todella helppo raskaus sekä synnytys. Toki ne tekivät tehtävänsä kroppaan,mutta kyllä itse koin pystyväni saliharjoitteluun ( en tietenkään kaikkeen) jo viikko synnytyksen jälkeen.
  Olin tutustunut hyvin hengityksen vaikutukseen, eri asentoihin ja liikkeisiin,jotka eivät vaikuttaisi vatsaontelon paineeseen. Juoksun ja muut iskuja sisältävät aloitin vasta pari viikkoa sitten.

  Moni on kommentoinut tyyliin: Tarviiko sitä heti saada kroppa kuntoon jne.
  No ei tarvitse,mutta koska se on työkaluni,koen pikasiesta palautumisesta olevan hyötyä,mutta en oletakaan sitä saavani sitä kuntoon parissa hetkessä.
  Ja voi kuinka ihanaa on ollut olla ilman lasta treenaamassa ❤

  • Jokainen tyylillään… On hyvin tärkeää muistaa lantionpohjanlihaksien jännitys treenatessa. Vaikka tuntuisi että on kunnossa niin sitä ei välttämättä ”sisäisesti ole”. Itse ainakin pelaan varman päälle ja kuuntelen lääkärin ohjeita mielummin kun leikin itse lääkäriä. 🙂 🙂

 5. Moikka! Kivan reipas ja rehellinen blogi sulla 🙂 Halusin tulla kommentoimaan noista lantionpohjan lihaksista…mulla on synnytyksestä yli vuosi. Oon jo pitkään urheillut aika tavalliseen tahtiin. Tovi sitten olin juoksemassa puolimaratonin ja tein sen reippaasti ja rajoja koetellen. Ja nuo lantionpohjanlihakset…alkoi pettämään. Saman huomasin, kun menin paljon hyppyjä sisältävään jumppaan. Voit vaan kuvitella kuinka sen huomasin 😀 Oikeesti oon ollu vähä järkyttynyt. Luulin, että pääsin pälkähästä ja että synnytys ei vaikuttanut lihaksiin ja että kaikki on ennallaan. Luulin, että mun ei tarvi erikseen treenata noita lihaksia. Ja nyt yli vuosi synnytyksestä oon ihan nöyränä tän asian edessä. Ongelma tuli esiin vasta kun aloin rajummin liikkumaan. Hiihdossa ja hölkässä jne ei ongelmaa ollut. Onneksi nuo lihakset on sellaiset, joita ei ole koskaan liian myöhästä treenata.

 6. Oot todella upea äiti 🙂 annat kivasti voimia ja ymmärtäväisyyttä itteeni kohtaan, sillä omat housut ei vieläkään mahu jalkaan ja se on toisinaan niin turhauttavaa ja jopa masentavaa! Itellä synnytyksestä reilu 3 kuukautta. En ikinä olis uskonu, että raskaana olo muuttaa näin paljon vartaloa kaikkine arpineen ja löllöine nahkoineen. Mutta elämä on 🙂 En silti vaihtais tuota pientä tuhisijaa siihen, että saisin entisen vartaloni takaisin. Tsemppiä vauva-arkeen! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta