Jokainen voi olla netissä mitä haluaa!

Olen jo pitkään miettinyt asiaa ja sitä millaisen kuvan ihminen itsestään netissä antaa. Vaikka itse kirjoitan blogiini paljonkin asioita niin se ei kuitenkaan ole se koko totuus, koska minulla ei ole tarvetta kuitenkaan avata kaikkia asioita muutakuin lähimmilleni. Osa ihmisistä elää vain ja ainoastaan somessa. Ilman puhelinta ei voi mennä minnekkään ja se kourassa on pakko olla aivan joka paikassa. Vaikka itsekkin käytän sitä paljon niin se ei ole mulla aina käden ulottuvilla. Olen poistanut kännykästäni kaikki ilmoitukset, eli näyttöni ei kokoajan ole valot päällä ja kuluta akkua parissa tunnissa ja samalla en uteliaisuuttani katso sitä kokoaikaa. Nyt kun olen kotona koitan kokoajan pitää puhelimen käden ulottumattomissa ja hitto kuinka vapauttavaa se on.

IMG_5558 IMG_5592 IMG_5619

 

Netti pursuaa blogeja ja instagram kuvia, jotka ovat täynnä toistaansa ihanempia kuvia ja kauniita asetelmia ja pakko myöntää että niitä on kiva katsella. En suinkaan tarkoita, että ihmisten pitäisi laittaa yhtään sen enempää asioitansa nettiin, mutta tuntuu että siitäkin on tullut jonkunlaista painetta osalle ihmisistä. Iltapäivälehdissä on harvase päivä kuvia kun joku ”julkkis” on kaventanut vyötäröä jollain kuvanmuokkausohjelmalla huomaamatta, että kaapit taustalla on kääntynyt aivan mutkalle. Tykkään iIsekkin joskus leikkiä filttereillä ei siinä. Miksi me emme voi olla enään aitoja ihmisiä? Miksi meidän pitää elää kuvitteellisessa maailmassa, jossa vain leijutaan pilvien päällä? Huomaan varsinkin nuoremmista tytöistä/naisista, että netissä oleminen on paljon helpompi tapa olla rohkea ja avoin, mutta sosiaaliset taidot ovat täysin olemattomat. Ihmisiin ei enään tutustuta kun somessa ja kun kohdataan kasvokkain niin välillä ei ole mitään puhuttavaa.

Ihmisiä on niin helppo arvostella ja varsinkin haukkua netin välityksellä ja kuitenkaan kukaan ei tiedä totuutta kuvien takaa. Tykkään itse lukea iloisia ja positiivisia juttuja esimerkiksi facesta ja ne ikuisetmega valittajat poistan usein smanatien, mutta joskus myös hämmennyn ihmisistä joidenka kirjoitukset on aina niin ”ihanaa”. Luommeko me itse itsellemme jonkun tietyn profiilin, jossa elämme ja emme enään itsekkään tiedä mikä on oikein ja mikä väärin? Tai mikä on totta ja mikä tarua.

IMG_5622 IMG_5627

 

Itse nautin äitiyslomasta, mutta en voi väittää, että tämä on vain sitä vauvan nuuhkimista. Samalla hoidan yritystä, teen töitä, pesen pyykkiä, siivoan, olen äiti ja nyt alan valmentaan. Joskus oon niin väsynyt että itken, mutta mun ei tarvitse kuitenkaan esittää mitään mitä en ole. Voin mennä ilman meikkiä kauppaan jos mua huvittaa ja toivoisin että me kaikki palaisimme hieman maanpinnalle ja voisimme tehd asioita ilma paineita.

Koitan saada pikkuhiljaa itseäni taas kuntoon ja toiveena olisi mahtua vanhoihin vaatteisiin. Painoa on tippunut nyt 12kg, mutta minnekkään ei ole kiire ja en tee mitään jos se ei tunnu oikeialta. Maidontuotannonkin kannalta haluan että imetys on mahdollista niin kauan kun itse sitä haluan enkä halua siksikään laihduttaa. Miksi mun pitäisi olla laiha?

IMG_5555
Vaatteet Biancaneve

IMG_5638 IMG_5647

Varsinkin synnytyksen jälkeen tuntuu että monilla ne paineet vain kasvaa. Jo odotusaikana kaikki pelkää raskauskiloja ja sitä että vartalo menee pilalle. Itsekkin ajattelin joskus noin, mutta nyt mulle on oikeastaan ihana sama. Toivon että ihmiset arvostaisi ihmisiä muutakin kuin pinnallisten juttujen takia.

Uskaltaa olla sellaisia kuin olette. Haluaisin haastaa kaikki blogaajat olemaan viikon omia itsejään ilman miettimistä mitä muut ajattee minusta ja miltä näytän. Pinnallisuus on muutenkin pian todella out juttu ja luonnollisuus tulee kokoajan norstamaan profiilia.

-Umppu

 

primebody

9 vastausta artikkeliin “Jokainen voi olla netissä mitä haluaa!”

    • Kun luin sun komment niin iski paniikki että tuliko blogiin joku väärä kuva 🙂 🙂 hahah

    • My thoughts exactly! 🙂 Hyvältä näyttää vaikka ei elämä pelkkää parsakaalia ja aerobista olekaan 🙂

  1. Tapasin taannoin yhden ihmisen livenä josta sain todella negatiivisen kuvan. Olimme tekemisissä parin tunnin ajan ja hän valitti kokoajan ja oli todella negatiivinen ja vakava. Sitten törmäsin seuraavana päivänä hänen instagramprofiiliin joka oli superpositiivinen ja täynnä hymyileviä kuvia. Olipa hämmentävää! 😀

  2. Nykyään mun lempilause on: mihinkään ei ole kiire:) Ja sen olen oppinut Sinulta! Olen varma, että painokin on tippunut sen takia kun ei ole kiirettä ja stressiä. Tajusin myös et salillakin voin tehdä vain niitä liikkeitä mistä pidän joten heippa maastaveto. Kiitos, blogistasi on ollut paljon hyötyä.

  3. Haluan sanoa sinulle että teet todella tärkeää työtä puhuessasi asioista suoraan ja rehellisesti. Vanhemmuus on kadoksissa monissa perheissä ja kaikki muu menee sen edelle. Olet esimerkkinä siitä että lahjakas yrittäjä voi olla myös samaan aikaan rakastava ja läsnäoleva äiti. Olet auttanut minua myös ulkoisissa paineissa synnytyksen jälkeen. Tietäisitpä miten paljon merkitsi postaus ” mitä raskaudessa tapahtuu” t. Johanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta