Asuntomessut 2015. Iskikö talokuume?

IMG_4909 IMG_4915 IMG_4951

 

Yksi kesän vakkari jutuista on Asuntomessut joka vuosi. Oon aina tykännyt sisustuksesta ja inspiraation hakemisesta ja asuntomessuilta saa usein myös hyviä oivalluksia. Tänä vuonna Pakko sanoa, että messuilta ei jäänyt oikein mitään käteen. Muutamia kivoja pikku yksityiskohtia ja sisustus ideoita. Yksi kohde oli ylitse muiden ja siihen olisin voinut muuttaa vaikka heti. Joissain oli niin pienet makuuhuoneet, että sinne ei mahtunut muuta kuin sänky. Päälimäisenä jäi mieleen talojen moni kerroksellisuus, jota ihmettelin, sillä joissain taloissa lähes 1/4 osa neliöistä oli käytetty rappusiin. Selkeitä trendejä oli piha-altaat, paljut ja poreammeet. Messutaloissa oli myös käytännöllisiä terasseja, mitkä oli lasitettuja ja pidensi huomattavasti niiden käyttöikää.

 

IMG_4917 IMG_4919 IMG_4928IMG_4933IMG_4936

 

Tämä viimeisin oli mun suosikki kohteesta. Talot oli ihan järkyn hintaisia ja osan hinnat hipoivat jopa miljoonassa. Jos saisin sellaisen summan niin taloni ei olisi tuskin mikään messutaloista. Erikoista oli se, että usein ne talot minkä ajattelit olevan hintavia oli ”edullisia” ja toisinpäin.

 

IMG_5012 IMG_4987 IMG_4986IMG_4967 IMG_4956IMG_4953 IMG_4943 IMG_4931IMG_4922IMG_4991IMG_4929

 

Pesutilat oli monessakin hyvin pelkistettyjä. Itse rakastan ammeita ja katselin niitä mielenkiinnolla. Muutamassa oli käytetty esim kuparin ja kullan värisiä hanoja ja suihkuja, jotka oli oikein mielenkiintoisia ja kauniita  yksityiskohtia. Viimeisin kuva oli ehkä erikoisin ratkaisu. Kylppäri, mikä oli asunnon yläkerrassa. Ei siinä jos yläkerta olisi tarkoitettu vaikka vanhempien käyttöön, mutta samassa kerroksessa oli myös lastenhuoneet. Eli jos vaikka meidän Vilille olis tulossa kavereita niin juuso istuis ”nopalla” lasiseinän takana ja siltä silmänilolta ei kukaan yläkertaan astuva voisi välttyä. Pesutilasta tuli ehkä hieman ”perverssi” mielikuva….. mutta kukin tyylillään

 

IMG_4940 IMG_4941 IMG_4944 IMG_4964

 

Muuten messujärjestelyt yms toimi oikein hyvin. Toki kuumana kesäpäivänä en lähtenyt rynniin jokaiseen yläkertaan, koska ilma sielä oli hapeton ja mulla oli Vivian rintarepussa suurimman osan messuista. Olihan kodit sisältä kauniita sitä en voi kieltää, mutta suurta inspiraatioo en saanut oikeastaan mistään kohteesta. Jos vertaan viimevuoden Jyväskylän messuihin niin sielä oli monta kiinnostavaa kohdetta ja mahtavia sisustuksia. Silti tulen jatkossa käymään messuilla joka vuosi. Pakko todeta tähän loppuun, että kyllä ihmettelen suuresti Suomen asuntojen hintoja ja sitä kenellä on varaa ostaa lähen miljoonan asuntoja?

 

IMG_5041 IMG_5052-Umppu

primebody

4 vastausta artikkeliin “Asuntomessut 2015. Iskikö talokuume?”

  1. Heh muistaakseni viime vuoden asuntomessuilla oli kanssa tuollainen perverssikylppäri, mutta siinä ainakin sen sai jotenki jännästi säädettyä, että siitä lasista ei aina näkyny läpi 😀

  2. Et ehkä huomannut tuon perverssikylppärin lasiseinässä olevaa lappua, jossa kerrotaan, että lasi käsitellään messujen jälkeen niin ettei siitä näy läpi 🙂 Tuo asuntohan oli muutenkin astmaatikon ihanne koti, etenkin se makuuhuoneen kangas/röyhelö(?) tapetti 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta