Mitä raskaus tekee vartalolle ja miltä se todellisuudessa näyttää

Ainakin omalla kohdallani raskaus tulee varmasti muuttamaan kehoani ja olen valmistautunut siihen ja täysin hyväksynyt asian. Osalle ei tapahdu vartaloon yhtään mitään ja kilojakin tulee vain muutama, mutta mun kohdallani se ei ollut niin. Mua välillä jopa hieman jurppii kuvat viikko synnytyksen jälkeen ja ollaan jo jossain mallin mitoissa. Ei sinä hienoa jos joillekkin tämänlainen asia on suotu, mutta aion kertoa ihan rehellisesti miltä itse näytän ja mitä vartalolleni tapahtuu. Ei kannata kuvitella liikoja 🙂  Mulla ei ole minkään valtakunnan aikomusta alkaa laihduttamaan nyt tai havitella  mitään sen suurempia. Ainut mitä haluan on kohottaa kuntoa takaisin entiselleen, mutta täysin kehoa kuunnellen. Synnytyksestä on nyt 5 päivää aikaa. Korkeimmillani paino oli sen tasan 80kg. Mulla niinkuin monella muullakaan ei todellakaan jäänyt ne kilot sinne sairaalaan. Synnytyksessä painoa lähti tasan 4 kg. On todellakin hieman jopa masentavaa käydä vaa-alla ilman, että on edes raskaana ja painaa 74kg.Toki nehän on vain numeroita.. Toki paino on pudonnut kilon per päivä, mikä on oikein hyvä vauhti.

IMG_4295

 

Tässä on kuvat, millä on eroa reilu viikko. Aurinko paistoi  viimeisinä raskaus päivinä ja rusketus ero on huomattava, mutta muuten eroa ei juurikaan ole kuin vatsan koossa. Moni ajattelee kuinka puen synnytyksen jälkeen omat ihanat vaatteet päälle, mutta harvalle se on sitä todellisuudessa. Valitettavasti se vartalo ei ole heti saman näköinen kuin ennen. Vatsan laskeutumisessa usein kestää jopa useita viikkoja.

 

IMG_4292

 

Tässäkään kuvassa ei juurikaan ole mitään eroa, muutakun kuppikoko on tuplaantunut. Vaikka haluan päästä hyvään kuntoon niin mua ei oikeastaan kiinnosta just nyt miltä näytän tai mitä joku muu ihminen on mun vartalosta mieltä. Mun hyvä kunto ei tarkoita sikspäkkiä ja härkäsiä ojentajia vaan hyvinvointia. Mää oon tehnyt ihan älyttömän kovan duunin, koska oon synnyttänyt lapsen. Oon kantanut sitä 9kk ja elänyt sille koko raskausajan. Ja pakko sano, että yks fitnes dieetti on kärpäsen paska tähän verrattuna 🙂 Vaikka synnytys on ohi ja monta vaivaa jäi sairaalaan niin tästä se palautuminen vasta alkaa.

 

IMG_4233 IMG_4263

Oon niin fiiliksissä kun oon päässyt lenkille. Olen käynyt nyt kahtena aamuna yksin kävelemässä  35min kerralla. Haluan aloittaa rauhassa ja ette usko kuinka mussa on nyt virtaa. Imetys on lähtenyt todella hyvin käyntin ja maitoa tulee reilusti ja oonkin saanut sitä muutamassa päivässä hyvin  jo pakkaseen. Nautin tästä äitiydestä, vauvasta ja perheestäni nyt ihan mielettömästi. Kävin jo töissäkin tekemässä muutaman asiakkaan ja sekin tuntuin niin pirun hyvältä <3 Ehkä nyt elän sitä unelmaani.

 

IMG_4272 IMG_4276 IMG_4282

Oon nukkunut vauva rinnan päällä kaikki yöt, koska hän on vain niin suloinen, etten tohdi laittaa häntä omaan sänkyyn. Haluan kannustaa äitejä nauttimaan vauva hetkistä ja olla miettimättä miltä näyttää. Unohtakaa ne kaikki mahdolliset dieetit ja kesä kuntoon projektit ja antakaa itsellenne armoa. Mää oon ainakin niin ylpee itsestäni. Oon fiiliksissä kun voin niin hyvin ja imetys sujuu. Pystyn toimimaan normaalisti ja olen taas vapaa.

 

IMG_4280 IMG_4284 IMG_4285

Mun koko naama on täynnä maksaläikkiä, jotka tuli raskauden myötä, mutta sekään ei vois nyt vähempää kiinnostaa. Mun jalat ja persus on täynnä selluliittiä, mutta olkoot. Ei toi Koskinen tosta lähde kulumalakaan ja onneks oon niin onnekkaassa asemassa, että se rakastaa mua juuri sellaisena kuin oon: läikillä tai ilman <3 Kaiken perusta on hyväolo mikä todellakin tulee sisältäpäin. Moni saattaa revetä pahasti synnytyksessä mikä tuo omat haasteet arkeen. Sängystä nouseminen ei käykkään käden käänteessä. Onneksi en saanut kun kaksi tikkiä ja ei tarvitse kärsiä ylimääräisestä kivusta. Osalle tulee aivan järkyttävät peräpukamat, mikä on se vaiettu salaisuus. Itse vältyin niiltä tälläkertaa, mutta tiedän milaiset ne voi pahimmillaan olla. Istuminenkin voi olla jopa mahdotonta. Toisilla repeää nahka raskausarville ja vaikka mitä, Kuitenkin pitää muistaa, että olet saattanut maailmaan jotain ainutlaatuista <3 Asioista vaietaan ihan liikaa ja esitetään, että kaiki on hyvin vaikkei olisikaan. Lapsi muuttaa elämää, mutta ainakin omalla kohdallani vain parempaan suuntaan. Toinen synnytys oli erilainen ja elämä ei nyt ole enää uuden opettelua vaan nyt voin todella nauttia äitiydestä.

IMG_4296 IMG_4299Näitä vauvan kuvia tulen laittamaan varmasti loputtomiin <3 Jos ette kyllästy niin IG:sta löydyn nimellä @umppu ja twitteristä @UmppuK

 

-Umppu

primebody

46 vastausta artikkeliin “Mitä raskaus tekee vartalolle ja miltä se todellisuudessa näyttää”

 1. Kiitos ihanan rehellisestä postauksesta. Itsellänikin takana esikoisen synnytys neljä viikkoa sitten, joten voin hyvin samaistua kirjoitukseesi. Palautuminen ei tosiaan tapahdu ihan hetkessä, mutta toivotaan että hiljaa hyvä tulee. Nyt keskitytään vaan noihin pieniin kääröihin. <3

 2. Heippa! Itse olin miettinyt että kun vauva madussa kasvaa sen 9kk ja muokkaa mun vartaloa niin vähintään saman ajan, ilman äärikeinoja vaati sen saman kropan palauttaminen itselleen. En ollut väärässä asiaan suhteen, kroppani oli romuna ekat 3kk, mutta annoin olla. Ei voinut myöskään enempää kiinnostaa miltä näytän, tärkeintä oli vauvan hyvinvointi ja oma palautuminen.
  Aloin jossain vaihessa tekemään kotijumppaa, paino oli jonkin verran lähtenyt muttei mitenkään dramaattisesti. Vasta kun täysimetys loppui alkoi paino tippumaan ja noin 10kk synnytyksestä näytin jo miltei samalta kuin ennen. Paitsi hehkun nykyään äitiyden tuoma itsevarmuutta ja lapsen myötä tulevan ilon ja riemun <3
  Kaikelle on oma aikansa.

 3. Hei,

  syntyikö vauva 7.7? jos syntyi niin on hyvä päivämäärä ja helppo muistaa, itse olen syntynyt myös silloin ja 7 pidetään usein onnenlukuna 🙂 paljon onnea pienestä söpöstä tytöstä 🙂 rapu on myös kiva horoskooppi,ne on koti-ihmisiä 🙂

 4. Niin rehellistä ja niin totta <3
  Synnytys muuttaa vartaloa todella paljon. Mulle tuli kiloja 27.. Lähtöpaino oli normaali. Tosin kyllähän kehon muutokset on paljon muutakin, kuin se paino, mutta sitähän me tuijotetaan 😉 Ja vaikka olikin superonnellinen vauvasta niin jotenkin oman kehon katsominen peilistä sai vähän ahdistumaan. Nopeasti ne kilot kuitenkin tippuivat ja vartalo on palautunut vauhdilla.
  Vauvani syntymästä on nyt aikaa n.4kk ja vielä olisi 4 kiloa "ylimääräistä". Mainittakoon vielä että itse olen yli 30v. ja ensisynnyttäjä.
  Onnea vauvelista <3

 5. Hyvä kirjoitus ja muutenkin ihanan rehellinen blogi. Oon monesta jutusta ihan samaa mieltä, maalaisjärjellä selviää pitkälle. Muistan sut Tampereelta vuosien takaa, mulla on veli Olli T. jos valaisee yhtään asiaa. Onnea vauvasta!

 6. Eka kertaa kommentoin, olen lukenut blogiasi jonkin aikaa. Pakko sanoa että olet niin inspiroiva ihminen hienoa tekstiä!! Ja ihanan aitoa. Olen niin monessa asiassa samaa mieltä, että vauvan kans pitää ottaa hetkistä irti(nukuttaa rinnalle, ym. Tehä mikä itestä tuntuu parhaimmailta) eikä liikaa kuunnella muita.. esikoisen kans tein monia juttuja muiden mieliksi enkä kuunnellut itseäni. Myös piiskasin vartaloani aivan liikaa. Kuopuksen kans olen ollut paljon rennompi ihan kaikessa! ihanaa lukea myös muita samanhenkisiä juttuja. Kiitos <3

  • Juurikin näin. Kyllä sitä oppii ja juurikin on tärkeä toimia niinkuin itsestä tuntuu,sillä niitä hetkiä ei saa takaisin

 7. Mä harvoin kommentoin blogeihin, mutta nyt oli pakko 🙂 oon seurannut sua jonkun aikaa ja varmasti seuraan jatkossakin! Sun blogi on niin huippu ja inspiroiva ja mun mielestä on aivan loistavaa miten rehellisesti ja avoimesti puhut asioista! Oot aivan huikean kaunis ja motivoiva ja oikein paljon onnea pienestä vaavista <3

 8. mun pintaverenkierto ei toiminu raskauden aikana ollenkaan 😀 sain selluliittia joka paikkaan ihan uskomattoman määrän. Siinä imettäessä ne kuitenkin lähti (tai palas normaalille tasolle) ihan parissa kuukaudessa.

 9. Tästä tekstistä huokuu kyllä hyvän äitiyden ydin: miksi stressata omasta ulkonäöstä, kun elämä voi olla ihanaa? Hyvinvointi on tietysti tärkeää ja siitä kirjoitat tekstissäsi hyvin, mutta maksaläikillä ei ole hyvinvoinnin kanssa paljoakaan tekemistä 😀 Jos joskus kaipaa taas niitä vatsapaloja niin sitten voi taas metsästää niitä, jos ei, niin olkoon. Onnelliselta näytät ja vaavi on ihana, onnea! <3

 10. Onnea ihan hirmuisesti uudesta pienokaisesta! Oli ihanaa lukea synnytyksen jälkeinen postaus missä ei oltu heti mallin mitoissa. Omasta synnytyksestä on aikaa n. 5kk ja tässäkin kohtaan haluan keskittyä enemmän tähän pienokaiseen kuin niihin vaa’an lukemiin. Kauhee kun meinaa iskee uusi vauvakuume kun kattoo näitä sun lutupalleron kuvia 😀 <3

 11. Ihana kirjoitus <3
  Minusta sun maha on pienentynyt ihan huimalla vauhdilla, kun ottaa huomioon miten valtavan prosessin kroppa kävi läpi. Kiva että uskallat jakaa kuvia, siltä varalta että joku todella luulee mahan palautuvan litteäksi heti synnytyksen jälkeen. Kroppa on tehnyt uutta elämää 9kk, josta 3-6kk se on läpikäynyt hormonaalisten lisäksi huomattavia fyysisiä muutoksia, joten aikamoisesta shokista se joutuu toipumaan. Kun elimistön ykkösprioriteetti on nyt imetyksen sujuminen ja lapsen pysyminen hyvinvoivana, on täysin ymmärrettävää, ettei se käytä voimavaroja omaan palautumiseen kovin tehokkaasti. 🙂

  Onnea vielä kauniista pikkuisesta!

 12. Ihanan realistinen kirjoitus raskaudesta! Itsellani paino nousi aika paljon raskauden aikana ja nyt vasta olen paassyt alkupainoon ja pudottanut viela muutaman extrakilon. Poikani on 9kk joten se ei todellakaan tapahdu nopeasti! Ja olet ihan oikeassa, tarkeinta on vauva ja etta itse voi hyvin, ei se etta on mallin kokoinen heti. Minulla on blogi jossa on paljon terveellisia resepteja ja terveellisia leivontaohjeita, jotka kelpaa aikuisille ja lapsillekin. Kannattaa kayda vilkaisemassa jos tykkaat, teen kevyita ja helpompia versioita monista lempiruoista 🙂
  http://www.suskizzled.com

 13. Hieno postaus, ihana äiti ja ihana vauva <3
  Näytän itse aikasamalta, itsellä tämä oli kolmas raskaus, parhaimmillaan vaaka näytti 85kg, Ja sairaalaan jäi vain 3kg. Sektion takia olen joutunut lepäilemään 2kk ja nyt vasta pääse vihdoin pikku hiljaa kuntoilemaan. Vaikka vanhan vartalon ja kunnon takaisin saamiseksi, joutuu tekemään paljon töitä ja aikaa kuluu, en siitä välitä. On tämä vauvan tuoksu arjessa niin ihanaa <3

 14. Upea ja rohkea postaus. Nimenomaan saa ja pitää olla ylpeä siitä että olet aikaansaanut uuden elämän. Järkyttävää suorittamista se heti kilot veks -hömpötys. Voin vaan kuvitella millaiset paineet joillakin julkkiksilla on kun media tiiraa että kenelle jää kiloja ja kuka pudottaa ne viikossa.. Saa olla ikionnellinen että on synnyttänyt terveen vauvan. Ulkonäköön ehtii panostaa kyllä aikanaan mut vauvahetket ei tule koskaan takaisin.. sulla on kaksi pikkuista ja rakastava mies. Siinä ei paljon kilot paina :)<3

 15. löysin tämän blogin ja postauksen ihan sattumalta ja on pakko sanoa, että tuli ihan mieletön girl-crush! Kerrankin joku joka on rehellinen raskaudesta ja sen tuomista muutoksista. Oma päivää ennen synnytystä kuvani on melkein identtinen sinun kuvasi kanssa, itselläni paino oli 62kg ennen raskautta ja synnytyssairaalasta lähtiessä 89kg. Aina urheilullisena ja hyväkuntoisena se kieltämättä hieman kauhistutti, mutta minulla oli todella samanlainen asenne kropan muutoksiin ja nautin täysin rinnoin pikkuisestani. Saan itse myös kiitellä miestäni joka ei välittänyt selluliitista ja arvista, kiloista tai turvonneesta naamastani 🙂
  Kiitos vielä tästä postauksesta, ihanaa ihanaa ihanaa. Nyt on 5kk toisesta raskaudesta mennyt ja kyllä se kroppa taas muuttuu 🙂
  Ihanaa vauva-aikaa sinne ja tämänkaltaiset postaukset pitäisi olla uutisten etusivuilla, eivät ne ’5päivää synnytyksen jälkeen ja mallin mitoissa’. Onhan niitäkin, mutta väittäisin että 99% eivät ole ja suuri osa heistä pahoittaa mielensä ja kokee epäonnistuneensa kun kokevat että kaikki muut palautuvat hetkessä.

  Kesän jatkoja!
  Anna

 16. Ihana kirjoitus ja ihania kuvia. Meitsi täällä itkeä tihrustaa, kun tuota hetkeä ja tunnetta on niin ikävä 😀 Mulla pienimmät lapset on jo kohta 3-v ja vanhinkin jo koulussa. Täytyy kyllä sanoa, että itse kuuluin molemmissa raskauksissa siihen joukkoon, joka palautui synnytyksen jälkeen hetkessä. Molemmissa raskauksiss tuli 25kg plussaa ja kolme viikkoa synnytyksestä ne oli pois. Suurin osa toki oli nestettä, koska ei kai se muuten mahdollista olisikaan. Mut nauti, niin nautin minäkin vauva-ajasta. Olet sen ansainnut.

  • ihamaa että sulla on ollut nopeat palautumiset. mää kans kokoajan mietin, että toivottavasti tää vauva ei kasva koskaan <3

 17. Hei! Nyt kun et mieti yhtään kiloja tai stressaa, niin lupaan että tavallisella ruokavaliolla se maito vie kaiken . Nyt en puhu joka iltaisista suklaalevyistä vaan tavallisesta ruoasta, jota menee PALJON. Se imetys kuluttaa hulluna . Tsemppiä ja nautinnollisia hetkiä öihin ja päiviin .

 18. Heips!
  Olen kätilö ja tehnyt opinnäytetyöni aiheesta ”raskaudesta ja synnytyksestä palautumisen ohjaus äitiysneuvolassa” löytyy netistä. Tämä kirjoitus osui ja upposi! Usein törmään työssäni siihen, että ensisynnyttäjillä ei ole tullut mielen viereenkään, että raskaudesta ja synnytyksestä pitää myös palautua. Ei olla varauduttu kipuihin alapäässä, jälkivuotoon, peräpukamiin jne. Tästä aiheesta saisi puhua mm. Neuvoloissa enemmän.

  Ihanaa, että olet oivaltanut asian ytimen. Lapsivuodeaika on äidin ja muun perheen tutustumista vauvaan, sekä palautumista. Olkaa äidit omalle kropallenne armollisia! <3

  Onnea vauvan johdosta!

 19. Oh, ihana kirjoitus sinulta taas!
  Vauva ja 9kk odotus on keholle muutosten aikaa ja se muuttuukin sitä myöten, joillakin vähemmän joillakin enemmän, Mutta mielestäni se kun vauva syntyy ja aloittaa pitkän taipaleen elämässä niin on jotain uskomatonta. Pieni lapsi jota kannat mukanasi koko elämäsi, kasvatat ja olet läsnä. Se on jotain niin arvokasta ja tärkeämpää kuin että miltä kehosi näyttää synnytyksen jälkeen.
  Jos joillekin on tärkeintä tosiaan se että synnytyksen jälkeen on tärkein päästä treenaamaan ja karistamaan ne kilot, niin silloin olisi ehkä syytä kysyähäneltä mikä olikaan elämässä tärkeintä.

 20. Paljon onnea pikkuisesta 🙂
  Hehkut äitiyden onnea, ja se tekee jokaisen naisen kauniiksi, oli ylimääräistä tai ei.

 21. Onnea vauvasta ja kiitos näistä ihanan rehellisistä postauksista. Itselläni on nyt kolmas raskaus menossa ja kiloja kerääntyy aina reilusti, samoin selluliittia ryöpsähtää joka paikkaan. Kävin eilen rakenneultrassa ja kätilö havaitsi muutaman löydöksen, jotka tulee tarkistuttaa lääkärillä. Sanoi ettei tarvitse panikoida ja kaikki on varmasti hyvin, mutta raskaana oleva nainenhan pystyy tähän hyvin. Voin sanoa että kilot ja selluliitti on yks paskan maku tässä kohtaa kun miettii vauvan terveyttä. Kerään itseeni vaikka mitä kunhan vauvani saisi kasvaa ja syntyä terveenä. Arvostan sitä että nämä asiat tuodaan esille, silläkin uhalla että jotain ahdistaa selluliitti!

  • Toivotaan että teidän pienokaisella on kaikki hyvin. Noi on rankkoja juttuja ja kun niihin ei pysty itse vaikuttamaan millään lailla. Lähetän halauksia koko teidän perheelle <3

 22. Lapset ovat niin ihania,varsinkin vauvat että kaikki tämä on sen arvoista.itsellä ikää melkein 40 kun tein vielä 3 lasta lisää.tässä iässä se on vielä haastavampaa saada raskaus kilot pois. Mitä tulikin 20 kg per raskaus.elämässä on sattunut monenlaista mikä on vaikuttanut siihen ettei ole jaksanut huolehtia painosta jota onki nyt 20 kg liikaa.kyllähän se harmittaa, eikä voimat riitä painon pudotukseen.silti olen tyytyväinen ulkonäkööni.ilman lapsia olisin paljon tyytymätön elämääni.kiitos hyvästä jutusta.

 23. Onnittelut aivan hirmu suloisesta pikku neidistä <3 Todella hyvä ja rohkea kirjoitus, kuten monet muutkin kirjoituksesi ovat olleet! Rehellisiä aitoja asioita, joita useimmat eivät uskalla ääneen sanoa! 🙂 Olen viime aikoina kuullut paljon voivotteluja ja pohdintaa, jopa liikunnan ammattilaisilta, joko voi treenata täysillä vatsaa, voiko alkaa laihduttamaan heti muutaman viikon jälkeen synnytyksestä! Näin fysioterapeuttina se huolestuttaa, jo myös siltä kannalta ettei neuvolassa neuvonta tältä osin tunnu olevan riittävää. Nauttikaa äidit vauvoistanne ja kuunnelkaa vartaloanne, antakaa sen palautua rauhassa <3

 24. Hieno postaus! Mulla ei tullut raskaudessa kuin 10kg painoa ja painoin korkeimmillaan muistaakseni n.62kg. Noista kiloista jäi 6kg laitokselle, mutta silti mun maha näytti aivan samalta kuin sulla! Melkoinen järkytys oli, kun ei se vatsa vetäytynytkään heti takaisin sisään, vaikka itse kohtu supistuikin päivässä takaisin normaalikokoiseksi. Ei se paljon auta, kun sisuskalut on ihan mullin mallin, kaikki kudokset sun muut aivan venyneet ja vanuneet jne. ja ei tosiaan tarvitse olla hirveästi ihraakaan, että maha näyttää tuolta. Vauvan ollessa 2kk meillä oli nimiäiset ja silloin näytti jo huomattavasti paremmalta 🙂 Muistahan ottaa rauhallisesti kävelyillä ja aktivoida lantiopohjaa ettei tule laskeumia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 10
Tykkää jutusta