Ymmärrät juuri niinkuin haluat ymmärtää :)

Ei saakeli sanon minä. Ihmisiä on moneen junaan. On niitä jotka ymmärtää ja niitä jotka eivät todellakaan ymmärrä ja ketkä ei  halua ymmärtää. Palaan hieman edelliseen jos esim kirjoitan, että työttömyydelle on tehtävä jotain, koska se on todella huolestuttavaa ja vakava juttu niin joku kääntää sen niin, että mun mielestä kaikki vammaiset, masentuneet ja eläkeläiset pitää laittaa töihin…. Joo näinhän mää juurikin ajattelen…………NOT.

Jos kirjoitan että meillä on kaikilla samanlaiset ”lähtökohdat” millä tarkoitan sitä, että kaikille tarjotaan päivähoito, ala-aste, yläaste (opiskelu)  yms niin olen ihan vitun idiootti kun en tajua, että joka toisen äiti voi olla narkkari tai alkoholisti….. ja heistä ei tule koskaan tulemaan mitään…

Mielestäni mun ei myöskään tarvitse olla kaikkien kanssa samaa mieltä missään tapauksessa, eikä mun tarvi lähteä sellaisiin keskuteluihin mukaan, missä mun sanani on vääristelty ihan muuksi kun asiasta kirjoitin. Osa tarttuu epäkohtiin, eikä ymmärrä kokonaisuutta. Blogini ei ole kuitenkaan mikään keskustelufoorumi. Jokuhan kirjoitti: että ihme että Umppu vetäytyy keskustelusta…………….. kannattaa ehkä miettiä miksi 🙂 🙂

Se on aina niin helppo huudella keksittyjen nimimerkkien takaa ja rvostella toista, mutta ksvotusten ei pihahdetakkaan. Joskus mietin ihan tosissaan kommenttiboxin sulkemista ja ymmärrän miksei niiden oikeiden ”julkkisten” blogeihin voi edes kommentoida, koska niistä puuttuu nimenomaan se paskasuodatin 🙂

Tekstiä on aina vaikea tulkita ja jokainen poimii sieltä juuri ne itselle sopivat jutut ja ymmärtää asiat mitkä haluaa ymmärtää ja omalla tavallaan. Muistakaa kuintenkin, että kyseessä on vain ja ainoastaan mun oma henkilökohtainen mielipide, mikä ei ole välttämättä edes totuus vaan ajatus mitä ajattelen. Joku raikas kommentoija on nähnyt vaivaa istua koneella yöllä 4: asti ja on tasaisin väliajoin kommentoinut blogiini. Voin sanoa, että kiitos mielenkiinnosta. Tota vois jo tavallaa kutsua ihmisvihaksi mua kohtaan  🙂 Mutta jätetään asia hautuun ja rauhoittuun 🙂

IMG_4003

 

Mun kehto odottaa sisältöä päivä päivältä enemmän ja enemmän. Nyt on vauvalle ala ja yläkerrassa oma nukkumapaikka, mikä helpottaa montakin asiaa. Kehto on aivan ihana ja korin saa irroitettua jaloista irti. Kehto on Lekmeriltä  ja nimeltään Shnuggle Ihan loistava ja toimii väliaikaiseti vaikka mummolan sänkynä. Edelleen vältän vauvatavaraa viimeiseen asti, kun sitä jokatapauksessa tulee kokoajan jostain.

Nyt alkaa olemaan nää viikot jo ummessa eli laskettuaika oli jo Keskiviikkona. Eilen neuvolassa käynti ei vienyt asiaa suuntaan eikä toiseen. Vaikka olo on aivan kamala ja et voi liikkua niin siinä vaiheessa sanat: koita nyt kestää ei paljon lohduta. Mulla on ollu jo usean viikon sellaine tunne, että nyt se tulee ja ei tässä varmaan muu auta kun mennä sinne synnytyspolile piipahtamaan.

IMG_3992 IMG_3995 IMG_3997

 

Juusolla alkaa tänään loma, mutta kun eilen oli niin lämmin niin halusin lähtee kaupungille syömään. Pakotin itseni lyllertään parkkipaikalta ravintolaan, koska en vaan jaksa olla kotona ja kun Suomen kesästä ei voi olla kovinkaan varma, niin on otettava ilo irti kaikesta.

Kesä on vain vuoden parasta aikaa, josta ei voi olla nauttimatta. Oon jo ostanut muutaman ”tavoite” vaatteen itselleni ja löysin myös jälleen lastenosastolta udet airmaxit itselleni. Joskus tästä vauvakoon jalasta on hyötyä ja usein silloin kun on alet 🙂 mutta muuten kenkiä ei meinaa löytyä millään. Koskarin Intersportissa oli hyviä aleja ja nää oli 89,90e 🙂

IMG_3975

 

Nää sopii myös pikkuprinsessan väreihin 🙂 Tosiaan 80kg meni just rikki ja se onkin aika näppärä tässä 155cm varressa. Voitte ehkä kuvitella kuinka raskasta on tätä taakkaa kantaa ja siihen kirsikkana nämä kaikki tuhat vaivaa mitä löytyy…

 

IMG_3986Ja ihan mihinkään liittyen sain teille blogini lukijat yhteistyössä Go4fitin  kanssa sopimuksen, mikä tarkoittaa sitä, että saatte koodulla UMPPU10 aina -10% alennuksen kaikista tuotteista. Sivuille pääset linkistä. Toki kun olen itse näin raskaana niin en juurikaan ole käyttänyt lisäravinteita, mutta osa palaa arkeni tueksi heti synnytyksen jälkeen. Sportlifellä on esimerkikisi super hyvä luomuproteiini mitä käytän jatkuvasti.

Näihin kuviin ja tunnelmiin toivotan kaikille maailman rauhaa -Umppu

primebody

9 vastausta artikkeliin “Ymmärrät juuri niinkuin haluat ymmärtää :)”

 1. Moi Umppu! Mahtavaa settiä kirjoitat, joka kerta. Mä oon varma että nää ”paskaa niskaan kylvevät-kommentoijat” tahtovat vaan aiheuttaa pahaa mieltä tarkoituksella. Mitä hemmettiä ne edes lukee sun juttuja jos pitää vetää niistä herne syvälle nenään. Oot huipputyyppi ja todellakin onnesi ja paikkasi täs maailmassa ansainnut. Kyllä se beibikin sieltä joskus tulee maailmaan! Ihanaa kesää koko perheelle.

 2. Mä odotin tän postauksen perusteella, että tuo keskustelu olisi ollut jotenkin ala-arvoista tai asian vierestä, vääristelevää tai asiatonta, mutta luin kaikki kommentit, ja kyse oli vain ja ainoastaan siitä, että jotkut henkilöt, jotka ovat eri mieltä kanssasi, ja jotka pohjaavat omat näkemyksensä tieteellisiin tutkimuksiin ja paljon tutkittuihin teorioihin esittivät kritiikkiä ja kyseenalaistivat mielipiteesi sekä sen perustelut. Nuo kommentit eivät ole sellaisia, joiden vuoksi kannattaa sulkea kommenttiboksi, tai jos niin tekee, osoittaa se, ettei ole valmis todelliseen keskusteluun. Jos on voimakkaita mielipiteitä ja tuo niitä julki yksityistä piiriä laajemmassa mittakaavassa, osoittaa se, että on avoin vasta-argumentilla, ja silloin on mielestäni kypsää ja asiallista perustella pidemmälle omaa näkökantaansa sekä mahdollisesti myöntää omassa ajattelussa olevat heikkoudet. Se on kypsää ja aikuismaista.

  Kaiken kaikkiaan ajattelen, että tämä sinun blogisi kommenttibokseineen on todella onnistunut, edellinen postaus keräsi todella hyvää argumentaatiota, jossa oli perusteluja enemmänkin kuin ”mutu”, ”yksmuntuttu” ja ”eikukaanmuntuntemista”-linjalta poimittu elämän tosiasioita.

  Minä ja mieheni väännämme näistä asioista usein; mieheni, joka ironisesti on korkeakoulutettu työtön, on kanssasi samoilla linjoilla, kun taas minä, ikäni keskeytyksettä työtä tehnyt, niin ikään korkeakoulutettu perheen elättäjä, näen työttömyyden ennen kaikkea rakenteellisena ongelmana. Maamme työmarkkinat perustuvat ylitarjontaan, ja se on vain yhteiskunnallinen valinta. Siksi meillä on aina oleva työttömiä. Myös se, että työkokemukseni kautta olen tutustunut ihmisiin hyvin erilaisissa tilanteissa, vaikuttaa näkemyksiini. Siksi että olen itse onnekas ominaisuuksistani, luonteenlaadustani ja motivaatiostani johtuen ei anna minulle oikeutta mitätöidä muita ja syyllistää heitä tilanteestaan, etenkään vain sen perusteella miltä se ulkopuolisin silmin näyttää.

  Vaikka omalla opintiellä olen vain sivunnut filosofisia aineita, yhä enemmän huomaan ajattelevani Rawlsin oikeudenmukaisuusteoriaa ja tietämättömyyden verhoa: Se on mielestäni todella hyvä tapa testata omaa kykyä asettua muiden asemaan sekä käsitystä oikeudenmukaisuudesta: Millainen yhteiskuntamme olisi, jos olisit siitä päättämässä tietämättä ollenkaan millaisena henkilönä, mihin asemaan ja millä kyvyillä tai missä olosuhteissa sinä siinä yhteiskunnassa toimisit? Kuinka siinä tarjottaisiin tukea heikoimmalle ja kuinka kannustettaisiin vahvinta?

  • Miltä musta tuntuu on täysin eri asia kun tutkimukset! Jos pidän tätä omana päiväkirjana niin en kaipaa välttämättä keskustelua mistään kirjoittamastani aiheesta. Foorumit ovat sitä varten ei blogit ja ne on kaksi täysin eri asiaa. Mun ei tarvitse olla edes tutkimuksien kanssa samaa mieltä ja se vaan on niin.

   En myöskään arvosta nimettömiä klo 4.00 tulleita viestejä.

   On täysin mun oma asia mitä blogiini kirjoitan ja mistä aiheesta koska tämä on mun blogi. En pakota kenenkään tätä lukemaan <3

  • Sitten voi olla varmaan ihan järkevää poistaa mahdollisuus kommentointiin, jos et kommentteja kaipaa.

   Sinänsä se olisi harmi, koska vuoropuhelusta jos mistä ihmiset voivat oppia ja kehittää ajatteluaan, niin suuntaan kuin toiseen.

 3. Rakas Unppu ! !
  Vihaajat vihaa mut me ystävät rakastetaan sua !!!
  Mä niin odotan että päästään nuuskuttamaan vauvatuoksua!!!
  Terkkuja Jyväskylästä

 4. Ne ikävimmät kommentit eivät päädy tänne julkiseen viestiketjuun, vaan jäävät vain bloggaajan silmille. Hän päättää julkaistaanko vai ei. Miten olisi kommentointi vain FB-sivun profiilin kautta? Varmasti hillitsisi järjettömyyksiä joita kaikki bloggaajat nykyään saavat niskaansa. Kenenkään mielenterveydelle ei voi olla hyväksi saada säännöllistä vihapostia. Keskustelu ja mielipiteiden vaihto asiallisesti on eri juttu.

 5. Mä oon vähän hämmentynyt. Kommentoin sun edelliseen postaukseen, olin eri mieltä, perustelin sitä asiallisesti ja puhuin aiheesta. Puhuin nimenomaan aiheesta ja asiasta, en susta ihmisenä. Luin myös sitä keskustelua mitä muut oli kommentoineet, eikä mulla käynyt mielessäkään, että se on sitä niin sanottua paskaa mitä bloggaajat saavat niskaansa. Mulla ei myöskään käynyt mielessäkään, että jos kirjoitat yhteiskunnallisesta aiheesta ja sulla on mahdollisuus kommentoida tekstejä, et todellisuudessa haluakaan, että aiheesta tulisi kommenttiboksiin keskustelua, tai ainakaan sellaista, jossa on eriäviä mielipiteitä. Mä en suhtautunut koko keskusteluun missään vaiheessa henkilökohtaisesti, en purkanut pahaa oloani, vaan kirjoitin köyhyydestä tehdystä tutkimuksesta. Mä oon pahoillani, jos kommentit aiheutti pahaa mieltä.

  Oon tykännyt sun blogista tosi paljon ja tykkään edelleen. SIlti mulle on tällä hetkellä vähän epäselvää, millaisia kommentteja toivoisit, vai toivotko kommentteja ollenkaan.

  Hirveesti tsemppiä loppuraskauteen, viimesiä viedään!

  • En julkaise ihan kaikkia kommentteja 🙂 Asialliset kommentit on aina tervetulleita, mutta suurimmassa osassa on aina, että sää et tiedä siitä ja siitä yhtään mitään ja oot niin mustavalkoinen blaa blaa ja kun itse tiedän että asia ei ole niin. Miksi me ei voida myöntää meidän ongelmia on toinen asia. Meillä menee nyt suomessa päin vittua ja se ei parane voivottelulla. Ihmisten pitäis herätä todellisuuteen. Tässä on kopio yhdestä hyvästä kommentista, minkä haluaisin kaikkien ymmärtävän:
   tse olen ns paskoista lähtökohdista (viinaa, eroja ja lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa). Yläasteella vielä elin ihan pellolla, koulu meni huonosti ja ainoa asia mikä kiinnosti oli ryyppääminen. Yläasteen jälkeen päätin, että minun elämä muuttuu nyt. Samoin päätti isosisko. Opiskelimme korkeakoulututkinnot, itse tein koko opiskeluajan töitä siivoojana ja pesulatyöntekijänä. Vanhemmilta ei rahaa tullut senttiäkään. Valmistumisen jälkeen irtisanouduin siivousfirmasta ja menin todella surkealla kelan työllistämistuella töihin (halusin koulutustani vastaavaa työkokemusta ja koska suhteita ei ollut niin tämä oli ainoa keino). Lopulta sain koulutusta vastaavaa työtä (kiitos työkokemuksen jonka sain kelan työllistämistuen kautta). Isosiskoni on myös ollut koko ajan töissä. Mutta mitä teki pikkuveljeni: peruskoulun jälkeen aloitti monta kertaa koulun, joka kerta lopetti parin kk päästä kesken. Ei ole päivääkään tehnyt töitä (28 v), miksi vaivautua kun kaljarahat saa sossusta tekemättä mitään?? Täysin umpilaiska sossupummi jota me töissä käyvät elätetään. Hiki tulee jo tukilomakkeiden täytöstä. Ulosotossa on monta kymmentä tuhatta, koska miksi sitä turhaa laskuja maksamaan.. Lähtökohdat meillä kaikilla oli samat. Ei heru empatioita tuollaisille sitten pätkääkään. Eri asia sairaat ihmiset.

   Kaikenmaailman kirjaviisaat täällä jaksaakin kommentoida ja vetää herneitä nenään sinun mielipiteistä saat olla otettu kun mielipiteelläsi on noin suuri merkitys monelle! Käsittääkseni sun blogia ei ole pakko lukea.

   Olen kanssasi samaa mieltä, tosi hyvä kirjoitus!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta