Kaikkella on hintansa ja tarinansa……..

Voi  että kun on jännää, koska enään on kolme päivää töitä jäljellä. Vaikka tekee rehellisesti sanottuna tekee kipeää jättäytyä töistä pois, mutta  kai se vaan on pakko jossain vaiheessa. Kun on yrittäjä niin liike on kun yksi lapsista ja luopumisen tuska on todellakin kova, mutta onneksi sielä on osaavat ihmiset auttamassa ja huolehtimassa. No onneksi pääsen jo Heinäkuun lopulla takaisin ettei vierotusoireet ylly ihan kamaliksi.

IMG_3484

 

Olen jo alkanut tekemään hieman jopa niitä valmisteluja vauvaa ajatellen.  Pakkasin jopa sen kuuluisan sairaalakassin ja keittelin tutteja valmiiksi. Musta tuntuu etten jotenkaan osaa tehdä mitään, koska jotenkin ajattelen, että kaikki menee sitten omalla painolla. Muutenkin tuntuu, että oon jotenkin ihan pihalla kaikesta vauva jutuista kun kaikki on niin muuttunut. Kun kyselin vinkkejä kauanko tutteja piti keittää, koska en vaan enään muistanut, niin nyt tutteja ja pulloja voi jopa mikrottaa? Whaaat? Tuntuu jotenkin hirveän vaikealta opetella ihan uusi tapa, joten tyydyn keittämiseen  ja vastaus oli 5 min 🙂

 

IMG_3467

 

Me olaan kotona touhuiltu kaikenlaista. muutama päivä sitten keräsimme meidän kaikki ”aarteet” eli lomamatkoilta kerätyt kivet ja simpukat lasivatiin ja peitimme ne vedellä. Helppo ja halpa sisustus juttu, jolla on tunnearvoa ja hauskaa muistella mistä mikäkin kivi on peräisin. On aivan mahtavaa myös viettää kotona aikaa, jota aina on aika rajallisesti ja näinä ruuhkavuosina varsinkin.IMG_3493

 

IMG_3494

 

Eilen oli taas yks  päivä tulevaa tv-projektia takana  ja tänään on toinen edessä. Saas nähdä millainen lopputulos saadaan aikaan ja millaisen vastaanoton se saa. Outfitistä vastaa Hous Of Brandon.  PAITA mikä oli s-kokoa ja on toivottavasti sopiva myös synnytyksen jälkeen 🙂 (24,95e)

 

IMG_3472

 

Mää palaan vielä mun edelliseen postaukseen, koska mua jää aina välillä mietityttämään muutamat kommentit, mitä en aina ymmärrä. Jos minulle sanotaan että kirjoitan hyvin negatiivisesti ja itse koen sen olevan täysin vain omaa pohdintaa jostain asiasta niin mitenkä sen voi ymmärtää niin kahdella eritavalla?  Ehkä siinä on se totuuden kohtaaminen, mitä kaikki vain ei kestä tai jotakin muuta.. Mun mielestä kaikkien on hyvä miettiä asioita ja ei aina siitä itselle edukkaasta näkökulmasta. Vaikka palautetta saa antaa ja kommentteja kirjoittaa niin joskus vaan riepoo se, että huomaan osasta ihmisistä, että ne eivät tunne mua ollenkaan ja tulkitsee asiat täysin haluamallaan tavalla. Kun moni ajattelee että olen saanut elämässäni kaikki helpolla niin voin vaan nauraa. Oon maksanut aika moisen hinnan siitä missä olen nyt ja mitä olen saavuttanut, enkä silti pidä elämääni mitenkää ihmeellisenä tai mahtavana, vaikka ihanaa se onkin. Mun päämäärä on aina ollut äitinä oleminen, perhe, oma koti, yritys ja tietenkin onnelisuus. Mutta aina ei todellakaan näin ole ollut.

Mulla on ollut myös niitä aika rajujakin aikoja/kausia elämässä ja olen onnellinen että järki on silloin  voittanut ja olen nyt tässä, sillä moni ystävä jäi sille tielleen ja nyt heistä ei ole jäljellä kun kivi Kalevankankaalla. Mää oon joutunut elämään pitkiäkin aikoja ilman rahaa ja ilman todellakin mitään tukia ja siitä vaan oli selvittävä. Opiskelija karu arki muuttui lootovoitoksi kun löysin maasta kolikon ja sait ostettu itsellesi nuudelipussin.Vaikka kävin töissä oli palkka niin huono ettei sillä tullut todellakaan toimeen.  Viimeisillä rahoilla ostettiin kotiviini ämpäri ja tehtiin omat seokset kun ei ollut rahaa ostaa edes viinipulloa 🙂 Baariin painettiin pyörällä kun ei ollut rahaa mennä bussila. Kerättiin pulloja että saatiin ruokaa 🙂  Nykyään saman ikäiset juovat Möettiä ja liikkuvat limoulla 🙂 Maailma on todellakin muuttunut….

Ja mitä omaan yritykseen tulee niin se jos jokin on ollut ihan helvetin haastavaa, raskasta ja kuluttavaa, mutta kaikki todella sen arvoista. Voin joskus laittaa kuvan laskupinosta mikä siitä syntyy joka kuukausi ja varsinkin nyt voin sanoa, että se on yksi suuri stressin aihe. Paljon olen koittanut maksaa laskuja ennakkoon, siksi että äitiyslomalla mun äitiyspäivärahat eivät mene yrityksen kuluihin (koska ne on tarkoitettu mulle ja mun perheelle) , mutta samalla edessä on ne muutama palkaton viikko edessä, mitkä tekee yrittäjän pussiin aika suuren loven. Tässä tilanteessa kukaan ei auta eikä kukaan maksa mitään tukia 🙂 Joku viisas sanoi että hae sairaslomaa niin saat päivärahaa, mutta ei ehkä ymmärtänyt että sillä ei ole mitään merkitystä, sillä olen jo virallisesti äitiyslomalla ja se on täysin hyödytöntä ja meillähän on ne 1+3 omavastuupäivää, eli sairaslomalappuun voit käytännössä pyyhkiä perseesi.

IMG_3476

 

Vaikka olen kirjoittanut aiheesta usein haluan tuoda sitä edelleen esille, koska puolustan yrittäjiä ja kannatan työntekijöiden tasa-arvoa.  Toivon, että uusi hallitus saa todellakin jotain aikaiseksi myös meidän hyväksemme, sillä olemme myös aika iso työllistäjä tällähetkellä. Moni on myös kirjoittanut sitä kuinka kuvittelen olevani muiden ihmisten yläpuolella on toinen asia mikä ei pidä sitten ollenkaan paikkaansa. En kuvitele olevani yhtään mitään sen ihmeelisempää kuin mitä olen. Se ei ole väärin sanoa olevansa jossain asiassa hyvä tai lahjakas, mutta se ei ole millän tavalla ”leijumista” . Inhoan Suomalaisten vaatimattomuutta välillä ja sitä että ei esimerkiksi osata iloita omasta onnistumisesta saati sitten muiden. Silloin varsinkin kun asian eteen on esimerkiksi uurastanut useita vuosia niin totta helvetissä onnistumisia on syytä juhlia ja oikein kunnolla. Toisille mitätttömän pieni asia voi olla sinulle itsellesi suuri <3

 

IMG_3496

 

Sitten vielä loppuun hieman hiusasiaa. B-longilta on tulossa aivan uusi sävy: lightgrey. Tämä on aivan loistava vaaleille hiuksille ja juuri niille jotka haluavat hiuksen olevan tuhkaiset ja näitä tuskin tarvitsee ylläpitää samanlailla kuin omia hiuksia. Tuhka (sininen/violetti/kylmä) pigmentti on se mikä huonoiten pysyy hiuksessa. Varsinkin näissä uusissa granny sävyissä yms on oltava kotihoitotuotteet kunnossa. Harmaa saattaa haalistua pesussa hyvinkin äkkiä ja se ei ole kampaajan syy ja vaan totuus vaan on se, että se ei pysy.

 

Color_mask_pearlItse pidän myös tästä Color Maskin Pearl sävystä. Se ei ole harmaa vaan antaa ihanan pastelli vivahteen hiukseen, joka hohtaa ehkä jopa hieman vaaleanpunaisena valossa. Tämä on niille jotka eivät halua olla harmaita eikä missään tapauksessa sinisiä.  Meiltä ainakin Primestä löytyy  tätä muistakseni 16,50e. Kannattaa myös muistaa että hiusten pohjalla on suuri merkitys. Jos tukkasi ei ole tarpeaksi vaalea ja koitat sitä taittaa hopeashampoolla tai muilla hopea tuotteilla on se käytännössä ihan turhaa. Jos pohja ei ole tarpeaksi vaalea niin se vaan ei taitu yksinkertaisesti.

– Umppu

primebody

13 vastausta artikkeliin “Kaikkella on hintansa ja tarinansa……..”

 1. Moro! Ja heti alkuun korostan, etten kysy tätä siksi että ajattelisin sinusta mitään pahaa, vaan ihan silkasta mielenkiinnosta! Mitä ne tädit neuvolassa ovat mieltä sun suunnitelmasta palata pian työhön? …jotenkin voisin kuvitella mitä ne salaa ajattelee..vaan kertovatko sen ääneen? Ja edelleen mulle on ihan ookoo, et ootko töissä tai kotona 😀

  • Se on turvallisesti isänsä kanssa 🙂 en tee kovin pitkiä päiviä niin uskon että homma toimii enemmän kuin hyvin. Isä on aivan yhtä tärkeä kun äitikin lapselle ja vauvalle <3

  • Olen täysin samaa mieltä tuosta isä-asiasta. Olen myös jättänyt lapsen isän hoitoon 100% luottamuksella, isä aivan yhtä tärkeä ihminen vauvalle kuin äitikin. Eikä asia edes ole mitään ”jättämistä isälle hoitoon”, vaan täysin luonnollista ja asia josta ei tarvitse edes sen enempää keskustella.

 2. Mun mielestä oot vaan todella rehellinen, luultavasti hyvin omat voimavarasi tunteva nainen/äiti. Toiset kokevat ehkä raskauden eri tavalla, ja haluavat sen ajan keskittyä itseensä ja vauvaan, mikä ei missään nimessä ole väärin. Jokainen tekee omalle elämälleen mieluisimman ratkaisun. Itse ainakin pidän todella paljon sun kirjoituksista, eikä minkäänlainen ylimielisyys tai ylpeily välity mun puolelle ruutua! Toivotan sulle jaksamista vielä loppuraskauteen ja viimeisiin työpäiviin. Nauti kesästä ☺

 3. Mielestäni blogisi on yksi mielenkiintoisimmasta kirjoitustyylin ja rohkeiden näkökulmien vuoksi. Kaikesta en ole samaa mieltä, mutta yleensä ei edes ärsytä jos olet eri mieltä, koska perustelet usein kantasi hyvin:). Olen sitä mieltä että vanhempien tyytyväisyys on yhteydessä vahvasti tyytyväiseen vauvaan, joten hienoa että järjestelettle elämänne teille sopovaksi. Kuitenkin jo terkkariopiskelijan pohjalta olen tietenkin vahvasti imetyksen puolestapuhuja. Ainakin niissä tapauksissa kun se mitenkään on mahdollista, sillä tutkimusnäyttö sen eduista vauvalle on todella vahva. Siksi harmittaa että joudut taloudellisesti ilmeisesti palaamaan niin pian töihin, sillä imetykseen se vaikuttaa negatiivisesti. Toisaalta tyytyväinen äiti + korvikevauva on paljon parempk vaihtoehto kuin väsynyt äiti+ välison imetetty vauva.

  • Toki vaikka menen töihin niin tarkoitus ei ole lopettaa imetystä vaan asiat järjestetään siihen malliin että vauva menee sijalle 1. En aio tehdä mitään 12h päiviä ja isä voi antaa yhden maidon pullosta mikä on pumpattu valmiiks 🙂 vaatii vaan hieman järjestelyä 🙂

 4. Oletko huomannut,että sun postaukset on saman asian toistoa: miten rankkaa on yrittäjänä/miten ylpeä olet yrittäjänäolosta, miten on väärin,että työttömät saa rahaa,kun et säkään saa jne.

  Höh!

  Mä olen itse kampaamoyrittäjä ja ollut kaksi kertaa äitiyslomalla. Kummastakaan en ole mennyt töihin kun vasta lasten ollessa 6kk. Enkä nyt sano,että mun tyyli on ollut oikea ja sun väärä. Siihen malliin kirjoitat , että menet koska sun on PAKKO. Jos tosiaan menet pakon edessä etkä omasta halusta,niin olisko kannattanut hoitaa asiat siihen malliin taloudellisesti. Kosla se on tasan itsestä kiinni…

  Sitten ärsyttää ihan älyttömästi kun tilität,miten yrittäjänä ei ole varaa autoon ja ties mihin. Sä tunnut kuitenkin reissaavan suht säännöllisesti ja kämppääkään ei ole mikään murju eli olisko taas niitä omia valintoja!?

  Sano mun sanoneen,ettei tää blogi ainakaan niitä asiakkaita tuo siinä määrin,missä voisi tuoda,jos tästä sais edes vähääkään kivemman kuvan itse kirjottajasta. Enkä kyllä ymmärrä,miksi sä haluat antaa itsestäs niin negatiivisen kuvan jos olet kerran jo tajunnut,että sellasen kuvan monet saa. Jotain järkee sitten noihin avautumispostaulsiin ja arvosteluihin.

  Olen ollut monta vuotta vakkarilukija,mutta nyt mä poistun lukijoista,ja tuskin jäät kaipaamaan 😉

  Kuulosti varmaan hirveen negatiiviselta tämäkin viesti,pahoittelut siitä.

  Kiitos silti lukuhetkistä ja kivaa kesän jatkoa 🙂

  • Niinkuin olen sanonut että tuskin tiedät mun elämästä juuri mitään niin helppo arvostella. On todella mun oma valinta matkustanko ja missä asun. Mulla on ainakin maksettavana verot, vuokrat yms kiinteät kulut mitkä mun on maksettava sulla niitä ilmeisesti ei sellaisia ole???

   Joo kaikki tyylillään 🙂 blogini on päiväkitjani minne kirjoitan omia ajatuksiani ja jos ne samat asiat pyörivät mielessä päivittäin niin silloin kirjoitan niistä 🙂 niihin en kysy keneltäkään lupaa 🙂

 5. Mun mielestä on ihanaa lukee tällöinen puoli, missä oikeesti äiti menee melkein heti töihin. Se on aika harvinaista ja hienoa, koska itse en voi käsittää sitä että joku on 9kk äitiyslomalla ja sitten vielä 1,5 vuotta hoitovapaalla ja kukaan ei tule tuuraamaan hänen paikkaansa :s näin minun työpaikallani. Ymmärän sen puolen kyllä että lapset ovat hetken pieniä ja kyllä töitä kerkeää tekemään, mutta rajansa kaikella 😀

  • Niinpä ja ei se tarkoita vaikka töihin palaa, että niitä pitää tehdä hullunlailla. Itsekkin teen 1-3 päivää viikossa normaalin 6:n sijaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta