Äitien sota, viha, arvostelu ja neuvot

Loma lähenee ja enään ei ole kun 4 päivää töitä jäljellä. Olin viikonlopun yksin kotona ja olin jo eilen ihan varma, että nyt tulee lähtö koska vatsa oli aivan kova ja mua supisteli, mutta onneks ei vielä tapahtunut mitään. Odottavan aika on kyllä ollut nyt todella pitkä ja muuten oon kyllä ihan valmis kunnes saan työt hoidettua alta pois. Hassua että joutuu ajattelemaan niin, mutta niin se vaan nyt on.

Mua ei jännitä tai pelota synnytys enkä oo juuri miettinyt sitä lainkaan, koska ei vaan ole ollut aikaa. Ei sinne vatsaan kukaan ole jäänyt niin kyllä se sieltä pihalle tulee. Väsymys on ainut mikä alkaa nyt tuntumaan aika voimakkaastikkin varsinkin jaloissa ja muutenkin tekis mieli vaan nukkua kokoajan.

11406808_10153098715794118_1851277758107377581_n
rv 36

Huomaan mitä lähemmäksi synnytys tulee niin kuulen mitä ihmeellisempiä juttuja muilta äideiltä. Olen puhunut kuinka mun olisi tarkoitus tehdä töitä äitiyslomalla niin osa ottaa asia kannustavalla meinigillä, että upeeta jos jaksat tehdä töitä ja toiset on heti maalamassa piruja seinille. Joo sää saat jonkun koliikki vauvan ja ei kato siinä mitään töitä tehdä. Oot niin poikki kun valvot kaikki yöt ja on muutenkin ihan hullua tehdä töitä äitiyslomalla..  vali vali MIKS?

11202854_10153363952579450_3239818388263362248_n

Mun mielestä jokainen tekee juuri niin kuin näkee itse omalle hyvinvoinnille ja perheelle parhaakseen. Olen tehnyt Vilin kanssa töitä niin miksi en voisi nyt tehdä? En ollut silloin mitenkään super väsynyt niin miksi mun pitäisi ehdottomasti olla nyt? Uskon että omaan väsymykseen ja vireyteen vaikutat sinä itse. Ei ne vauvat ole hereillä 24/7 ja silloin kun ne nukku niin nuku sinäkin.  On myös suuri ero että ensimäinen lapseni on jo kohta 7.v kun että se olisi vaikka 2 tai 3. Silloin tilanne olisi täysin eri, koska vahditavaa ja hoidettavaa olisi paljon enemmän ja silloin sitä ei niin vaan nukuta.

Miksi toivotaan toisille pahaa on asia mitä ihmettelen jatkuvasti. Koitan ainakin itse sen minkä omalta elämältäni ehdin aina auttaa muita jos multa apua pyydetään ja usein vielä ihan pyytämättäkin. Jos olisimme ystävällisiä ja iloisia, meillä olisi asiat paljon paremmin.

11229893_10153371747623836_1788298222585129239_n

Sain muutaman ihmisen taas hermostumaan esimerkiksi kun kirjoitin imetyksestä omia juttujani (huom omia). Se on ihan mukavaa että annetaan neuvoja, mutta kukaan ei ole ollut täällä meillä seuraamassa tilannetta ja näkemässä. Kaikilla asiat eivät mene samanlailla kuin toisilla ja se ei tarkoita että ne ihmiset olisivat jotenkin viallisia. En tarvitse mitään äiti Teresan neuvoja, koska olen pärjännyt ihan hyvin omilla ja haluan ihan myös  itsekkin oivaltaa uutta. Vaikka olisit lukenut sata superäidin käsikirjaa ei se välttämättä tee sinusta yhtään parempaa kun muut. Me kaikki selviämme täällä ja meidän ei todellakaan tarvitse olla kaikkien samanlaisia. On eirlaisia ohjeita ja niitäkö noudattamalla kasvatat juuri lapsesi oikein? Silloinhan sitä päättä se ohjeen kirjoittaja. Jos mennään muutama vuosi taaksepäin esimerkiksi  niin suositeltiin että kiinteitä annetaan heti kun vauva täyttää 3kk ja nyt se on puolivuotta. … Juuri tuota tarkoitan siinä maalaisjärjen käytössä. Jos tisseistä ei tule maitoa nii turha niitä on kenenkään lutkuttaa….

il_fullxfull.402120790_20vn

Säännöt muuttuu, ohjeet muuttuu jne. Toinen riidan aihe oli rintakumi 🙂 Tuskin niitä edes valmistettaisiin, jos ne olisivat niin haitalllisia ja tuhoa aiheutavia kun joku tiesi kertoa? Miksi niitä annetaisiin  jo sairaalassa? Jos se on ainut keino miten vauva imee tissiä niin kenenkä ongelma se on? V: ei sitten kenenkään. Nämä on ikuisia asioita mihin jokaisella äidillä on mielipiteensä ja jokainen seisoo kovana niiden takana.

Mielestäni lapsen kasvatuksessa tärkeintä on rakkaus ja läheisyys. Äidin syli pitää aina olla vapaana lapselle ja halauksia ja suukkoja ei koskaan tule annettua liikaa. Ihan sama onko sun Lilli saanut parsaa 3kk iässä vai vasta vuoden. Sillä ei ole minkään valtakunnan merkitystä, jollet anna sille rakkautta. Hirveä huutaminen ja alistaminen voi myös tuhota lapsen ja aiheutaa pysyviä loppuelämän vaurioita, joten näitä asioita kannataa miettiä myös. On kyse sitten imetyksestä tai tuttipullosta niin ainakin itse koen, että lapsi saa ihan yhtä paljon sitä läheisyyttä ja jos se vaikka on pullo niin silloin sitä voi antaa molemmat äiti ja isä. Ei se nännin lutkutus voi olla se ainut juttu.

IMG_2756Kun olimme Turkissa oli meidän samassa hotellissa perhe mikä rehellisesti sanottuna kuvotti mua. jos mun oma poikani kysyy multa että: äiti miks toi noiden poikien isä potkii niitä… niin se kertoo jo paljon. Äiti eikä isä puhuneet kertaakaan lapsille normaalilla äänellä. He huusivat ja alistivat poikia jatkuvasti. Valitti ja sätti niitä vaikkei ollut mitään syytä. Äiti nipisteli poikia  tora kynsillään, riuhtoi, huusi, valitti, repi ja töni. Toinen poika halusi sukeltaa räpylöitä altaasta nii äiti heitti lasta täysillä sillä räpyllällä. Isä roikotti poikia yhdestä jalasta pää alaspäin altaan reunalla ja nauro ivallista naurua samalla kun pojat huusivat kauhusta kankeanan isi päästä mut alas mua pelottaa…… Tiedättekö kuinka muhun sattui ja tiedättekö kuinka mun olisi tehnyt mieli huutaa ja löydä niitä vanhempia… . Tässä on hyvä esimerkki siitä että se on aivan yks paskan hailee kuinka kauan annat tissiä, jos muuten käyttäydyt noin.

Se oli niin kamalaa katseltavaa ja vanhemmat eivät sitä edes mitenkään peitelleet niin mietin vain, että mitä se on kotona? He eivät antaneet pojille rakkautta vaan huusivat ja alistivat kokoajan. Siinähän usein syntyy vastareaktio ja alat tekemään ns. pahaa jotta saat edes jotain huomioo. Näillä pojilla oli 9kk ikäeroa ja tekikin mieli kysä, että ei tainnut olla kumpikaan ihan toivottu kun noin poikia kasvatatte. Mun sydän vuosi verta ja mun oli vaan välillä pakko poistua paikalta itkemään.

IMG_2931Mää rakastan mun perhettä enemmän kun mitään tässä maailmassa ja en voisi koskaan käyttäytyä noin. Mun mielstä elämässä juurikin parasta on se rakkaus ja läheisyys jotai meillä on onneksi paljon. Meillä halitaan ja suukotellaan päivittäin ja se on ihanaa. Meillä myös välitetään ja rakastetaan. En malta odottaa että kohta meitä onkin 4 <3 Mun haaveena on aina ollut vähintään 3 lasta, mutta ei nyt ainakaan tähän samaan putkeen ole tarkoitus lisääntyä 🙂

Mukavaa Sunnuntaita ja toivon että kirjoitukseni pistää miettimään arvostelua ja asioidn tärkeyttä

-Umppu

primebody

14 vastausta artikkeliin “Äitien sota, viha, arvostelu ja neuvot”

 1. Amen. Olisin itse voinut kirjoittaa tekstisi. Lapsesi ovat etuoikeutettuja kun niillä on kaltaisesi äiti ja kirjoituksistasi päätellen myös ihana isä. Kaikkea hyvää sulle loppusuoralle. <3

  T: Kahden lapsen äiti, joka on työskennellyt myös äippälomalla, jolla ei oo tullut maitoa kummankaan kanssa, mutta onnistunut kuitenkin kasvattamaan kaksi tervettä ja tasapainoista hymytyttöä, joilta ei ole koskaan puuttunut rakkautta ja lämpöä.

 2. Kävi lukemassa edellisen imetysaiheen kommentteja. Onhan se vähän hölmää ketään neuvoa jos ei neuvoja pyydetä, mutta ihan hyvällä ne kommentit taisi kuitenkin olla. Mut on vähän hassua kyllä sanoa että maito loppuu 3kk kohdalla ja että imetyksessä ei ollut ongelmia? Onhan tuokin imetykseen liittyvä ”ongelma”… Maito ei lopu noin vaan jos maidontuotanto kerran on lähtenyt käyntiin, sekin on yksi vääriä käsityksiä mitä imetykseen liittyy. Niitä ei saisi levittää eteenpäin jotta ne, jotka HALUAVAT imettää saisivat oikeaa tietoa. 3kk iässä on tyypillinen tiheänimunkausi vauvalla jolloin ne pyrkivät olemaan mahd paljon rinnalla, jotta maiyomäärä nousee. Tämän moni tulkitsee maidon riittämättömyydeksi.

  Musta olisi kiva jos ne jotka haluavat imettää pikkuvauvaa ja lopettaa sitten, voisivat onnistua siinä ja vaan sanoa sitten että hyvin meni, tämä riittää, ja olla tyytyväisiä imetystaipaleeseensa. 🙂 Ei siihen muilla oo valittamista ja kaikki perheet on erilaisia.

  Yhtälailla olisi kiva että ne jotka haluavat imettää pitkään, yli 1-vuotiaaksikin,voisivat sen rauhassa tehdä ilman muiden arvostelua. Mä en arvostele ketään, imetys on jokaisen äidin HENK KOHT asia ja päätös. Mun mielestä sekin on aivan hyvä syy olla imettämättä jos äiti ei vaan halua imettää. Ei sitä tarvitse muille perustella jos ei kiinnosta. Itse pidempään imettäneenä mua ei myöskään kiinnosta ”ällöttyykö” joku isomman vauvan tai taaperon imetyksestä. Sillä ei tee vauvalle yhtään mitään haittaa koskaan, päin vastoin, joten jos sekä äidistä että lapsesta siltä tuntuu että se saa jatkua niin jatkukoon. Itse kuljen tässä(kin) omia polkujani eikä kiinnosta mikä on yleinen tapa meidän kulttuurissa.

  Annetaan kaikkien kukkien kukkia. Ja jaetaan eteenpäin oikeaa imetystietoa, siitä on kaikille hyötyä jotta jokainen äiti onnistuisi imetyksessä juuri sen verran kuin haluaa. 🙂 Se että tietää ja on ottanut selvää jostain asiasta ei myöskään tee kenestäkään minkään valtakunnan fanaatikkoa. Ärsyttää tuo sana. 😉

  • Kyllä se maidontulo nyt vaan saattaa loppua vaikka stressin takia vaikka se stressi ei liittyisi imetykseen lainkaan. En sanonut ettei kommentit olisi ollut hyvällä kirjoitettuja, mutta nenäkkäitä ja kukaan ei tiedä toisen elämästä joten annetaan asian olla. Ja ihan yhtälailla mua ärsyttää tuo sana epäonnistuminen, koska en ainakaan itse kokenut millään tavalla epäonnistuneeni 🙂 🙂

  • Joo, voi sitä herumista ainakin vaikeuttaa mm stressi ja kuukautiset, jne. Niihinkin on kyllä apukeinoja mitä voi kokeilla jos haluaa..
   Ja näin käsitin että sä olit kuitenkin tyytyväinen sun imetykseen ja sehän on pääasia.
   Osittain kirjoitinkin yleisesti ja viittasin niihin edellisen aiheen kommentteihin. 😀 Harmillisen monella on kuitenkin imetykseen liittyviä pettymyksen tunteita taustalla ja siksi tää aihe kai meneekin usein niin tunteisiin…

 3. Voi surku tuon mainitsemasi perheen lapsia. 🙁 Ei kenenkään pitäisi joutua kasvamaan tuollaisessa ilmapiirissä.

 4. Mikset puuttunut lasten huonoon kohteluun siellä Turkissa? Katsoit pois ja annoin tilanteen jatkua?
  Olet yhtä syyllinen kuin kaltoin kohtelijakin, aivan kuten klassisissa koulukiusaamisjutuissa.

  • Pakko kysyä että miten kehtaat sanoa noin? Asian voi viedä eteenpäin ihan omassa tietoisuudessa btw! Kuluttamatta sitä kaikillle.

 5. Näinhän se on, rakkaudella ja henkisellä läsnäololla (vaikka ei olisikaan 24/7 paikalla, mutta sen ajan kun on, on läsnä) saa paljon hyvää aikaa ja kasvatettua mainioita pikkutyyppejä.

  Itse imetin esikoista reilu 2v, toinen lopetti noin 5kk ikäisenä, kolmatta pystyn tuskin lainkaan imettämään. Kummatkin meidän lapsista on kuitenkin ihan yhtä rakastettuja, en itsekään huomaa eroa siinä tissinlutkutuksessa.

  Toivottavasti ehdit tehdä rauhassa vielä hoitamatta olevat työt loppuun, onnellista loppuraskautta ja ”uutta alkua”!

  • Mikset sinä esiinny omalla nimelläsi kun noin kärkkäästi tekemisiäni arvostelet tietämättä asiasta kuitenkaan yhtään mitään? Sun kannattaa lukea muutama juttu nettikiusaamisesta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta