Iskua sinne iskua tänne. Anna tulla kyllä mää kaiken kestän

Luin blogitekstin: bloggajaa on helppo solvata, koska kohteella on silloin kasvot ja jäin miettimään että onko se oikeesti niin, mutta valitettavasti se on juuri niin. Kun alat kirjoittamaan blogia niin en usko, että kenelläkään on siinä päällimmäisenä asiana päästä ”julkisuuteen”, vaan he haluavat jakaa itselle tärkeitä asioita , joko omiin muisteloihin tai yleisesti. Vaikka blogi on julkinen niin mitä sitten? Onko kirjoittaja silloin olemassa oleva todellinen sylkykuppi mihin voi räkiä päin naamaa? Olen itse saanut usein kommennteja: miksi kirjoitata julkista blogia, jos et kestä kritiikkiä? Se kuka leikkiin ryhtyy se leikin kestäköön yms. Kirjoitan sitä ihan huvinvuoksi ja olen saanut siitä itselleni jopa kakkostyön, josta saan palkkaa, millä voin mahdollistaa rakaan harrastukseni matkailun. Joku siis tykkää lukee mun juttuja 🙂 En kirjoita sitä siksi, että odotan keskustelua jollen jostain asiasta erikseen kysy. Toki ehkä kirjoitan paljon aiheista mistä moni ei ”uskalla” ja siksi ne aiheuttaa keskustelua.  Mietin myös että luuleeko joku oikeasti, että kirjoitan blogia siksi että oikein innolla odotan niitä viha viestejä tai se että kun sivu on julkinen se antaa kenelle tahansa oikeiden sanoa musta ihan mitä vaan? V: EN.

IMG_3323

 

Ja mielestäni on noloa haukkua ihmistä tuntematta sitä ilman, että edes antaa haukuille omat kasvonsa. Se on oman pahanolon purkua ja kateellisuutta tai jotain sisäistä tuskaa mitä pitää lieventää saamalla toinen tuntemaan saman.

 

Olen ihmisenä aika suora sanainen, mutta osaan myös pitää suuni kiinni, mitä olen kyllä joutunut ihan harjoittelemaan. Olen avoin ja myös hyvin auttavainen läheisille ja tärkeille ihmisille elämässäni. Blogi on täysin pintaraapaisu elämästäni. Kun kirjoitan jostain asiasta on sielä lähestulkoon aina paljon syvällisempi tarina taustalla, mutta en koe tarpeelliseksi kirjoittaa sitä tai kirjoittaa asiaa koskevien hekilöiden nimiä ja jakaa koko elämääni. Keskustelen paljon ystävieni kanssa tärkeistä asioista ja haluan kuulla omiin mielipiteisiini erilaisia näkökantoja ja saada kokonaisvaltaisempaa kuvaa asioista, mutta aina ne eivät välttämättä välity tekstissä lukijoille. Osaan myös vastaanottaa kritiikkiä, mutta siinäkin asiallisuudella on rajansa. On eri asia ilmaista asia: oot muuten ihan vitun tyhmä tai, että oletko ajatellut asiaa näin..

IMG_3299

Haluaisin tietää, että miksi osa blogien lukijoista käyvät lukemassa kirjoituksia vain ja ainoastaan provosoituakseen? Jos sinua ei rehellisesti sanottuna paskaakaan kiinnosta blogin sisältö haet vain sieltä päivääsi raivoa, niin eikö se olisi sinullekkin helpompaa olla lukematta niitä? Huomaan usein kommenteissa, että koko tekstin pointti on mennyt joltain täysin ohi ja esimerkiksi minun kirjoitukset haluataan ymmärtää  vain jollain tietyllä tavalla.

Suosittelen jokaiselle googlettamaan oman nimensä tasaisin väliajoin ja kappas kun taas löyty mukava keskustelu vauva.fi foorumilta. Pakko sanoa, että ei jumalauta. En viitsi edes lukea, mutta huomaa jo otsikoinnista, että sanani on täysin vääristelty ja ne ei pidä paikkaansa. Miksi ihmiset eivät saa olla erimieltä asioista? Miksi vaikka minä en saa olla huolissani työttömyydestä vaan minusta tehdään työttömien vihaaja, mitä en todellakaan ole. Se nyt vaan on aihe mikä todellakin pitäisi kiinnostaa tässä taloustilanteessa meitä kaikkia. Työpaikkoja on saatava lisää ja työttömät töihin. Niin yksinkertaista.  Miksi minua haukutaan tyhmäksi, idiootiksi, sivistymättömäksi ja mitä vielä? Kuinka moni näistä ihmisistä on oikesti tavannut minut kasvotusten ja edes jutellut kanssani? En sitten arvosta näitä haukkujia tippakaan vaan nauran niille. Kiusaaminen kertoo vain omasta sisäisestä tuskasta ja pahoinvoinnista.

Olet sitten julkkis tai vaikka ihan vaan bloggaja niin tiedän että sielä jokaisen takana on ihan tavallinen ihminen, jolla on ihan samanlainen elämä kun kenellä meistä  tahansa. Ne arjen askareet ja ongelmat eivät katoa kenenkään elämästä, mutta tekeekö se silti oikeuden muille ruotia niitä? Jos joku on ylpeä itsestään ja siitä että: Jumalauta kun sain kommentoitua sille Umpulle ja laitettua sille luun kurkkuun ja oon nyt niin ylpee itsestäni niin mun on vaan pakko ihmetellä. Sitten käydään vielä leijumassa samalla kommentilla jollain vitun naurettavalla keskustelupalstalla……….. come on…. Kuka haluaa kylvää vihaa? Kannattaa miettiä miltä se tuntuisi jos se osuisi omalle kohdalle. Kannattaa myös joskus miettiä että miksei juuri sinun kommenttia hyväksytty, sillä siihen on varmasti jokin syy. Jokainen meistä bloggaajista kirjoittaa juuri sellaista blogia kun itse haluaa ja hyväksyy sielä juuri sellaiset kommentit kun haluaa.

IMG_3297

Blogi ei ole keskustelufoorumi tai ainakaan minun blogi ei ole. Voin sanoa rehellisesti etten arvosta paskan vertaa näitä anonyymejä, jotka eivät seiso sanojensa takana omilla kasvoilla.  Se on todella raukkamaista ja naurettavaa. On helppo huudella nimimerkin takaa. Keksikää elämällenne jokin tarkoitus ja vaihtakaa suuntaa. Keskittykää vaikka vihan sijaan onnelisuuteen. Muistakaa, että mun milipide on vain yksi viidestämiljoonasta 🙂 Tämä sama kommentointi näkyy myös esimerkiksi iltapäivälehtien sivuilla uutisten alla minne saa vapaasti kommentoida. Yks hyvä neuvo: joskus kannattaa pitää suu kiinni.

Jokaisen pitää pystyä arvostamaan itseään ja tiedostamaan millaine ihminen on. On pystyttävä kertomaan niitä omia hyviä puolia, mutta myös niitä kehitettäviä. Olen huomannut, että usein ne bileiden piristäjät saattavatki olla myös niitä negatiivisimpia ihmisiä, jotka imevät kaikki mehut sulta ja he eivät sitä aina itse edes tiedosta. On olemassa elämäntapa valitajia, jonka seurassa en myöskään viihdy, mutta en koe tarpeelliseksi lähteä asiaa ruotimaan keskustelupalstalla 🙂

Jos saat jostain kirjoituksesta veren kiehumaan niin lue se uudelleen ja mieti mikä saa sinut raivonpartaalle. Koita ajatella asiaa toiselta kantilta ja pohdi asiaa ennekuin pillastut. Nuku yön yli ennenkuin kommentoit jos on aivan pakko kommentoida. Anna myös kirjoittajan olla erimieltä kanssasi ja jos asia jää sinua edelleen vaivaamaan niin pyydä vaikka perusteluja ennemmin kuin alat raivoamaan 🙂

IMG_1675

Itse harvoin kommentoin blogeihin, koska ehdin lukemaan niitä niin vähän, mutta kommenttini on lähestulkoon aina positiivisia. En koe mitään tarvetta mennä kirjoittelemaan mitään typerää tai saati haukkumaan ihmistä ketä en todellisuudessa tunne vaan olen tuominnut yhden tekstin perusteella.

Vähän sama asia kun miksi muutat kerrostaloon, jos et siedä kenenkään muun ääniä? Silloin sinun paikka keskellä hevonkuusta, jossa kukaan ei vahingossakaan häiritse sinua. Vaikket ymmärää että syy on sinussa 🙂 eikä niissä muissa asukkaissa 🙂

Jos jotain kiinnostaa tietää jotain asiaa minusta mikä on askarruttanut tai ehkä kirjoitukseen liittyen helpommin ymmärrettynä vituttanut niin laittakaa kysymyksiä tulemaan niin vastaan mielelläni niihin mitä olen todellisuudessa mieltä ja voin jopa hieman avata asiaa miksi. Ennemmin kun lähdet ruotimaan niitä jossain muualla.

IMG_2386

Blogini tarkoitus ei ole koskaan ollut sellainen, että laitan feikattuja kuvia niistä upeista croisant aamiaisista, missä on pahvipillit vastapuristetussa tuoremehussa, koska elämäni ei ole sellaista. Ruuhkavuodet ja tavallinen lapsiperheen arki kuulostaa jo hieman todellisemmalta. Mulla oli tänään vapaapäivä ja meille tuli muitakin lapsia hoitoon, mikä on usein vapaapäivänäni hyvinkin yleistä.  Pesin pyykkiä ja laitoin ruokaa 🙂 En elä mitää glamour elämää eikä minua sellainen kiinnostakkaan. Rakastan niitä ihan tavallisia asioita elämässä. Laitoin muutaman kuvan elämäni varrelta jotka ovat rehellisen aitoja <3 Olen ollut lihava ja anorektikko ja mulla on ollut sairaan ruma permanentti, mutta loppupeleissä mulla menee nyt elämässä ihan sairaan hyvin ja oon onnellinen <3

-Ihan Umppu vaan

 

primebody

15 vastausta artikkeliin “Iskua sinne iskua tänne. Anna tulla kyllä mää kaiken kestän”

 1. Mää arvostan suuresti sitä, että otat omana vapaapäivänä muiden lapsia hoitoo ja vielä kun olet viimeisillää raskaana! Ite veisin oman lapsen hoitoon ja viettäisin vapaapäiväni sohvalla maaten kaikessa rauhassa. Mutta olet selkeesti tosi lapsirakas ja sulle niistä ei ole vaivaa, hieno juttu! Voimia loppumetreille! PS. Aika monessa maassa äitiysloma alkaa paljon myöhemmin, kun Suomessa. Monet meinaa varmaan kauhistelee, kun olet vielä töissä. Esim. täällä Norjassa 3 viikkoa ennen laskettua-aikaa, vaikka loma on muuten pidempi kuin Suomessa.

  • No siskoja aina autetaan ja tiedän, että apua tulee myös vastaan 🙂 Joo niin alkaa ja mikäs töissä on ollessa. Ainut asia on että jos tulee lähtö on se asiakas rumba soitettavana ja oikein ketään ei voi jättää väri päässä ja sanoo että pese kotona 🙂 mutta onneks mulla on apulainen <3

 2. Sä olet kyllä niiin ristiriitainen persoona 😀 ..tai sitten mä olen lukijana vähän valikoiva haha!!

  Luulen,että saat negatiivisia tunteita heräämään kun sanot aika suoraan mitä ajattelet,kun taas monet muut kirjottaa mahdollisimman neutraalisti,ettei ketään suivaannu! 🙂

  Pakko todeta,että tän blogin kautta susta saa monet varmaan täysin väärän kuvan 🙁 mä olen saanut käsityksen,että olet vähän olevinasi muita parempi,vähän diivahtava ja esim. pullukoita alaspäin katsova ja että pidät esim. työttömiä kakkosluokan kansalaisina 😀

  Hyvä oli kirjoitus,koska sen työttömyyspostauksen jälkeen (itsekin juuri työttömäksi jääneenä),mietin että nyt loppu lukeminen!! Mutta eipäs lopukaan 😀

  Jatka siis samaan malliin ja tsemppiä vimppaviikoille!! 🙂

  • Miten voin olla pullukoita alaspäin katsova jos olet itse tällähetkellä sellainen 🙂 🙂 diivaa must ei saa tekemälläkään 🙂 mutta joo kaikki lukee ja tulkitsee miten haluaa, mutta silti ei voi väittää tuntevansa 🙂

 3. Hmm. Oon ihan varma et kyl on lukijan korvienvälissä se ongelma, jos susta saa negatiivisen kuvan. En tunne sinua henk.koht. enkä ole livenä nähnyt, meil on kyl yhteinen kaveri jonka kautta löysin sun blogin. Oon omassa päässäni vissiin niin tasapainoinen, etten koe sun kirjoituksia ikinä provosoivina tai päänaukomisena tai että katsoisit alaspäin jotain tiettyä ihmisryhmää. Mun mielestä olet oivaltanut bloggaamisen idean, toisin kuin monet lukijasi: et ole täällä jakamassa tieteellistä tutkimustietoa vaan omia ajatuksia ja näkemyksiä ja kokemuksia (jotka toki välillä saattaa pohjautua johonkin tieteelliseen tutkimukseen ). Välillä purat ehkä omaa turhautumista ja silloin teksti on vähän kireämpää, mutta jälleen kerran se on sun blogi, sun ajatukset, sun tunteet.. Ei joku yleinen ohjekirja tai elämäntaito-opas tai tietokirja, jonka mukaan kaikkien pitää nyt alkaa toimia ja elää. Kunpa lukijat enemmän arvostaisivat ja ennen kaikkea kunnioittaisivat sinua ja muita julkisesti bloggaavia. Lisäksi osoittaa kyl vain huonoa käytöstä ja sivistymättömyyttä, että yhtään missään sosiaalisen median parissa haukutaan yhtään ketään… Mut tosi hyvin sä olet mun mielestä käsitellyt niskaasi tulleen pskan , jota et todellakaan olisi ansainnut . Kiitos blogistasi ja tsemppiä loppuraskauteen. Ihania muuten noi vanhat kuvat

 4. Oletko koskaan miettinyt, miksi sinun kritiikkisi muita ihmisiä kohtaan ovat vain ”mielipiteitä, jotka sanot suorasanaisesti”, mutta sinuun kohdistuva kritiikki on aina haukkumista tms.? Vauva-palsta on sellaista kuraa, ettei sinne kannata eksyä eikä varsinkaan googletella omaa nimeään, ellei ole valmis lukemaan myös niitä törpöimpiä kommentteja. En puolustele haukkujia, nettikiusaaminen on ihan olemassa oleva kiusaamisen muoto, mutta noilta foorumeilta kannattaa ihan suosiolla pysytellä poissa.

  Mitä tulee omiin tänne lähettämiini kommentteihin, koen, että ihan samoin sinun mielipiteitäsi saa arvostella! Onhan sinullakin oikeus arvostella mm. työttömiä ja sitähän sinä siinä aiemmassa blogikirjoituksessasi teit, vaikka muuta väitätkin. Minun nähdäkseni sinä et ole avoin muiden mielipiteille, vaan puolustat itseäsi ja pidät kannastasi kiinni, vaikka sinulle lyötäisiin tiukkoja faktojakin pöytään. Esimerkki aiemmasta keskustelusta: Työttömiä Suomessa on yli 300 000, mutta vapaita työpaikkoja vain n. 25 000. Silti sinun mielestäsi on ihan ITSESTÄ kiinni, onko työtön vai työssäkäyvä! Et ottanut ollenkaan huomioon, että esimerkiksi korkeasti koulutettuja ei ”paskaduuneihin” edes oteta, sillä työnantaja tietää tuollaisen työsuhteen jäävän todennäköisesti lyhytaikaiseksi. Esität asian nyt niin, että ”olit huolissasi työttömyydestä”, vaikka ihan oikeastihan sinä väitit työttömyyden johtuvan vain ihmisestä itsestään! Seiso edes sanojesi takana ja myönnä, jos on tullut ylilyöntejä. Sitä en kylläkään ole sinulta aiemminkaan nähnyt…

  Tietyiltä osin sinusta saa kyllä hyvin negatiivisen kuvan, mutta toisaalta oman elämäsi suhteen olet mielestäni rehellinen ja positiivinen. Ehkä vaan kannattaisi sinullakin luopua siitä muiden arvostelemisesta ja tuomitsemisesta, niin muukin negatiivisuus voisi vähentyä ympäriltäsi. 🙂

  • Se on eri asia puhua massasta kun kohdistaa se johkin henkilöön, jos et ymmärtänyt. Todellakin tulen googlettamaan itseni, sillä en halua että musta kirjoitellaan mun henkilökohtaisella nimellä mitään naurettavaa paskaa mikä ei pidä paikkaansa. Sitä kutsutaan myös kunnianloukkaukseksi 🙂 Tiedän todellakin työttömyystilanteen, mutta todellakin kaikkien olisi syytä tehdä sille jotain ja vaikka koittaa vaikka oikeesti työlistää itsensä niinkuin vaikka minä olen tehnyt. En pidä itseäni yhtään parempana kun muut, mutta olen onnellinen että voin tehdä työtä ja maksaa siitä itselleni palkkaa. Pystyn myös itseni lisäksi työllistämään 4 muuta, mikä on mielestäni hieno asia ja voin rehellisesti olla ylpeä siitä. Aina ei ole näin ollut ja se on ollut todella pitkä ja kivinen tie. Ihan turha kuvitella, että olen syntynyt lusikka suussa.. Et tunne mua ollenkaan ihmisenä ja en tunnista itseäni sun kommentista ollenkaan, mutta turha siitä on lähteä vääntämään.

   Se mitä tarkoitan sillä ”on itsestä kiinni” niin otan vaikka esimerkkinä alueen missä asumme: Jos joku tulisi soittamaan ovikelloa ja tarjoutuisi pesemään meidän ikkunat niin ottaisin kopin heti. Jos hän olisi hyvä voisin suositella sitä mun 20:lle naapurille. Sama ihminen voisi todellakin leikata nurmikkoa ja vaikka hoitaa vuoroin pihapiirin lapsia. Tämä Ihminen voisi näillä hommilla varmasti vetää läpi kesän ja talvella vaihtaa ruohonleikkuun lumitöihin.

   Jos viitsii vaan yrittää niin varmasti jotain löytyy. Kotoa ei kukaan ketään tule hakemaan 🙂

 5. Onpa melkoinen logiikka sinulla! Jos siis minä parjaisin vaikka kaikkia uskovaisia elämästä mitään tietämättömiksi tyhjäpäiksi, niin mielestäsi se ei olisi haukkumista vaan ”mielipide”? 😀 Ihan samalla tavalla se tietämätön ja asioita vääristelevä kirjoittelu voi loukata tiettyä ryhmää, kuin sinua yksilönä! Väitinkö, että olet syntynyt kultalusikka suussa? Olet jaksanut mainostaa noita saavutuksiasi niin moneen otteeseen, että kyllä ne ovat jo varmasti kaikkien tiedossa.

  Se mitä tarkoitan sillä, että kaikki EI ole itsestä kiinni, on, että kaikki eivät voi sopeutua kaikkeen! Esimerkiksi ruumiillisesti hennosta ei välttämättä ole fyysiseen työhön, ujosta ja ihmiskammoisesta ei ole asiakaspalvelutyöhön ja kaikista ei myöskään ole yksityisyrittäjäksi. Ihan uskomaton tuo itsepäinen kuvitelmasi siitä, että kyse olisi vain viitsimisestä! Ja tuo esimerkkisi on, anteeksi nyt vain, melko kaukaa haettu: Miten joku yksittäinen henkilö voisi tietää ikkunanpesijän tarpeestanne, ellette ilmoita siitä missään? Ihanko tosissaan meinaat, että kannattaisi vaan hakuammunnalla laittaa toiminimi pystyyn ja lähteä hakemaan asiakkaita randomisti kartoittamatta ensin mahdollisuuksia? 😀 Luulin sinun tietävän jotakin yrittäjyydestä…

  Pakotteet eivät muutenkaan toimi ihmisten työllistämisessä -innostaminen ja palkitseminen sen sijaan toimivat. Tässäpä sinulle hieman asiantuntevampien tahojen näkemyksiä siitä, miten ja miksi ihmisille kannattaa tarjota heille sopivaa ja kiinnostavaa työtä. Toivottavasti englanti taipuu:

  https://hbr.org/2012/01/creating-sustainable-performance

  Ja samasta asiasta suomeksi:

  http://www.filosofianakatemia.fi/sites/default/files/pdf/Sisainen_motivaatio.pdf

  Muuten, oletko koskaan ajatellut, miksi poliitikkomme kailottavat työperäisestä maahanmuutosta, kun nytkin työttömänä on satoja tuhansia suomalaisia? Tilastollisesti mm. yli 50-vuotiaiden työllistyminen on lähes mahdotonta työmarkkinoiden harjoittaman ikärasismin vuoksi (googleta, ellet minua usko). Kyllähän töitä varmasti löytyisi, jos suostuisi tekemään sitä 5-6 euron tuntipalkalla, mutta suostuisitko esim. sinä vastaavaan? Kun sillä summalla ei edes eläisi Suomen kaltaisessa kalliissa maassa. On ihan turha luulla, että nykyinen politiikka ajaisi millään tapaa työntekijöiden etuja, vaan päinvastoin hankaloittaa työnsaantia tuomalla tänne halpaa työvoimaa muualta ja polkemalla työntekijöiden oikeudet alas. Puhu siinä vielä sitten yksittäisen yksilön vastuusta!

  • Hei mee jonnekkin muualle huutaan. Ollaan eri mieltä ja piste. Et ymmärrä mun näkemystä ja se näkyy. Sun mielestä työttömän pitää vaan olla työtön eikä yrittää mitään?

 6. Moi Umppu! Musta sulla on mielenkiintoisia aiheita ja hyvin perusteltuja mielipiteitä. Ne ovat usein kirjoitettu provosoivasti (mistä diggaan!) ja negatiivisestikin.

  Tämä provokatiivinen ja negatiivinen tyyli on omiaan herättämään saman tunnetilan ”vastapuolessa” eli lukijassa joka on eri mieltä.

  Luulisi sinun ymmärtävän tämän? Sinun kanttaisi siis myös itse ottaa oppia noista yllä antamistasi neuvoista ennen kuin vastaat kommentteihin. Koska niissä kyllä itse hiillyt ihan heti ja alat riehumaan (tätä ”Miten sä edes kehtaat sanoa noin” -osastoa), vaikka ihmiset käyttäneet aiheesta puheoikeuttaan ihan niinkuin itsekin olet jo tehnyt. (Tiedän, olet sanonut ettet halua kommentteja – kuitenkin tuossa yllä taas kyydät niitä, jotta keskustelua ei käytäisi blogin ylkopuolella)

  Itse en edes lue kommentteja koskaan ja olisin ollut muuten autuaan tietämätön tästä sinun ja lukijoiden ärsyttävästä vänkäämisestä, mutta kun tuot sen vänkäämisen myös jo blogitekstien puolelle, niin lukijana joudun tahtomattani myös tämän vänkkäämisen seuraajaksi.

  Itse siis haluaisin lukea yhä näitä hyviä juttujasi mielenkiintoisista aiheista ja vähemmän sitä ruikutusta jossa loukkaannut toisten mielipiteistä. Se on loputon suo ja aiheena lukijalle todella tylsä. Joku ehdottikin, että et julkaisisi lainkaan niitä kommentteja, joista otat kipinää. Musta se on hyvä idea! Kun kerran tarkoituksenasi ei ole keskustelun herättäminen tai vuoropuhelu lukijoiden kanssa.

  Edelleen, kaikkea hyvää sinulle toivotan ja toivottavasti saan jatkossakin lukea mielenkiintoisia juttuja blogistasi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta