Jumaliste ihmiset on herkkänahkaista kansaa ja mullakin menee joskus hermot….

Tiesin että edellinen kirjoitukseni tulee aiheuttaamaan kommentointia niin puolesta kun vastaan. Kiitos suuresta määrästä palautetta. Toivoisin kuitenkin muutaman kerran vetämään happea ja lukemaan tekstin vaikka pari kertaa läpi ja ymmärtämään sen niinkuin se on tarkoitettu. Ikinä ei voi yleistää asioita, mutta myöskään kun kirjoittaa tekstiä sihen ei voi eritellä jokaista eri tapausta erikseen. Täällä Suomen maassa pitäisi hyväksyä kaikki ja olla aina hiljaa kun on jostain eri mieltä. Minä uskallan olla eri mieltä ja sanoa miltä musta tuntuu. Se mikä mua välill jopa V…..aa kommenteissa on se että ihmiset eivät todellakaan tunne mua ja kommentit eivät kuvasta mua lainkaan. En voi kirjoittaa tekstejäni niin että mielistelen kaikkia, vaan se nyt vaan on ymmärrettävä että joskus niistä joku saattaa loukkaantua.

IMG_3250
rv35

Jos mun mielestä systeemiä väärin käyttävät ihmiset on peestä niin antakaa niiden mun mielestä olla. En ole kuitenkaan missään vaiheessa sanonut että kaikki on ja että kaikki käyttävät systeemiä väärin.. Olen painottanut useaan otteeseen että avun tarpeessa olevia on autettava. Ihan yhtälailla mun lähipiirissä on näitä työttömyys tapauksia ja tiedän todella mitä se on. Tiedän myös mitä on yrittää tosissaan ja vähemmän totsissaan tai olla yrittämättä.

Jos olisin itse palkansaaja olisin varmaan monessakin asiassa enemmän turvassa kun yrittäjänä. Tämä valtio on rakennettu palkansaajille eikä yrittäjille, mutta kaikki me teemme omat valintamme. Toiset lomailee palkallisilla lomilla ja meille on kaikki aina palkatonta, jopa sairaslomat. Revin kaiken suoraan omasta persnahasta eikä mua tueta missään niin toivon, että nämä ”olet niin mustavalkoinen” ihmiset ajattelevat joskus asioita itse monelta eri kantilta. Suomalaiset on syntyneet valittaan ja se mikä ottaa päähän on että he valittavat asioista mitkä on heille täysin ilmaisia…..

IMG_3251

Miettikää asioita tulevaisuuden kannalta. Miksi koulutat itseäsi alalle missä ei ole töitä? Paras kommentti edelliseen postaukseen : Kirjoitit, että työttömien pitäisi muuttaa työpaikan perässä. Niin mikäs velvollisuus työttömällä on muuttaa ja työtä tekevällä oikeus perustaa elämänsä yhteen kaupunkiin? Mitäpä sanoisit sellaisesta ehdotuksesta, kun kerta olet yrittäjä ja sitä mieltä, että töitä kyllä löytyy kun vain haluaa, niin muutapa itse tekemään nykyistä työtäsi johonkin toiseen kaupunkiin? Samalla saisit palkattua muutaman työttömän pois rasittamasta vaikkapa kaiken maailman tilastoja. Mielenkiinnolla kuulisin tuohon selityksen, miksi et muuta.

En voi muuta sanoa kun MITÄ VITTUA? Vastaan tähän että miks mun tarvitsee muuttaa, koska olen tehnyt ihan perkeleesti töitä saatuani itseni tähän asemaan ja siihen tilaan, että mulla on ihan sairaasti töitä. Uskon että suurin syy on ammattitaitoni ja se että en ole koskaan luovuttanut. On ollut päiviä kun mulla ei oo ollut penniäkään rahaa ostaa ruokaa tai maksaa vuokraa mutta niistäkin oon selvinnyt kun oon halunnut.  Minä työllistän tällähetkellä lisäkseni 4 ihmistä mikä on paljon pienyrittäjälle ja voisin työllistää enemmän jos palkkaamis kulut ei olisi niin suuret. Jos muuttaisin toiseen kaupunkiin ja tekisin työtäni niin uskon, että saisin varmasti asikaaita ja jos en saisi niin sivussa pesisin vaikka ikkunoita. Olen yrittäjä ja todellakaan en jää paskaan makaamaan vaan keksin aina jotain. . Sun kommentti oli todella typerä ja siinä ei ollut mitään pointtia. btw.

– Umppu

primebody

22 vastausta artikkeliin “Jumaliste ihmiset on herkkänahkaista kansaa ja mullakin menee joskus hermot….”

 1. Vaikka palkansaaja olenkin, niin kyllä pisti suoraansanottuna vituttamaan kun ynnäsin laskut ja mietin mitä maksaa palkkapäivänä. Olen korkeakoulutettu, opiskellut monta vuotta ja teen todella paljon töitä. Silti ei rahat riitä mihinkään. Sitten naapurin mies on kroonisella saikkarilla ja hänen kolmekymppinen rouvansa ei ole ikinä ollut missään töissä. Tänään suureen ääneen ihmeteltiin kun kuulumiset vaihdettiin, että miksi pidän kesällä vain kolme viikkoa lomaa. No, eipä ole muuta vaihtoehtoa.. Kyllä se vaan niin menee että keskituloiset sen kovimman hinnan maksaa ihan kaikessa. Tai ainakin tuntuu siltä .

 2. Kyllä täs kans itselläkin pistää vihaksi kun olen määräaikainen osa-aikainen ja teen n.70% työaikaa. Palkallisia lomia ei ole ja jos haluan viettää lasteni kanssa kesälomaa niin se on kaikki palkatonta. Osa-aikaisella on oikeus vapaaseen, sitä kertyy max 2 pvää/kk eli 24 pvää. Onneksi vuoden aikana kertyneet lomat maksetaan kesäkuussa rahana niin voin käyttää palkattoman oikeuteni kun elän säästeliäästi kesän.

  • no niimpä. onhan se niin,että ne tuet nassahtaa säännöllisesti joka kuukausi, mutta esim yrittäjällä jos on huono kuukausi palkkaa ei tule ollenkaan…. ja juurikin noi kesälomat. Olen väsynyt kuuntelemaan etkö pidä kun viikon lomaa… ei vaan yksinkertaisesti voi. Nytkin olen äitiyslomalla töissä siksi koska mulla ei ole varaa olla kuukautta kotona ilman rahaa

 3. Oon ite lähes samaa mieltä asioista, mutta työn perässä muuttaminen esim ei vaan aina onnistu..tai ainakin vaatii mahdottomasti järjestelyjä.
  Meillä uusioperhe, miehen lapsi asuu meidän kanssa+3 yhteistä. Miehellä vakkari työ ja itse oon toistaiseksi kotona, nuorimmainen pian kaksi.. Minulla itselläni ei ole vakkari työtä, mutta ikinä en ole ollut työtön! Nyt omasta valinnasta pidempään kotona, koska lapset ovat pieniä vain hetken. . Mutta siis se pointti, että periaatteessa vain minun mahdollisen työttömyyden takia lähtisimme vaihtamaan kaupunkia olisi naurettavaa. . Se tarkoittaisi, että myös miehen pitäisi etsiä uusi työ, se tarkoittaisi myös sitä että lapset erotettaisiin rakkaiksi tulleista ystävistä ja tarkoittaisi myös sitä, että vanhin lapsista ei näkisi äitiään kuten nyt! Perheitä, perheestä, parisuhteessa eläviä on niin monen muotoista, että siksi itse on vaikea enää ns arvostella toisten päätöksiä.. Toki en hyväksy siis tavan vuoksi kotona makaavia tukien kiskojia. Paljon on kuitenkin niitäkin, että sitä mattoa on kiskot jalkojen alta aina vain uudestaan ja ihminen lannistuu! Lopulta ei enää osaa pyytää/oottaa vastaan apua.. Eikä se läheskään aina ole työttömyys ensimmäinen ongelma vaan muut ongelmat vie lopulta siihen pisteeseen. Kiitos, puhuin suuni.. Aurinkoista kesää ja onnea odotukseen 🙂

  • Niin… Tässä tullaan taas tilanteeseen mitä en tarkoittanut, koska ei voi yleistää. Tottakai lapsia pitää ajatella, mutta suinkaan myöskään kaikki työttömät ei ole samanlaisessa tilanteessa kun teidän perhe. En ole tyhmä tai sydämetön ihminen ja ymmärrän asioita myös tämänlaisista näkökulmista <3

 4. Olen niin samaa mieltä kanssasi. Tekemättömyys on tehty niin helpoksi.
  Nostan sinulle hattua, jokaisella on aikeus sanoa mielipiteensä. Ja epäkohtiin tulee puuttua. Tyhmähän se on joku vain mutisee itsekseen. Ja tyhmiähän olisivat myös ne tukia hyväksikäyttävät tapaukset, jotka nyt toteaisivat saavansa rahaa valtiolta muuten aivan liian helposti.
  Tsemppiä!

 5. Veikkaan, että kun luet näitä tekstejä 6kk päästä niin saattaa hiukkasen hävettää. On ihan ok sanoa oma mielipide asioista, mutta rajansa kaikella.
  Itse olen tykännyt lukea blogiasi, mutta tänään tein päätöksen että ei enää. Ei tuota arvostelua jaksa kukaan. Etkä sinäkään Umppukulta suinkaan täydellinen ole. Kehottaisin ottamaan hieman henkeä ja keskittyä vaikka omaan henkiseen jaksamiseen. Kaikkea hyvää!

  • Oonko missään vaiheessa väittänyt että olen täydellinen?? Vastaus: EN! Onneks jokainen saa valita mitä lukee ja voit aivan itse tehdä sen valinnan. Olen ihminen kuka aika usein puhuu suun puhtaaksi vaikka se ei aina miellyttäisi kaikkia. Uskallan kulkea omaa polkua ja siksi kysyn miks mun pitäisi hävetä?? On olemassa ahkeria ja laiskoja ihmisiä ja siitä ei pääse mihinkään. Meitä on moneen junaan ja kaikkien ei tarvitse kulkea massassa ja mielistellä kaikkia.

 6. Ai, kamala tuo edellisen postauksen kommentti. Tämän takia näitä työttömiä muun muassa on, kun harva laittaa tikkua ristiin sen vuoksi, että vois saada työtä. Voisi heittää tuolle kommentoijalle vastakysymyksen, että miksi hän ei itse perusta sitä tarvittua yritystä kaupunkiin, jossa asuu? Siinä hän työllistäisi itsensä ja luultavasti pari muutakin.

 7. Kyllä nää sun tästä aiheesta kirjoitetut postaukset on aina vaan tätä samaa työttömien mollausta roskaihmisiksi ja sun itsesi ylistämistä, kun olethan sentään yrittäjä, äiti ja ex-bikinifitnesshuippu-urheilija.

  • Kyllä muakin vituttaa kaikki tukien varassa elävät loiset! Ihan asiasta on kirjotettu ja turha kenenkään vetää siitä herneitä nenäänsä. Muikku taitaa nyt vaan vähän olla kateellinen.. 😀

 8. Luen mielelläni sinun blogia koska se on mielenkiintoinen ja käsittelee monia asioita laajalti eikä vain keskity yhden asian paasaamiseen tai valistamiseen. Ja juurikin siksi tykkään blogistasi kun olen aika monesta asiasta kanssasi samaa mieltä tosin on asioita joita ajatteleb eri tavalla muttä niinkun sanoit kaikilla on ja saa olla oma mielipide asiaan ja kunnioitan sitä. Ja mielestäni on kiva kun kirjoitat ajankohtaisista aisoista kuten välillä politiikkaan liittyvää tai vain meidän yhteiskuntaan. Ja nostan hattua sun uutteruudelle työn merkeissä ja siihen että olet nkin pitkään töissä raskaana yms. Vaikka siksikin että on ”pakko” mutta ei monesta olisi. Kaupungin hommissa se on ihan tavallista että ensin jäädään sairauslonalle ja sitten vasta äippälomalle. Ja tästäkin voi olla montaa mieltä 😀 kiitos kivoista ja mielenkiintosista teksteistä. Mietin aina miten tietyt ihniset jaksaa aina valittaa ja sättiä muita ja sillä keinolla aiheuttaa oahaa mieltä.

 9. Jokaisella on oikeus mielipiteisiin! En ymmärrä miksi ihmiset jaksavat tuhlata energiaansa jonkun toisen mollaamiseen. Negatiivisilla kommentoijilla on näköjään tapana provosoida ja provosoitua. Provosoituaan eivät sitten itsekään osaa ajatella asioita toiselta kantilta. Kirjoita vaan samaan malliin kuten ennenkin ja vähät välitä mitä joku jaksaa naputtaa! Go Umppu!

 10. Olet rohkea ihminen kun uskallat puhua näistä asioista Umppu! Olen lähes samaa mieltä kaikista pointeistasi, hienoa että tuot esille näitä mielipiteitä.

 11. Vittu että rupes taas ihmisten tyhmyys ahdistamaan!! Ihan täyttä asiaa oot kirjottanut ja tollaset kommentit mitä esim.Anni tähän on kirjottanut ni ääääähg!!!!

 12. En voi muuta sanoa kuin että olet aivan upea kun kirjoitat näistä asioista rohkeasti omalla nimellä ja jaat tietoisuutta asioista jotka ovat jostain aivan käsittämättömästä syystä täysin pimennossa valtaosalta suomalaisista ! Nämä asiat kun olisivat edes jollain tasolla ihmisten ymmärryksessä niin voi pojat miten tämä maa olisi parempi paikka olla ja tehdä työtä ! Kiitos kun jaksat näistä asioista kirjoittaa, vaikka varmasti välillä turhauttaa ottaa se paskamyrsky niskaan, mutta jos jotkut niin juuri sinunlaiset rohkeat ihmiset saavat niitä muutoksia aikaan, kun uskaltavat asioista puhua niiden oikeilla nimillä ! Mukavaa kesää ja äippälomaa, oot huippu ! 🙂
  T. Yrittäjän lapsi

 13. Moi Umppu! Ja kiitos taas hyvästä kirjoituksestasi (ja siitä edellisestä, joka sai joillain hernekeiton nenään)!
  Siellä kommenteissa joku hoitoalan ihminen sanoi, ettei ole keikkatöitä tarjolla?! Missä yhden ihmisen kunnassa hän mahtaa asua, koska hoitoalalla on töitä niin paljon tarjolla, kuin vain viitsii tehdä!
  Itse valmistuin hoitajaksi edellisen laman aikaan -94 ja silti onnistuin työpaikan saamaan, raskasta vanhainkoti-työtä, mutta ei tarvinnut sossun luukulla notkua. Tein seuraavassa työpaikassani kuusi vuotta sijaisuuksia, kunnes tulin raskaaksi. Kun olisin äippälomalta palannut töihin, niin sijaisia ei samaan firmaan saanutkaan palkata, tämä vuonna 2002. No, jäinkö tuille kotiin makaamaan? En. Tein keikkaa tiskarina, blokkarina, kassana, kerrossiivoojana ym. ym. Töitä oli niin paljon kuin jaksoi tehdä, piti olla vain tyrkyllä ja aktiivinen. Näin meni puoli vuotta, kunnes onnistuin saamaan vuorotteluvapaan sijaisuuden. Tätä kesti 11kk, jonka jälkeen seuraava paikkani olikin sitten vakituinen.
  Töitä on tälläkin hetkellä paljon tarjolla, mutta hakijoita ei! Pelkät työkkärin luvut eivät kerro koko totuutta! Se onkin sitten eri asia, mitä suostuu/viitsii tehdä! On aivan turha urputtaa työttömyydestä, jos ei suostu töitä tekemään.
  Ja hitto vieköön näitä ihmisiä, jotka ei voi tehdä sitä sun tätä, jos vaikka psyyke kärsii, tulee univajausta, pitää olla joku (päivätyö) rytmi…jne.
  Eli asiaa kirjoitit! Tämä asia on Suomessa vaan niin tabu, ettei siitä moni uskalla mielipidettään kertoa! Kun kaikkien mielessä vaan on tietty kuva suomalaisesta sisusta, ahkeruudesta ja työmoraalista…ei nähdä sitä, että em. asiat on monelta unohtuneet ja se tuilla eläminen on parempaa.
  Pakko vielä lopuksi lisätä, että en ole itse mikään työnarkomaani, enkä hae mitään ”kultaista kruunua” omalla työnteollani. Päivääkään en töitä tekisi, jos olisi rahaa olla tekemättä!! Mutta jos lottovoitto tulee, niin heti vapautuu yksi uusi työpaikka…
  P.s. Sille, joka sanoi, ettei hoitoalalla voi perustaa yritystä…huoh! Juuri nyt kysyntä ko. yrityksille on todella suurta! Vai eikö kiinnosta työt?

  • Hei Kirsi!

   Asun kyllä ihan isossa kaupungissa. En suinkaan tarkoittanut ettei keikkatöitä ollenkaan olisi vaan sitä, että kun yhdistää sen yliopisto-opiskeluun niin se ei ole aina niin helppoa. Esim. jos koulujuttuja tekee viitenä päivänä viikossa niin vapaapäiviä jää kaksi. Ei ole aina mahdollista että keikkapyynnöt osuvat juuri vapaapäiville. Ja mikäli olen ymmärtänyt oikein niin opiskelijoiden tulisi valmistua mahdollisimman pian eli itsekin teen opintoja nopeammin kuin suositellussa valmistumisajassa, joka entisestään pienentää työhön käytettävän ajan määrää. Myös sijaiskiellot ovat nyt aika tavallisia.

   Ja tiedoksi vielä se, että teen siis mielenterveys- ja päihdehoitotyötä. Tuon alan yksityisyrittäjiin en ole kamalasti törmännyt, koska harvoin potilasryhmämme pystyy kustantamaan itse omaa hoitoaan. Tuskin myöskään kunnilla on juuri nyt kovin suurta halukkuutta lisätä omaa tuotantoaan vaan päinvastoin supistaa.

   Joillekin ihmisille ei myöskään sovi vuorotyö. Jos se sinulle sopii riittävän hyvin niin hyvä sitten. Itse sain siitä parin vuoden jälkeen niin pahan unettomuuden, etten ollut enää työkykyinen enkä halua nukkua lääkkeiden avulla ja olla koko ajan saikulla loppuelämääni.

   Ylipäänsä ihmetyttää tässä keskustelussa että jotkut tuntuvat uskovan että jossakin on suuri määrä työttömiä/ muita tukien varassa eläviä, jotka eivät haluaisi elättää itseään. Keitä nämä ihmiset ovat? Umppukin tuntui olevan kovasti tätä mieltä, mutta vastaa kuitenkin kysyjille, ettei tarkoita juuri heidän elämäntilannettaan, vaan joitakin muita työttömiä. Itse ajattelen ennemmin niin, että lähes jokaisella näistä 300 000 työttömästä on jokin muu syy olla työttömänä kuin oma valinta eikä juuri kukaan halua olla työttömänä yhtään kauempaa kuin on pakko.

 14. You go girl! Oispa Suomessa enemmän sun kaltasia ihmisiä, joilla on oikeesti sitä suomalaista sisua ja asennetta 🙂 Uskon siihen että jos tekee tarpeeks töitä unelmien eteen niin kyllä se kiitos tulee ennemmin tai myöhemmin niin toivottavasti sulle tulee jossain kohtaa elämää eteen sellanen mahollisuus että pääset viettään esim palkallisia lomia lastes kanssa. Oli se sitten lottovoittomuodossa tai mitä ikinä 🙂 Se nyt ainakin kertoo siitä että sulla on paljon asiakkaita, että ihmiset on huomannu että oot ammattitaitonen työntekijä ja sehän on sillä sisulla hankittua juurikin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta