Bikinifitness äiti onko vartalosi lastasi tärkeämpi? Koska kisoihin synnytyksen jälkeen?

Lähden ehkä hieman provosoivasti liikenteeseen, mutta ainakin itseäni jopa hieman huolestuttaa uusi levinnyt ilmiö, missä varsinkin nuoret äidit synnyttävät ja aloittavat samantien järkyttävän treenauksen ja usein vielä tavoiteena on bikinifitness kilpailut. Toki se on totaa että kaikki eivät saa sitä 20-30kg raskauskiloja (niinkuin minä) ja osalle tulee pelkkä vatsa ja synnytyksen jälkeen he ovat lähes samassa kunnossa kuin ennen raskautta. Ja tietenkin mitä nuorempi sitä nopeammin palaudut.

IMG_2855
RV 33

Jos ajatusmaailmasi on sitä luokkaa, että en voi imettää ettei rintani mene pilalle  olen kanssasi hyvin erilainen ihminen. Toki myöskään imetys asia ei ole niin yksiselitteinen ja siihen ei kaikki edes pysty vaikka haluaisikin. Valehtelisin jos väittäisin ettenkö itse mieti aina välillä kuinka kehoni taas muuttuu synnytyksen myötä, mutta itsehän en sille voi yhtikäs mitään. Tiedän kuitenkin että myös palautuminen ottaa oman aikansa ja olen ainakin itse siihen täysin valmistautunut. Tottakai on hienoa, ettei kaikki raskauskilot jää vyötärölle ja jokaisesta lapsesta se +10, mutta jotenkin ajattelen itse että rajansa kaikella. Jos synnytyksen jälkeen tärkeintä on se miltä itse näytät ja  vauva on numero kaksi niin kannattaa miettiä toiseen kertaan. Itselläni kesti Vilistä aika kauan saada kaikki kilot pois, joita tuli yhteensä 30. Sairaalaan ei jäänyt yhtään vaikka synnytin lapsen 🙂 Olin ehkä vuoden jopa kahden päästä samassa painossa, mutta  kroppani ja nimenomaan valtava vatsani ja sen nahka palautui hyvin siihen nähden kuinka se venyi.

Nopea laidutus saattaa jättää jälkensä ja vauvamasun tilalle tulee roikkuva pussi, jota et saa koskaan pois. Kannattaa myös unohtaa se vaakaan tuijottaminen, koska ainakin itselläni vartalon muodotkin muuttui lähes täysin.

IMG_3080

Olen myös huomannut kuinka moni ottaa synnytyksen jälkeen heti  tavoitteeksi bikinifitness kilpailut…  MIKSI…. Todellakaan imettävälle ei ole oikea tapa aloittaa mitään kisadieettiä, vai onko se jotain todistelua muille ken tietää? Huvitaavinta on ehkä ollut imettävä äiti kilpailemassa, mitä olen kuullut. No tietenkin jos fitness on se elämän nro 1 niin eihän se ole kai ihmeellistä imettää kisoissa??????  Tärkeintä on aina itse viihtyä omassa kropassa ja olla sinut sen kanssa. Vaikka itse odotan kun kuuta nousevaa, että pääsen taas liikkumaan, koska lähes koko raskausaika on ollut ilman liikuntaa niin kuitenkin se järki on oltava mukana. Varmasti tulen ottamaan kuvia palautumisestani ihan havainnollistamaan kuinka ”normaali” ihminen toipuu raskaudesta ilman mitään ihme/vippas konsteja, tai rajua dieettiä. En tiedä ajattelenko vain minä tietyllä tapaa negatiivisesti niistä äideistä, jotka ovat heti lapsen saannin jälkeen kyykkäämässä vaunujen kanssa ja raahaamassa vauvaa pitkin saleja tai videokuvaa itseään tekemässä erilaisia liikkeitä vauvaa tasan painona käyttäen.Toki senkin voi tehdä leikkien ja niin, että myös lapsi tykkää siitä 🙂  Tuntuu että silloinkin pääasiassa olen minä ja minun vartalo, eikä suinkaan se lapsi. Lähinnä mun pointtini on se että myös sinun tarvitsee nauttia liikkumisesta ja hyvästä olosta eikä vain ajatella sitä miltä näytän muiden silmissä. Se ei tee sinusta yhtään parempaa äitiä olet sitten kokoa 32 , vaikka olet heti synnytyksen jälkeen bikini kunnossa. Tärkeintä on rakkaus.

Kaikki on nykyään niin pinnallista että oikein ärsyttää……..

Viikonloppuna käytiin Fitneksen em-kilpailut Espanjan Santasusannassa ja myös sielä oli mukana muutama äiti kilpailemassa. Yksi heistä on mun kestosuosikki Jaana Malycheva  joka sijoittui hienosti hopealle. Jaana on myös kahden lapsen äiti ja hänen vartalostaan ei todellakaan huomaa synnytyksiä. Olen aina ihaillut häne fysiikkaa ja hän on kuin luotu tähän lajiin. Onnittelut vielä Jaanalle upeasta menestyksestä, mitä on tullut jokaisessa kilpailussa.

11190111_1637895923111729_199501552_n
Kuva google

Kun seurasin EM-kilpailuja netin välityksellä niin tein aivan selkeän huomion bikinissä, että ne vatsapalat todella pitää näkyä. Sinne on varmasti jatkossa aivan turha mennä kilpailemaan liian pehmeällä kunnolla, koska maailman kärki on lihaksikasta ja kireää linjaa. Sama homma on shortsissa.  Toinen mun ehdottomista mom suosikeitsa on Virolainen Egle Eller-Nabi. Egle on aivan hurmaava ihminen ja ihailtava äiti kuka on saavuttanut viimevuonna itselleen ammattilaiskortin. Nämä molemmat naiset edustavat mielestäni urheilijaa ketkä näyttävät terveiltä ja tasapainoisilta oli sitten kilpailu tai off kausi.

1470360_10153257743316368_3212924304323921008_n 11141230_10153257742886368_2853416185363582086_n 11164629_10153257743031368_2402082332261446864_n 11205508_10153257743556368_5473598413409133393_n 11252598_10153257744531368_3407059525673278332_n 11265036_10153390469544391_2046086391611361836_n

 

Nämä kuvat Eglestä on napsittu Santasusannassa ja asuina hänellä on Biancaneven käsialaa olevat upeat luomukset. Biancaneve valmistaa uniikkeja kilpailuasuja, sekä tilausasuja unohtamatta heidän omaa luxus B-fit treenivaate mallistoa. Sivuille pääset Täältä ja muista että koodilla UMPPU2015 saat -10% kaikista B-fit mallliston tuotteista.

 

22698_1646371962264226_530260404398621333_n

HOUSE OF BRANDON tarjoaa

19-20.5 eli tänään ja huomenna kaikista vaatteista -20% mikä kannattaa ehdottomasti hyödyntää.. Sivuille pääset TÄÄLTÄ  Käyttämällä koodia FACE saat alennuksen ja kesän vaatteet kannattaa tilata tänään.

Täällä on ollut ehdottomasti tänään kuumin päivä ja lämpötila on ollut yli 30 astetta. Viellä muutama päivä ja takaisin Suomeen. Tässä pikku loppukevennys ettei mee liian vakavaksi 🙂

11251289_10153048228394118_3380222625155265224_n
rv 34

-Umppu

primebody

21 vastausta artikkeliin “Bikinifitness äiti onko vartalosi lastasi tärkeämpi? Koska kisoihin synnytyksen jälkeen?”

 1. Tyypillistä Umppumaista negatiivista paskanjauhantaa, äideistä jotka pystyvät tekemään enemmän ja kasvattamaan lapsensa paremmin kuin tämä negatiivinen luuseri.
  Käy sääli tän Umpun lapsia kuin joutuvat kasvamaan näinkin negatiivisessa ilmapiirissä.
  Nämä ”bikini äidit” eivät sentään käytä aikaansa blogissa vittuilemassa muille, kuten tämä luuseri.
  Taitaa liikakilot ottaa koville….

  • Tää on ehkä noloin kommentti mitä oon koskaan saanut ja menee vauva.fi osastolle 🙂 huh huh 🙂 kaikkea hyvää sulle 🙂

  • Minä en ainakaan huomannut minkäälaista v*ttuilua, vaikka teksti aika kärkästä olikin. Lähinnä fiksua, ja tällä hetkellä ajankohtaista asiaa käsittelevää tekstiä. Minusta on hyvä, että kirjoitit tästä asiasta Umppu, vaikka varmasti äidit kautta aikojen ovat yrittäneet päästä samoihin mittoihin kyseenalaisin keinoin. Nyt siitä on vain tullut sosiaalisesti hyväksyttävää, kun vedotaan niihin vuoden päässä siintäviin biksukisoihin.

   Ja mikä ettei, olkoon kisadieetillä vaikka jokainen vastasynnyttänyt äiti – kunhan fitness ei mene sen tärkeimmän, lapsen edelle ja kuunnellaan omaa kroppaa.

 2. Taas tuli kommentti ihmiseltä joka ei tunne Unppua
  !!! Paljon positiivisenmpaa äitiä ja ystävää saa etsiä !!!!! Minä ainakin sanon ylpeänä että on hienoa saada olla ystävä hänen kanssaan…ja kova ikävä kun ei olla nähty aikoihin!!!!
  Ihanaa lomaa mussu! !!!

 3. Tosi kiva teksti! Oon kanssasi samoilla linjoilla tästäkin asiasta. Mulla alkaa jollakin tapaa mennä koko fitnesstouhu yli, ärsyttää jo koko homma. Tuntuu ettei ole enää normaalia tapaa elää vaan kaikki on niin fitness. Ei siinä kyllä itsekin syön säntillisesti painoluokkalajini takia, mutta ärsyttää kun joka paikka on täynnä fitnestä. Välillä ei jaksa edes instagramia tai blogeja lukea koska nekin on täynnä fitnesstä.

 4. Täällä mamma joka lihoi raskauden aikana huimat +36kg! 😀 Ja ei,en syönyt itselleni nuita kiloja. Ne vaan tuli. Mut nyt synnytyksestä 1.5-vuotta ja -30kg on lähtenyt. Hyvän tekstin oot kirjottanu,mut lähinnä tuli sellanen ”äiti ei saa liikkua kun lapsi on pieni” fiilis. Itselle se oli henkireikä,et pääs ulos pitkille vaunulenkeille ja 1 tunniksi illalla salille. Miehelläkin on se sama vastuu lapsesta kun äidillä. Tai näin me ajatellaan.:) Itse aikasemmin en tykänny yhtään tästä koko fitness touhusta,mut oon vasta nyt alkanut tykkäämään siittä,et ihmiset hakee nykyään itselleen muotoja.:) Jokainen tekee mitä tahtoo ja mihin pystyy. Mut ihanaa loppuraskautta! Tykkään sun blogista! 🙂

  • Ei kun ymmärsit ihan väärin. Kirjoitinhan, että odotan itsekkin että pääsen liikkuun…….Tarkoitin sitä, että se lapsi unohdetaan ja oma kroppa menee kaiken edelle. Lopetetaan imetys ettei rinnat mene pilalle yms. Totakai on vähintäänkin suotavaa että liikutaan, koska se juuri antaa sitä energiaa ja mitä sillä on väliä kuinka vaikka kotona jumppaa kun vauva nukkuu 🙂

 5. Mä ainakin näin tämän tekstin sellaisena positiivisena vastavetona noille newsfeedin ihaileville kuville ja viesteille, ”kuinka se ja se on jo näin ja näin hyvässä kunnossa kun vasta niin vähän on kulunut synnytyksestä”. Koska niin ei tarvitse olla, se ei ole mitenkään tavoiteltava tai ”parempi” asia kuin se, että kilot tiputtelee siinä tahdissa kuin elämäntilanne uuden perheenjäsenen kanssa sen sallii. Mä en voi olla miettimättä, että noilla jotka lähtevät tavoitteellisesti treenaamaan heti synnäriltä, mitä he muistavat tuosta pikkuvauva-ajasta. Ja erityisesti kun puhutaan kisadieetistä, joka näistä blogeistakin saaduista viesteistä päätellen vaatii äärettömän henkisen omistautumisen ja panostuksen, niin en voi olla miettimättä, että siitä jotain on väistämättä vauvalta pois. Koska vuorokaudessa on kuitenkin rajallinen määrä aikaa, ja joka hetki se lapsi kasvaa, niin kyllä minusta sillä on väliä miettikö silloin niiden omien vatsamakkaroiden pienentämistä vai keskittyikö siihen, että sitä pientä ihmistaimea hellitään ja vaalitaan ja annetaan sille kaikkea mitä se ensimmäisten kuukausien symbioosissa tarvitsee. Omia vauvavuoden kuvia katsellessa näytän juuri siltä, imettävältä äidiltä. Joku sanoisi löysältä ja väsyneeltä, minä itse kaksosraskaudesta ja vaikeasta synnytyksestä hiljalleen (niin henkisesti kuin fyysisestikin) palautuvalta naiselta, joka oikein hehkuu äitiyttä sen kaikissa primitiivisimmissä muodoissa. Kyllä se kroppa siitä palautui, ja mikä tärkeintä, ennenkaikkea arvostus omaa kehoaan kohtaan kasvoi. Hymyllä kuuntelen kun lapseni aamulla sanoo, että äidin maha on ihan tyhjä, kun löysä nahka ei ole saanut päivän turvotusta vielä alleen. Niin, siellä sinä ja veljesi olette olleet ja kasvaneet <3

 6. Ihana teksti,juuri näin!eihän ne kilot oo hetkessä tulleet eikä koostu pelkästään herkuttelusta. Ollaan äidit armollisia itsellemme ja keskitytään vauvaan kun se aika menee niin nopeasti. Itsekkin tuoreena äitinä olen tiputellut kiloja terveellistä ruokaa syömällä ja liikkumalla. Tuntuisi hurjalle vetää tiukkaa diettiä ja rehkiä ittesä kipeeks salilla ja sit vielä antaa kaikkensa kotona. Ns.uuden kropan hyväksyminen ja siitä tykkääminen on itselleni ollut vaikeaa ja vaikka alan olla omissa mitoissani niin keho on erilainen. Tätä hyväksyntää ei auta ulkoa tulevat paineet mitä tuoreille äideille asetetaan..

 7. Just näin. Tiedän muutamiakin ihmisiä, jotka ovat sanoneet, ettievät aio imettää rintojensa takia, eikä synnyttää alateitse ettei alakerta mene pilalle. Siinä voikin sitten hetken aikaa miettiä, että onko vielä ihan kypsä äidiksi. Toki äiti saa pitää itsestään huolta ja näyttää kivalta, se saattaa lisätä äidin itsensäkin jaksamista, mutta asioita vähän tärkeysjärjestykseen… 😀 Hyviä pointteja jälleen kerran! Ja moni, joka on tyyliin 1kk synnytyksestä jäätävässä tikissä, ovat ns. ”läpipaskojia”, eli mikään ei tatu mihinkään muutenkaan vaikka söisi pelkkiä hampurilaisia. Sitten hehkutetaan, että on tehty niin sikana duunia synnytyksen jälkeen, vaikka todellisuudessa on vaan luonnostaan semmosia. 😀 Toki onhan niitäkin jotka tekee sen duunin oikeesti ja ehkä vähän liian ajoissa, mutta useimmiten ne on näitä luonnostaan hoikkia.

  • Olisinkin läpipaska hahahah mutta tuntuu että oon ikipaska josta mikään ei lähde kulumallakaan

  • Mää en osaa tarkemmin sanoo kun että meidän hotelli on juuri siinä välimaastossa missä rannat vaihtuu 🙂 on kyllä ihanan lämmin ja totesin että ruskettunut läski on kauniimpaa kun valkoinen

 8. Mutta kun toisille ei tule kun se maha miksei voi jatkaa harrastustaan ja musta on upeeta kuulla jos jonkun kroppa toimii kisadietistä huolimatta niin hyvin että imetyskin onnistuu. Idea tässä tekstissä taitaa olla se että sulle ei tule se pelkkä maha jos näin olisi paasaisit täälllä kuinka äidit ketkä paisuvat odotusaikana kun pullataikinat ovat surkeita syöppöjä, ylipäänsä asia kun asia niin se sinun tapasi ja tyylisi on aina se paras ja oikea. Et taida olla kovinkaan suvaitsevainen ihminen?

  • Et nyt todellakaan saanut pointista kiinni………… Ja ymmärtääkseni et ole ollut koskaan raksaana 🙂

 9. Aivan mahtava blogi. Löysin blogisi äskettäin ja vietin varmaan kaksi tuntia lukien vanhoja postauksia. Parasta blogissa on juurikin rehellisyytesu. Et hehkuta jatkuvasti kuinka elämä on ihanaa, ja hyvinvointi sitä, hyvinvointi tätä (kuten useimmissa blogeissa). Tuot aidosti esille hyvät ja huonot hetket ja tunteet. Arvostan. Tätä on todella kaivattu, nykyään kun tuntuu, että kaikkien elämä on yhtä glamouria blogien perusteella.

 10. Ja matkailu pistetään vauvan edelle….. Huh huh. Itselläni ei tulisi mieleenkään lähteä lentämään noin lähellä synnytystä pelkän aurinko loman takia.

  • Ja mitenkä niin? Nimenomaan matkan tarkoitus oli levätä ja kerätä voimia tulevaan! Yrittäjän ei ole helppo lomailla kotimaassa, koska täällä ei saa olla rauhassa. Loma teki nimenomaan vaan hyvää mun ololle ja varmasti myös raskaudelle ja vauvalle. Mitä pahaa on matkustamisessa???

 11. Voi miten ihana aina huomata suomalaisten (yleensä) naisten reaktiot, kun joku uskaltaa vähän sohasta tätä fitnessmuurahaispesää. Eri mieltä saa ja pitää olla. Olis hiton tylsää hos kaikki täällä olis sellasia jeesjees ihmisiä ja keskenään samaa mieltä, mut eikai toisten mielipiteistä tarvi noin nokkiinsa Ottaa? 😀
  tykkään tästä blogista niin paljon ja nää kommenttiboksit on äitiysloman suurinta viihdettä. Tuntuu oma onnellisuus nousevan heti ihan uusiin sfääreihin kun näkee, miten jotkut täällä jaksavat ottaa elämänsä suurimmiksi huolenaiheiksi toisen blogikirjoituksen 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta