Onko media näkyvyys nykyään juorupäivälehtiä ja turhia julkkiksia?

Itse yrittäjänä mietin paljonkin erilaisia markkinakanavia ja miten niitä olisi mahdollisuus hyödyntää. Elämme sellaista aikaa, että meidän onneksemme suurinosa näistä kanavista on vielä toistaiseksi ilmaisia. Pelkälteen facebook, instagram, blogit ym vastaavat toimivat ainakin loistavasti meidän liikkeen kohdalla. Kun käytetään lausetta, että kaikki julkisuus on hyvästä niin olenkin alkanut miettimään, että onko se kuitenkaan? Tai vaikka olisikin niin haluatko rakentaa liikkeesi, yrityksesi tai tapahtumasi jopa negatiivisuuden ympärille tai leimaantua?

IMG_6338

 

Suomi on todellakin täynnä ”turhia” julkkiksia, jotka ovat kammeneet pinnalle usein jotain kauneuskilpailuja pitkin, jonkun salarakkana, näytellyt rintoja lehtien palstalla tai jotain muuta ”turhaa” mistä ovat saaneet tittelinsä. Harva niistä on todellisuudessa valitettavasti saavutanut yhtään mitään. Ollaan rahattomia, mutta eletään luksuselämää.  Jos et lue 7-päivää lehteä et todellakaan edes tiedä ketä nämä ihmiset ovat, vaikka he ehkä itse kuvittelevat jotain muuta. Itse en kovinkaan arvosta kyseistä titteliä ja tuntuu, että turhan moni  tittelin omaava kuvittelee olevasa muiden ihmisten yläpuolella. Vai ajattelenko vain minä tällä tavalla en tiedä. Toki moni on käyttänyt tätä ponnahduslautana ja tehnyt jopa ihan vakuuttavan uran sen jälkeen jossain muussa ”ammatissa”. Itselleni se olisi ehkä hieman liian kova hinta.

IMG_6810

Suomalaiset nauttii ihmisten epäonnistumisista ja mietinkin aina, että mikä on julkisuuden hinta. Jos pääset vip ihmisenä jonon ohi niin onko se sen arvoista, että sinun kaikki asiat päivitellään lehtien sivuilla ja ei todellakaan positiivisessa mielessä? Ensin otetaan tulikuuma selfie, kun ollaan lähdössä baariin ja seuraavalla viikolla katsotaan kuvat kun ollaan sammuneena kyseiseen baariin. Silti tuntuu, että millään ei ole enään mitään väliä vaan näitä ”julkkiksia” käytetään ihan silmittömästi hyväksi markkinoinnissa. Heidän medianäkyvyyttä hyödynnetää ja he ovat vielä siihen suostuvaisia. No ei se ole tyhmä kuka pyytää. Toki tähän remmiin mahtuu niitä fiksujakin, jotka pyytävät ties mitä ilmaiseksi, muttae ivät anna mitään.  Välillä oikein puistattaa koko ajatus. Mun jutun pointti oli se, että näkyvyyttä niillä ihmisillä saa kyllä, mutta jos suuri osa Suomen kansasta halveksuu tämänkaltaisia ihmisiä niin onko se sitä mitä haluat esimerkikisi yrityksesi tai tapahtumasi edustavan?

IMG_0579
LOL

 

Tämä näkyy myös nimenomaan fitneksessä. Tiedän, että moni kilpailija haluaa kisojen jälkeen hieman nollata ystävien ja hyvä ruoan parissa. Olisi mahtavaa, jos vaikka Hesari, Aamulehti tai vaikka Turun sanomat kirjoittaisivat näistä urheilukilpailuista, mutta valitettavasti ne on toistaiseksi roskalehdet. Ainakaan omasta mielestäni se ei nosta tapahtumien arvoa, tuotetta  tai tee siitä tosissaan otettavaa, vaan antaa kuva, että sinne voi mennä kuka vaan.

Nykyään on myös suuri trendi kisojen jälkeen painella pokaali kourassa baariin…jota en vaan sitäkään ymmärrä. Ensin mainostat personaltrainer palveluitasi ja healthy lifestylee ja sitten makaat sammuneena pokaali baarin pöydällä… Toki kaikki me ihmisiä ollaan, mutta kaikki eivät ole julkkiksia ja kaikki eivät halua julkkiksiksi. Ehkä siten olen vain sen verran juntti tai fossiili, että musta se olis ennemminkin noloo kun hienoo. Olen kerran baarissa järjestettyjen kisojen jälkeen mennyt baariin ja mun koko rusketus suli pitkin valkoista baaria ja jos joku oli noloa niin se. Näytät ihan friikiltä, kun olet niin ruskea ja meikki on pikkusen yliampuva… Mutta toki kaikki tekee tyylillään.

Loppuun vielä: en ole kateellinen enkä katkera kenellekkään 🙂 🙂 🙂 🙂 Mun paikka on jossain ihan muualla <3

-Umppu

 

 

primebody

2 vastausta artikkeliin “Onko media näkyvyys nykyään juorupäivälehtiä ja turhia julkkiksia?”

  1. Koko bodymaailma alkaa olemaan naurettava friikkisirkus, jota leimaavat seiskalehdestä, big brotherista ja muista tosi-tv -ohjelmista tutut hörhöt. Se on surullista.

    KP voisi tällaisen kehityksen pysäyttää… mutta sen sijaan, että hän näin tekisi, niin hän hyysääkin ruusila/nousiaisen pariskuntaa koko Fitness Classic -viikonlopun kuin jotain suuriakin staroja.

    Kuka kertoisi KP:lle, että hän on tuhoamassa fitnesslajien uskottavuuden Suomessa?

  2. Samaa mieltä olen kanssasi. Luulen, että fitness kisoja ei siksi ehkä oteta niin tosissaan, koska tosi monet kilpailijat ovat tuttuja juuri sieltä seiskan sivuilta. Toki varmasti monet kilpaurheilijat käyvät välillä nollaamassa, mutta kohtuus kaikessa. Pidin kovasti tekstistä. Olet ihanan rehellinen 🙂
    http://matildaselin.blogspot.fi/?m=1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta