Puristetaan kaikki mehuks

Nyt kun fitness aihe saa sirtyä hetkeksi taka-alalle on aika keskittyä tulevaan. Mulla on ollut kokoajan sellainen olo, että vauva syntyy etuajassa ja jotenkin koitan alkaa valmistatumaan siihen. Vaikka ne kaikki pakolliset on jo kotona, niin en ole antanut hirveästi ajatusta asialle. Toinen raskaus menee huomaamatta verrattuna edelliseen. En jaksa tsressata mistään, vaan kaikki menee omalla painolla eteenpäin.

IMG_2256

 

Kävin eilen äänestämässä ja toivo, että jokainen teistä lukijoista kävi myös. Vain äänestmällä voimme vaikuttaa toistaiseksi ja se on jokaisen velvollisuus. Toivon todella, että hyviä muutoksia saadaan aikaan ja niin, että se vaikuttaa meihin kaikkiin kokonaisvaltaisesti eikä vain johonkin tiettyyn ryhmään. Tarvitsemme tänne todellakin positiivista energiaa paskassa vellomisen sijaan. Systeemi on mikä on ja tällä hetkellä se mahdollista minulle sen 5 viikon äitiysloman. Syy niin lyhyeen aikaan on ihan selvä. Kuluja on ja jonkun nekin on maksettava. Äitiyspäiväraha on tarkoitettu minulle ja perheelleni elämiseen eikä yrityksen alvi laskuihin tai ennakkovero maksuihin, joten vaihtoehdot voit laske yhden käden sormilla, koska niitä ei ole.

 

IMG_2262
Fiilis just nyt

 

Toki työni on minulle intohimo ja minulle ei ole vaikeaa tehdä töitä äitiyslomalla, sillä haluan todellakin mennä sinne, mutta toivoisin, että syy siihen ei olisi  tavallaan vain ”raha”. Vain yrittäjä tietää mistä puhun ja nimenomaan pienyrittäjä. Silti olen onnekkaassa semassa kun voin todella työllistää itseni ja usean muun ihmisen ja saada sillä edes sen leivän ruokapöytään. Kaikkihan on nyt luvannut vaalien alla meille vaikka sun mitä etuuksia niin saapas nähdä kuinka ne toteutuvat. Täysin sinisilmäinen en asian suhteen ole.

Oon painanut töitä hirveällä intensiteetillä vuodesta 2002 kun valmistuin ja sitä ennen olen aina ollut töissä koulun jälkeen. Odotan todella sitä, että saan katsoa hommaa hieman sivusta ja hengähtää, sillä tämä työtahti tappaa ihmisen ja se onkin se muutos mihin päättäjien pitää puuttua. Jos normaali viikkotyötuntimäärä on 37,5 niin yrittäjällä se on vähintään 55h. Siihen päälle tulee kaikki kirjanpito, paperi, tilaus yms hommat ja päästään helposti sinne lähelle 70h/viikko. Työasioita hoidetaan kokoajan ja jokapaikassa ja moni tunti on palkkaa 0e/h.

 

No näihin asioihin en voi muuta sanoa kun, että äidit pysty mihin vaan. Olisi hienoa kuulla muiden yrittäjä äitien tarinoita ja mitenkä he ovat selvinneet oman yrityksen hoidosta pienen tai pienten lasten kanssa. Millaisia haasteita se on elämään tuonut? Onko lapset mukana töissä tms. Tarinoita voit laittaa minulle s-postiin [email protected] ja luettuani saatan julkaista niistä osan tietenkin nimettöminä. Haluaisin tällä tuoda nimenomaan sitä eri näkökulmaa ihmisille ja että he oppisivat ymmärtämään toisten elämää paremmin. Se yleinen malli on se palkkatyö johon kaikki rinnastetaan, mutta meitä yrittäjiäkin on paljon.

 

IMG_2261

Sain testiin aivan uskomattoman koneen Whole slow juicer. Tällä laiteella saa taiottua uskomattomia mehuja ja drinkkejä. Rakas mieheni on lihansyöjä ja olenkin jo sanonut hetken aikaa, että tulet kohta mätänemään sisältäpäin niin tämähän on aivan loistava tapa saada hänet syömään huomaamatta vihanneksia ja hedelmiä. Kokeilimme tänään omenamehua, joka oli aivan loistavaa ja toista mihin tuli appelsiinia ja porkkanaa. Tulen kirjoittamaan tästä jatkossa lisää kunnes olen päässyt testaamaan laitetta vielä paremmin.

-Umppu

primebody

6 vastausta artikkeliin “Puristetaan kaikki mehuks”

 1. Ennakkoverot voit sopia verottajan kanssa. Nykyään ne ymmärtävät ja ovat palveluhenkisiä.

  ALV:n maksaa asiakas. Eli jos et tee töitä = sinulla ei ole maksavia asiakkaita, niin eipä tarvitse tilittää ALViakaan.

  Vaikeita juttujahan nämä veroasiat ovat… 🙂

  • Voihan niitä sopia, mutta maksaa ne tarvii. Oletko itse yrittäjä kauneudenhoitoalalla? Jos et niin tuskin ymmärrät. Toki alvin maksaa asiakas, mutta kun se on niin helvetin korkea ja tässä maailman tilanteessa ei voi nostaa hintoja pilviin. Kulut nousee kokoajan, mutta meidän palkka pienenee

  • Tottakai verot täytyy maksaa, ihan kenen vaan. Myös palkansaajien! Yrittäjillä systeemi on sellainen, että ne maksetaan ennakolta arvion pohjalta. Tosin tällaisen breikin aikana kun sinulle on tulossa, niin voi sopia verottajan kanssa niiden pienentämisestä tai siirtämisestä.

   ALV-urputusta en ymmärrä lainkaan. Kun se laski koeluontoisesti, niin harvassa oli hiusmuotoilija, joka antoi sen näkyä hinnoittelussaan. Eli se fyrkka vilahti yrittäjien liiveihin. Tämän vuoksihan ko. kokeilu lopetettiinkin.

   Pitäiskö sun Umppu luopua yrittäjyydestä ja siirtyä palkollisten puolelle, kun tuntuu olevan niin hankalaa? 😉

  • Ei pidä ja sun kommentti on todella yrittäjiä halventava. Itse laskin hintoja, mutta alvin noustua emme voineet niitä nostaa samassa suhteessa. Yrittäjät juuri pitävät tätä valtioo pystyssä ihan btw ja maksavat enemmän veroja kun palkansaajat. Tuu joskus kokeileen 🙂 olen todellakin ylpeä omasta työstäni ja siitä että voin työllistää itseni ja puolustan oikeuksia saada siitä kunnon korvauksen!

  • Olen kyllä yrittäjä itsekin ja ymmärrän, että veroja maksetaan tuloksesta.
   Palkolliselle verojärjestelmä on progressiivinen, joten et voi yleistää, että yrittäjät maksavat veroa enemmän.

   Suosittelen jonkunlaista yritystoiminnan peruskurssia kirjanpitoineen ja kannattavuuslaskelmineen. Niitä järjestetään ihan hyviä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta