Mitä jos mää vähän puhkasen sun kuplaa

Kevään kilpailut on kohta tulossa. Fitness Classic kilpailuun osallistuu jälleen ennätysmäärä kilpailijoita. Mun on pakko olla rehellinen kun sanon, että mitä lähemmäksi kilpailut menee niin piilottelen ihmisiä facestani, sillä en vain jaksa lukea samoja juttuja päivästä toiseen. En tarkoita, että kyse on kaikkien kohdalla niin, sillä osan matkaa seuraan oikein mielenkiinnolla ja kannustamalla ja tiedän heistä vähän enemmän kun sen kuinka jäätävä selkätreeni oli tänään.

IMG_1296

En voinut olla välittämättä keskustelussa, missä tuttuni valitteli uni onegelmia liittyen juuri dieettiin ja sen loppuvaiheeseen. Todella moni kärsii univajeesta ja sitä kun kroppa käy kokoajan ylikierroksilla. Monta asiaa ymmärtää vasta jälkeenpäin, (dieetin jälkeen) mutta jaksan uskoa, että suurin syy unettomuuteen siinä vaiheessa on stressi. Tähän keskusteluun joku  kommentoi, että hän syö 5-6 melatoniinia, että saa nukutuksia……….. Syö helvetti mitä? En  tietenkään voinut vastustaa kiusausta kommentoida siihen, että kuulostaapa terveeltä, mutta hän oli sitä mieltä, että niin kuulostaakin sillä kasvava nuori tarvitse unta ja parempi syödä ”luonontuotetta” kun unilääkkeitä. Tämä on juurikin se asia milloin todella kannattaisi kurkistaa sen fitnesskuplan ulkopuolelle. Tossa ei ole mitään tervettä vaan toi on ihan pimeetä ainain ulkopuolisen silmin.

En vaan voi käsittää, että nukkumaan mennään melatoniinilla ja aamu aloitetaan kofitabseilla ja painetaan lenkille..Kaikkeen käytetään jotain lääkettä kun kroppa on jo ajettu niin loppuun ettei se omin voimin enää toimi. Kaikkien kohdalla se ei ole näin tiedän sen ja tota hommaa voi tehdä myös vähän fiksummin. Kilpailut ja dieetit opettaa ja uskon, mitä kauemmin olet hommaa tehnyt olet aina fiksumpi.  Valmentajia ja tyylejä on monia ja onkin löydettävä se itselle sopivin vaihtoehto. Vaikka laji on toisaalta hyvinkin lähellä edelleen mun elämää niin samalla niin kaukana. Oon paljonkin miettinyt juurikin näitä dieettejä ja siinä kuplassa olevia edelleen. Dieetti on monelle täysi syy ja oikeus käyttäytyä ja kohdella muita miten haluaa. Sun on oikeus olla kiukkuinen ja vaikka huutaa muille vain, koska olet dieetillä.

IMG_9116
Tässä on ”iloinen” umppu aamu cardion jälkeen

Olen itsekkin saanut osakseni kevään kilpailijan dieetti raivot, jotka on ollut mielestäni ihan naurettavat ja lueskellut aivan päättömiä juttuja, mitenkä muiden kuuluu toimia ”minun” ohjeiden mukaan. Voin sanoa, että paras tapa huomata tämä oma kupla on elää samassa taloudessa ihmisen kanssa kuka on dieetillä, sillä se jos joku on opettavaista ja huomaa millainen monsteri on toiselle ja kaikille muillekkin. Kaikki jutut pyörii mun dieetti, mun ruoka, mun treeni, mun posetreeni, sali, kuvaukset, biksut, hieroja, kynnet, karsinnat jne. Kisat vaihtuu mutta jutut on aina ihan samat.

Mää todellakin arvosta kilpailijoita kenellä on elämässä muutakin kun vain toi treenaaminen. Jos sun instagrami on täynnä vain omia sali selfieitä itsestäsi voit jo vähän miettiä onko kaikki ok. Tai jos sulla on pakonomainen tarve todistella juuri sinun lajin hienoutta päivä päivältä muille lentävillä lauseilla: olet mitä syöt tms. Lajin luonne on nyt tämä ja miksikään se ei muutu, mutta kansan suosioo se vie kokoajan kauemmaksi. Kaikki on aina trendikästä hetken, kunnes se on out of fashion.  Vaikka laji edelleen kiinnostaa monia niin paljon suositumpaa on se kokonaisvaltainen hyvinvointi joka antaa mielstäni oikean suunnan. Palatakseni tähän melatoniini juttuun niin pointtini tässä oli se, että lajia on aivan turha väittää terveelliseksi, sillä suurimmalla osalla sitä ei ole. Liian kiire lavalle, liian suuri rasva offilla ja puuttuva lihasmassa on ne suurimmat ongelmat ja kun siihen lisätään järkyttävä stressi on pakka valmis. Stressihän on pahinta, mitä voi olla sillä se vaikuttaa kaikkeen. Se nimenomaan vaikuttaa unenlaatuun ja rasvanpalamiseen saati palautumiseen. Kun kaikki on dieetillä balanssissa niin homma menee usein kuin tanssi.

IMG_5032
Kuinka hienoa on kuvata omaa persusta päivästä toiseen?????

Se että syödään hyvin yksipuolista ruoka päivästä toiseen ei olekkan se hyvä juttu. Tungetaan ties mitä 0calori siirappeja sun muita kalorittomia makeutusaineita ruokiin hästägillä #helathy snac #healthyfood jne. Hyvänä esimerkkinä esimerkiksi suosittu dieettiherkku Fun Light ei ole terveellisyyttä nähnytkään saati sitten pepsimaxi. Paljon on ihmisiä lajin parissa vielä harrastaja tasolla ja sen huomaa monestakin asiasta. Maassamme on muutamia alan gurja kenellä on vuosien kokemus ja toisilla jopa vuosikymmenien kokemus asioista, mutta osa kerran lavalla ollut tietää kaikesta omasta mielestään paremmin ja  he jakavat  jo innoissaan näitä elämänohjeita ja nykyään vielä tittelillä personaltrainer tai muu vastaava eteenpäin. Heillä on jo omia valmennettavia, vaikka itsellä ei ole minkäänlaista kokemusta…. Pelottavaa

Olen tehnyt itse paljon vierheitä ja olen oppinut niistä. Olen myös huutanut fitneksen terveellisyyden nimeen, mille nyt nauran. Olen elänyt kuplassa ja saanut hirveitä raivareita jos joku on tullut tekemisiäni arvostelemaan mille perustan tämän teksitin. Kun elät viimeiset viikot muutamalla kurkunpalalla ja leikkeleellä ja munan valkuaisilla ei se ole terveellistä. Parhaimmillaan/pahimmillan treenaat 3h päivässä ja kalorit on alle 1000. Se ei ole tervettä eikä siinä ole mitään terveellistä. Sekään ei ole terveellistä että elät erilaisilla jauheilla ja edellämainituilla 0 kalorin tuotteilla, jotka ovat puhdasta E-koodia. Vitamiineja syöt kourallisia päivittäin jne. Mieti joskus kuinka paljon syöt kuukaudessa niitä vitamiinien kalvoja ja mistä ne on edes tehty? Kannattaa ajatella asioita eri näkökulmista. Onko samanlainen fysiikka mahdollista saada muulla tavalla?

IMG_2974
Kuinka tyhmää on vetää rahkaa baarissa?

Varmasti joku kirjoittaa kuinka hänen dieetti on ollut hienoa ja kalorit on ollut korkeella koko dieetin ja hiilarit on ollut loppuun asti. Hyvä niin jos näin on. Sekin on hyvä muistaa, että tämä saattaa toimia kerran, mutta ei välltämättä toista saati sitten kolmatta. On eroa oletko 16 vai 35. Moni satsaa tähän lajiin pitkiä aikoja, milloin ei nähdä mitään muuta. Toisille se saattaa tuottaa onnea ja menstystä ja toisille epäonnistumista ja pahimmassa tapauksessa kovan romahduksen. Toiset löytävät fitneksen avulla avun anoreksiaan, mikä taas on omasta mielestäni siirtyminen syömishäiriöstä toiseen.

Mieti oikeasti miltä se tuntuu elää koko elämä ruokapurkkien kanssa keittiövaakaa käyttäen ja kyttäämällä omaa syömistä päivästä toiseen. Onko se niin hienoa ja sen arvoista? Been there done that

-Umppu

 

primebody

107 vastausta artikkeliin “Mitä jos mää vähän puhkasen sun kuplaa”

  • Minä en fitness-maailmaa ymmärrä. Sanon sen heti suoraan. En ole siihen maailmaan tutustunut. Mutta dieeteistä ymmärrän. Ja paljon. Eksyin vahingossa tähän postatukseen facebookin kaverin kautta ja luin jutun. Olin aika shokissa. Taidan elää todella erilaisessa kuplassa. Minun on vaikea käsittää, miksi joku ihminen vapaaehtoisesti rääkkää itseään vaarallisen kapealla ruokavaliolla. Meillä kun kapea ruokavalio on pakollinen paha. Minulla on erittäin moniallerginen lapsi ja itse kärsin myös ruoka-aineyliherkkyyksistä. Ensimmäiset lapsen elinvuodet taistelimme lapsen henkiinjäämisestä, sillä mitä ikinä hän söi, hän sai hengenvaarallisia kohtauksia, kärsi hengityskatkoksista ja kivuliaista suolistotulehduksista. Ainoa hänelle sopiva ruoka oli poro, bataatti, puhdaskaura ja äidinmaitoni. Ja äidinmaito niin, että elin itse samoilla ruoka-aineilla mitä lapsi sieti, eli söin poroa, bataattia, puhdaskauraa ja rotaatiossa kukkakaalia ja parsakaalia. Elin tällä 2 v 7 kk. sillä pidin hengissä lapseni. Voin sanoa, että hermot eivät olleet edes tiukalla, sillä huoli lapsesta oli niin kova. Ei siinä omia kiukkuja jaksanut edes tehdä. Teki vain sen mikä on pakko. Ruoasta on meidän perheessä tullut pyhä asia. Ymmärrän nyt todella, mitä tarkoitetaan sillä, että ”anna meille tänä päivänä meidän jokapäiväinen leipämme”. Olemme kiitollisia siitä, mitä lapseni voi nykyään syödä ja mitä minä voin syödä. Siten minun kuplasta käsin Fitness elämä tuollaisella intensiteetillä tuntuu absurdilta elämältä. Haluaisin vaan halata teitä kaikkia, ketkä kärsivät kiukkuitkua dieetin takia ja sanoa, että onko se tuon arvoista??? Ymmärrän kyllä terveydellisen syömisen, mutta onko tuossa enää mitään terveellistä? Tai siinä, että kuvataan omia peppukuvia näytellääkseen lihaksia? Terapiana suosittelen käymään vaikka Lastenklinikan syöpäosastolla tai reumaosastolla. Uskon, että sen jälkeen jos joku sentti kehossa ei miellytä, se ehkä taas jo miellyttää. Elämä on oikeesti aikamoinen lahja. Samoin se, että saa olla terve. Kaikilla ei ole samaa terveyden lahjaa. Ollaan kiitollisia terveydestä,kunnioitetaan kehoamme, mutta siitä lähtökohdasta, että se ei ansaittu, vaan lahja.

  • <3 Onneksi teillä jo asiat paremmin. Ihana kommentti ja juuri tämänlaisilla jutilla tarkoitakin sitä katso kuplan ulkopuolelle ja mieti asioita eri näkökulmista

  • oikessa olet!
   tekstisi on tosin raskasta luettavaa, koska kielioppivirheet. ei mulla muuta.

  • Oikeassa olet Olga! Tekstini sisältää kielioppivirheitä. Kirjoitin sen lähinnä ajatuksenvirtana, en ajatellut sen luettavuutta sen kummemmin. Olen siitä pahoillani.

  • Hieno kommentti. Toivotan sinulle ja teidän perheelle terveyttä sekä kaikkea hyvää jatkoon 🙂

 1. Hauska huomata kuinka havahtuu joihinkin asioihin kun ei oo niin lähellä omia tekemisiä sillä hetkellä 🙂 ja tuota instagram/facebook hommaa oon kiertäny kaukaa, nauranut kavereille, että enhän mää edes ole kunnon fitnessmimmi kun en päivitä instaan pers- ja ruokakuvia jokapäivä! mutta kisaamaan menossa, saa nähä miten pärjää eisomettajana!

 2. Vaikka en aina sun mielipiteisiin yhdy, niin nyt on pakko sanoa: helvetin hyvä kirjoitus! Mahtavaa että joku uskaltaa sanoa sen, mitä moni yrittää peitellä tai joku nuori nainen pahimmillaan ihailee. Varmasti on olemassa juuri heitä, jotka tekevät homman fiksusti, mutta välillä tuntuu että nuoret tyttelit haluavat bikinifitnekseen jotta he saisivat näennäistä hyväksyntää ja arvostusta ulkoisen kautta. Elämässä on niin paljon muutakin kuin lihaksenkasvatus/laihana pysyminen. Jos sama energia ja ajatus laitettaisiin omaan henkiseen hyvinvointiin ja kasvuun kuin laitetaan fitnesshässäköintiin, niin luulen että tässä maassa olisi enemmän viehättävämpiä ja myös onnellisempia naisia. Tää on mun ajatus, saa vetää herneet nenään ihan rauhassa ken haluaa 🙂

 3. Asiatekstiä, mutta eikö siihen blogiin, facebookin urheilijasivuun (joka tehdään viimeistään siinä vaiheessa kun palkataan valmentaja) voi tosiaan keksiä mitään muuta, kuin ”tervetuloa seuraamaan matkaani” ?

  Aina se helvetin matka ja road to xxx.

  Kiitos ja anteeksi. 🙂

  • Hahaaa totta 🙂 muita näitä lentäviä lauseita: katotaan mitä pinnanalta kuoriuruu, mä niin rokkaan lavalla jne 🙂

  • Kohti kisalavoja. Kaikki aikoo ”kiivetä kisalavalle” tai ”nousta kisalavalle”. Voi morjens. Eikö totakaan voi millään muulla tavalla ilmaista?

 4. Moikka!

  Nostit esille monia asioita, joita oon itsekin pohtinut. Uskon ja tiedän, että dieetin voi tehdä myös terveellisesti todella pitkälle. Esimerkiksi ilman uniongelmia, suurilla kaloreilla (onhan sitä tottakai miinuksella oltava, mutta kamoon, 1000 kaloria?!?), ilman järkyttävää määrää lisäaineita ja niin että oikeasti nauttii touhusta. Kunhan kroppa on siihen valmis ja riittävä pohja on hankittuna. Tarkoittaen juuri sitä, mitä sanoitkin, että lihasmassaa on riittävästi eikä pudotettavaa ole paljoa.

  Oon miettinyt myös omalla kohdalla mun instatiliä ja blogia. Kaikki pyörii mun kropan, mun kisojen ja sen oman takapuolen ympärillä. Teen sen tarkoituksella, mutta samalla toivon, ettei kukaan luule, että mun elämä on pelkkää sitä. Toki treenaaminen ja terveet elämäntavat on mua, mutta instaan päätyy toooodella pieni siivu oikeasta elämästäni.

  Mutta anyway! Hyvä että puhkot kuplia ja kivaa viikonloppua! 😀

  • No valittevasti kyllähän kaikki luulee 🙂 sillä ihmiset jotka eivät sua tunne näkee susta vain ja ainoistaan sen.
   Mukavaa pääsiäistä

  • Aivan, he näkee vain ne salikuvat. MUTTA itse ainakin juuri tarkoituksella rajaan julkisen instan ja blogijutut juuri harrastukseeni, koska olen aikoinaan luonut ne vain sitä varten. En halua jakaa koko elämääni koko maailmalle. Jos joku luulee, että se on koko elämäni niin siinäpä luulee. Eipä hän minua muutenkaan tunne ja ne jotka tuntevat, tietävät että se on vain yksi osa elämääni. 🙂

  • Nää teiän väittämät ”miinuskalorit” on ihan täyttä paskaa. Katsoppa youtubesta durianriderin videoita. Kaveri syö hiilareina 10 000 kaloria, mutta silti rasvaprosentti 5. Eikä urheile edes älyttömiä määriä.

   Itse myös pyöräilijänä alkanut käyttää samaa kaavaa, ja rasvat tippuneet 12 →7 prossaan 🙂 Jättäkää rasvat.

 5. Joo ja nää kanssa, että mihinkään ei voi osallistua, koska dieetti. Olin kerran yksissä ristiäisissä jossa oli diettiläinen. Kun muut nautti kakkukahvit, niin tämä ihan pokalla otti laukustaan rahapurkin ja pyysi vettä. Kaikenlisäks, hän kyttäs kokoajan kelloa, että koska pitää lähteä treeneihin… Toki joo ymmärrän, että jos ollaan dieetillä niin mitään ylimäärästä ei suuhun laiteta, mutta se tuntu jo vähän naurettavalta…

  • Mää tiiän, koska oon ite mennyt aika moniin juhliin niiden mun kippojen ja kuppien kanssa. Jos oot hommassa täysillä mukana niin sulla pitäis olla mahdolisuus muutaman kerran kuussa syödä se kakunpala ja olla ottamatta niitä eväitä toisten juhliin. Naurettavaa se näin jälkeenpäin on, muta silloin se oli tavallaan jotenkin todella hienoa 🙂

 6. Mä oon joskus pohtinut tota ”eatclean”-vouhotusta itsekseni…. et mitä puhtaasti syömistä on mättää jauheita ja pillereitä toinen toisensa perään..
  tottakai maha herkistyy, jos elimistöltä karsii ”kaiken turhan” (maidot, viljat ym.) tottamooses se menee sen jälkeen sekaisin AIVAN kaikesta ja sit meuhkataan miten kamalia ruoka-aineita ne on kun jos vähänkin sitä syö niin on pakki sekaisin.

  Mä syön ihan kotiruokaa kohtuudella, eikä mulla oo mitään turvotuksia eikä mitään muitakaan mahaongelmia.

  • Juuri näin. Voin sanoo että enemmän mulla oli ongelmia juurikin tolla ftness ruokavaliolla kun nyt. Kun vedät kolmevuotta sitä kanaa ja parsaa niin keho ei enään siedä mitään muuta. Oon joutunut tekemään aikamoisen duunin ja teen sitä edelleen kamppaillessani tavallisen stressittömän syömisen kimpussa

 7. Pitkään oon sun blogia lukenut ja nyt vasta saain aikaiseksi kommentoida :D…Tää oli hemmetin hyvä ja asiallinen kirjoitus!!Itse oon ihmetellyt juuri tuota ilmiötä salilla missä itse käyn => treenataan 6-12 kk ja ollaankin jo sitten valmiita kisoihin.Kisoissa tulee pettymys ja vedetään off-överit (= painoa 10-20 kg lisää),mutta silti päätetään,et heti ensi vuonna uudestaan :O…..Ja oon skipannut jo sellaiset blogit/instagrammit lukulistalta,mitkä on täynnä belfieitä ja rahka-annoksia => kyllä elämässä pitää olla muutakin :D!!

  Itse elän terveellisesti,mutta en tee siitä numeroa tms.

 8. Voi ei kun on tuttua! Ennen kun tulin 4 kerran raskaaksi niin olin tikissäja söin rahkaa joka paikassa ja kaikki oli niin helvetin terveellistä…. 😀 nyt kun etäisyyttä ottanut tuohon aikaan niin olen ollut kyllä niin nolo! 😀 Oishan se hienoo omata hyvä kroppa vielkin mut ehkäpä se kunto ja oikeesti terveellinen, monipuolinen ruoka on se tärkein varsinkin kun vielä imettää 🙂

  ps. perse kuvia ym. tuli otettua puhelin täyteen aina 😀

  Oot kyllä niin ihana, ei voi muuta sanoo kun iso kiitos ja kumarrus! <3

  • Myös minulle teki hyvää raskautua vaikken mikään kunnon fitness pirkko ollutkaan. Kovin ankara kylläkin itselleni niin ruuna kuin liikunnanan suhteen. Jännästi asiat saa ihan uusia näkökulmia

 9. Tervehdys,

  Hyvä teksti. Paatoksesi on samaa paatosta, jota itsekin olen tutuille ja kavereille pitänyt, kun vinkkejä ja mielipiteitäni on kyselty. Moni ei edes enää uskalla varauksettomasti kysellä, koska ovat jo päättäneet, että fitness ruokavalio on terveellisyyden perikuva. Tästä on tullut jopa uskontoon verrattava ongelma – ravitsemuksesta siis. Huvittavaa on juuri nämä personal trainereilta ja niihin verrattavilta ”ammattilaisilta” saadut ruokavalo-ohjeistukset, joita olen äkkiä kiirehtinyt tutyille korjailemaan. Käytän usein esinerkkinä ystävääni, joka pudotti 60kg painoa 5:ssä VUODESSA. Jos halutaan saavuttaa _pysyvä_ muutos terveyden, hyvinvoinnin sekä jaksamisen suhteen, tulee elämäntapoihin suhtautua pitkäjänteisyydellä sekä ymmärtäen mitä se todella tarkoittaa. Oikoteitä ei ole. Yhtään ketään sen enempää arvostelematta, en usko superdieetteihin enkä nopeisiin laihdutuskuureihin. Ongelmia yleensä kun ei välttämättä havaitse heti. Huvittavaa on myös se, ettei jatko-ohjeita olla herkästikään antamassa ja äkkiäkös se 20kg, joka kitumallaon poistettu, pörhältää takaisin vyötäisille – ehkä jopa tuplana.

  Itse toisaalta puhun hiilihydraatittoman ruoan puolesta, mutta sekään ei ole täysin ehdoton no-no. Elämässä täytyy muistaa kohtuus. Omassa arjessa huomaan hiilihydraatittomuuden vireystason paranemisena, unenlaadun paranemisena sekä vatsan toiminnan paranemisena – oikeastaa kokonaisvaltaisempana hyvinvointina.

 10. En ole milläänlailla ”alan ihmisiä”, en edes tykkää treenata salilla (turha välikommentti mutta silti), mutta eksyin blogiisi ja pakko sanoa että loppuun asti luin ja mahtavaa tekstiä! 😀 seuraan kyllä aikaani enkä ole voinut välttyä fitness-touhitukselta. Jo pelkästään tulevana sairaanhoitajana terveys on toki tärkeää, juurikin se paljonpuhuttu terveys, ei pakkomielteinen/sairaalloinen syömisen/renaamisen seuraaminen. Jos ei mainitsemasi dietti”ruoat” sairastuta niin pitkittynyt stressi viimeistään korjaa! En tietenkään tarkoita että jokaisella silmät kiiluisi päässä kun punnitsee ruokiaan, toivottavasti ainakaan ei. Ja tuohon sometushommaan vielä, ottaen huomioon että itselläni on juuri tuon ulkopuolisen kokemus – instagramia aktiivisesti salikuvilla päivittävät fitnesstyypit todellakin vaikuttavat juuri siltä kuin ei heillä muuta elämää olisi. Ei mulla sen kummempaa kannanottoa tähän 😉

  Ihan pakko sanoa että tuo melatoniini sopii kyllä _tilapäiseen_ käyttöön. Ilman reseptiä saatavat valmisteet on vahvuudeltaan 1mg, eli ei suuri määrä tuo 5-6 kpl 🙂 jos kyseessä sitten reseptillä saadut vahvemmat (~3mg tsipale) niin hurjalta kuulostaa.. mutta tämän varmaan jo tiesitkin niin en päde enempää 😉 tuosta tiesin siksi kun itsellenikin määrätty melatoniinia uniongelmiin ensimmäisen kerran noin 10 vuotiaana, jolloin söin niitä iltaisin 6mg. Eikä ollut vaarallista. Tilapäisesti. 🙂 yksilöitä tosin olemme jokainen.

  Mukavaa pääsiäistä ja tsemppiä!

  • Jenkeissä myytävät versiot on 10 mg per tabletti. Melatoniini on samaa ainetta mitä elimistö itse tuottaa kun nukkumaanmeno lähestyy ja tulee pimeää. Se lyhentää nukatamisaikaa noin 4 min, joten mistään tujusta tavarasta ei ole kyse, on vaaratonta käyttää 🙂
   Ja mitä tulee noiden kapseleiden kuorien yms. syömiseen, niin sen takia olisikin hyvin tärkeää käyttää laadukkaita lisäravinteita eikä mitään p**kaa 🙂 Puhdas+ Capseihin luotan ainakin itse, vaikka syön toki muitakin.

  • Melatoniinin teho on tutkimuksissa todettu aika huonoksi. 0,5mg-5mg:n annos (lyhytvaikutteista melatoniinia) lyhentään tutkmusten mukaan nukahtamisaikaa n.8minuuttia jos kärsii unettomuudesta. Että siinä mielessä voi olla vain ihan rahan haaskausta. Kannattaa ehkä miettiä, voisiko unettomuutta hoitaa jollain muulla. Vaikka haitoista ei ole tutkimustuloksia (vielä) niin silti itseensä synteettisen lisähormonin dumppaaminen on vähän kyseenalaista.

 11. Hei,

  Nämä sun kirjoitukset on ihan tajutonta sensaatiohakuista tekopyhyyttä.

  Helppohan sun on ensin oman uras mokanneena, lihoneena ja nyt raskaana alkaa arvostelemaan muita. Vedit oman uras viemäristä alas, etkä olis muutenkaan kuntosi ja fysiikkasi puolesta pärjännyt kisoissa mitenkään ja nyt alat katkeroituneena selvästikin mustamaalaamaan lajissa pärjääviä ja ylipäätään kaikkia lajin harrastajia. Artikkeleistasi oikein huokuu sellainen pelkkä katkeruus ja kateellisuus ihmisiä kohtaan, jotka oikeasti pärjäävät tässä lajissa.

  Olet ilmeisestikin harvinaisen huono häviäjä ja pilalle katkeroitunut kitisevä nainen, joka ei saanut sitä mitä halusi eikä onnistunut. Sitten ihmetellään, miksi toiset sinunlaisesi haukkuvat jopa sinua vauvafoorumeilla, vaikka selvästikin kuulut samaan kastiin.

  Onko niin vaikea antaa heille, jotka lajissa oikeasti menestyvät ja pärjäävät, heidän ansaitsemansa ilo ja onni lajia kohtaan? Miksi täytyy olla noin katkera ja kateellinen muille? Se paistaa niin rumasti läpi kaikesta, mitä kirjoitat.

  P.s. Opettele muuten kirjoittamaan. Nämä sinun artikkelisi antavat sinusta aivan täyden idiootin kuvan, koska ovat täynnä kirjoitusvirheitä ja lauseita, joista ei saa mitään tolkkua. Tai sitten vain olet kirjoituskyvytön ja lukutaidoton henkilö. Antaa sinusta todella tyhmän ihmisen kuvan.

  • Hei Matti
   Ensinnäkin olen pärjännyt lajissa ihan juuri niin hyvin kun halusin ja mielestäni menestynytkin jos katson pokaaleja kaapissani. En ole kenellekkään katkera mikä on naurettava väite. Minusta on hienoa seurata useankin kilpailijan matkaa niinkuin kirjoitin. Ketä mielestäsi tekstissä mustamaalasin muuta kun itseäni? Aika karu toi kommentti urasi mokanneena lihonneena ja nyt raskaana…………… hei raskaus on ollut mulle yksi maailman suurimpia ihmeitä ja oon todella onnellinen ja otan jopa loukkaavasti asiattoman kommenttisi. Sen myönnän että oon huono häviäjä, mutta tappio on muutamassa päivässä käsitelty enkä katkeroidu. En ole myöskään kitisevä ämmä hahahaha.

   Osaan todellakin olla onnellinen muiden puolesta ilmeisesti sinä et? Ja olenkin aiemmin kirjoittanut omaavani lukihäiriön, joten jos tekstini sinua niin rassaa niin lopeta blogin lukeminen pääset helpommalla elämässäsi.

  • Moro! Olen osittain samaa mieltä Matin kanssa. Etenkin siinä, että ”Onko niin vaikea antaa heille, jotka lajissa oikeasti menestyvät ja pärjäävät, heidän ansaitsemansa ilo ja onni lajia kohtaan?”.
   En paljoa seuraile blogeja mutta viimeaikoina kun olen satunnaisesti jonkun blogitekstin lukenut niin se on ollut negatiivista kritisointia joidenkin muiden tekemisiä kohtaan (poikkeuksia löytyy, luojan kiitos). Minua itseäni harmittaa juuri tällainen asenne muiden tekemisiä kohtaan 🙁
   Miksei mielummin kirjoitettaisi positiivisia ja kannustavia tekstejä muille ja jätettäisi negatiivisuudet kriikitoille? (En nyt tarkoita sitä, että sinun kaikki tekstisi olisivat negatiivisia koska näinhän ei ole ja hyvä niin!) Me voitaisiin mielummin kannustaa toisiamme siinä mitä me ikinä sitten teemmekään. Jos on pakko kritisoida toisten tekemisiä niin sen voi tehdä myös rakentavalla tavalla, toisia loukkaamatta! Kahta sanontaa lainaten: ”Haters gonna hate” ja ”We have to do what we have to do, no matter what it is” -Kai Greene.
   Hyvää pääsiäistä kaikille! Stay positive! 🙂

  • Mää en le mielestäni kenenkään onneen sekaantunut? Puhun tässä paljon itsestäni ja siitä kuinka olin kuplassa. Laji jakaa mielipiteitä ja niistä on hyvä välillä puhua useastakin eri näkökulmasta 🙂

 12. Hienoa tekstiä, pöljää puuhaa!

  Itse kilpailen kunnon urheilussa, jossa siis mitellään fyysisen suorituskyvyn paremmuudesta. Asia mitä oon ihmetelly: Nykyään kovana kuntona pidetään sitä miltä näyttää. Eihän sillä oo oikeesti mitään yhteyttä siihen, että mikä se todellinen urheilillisuus, suorituskyky, terveydentila ja oikeanlainen harjoittelu on.

 13. Kyllä kaikkein eniten itteeni kyllästyttää tää vouhkaus maidosta ja viljatuotteista!! Nyt on ihan trendi et jokaisella on olevinaan joku yliherkkyys ja noista menee mukamas kroppa niin sekaisin. Se on ihan keksitty juttu.

  • Mulle ainakin ne sopii, mutta juurikin dieetillä huomasi eron siinävaiheessa kun oltiin loppumetreillä ja lopetin maitotuotteet. Se teki ihosta paljon kimmoisamman näköisen, mutta muuten käytän niitä ihan normaalisti arjessa päivittäin 🙂

   Ja totta kaikki on maidottomalla ja viljattomalla sehän on trendikästä nyt 🙂

 14. Hahahha mä niin rakastan sun tyyliä kirjottaa, oot niin aito! 😀 ”Kuinka hienoa on kuvata omaa persusta päivästä toiseen?????” Ihan oikeesti kun syvällisemmin miettii että jengi keskittyy kuvailemaan omaa hanuriaan… Mitä helvettiä? 😀 Mitäs sitten kun alat vanhenee ja se hanuri rupsahtaa ja oot perustanu koko elämäs sun ulkonäölle? Siinä vaiheessa voi pikku identiteettikriisiä pukata…

 15. Todella hyvä postaus taas kerran liittyen fitnekseen! 😉 Tossa on todella ainaki joillakin kaukana terveellisyys. Ylipäänsä en voi kääsitttääää?!?! miksi ihmeessä syödä kaikenmaailman jauheita ja pillereitä??? Onk ne oikeesti jonku mielestä luonnonmukaisia?? :DD Kyl väittäisin, et sokeriki on luonnonmukasempaa. ;))) Vetäkööt joku herneet nenään vaan! 😀 Vaikka itse en sokeria todellakaan suosittele ja syön suht. harvoin, niin mielummin silti sitä, kun kaikenmaailman jauheita ja pillereitä, joista en oikeasti voi tietää 100 prosentin varmuudellla mitä kaikkea ne sisältää…

 16. Se on totta, että tuntuu siltä että joka toinen treenaa nykyisin fittneskisoihin. Eikä siinä mitään, mutta epäilen että ainakin nuoremmilla siellä taustalla on just se hyväksynnän hakeminen. Pari pyllykuvaa instaan joka päivä ja tykkäyksiä satelee. Sekö tekee onnelliseksi tai suosituksi? Silläkö pärjää elämässä? Sekö on sitä, mitä nykyään halutaan olla? Objekti.

  Kaikki urheilu on aina hyvä juttu, mutta ei terveyden ehdoilla. Minusta ei olisi dietille. Ei siksi, ettenkö ihan varmasti pystyisi siihen, vaan siksi etten halua tehdä niin keholleni. Valitsen ennemmin hyvän ja terveellisen ruoan ja ympärivuotisen bikinivartalon.

  Ps. Tykkään sun tyylistä!

  Niina, http://www.inthemiddle.fi

 17. Aivan loistava kirjoitus – taas. Olen pitkään lueskellut, mut tää on mullakin eka kommentti. Tykkään sun tyylistä avata ihmisten silmiä 🙂 Itse liikun varmaan aika keskiverrosti (n. 3krt/vko salia + 3krt/vko lenkki) ja olo on mainio. Toki rasvaa vois poistaa ja painoa saada pois se 10kg, mutta toisaalta olen miettinyt sitäkin, että olen kahden lapsen äiti ja sekin saa kropassa VÄHÄN näkyä. Tärkeintä on oma hyvä olo, hyvät unet (sikäli kuin ne sitä pikkulapsiperheessä koskaan on…) ja se, että voi myös rentoutua hyvillä fiiliksillä. Hyvää viikonloppua sulle! 🙂

 18. mielettömän asiallinen teksti! Somettaminen mun mielestä on hyvä keino inspiroida itseään ja muita, jakaa hyvää fiilistä ja nauttia siitä. Nykyään se tuntuu olevan vain maineen ja tykkäyksien metsästystä. Miksi muutenkaan ihmiset elävät nykyään elämäänsä enemmän muille kuin itselleen? Mä ainakin koen, kun urheilen tavoitteellisesti ja syön tarkkaan niin tulokset motivoi mua tän harrastuksen parissa, herkuttelua on ja sitä pitääkin olla. Toki myös mulla on useissa tilanteissa omat eväät ja toisinaan ei, eli elämä on omista valinnoista kiinni, ei sen pidä olla siitä kiinni mitä ihmiset sulta olettavat. Jaan someen välillä treenikuvaa, ruokakuvaa, kissakuvaa,naamakuvaa NIMEOMAAN sen fiiliksen mukaan mikä nyt millon tuntuu sopivalta. Tietty raja yksityiselämällä ja somella onkin sen menestyksen avain, mä koen että mulla ei ole edes aikaa niin paljon postailla treeniaiheisia postauksia, tms belfieitä koska mun elämässä on tosiaan paljon muutakin kun treeni ja punnittu ruoka. Ihmiset usein nykypäivänä unohtavat että ilo pitää tulla siitä mitä tekee, oli se sitten urheilu tai musiikki. Ne tykkäykset ei määrittele omaa onnea millään tasolla! Pieni purkaus fiiliksistä hahaa

 19. Hei!
  Sen kummemmin puolustelematta tai tuomitsematta ketään, haluan sanoa että jokaisella on kuitenkin se oma elämä elettävänä. Omat valinnat tehtävä ja omat virheet. Ja oppia niistä. Sun mielipide on kaikille selvä, mutta olisitko sä kuunnellut muiden varoituksia silloin kun itse kisasit ja olit siinä kuplassa? Nykyään on kyllä tietoa kaikilla ja sen valossa voi päättää miten itse tekee. Niinhän lapsikin oppii, tekemällä vaikka kielletään ja varoitetaan, mutta tekemällä silti ja ottamalla opiksi 🙂

  • Juuri näin en todellakaan olisi kuunnellut ja moni ystäväni varmasti muistaakin kuinka jäärä olin. Siksi haluan kirjoittaa aiheesta jos se avaisi näitä tulevia ”kuplassa eläjiä” katsomaan asiaa toiselta kantilta.

 20. En halua takertua pieniin yksityiskohtiin, mutta eikös täällä sinunkin blogissa ole aika hiton monta belfieitä? Muuten hieno teksti, urheilu ja fitness voi olla niin paljon muutakin kuin ulkokuori!

  • En tiedä onko yhtään belfiee, koska ne on tullut vasta muotiin kun en enään kisannut. Paljon on kuntokuvia ja kisakuvia sitä en kiellä, mutta ei ehkä muutamaan vuoteen ja niiden tarkoitus ei ole hakea kommentteja uuu juu aar so seksy 🙂

 21. Mahtava teksti mikä TOIVOTTAVASTI herätti monia lukijoita jotka on näitä fitness4life. Aina kun fitnesstyypit laittaa kuvia dietillä/orilla ruoista, niin mä vaan ihmettelen, että kuinka kurjaa pitää elämä olla jos ei ikinä voi oikeesti syödä mitään hyvää. Kuivaa salaattia salaatin perään. Kuivaa lihaa, kuivaa kaikkea. Ei ikinä mitään kastikkeita tai kermaa (joskus Offilla ehkä 7% kermaa joka ei oo kermaa nähnykään…). Sitte kuvateksti on joku ”nam, nam, ihan parasta herkkua!!! #sogood #clean…”. En vaan saa siitä kuivasta salaatista, muutamasta paprikanpalasesta ja kuivasta kanafileedtä mielessäni ikinä mitään ”herkkua”. Monesti noita kaikki Jutankin ohjelmia kattoessa mietin, että kuinka kauan ihmiset sitte elää niillä ruokaohjeilla. Kaikki on rasvatonta ja jääkaapista puolet on maitorahkaa. Onko se sitä elämää ? Ei. Ymmärrän jos on jollain dietillä ja pudottaa painoa jne, niin sillon pitää kattoo niitä kaloreita tottakai ja liikkua sun muuta, mutta sitten kun tavote on saavutettu, niin mitäs sitten? Jos ei osaa syödä tavallista ruokaa ja välillä aidosti nauttia siitä ruoasta, vaan jatkaa nollaprosenteilla, niin painohan tippuu vaan ja kohta on jo anorektinen. Eihän tollanen vuodesta toiseen kisaaminenkaan voi olla mitään terveellistä, kun paino heittelee hirveitä lukemia vuoden sisällä. Entä kuukautiskierto? Itellä ei oo kokemusta noista hulluista dieteistä, eikä tule. Tuntuu et nykyään ei pudoteta normaalisti painoa, vaan se on heti all in ja superdietit kehiin ja kroppa kulutetaan loppuun. Paino nousee heti dietin loputtua, koska sitä normaalia syömistä ei haldata vieläkään.

  Ja mitä noihin peppukuviin ja pumpattuihin olkapäihin (mikä on ihan uskomattoman outo trendi; isot olkapäät :D!!! ), niin minkä takia niiden kuvien pitää sitten olla kaikkien vartalosta jos haluaa harrastukselle oman instagram-tilin eikä sinne liikaa henkilökohtasta :D? Voidaan jakaa kuvia tuntemattomille puolialastomasta vartalosta kaikissa eroottisessa asennoissa, muttei kuitenkaan mistään muusta mikä ei liity siihen fitnessiin _jos elämässä kuitenkin on PALJON muutakin kun se harrastus_ 😀 ihmettelen vain :D!

  Tulipa pitkä kommentti, mutta sait mun tarinasuonen kukkimaan tällä tekstillä 🙂

 22. You go girl! Itse en ymmärrä tota kisa lava dieetti juttua vaa treenaan itseni ja oman fiiliksen vuoksi. En dieettaa koska mielestäni se on turhaa. Syön perus kotiruokaa ja välillä herkuttelen. Ei mua haittaa jos joku tykkää dieettaa tai kisata itse en vaan ymmärrä miten se on sen kaiken vaivan arvoista :D. Hieno teksti taas Umppu! Inspiroit meitä taviksia joilla on jalat maassa enkä nyt tarkoita etteikö muilma ole :D. Kiitos!

 23. Mun on pakko sanoa et tuli facebookin etusivulle joku sun päivitys ja päädyin sit selaa sun seinää, ihan huippuja juttuja teijän Lima Koistisella 😀 !!!!

 24. Ihan vain tuon oman huomioni mukaan keskusteluun. Katsokaapas piruuttaan seuraavan kerran kauppareissulla kuka ostaa näitä 0 kcal/0% rasvaa tuotteita. Urheilullisen näköiset TAI toooosi pullukat.
  Mietin että näinköhän ne kovin terveellisiä siis on, tai ainakaan painoa pudota? Jos pullukka kiskoo sen muun epäterveellisen elämän palanpainikkeena noita aspartaami ja asesulfaami litkuja, kuinka terveellistä se on? Tai sitten fitnesshirmun muutenkin lisäsinekyllästetyn elämän jatkona vielä nämä labramakeutusaineet… huhhuh.
  Itse jos on pakko makeutta saada, otan mielelläni sen sokeriversion. Ei sitä tarvitse litratolkulla kitata. Sokeri ei ainakaan ole labrassa valmistettu ja on ihan luonnollista ravintoa. Saisi vaan tulla lisäainemakeutussotkujen tilalle sellaisia versioita, missä ei ole sokeria, eikä sen tilalla MUUTAKAAN. Siis ihan vaan kokonaan vaikka sitä mustikkasoppaa ilman MITÄÄN muuta. Mutta niissä vähäkalorisissa/vähärasvaisissa on melkolailla AINA jotain laitettu sokerin/rasvan korvikkeeksi.

 25. Huippukirjoitus! Itse koitin yhteen fitnessblogiin kirjoittaa kilpirauhasvaivoista, jotka on nykyään tosi yleisiä lajin piirissä. Tämä blogin kirjoittaja poisti kommenttini, vaikka oli juuri saanut itsekin lääkityksen ko. vaivaan. Rankka dieettaaminen yhdessä hurjan treenimäärän kanssa saa helposti solutasolla elimistössämme aikaan monenlaisia mullistuksia, joita ei ehkä juuri silloin ajattele, mutta jotka iskee sitten myöhemmin. Näiden ongelmien korjaamiseen saattaa mennä aikaa vuosikausia. Hormonitoiminta on niin iso vyyhti, että kaikki vaikuttaa kaikkeen. Kilpirauhanen säätelee hiilariaineenvaihduntaa elimistössä ja on osallisena hormoniketjuun, joka vaikuttaa ihan kaikkeen elimistön toimintaan. Myös stressin tuoma kortisolien nousu vain pahentaa tilannetta, koska nämä hormonit vaikuttaa yhdessä. Pian suolistokin on jo niin huonossa kunnossa kitudieettien ja kaikenmaailman syömiskieltojen myötä, ettei sieltä imeydy enää mitkään vitamiinit ja hivenaineet. Ja normaalista vatsantoinnasta voi enää vain haaveilla.
  Pian kroppa on todella huonossa kunnossa.
  Minusta tällaiset kuplan puhkaisut tulee juuri tarpeeseen. Ihan hirvittää, millaisia tuhoja ihmiset voin pahimmillaan lajilla itselleen hankkia.

 26. Ymmärrän sun pointin tossa, että jotkut vetää ”fitnesin” ihan överiks jolloin koko homma menee epäterveellisyyden puolelle. Siis että vedetään niit nollakalori tuotteita, vitamiinit purkista yms.. Mut se, että jotkut ihan oikeesti tietää mitä ne tekee, osaa vetää dieetin täysin hyvin, on tietotason noustua täysinkin mahdollista ja niinhän sä totesitkin. Eikä se hyvin vedetty dieetti oo musta enään mikää ihmeellisyys, koska niin kuin sanoin, tietotaso on noussut. Silti mua ärsyttää, että jotenkin aina koitetaa tuputtaa ihmisille vaan sitä yhtä ja samaa hommaa. Täs tapauksessa nyt kun sanoit ”kokonaisvaltainen hyvinvointi on paljon suositumpaa”. Suositumpaa? Miks pitää pistää joku suosittavuus ja muotimittari joka ikiseen asiaan ja sit leimata se ainooks oikeeks tavaks toimia.(Enkä nyt siis sano etteikö ois hyvä jos kaikki eläis niin et voi kokonaisvaltaisesti hyvin, tarkotan lähinnä että kaikille se kokonaisvaltainen hyvinvointi ei tarkoita samaa.) Aikasemmin ihmiset ärsyynty siitä ku tuputettiin fitnesiä ainooks oikeeks tavaks elää ja nyt tuputetaan sitä kuinka kaikki muut elämäntavat on nyt just IN ja OK ja jees jees paitsi se rahkan vetäminen. Ymmärtäkää nyt oikeesti et toisten ihmisten elämäntavoista ei tarvii provosoitua. Se ei oo multa pois vetääks joku himassaa rahkaa, perus kotiruokaa vai bissee ja nuudelii. Ei oo olemassa yhtä ainoota oikeeta tapaa toimia ja elää omaa elämäänsä. Toki neuvoja saa ja pitää antaa, sekä pyytää, mut nää vihaset ja provosoivat tekstit ei musta vaan oo mitään kivaa luettavaa. Toivoisin et ihmiset haluais vilpittömästi tarjota apuaan ja tietoaan muille.. Ei silleen et ”hei kuunnelkaa mua, nää toiset elää huonosti, vai mitä? – JOO!!! JUST NIIN!!!!!”
  Niin ja sit vielä tost viljojen ja maidon poisjättämisestä; . Mikähän siinäkin niin ärsyttää jos joku ei vedä maitoo koska haluu pitää vaikkapa vatsan ja ihon hyvässä kunnossa????????????????? Ps. En oo kisannut ikinä, en tiedä aionko, en elä ilman viljoja, en laske kaloreita, tai punnitse ruokiani.

  • musta on hienoa että me ollaan erilaisia. Olisi todella tylsää jos kaikki olisi mauttomia hajuttomia ja värittömiä 🙂

 27. Huomasitko eilen tämän: http://mave.fi/uutiset/fitnesslajien-saantomuutokset-kilpailijat-huomio ? 😀
  Paras osuus on ehkä:

  ”3) Instagram tilin arviointi (Uusi!)
  – Kolmen uusimman kuvan yleisvaikutelma
  – Viimeisimmän belfien arviointi: Yleisvaikutelma ja miljöö *
  – Hashtagien käyttö **

  * Belfie –kuvaa arvostellessa tulee huomioida onko kuva otettu pukuhuoneessa peilin kautta, salin puolella peilin kautta, vai kotona peilin kautta. Jos kuvassa näkyy Freddyt, niin sillä tulee olla pisteitä korottava vaikutus.

  ** Kuvista pitää löytyä hashtagit #finnishgirl #fitness #lovemylife, mutta hashtagien liikaviljelystä tulee rokottaa.”

  • mää menin eka tohon lankaan eilen hahaha. ihmettelin miten voi joku laittaa sarjan amazoni haha

 28. Hieno kirjoitus, mutta en pystynyt lukemaan loppuun lukemattomien kirjoitus- ja kielioppivirheiden takia. Toivoisin, että oikolukisit tekstisi, jotta selkeät kirjoitusvirheet karsiintuisivat. 🙂 Oikeaoppinen pronominien ym. käyttö onkin pidemmän työn takana, mutta luultavasti oikolukemalla nämäkin virheet vähenisivät ja (kielioppinatsi) lukija pystyisi keskittymään paremmin itse sisältöön. Kiitos kuitenkin kirjoituksesta ja hyvää pääsiäistä sinulle!

  • Vastaan sinullekkin TAAS että minulla on lukihäiriö ja vaikka luen tekstit useaan kertaan niin en vain näe virheitä. Koitan sitä kehittää kokoajan, mutta tiedostan sen myös erittäin hyvin.

  • Mulla jäi aiemmin tekstit puoleenväliin samasta syystä kuin Juulialla. Myöhemmin sitten luinkin, että kärsit lukihäiriöstä ja alkoi oma asenteeni nolottamaan 🙁 Enää en voisi kuvitella jättäväni sisällöltään kiinnostavaa tekstiä lukematta kirjoitusvirheiden takia.

   Ps. Hyvä teksti! Saman suuntaisia ajatuksia itselläni.

 29. Mitä oot mieltä? Eikös tästä lajista oo tullu sellanen pienien ”mä oon niin fit”- liisojen leikkikenttä? vedetään maitorahkaa ja muuta proteiinipaskaa päivästä toiseen. Älytöntä touhua.

  • Mitä nuorempi oot niin kaverit vaikuttaa tekemiseen ja jos kaikki kaverit niin miksen minäkin. Uskon että se on vähän niinkuin näin

 30. Heippa Umppu!
  Mitä mieltä olet hiuksien värjäämisessä raskauden aikana? Mitä ajatuksia sulla on asiasta näin ammattisi puolesta sekä omista kokemuksista?
  Oon lukenut sun kirjoituksista, että sullakin on helposti tullut mahaa näkyviin jo raskauden alkumetreillä. Täällä kanssa yksi, jonka on hankala piilotella enään vaikka ensi viikolla on vasta ensimmäinen neuvolakäynti ❤️ Minkä verran sulla oli tullut painoa tohon ensimmäiseen käyntiin mennessä? Oon jo täällä pohtinut onkohan tää mun nopeasti kasvava kroppa ihan normaalia, vaikka oonkin lyhyt ja tosi pieni ja hentorakenteinen. :DD
  Aivan ihanaa pääsiäistä ❤️

  • Kaikkien mahat on yksilöllisiä. Itse en ymmärrä miksei hiuksia voisi värjätä? Kösittelemmehän me kampaajat värejä päivittäin. Onnea raskauteen

 31. On hyvää tekstiä taas jälleen kerran ja asiaa, sitä vaan ihmettelen että miten jaksat samasta asiasta jauhaa varsinki nyt, ku sulla on varmasti muutaki mietittävää. Se mitä jokainen kokee tärkeäksi eri elämäntilanteessa kuten tämä sun kuva missä vedät baarissa rahkaa, on jokaisen oma asia. Jokainen tekee sitä minkä tuntee itselleen sillä hetkellä tärkeäksi. Jokainen voi tehdä itselleen mitä haluaa mutta Tottakai pitää miettiä miten kohtelee ja puhuu muille, ei voi laittaa jonku dietin syyksi! Mutta toi melatoniini on tuttu asia, esim 3 vuorotyötä tekevälle ihmiselle..on raskasta tehä vuorotyötä ja joskus siihen unen tuloon tarvii apua. Musta on ihana lukee sun blogia mutta vähän on jääny haittaamaan tää sun negatiivisuus näihin asioihin. Ja usko tai älä mutta suurinta osaa ei varmasti kiinnosta nää sun fittneshömpötys kirjotukset ku osaat kirjottaa muustaki asiaa!

  • Nyt kyllä kumoat omassa kommentissasi omat sanasi… Ehkä mää koen juurikin tärkeäksi kirjoittaa tästä asiasta ja se valitettavasti kiinnostaa muita sillä tämäkin on luettu useita kymmeniätuhansia kertoja 🙂

 32. Kiva, että joku kertoo rehellisesti kokemuksistaan. Aikuiset ihmiset kyllä ymmärtävät, ettei fitness ole pelkästään sitä mitä kuvissa näkyy, mutta vaikutuksille alttiit nuoret kun eivät oikein…

 33. Helou!
  Oli kyl hieno teksti ja mahtavaa että osaa katsoa tuotakin asiaa usealta eri kantilta! 🙂
  Ja kaikki siellä jotka marmattaa hankalasti luettavissa olevasta tekstistä nii nyt se suu suppuun! Siellä on kumminki ymmärretty pointti 🙂 (itse lukihöiriön ja ADHD:n omaavan)
  joskus olen pohtinut, että tämän tyyppinen ”terveellisesti” eläminen on otollinen tapa harjoittaa jonkin tapaista syömishäiriötä. Tai ainakin sillä on mahdollisuus kehittyä sellaiseksi ajan kanssa. Ihmiset postailee paljon kuvia viikon ainoasta pienestä kakkupalasta: #ähky#nytjopahaolo. Ruokaan liittyy niin paljon häpeää ja katumusta nykyisin! Ja kaloreiden laskemisesta on tullut pakkomielle :/ se on surullista.
  Tää elämä on niin paljon muutakin!:) ymmärtääköhän sen vasta sitten kun on käyty asian kanssa pohjalla? Toivottavasti sinne asti ei tarvitse mennä 🙂
  Jatka samaan malliin typy!:)
  Sun blogia olen seurannut jonkin aikaa ja niin teen jatkossakin!

 34. Niin, se mikä niiltä pari vuotta reenanneilta, itteensä fitness urheilijoiks kutsuvilta tyttösiltä puuttuu on nimenomaa se kunnon pohja. Kuvitellaan että voidaan läträtä ensin joka viikonloppu alkoholilla ja juosta kaupungilla mäkkeilemässä ja sit kun käydään vähän salilla ja juoksumatolla niin ollaanki yhtäkkii niin fit. Eikä sitä pohjaa, joka saadaan vaan ajan ja raa’an, fyysisesti epämukavan työn kaa, malteta hankkia (hapot ei tunnu kestään kivalta, vaikka nii siä blogeissa vaa hehkutetaan). Suoraan mennään nosteleen rautoja ku mitkäkin ammattilaiset, ja voin sanoo jonkun verran tietosena asioista että oon aivan hirveitä tekniikoita nähny etenkin kyykyssä ja mavessa! Selkä notkolla, lantiota ei tuoda eteen lopussa, polvet pysyy hyvin pelkällä tangolla mut painojen noustessa lyö auttamatta sisään tai ulos. Monta kyykkääjää on nähny joilla liike ei sinne reisiin ja perseeseen tuu ikinä millään tavalla vaikuttamaan, ku liike tehään niin väärin, usein selällä. Rinnallevetoo tai tempasua en haluis ees nähä, onneks ei tunnu olevan kauheen suosittuja liikkeitä salityttösillä… Rikkihän moni menee jo noista ensiksmainituista. Kaikki reenaa niinkun tykkää, mut tietyt asiat on tehtävä oikein tai tulee sattuun, ja monet mun kaverit ei oo kyenny vastaanottaan ollenkaan kritiikkiä vaikka on täysin pihalla siellä puntilla. Sitten ollaan itketty että polvi meni ja selkä meni ja aina ne on rikki, just mun tuuria. No ei ole mitään tuuria kyllä.

  En jotenkin osaa arvostaa fitnestä urheilulajina, koska siinä arvostellaan ulkonäköä eikä urheilullisia kykyjä. Kuitenkin ymmärrän että jotkut panostaa täysillä siihen, ja ite urheilijana osaan semmoset tunnistaa ja ehkä myös vähän arvostaa motivaatiota lajiin. Harmittaa ne jotka käy salilla koska se on trendikästä, just ottamassa niitä selfieitä, sosiaalisen hyödyn ja ittensä esittelyn takia, ne saa koko lajin näyttämään bitchimäiseltä. Semmosia en osaa arvostaa tippaakaan urheilunäkulmasta. Reenikin on todennäköseti sen 40min nostelua sisältäen alku- ja loppuverkan ja sit instarammiin lisätään kuva että tapporeeni ohi. (!!!!!)

  Tulipa pitkä viesti, mut piti vähän purkautua 😀 tää oli loistava blogikirjotus ja tuntuu et nuorten tyttöjen asenteisiin voi vaikuttaa paljonkin se että joku joka on ittekkin ollu/on (?) osana fitnessmaailmaa jakelee näitä terveempää elämää puoltavia juttuja!

 35. Hei,

  Eksyin tekstiin vahingossa ja pakko sanoa että kirjoitusvirheet ovat aika häiritseviä, toki ymmärrän että ne ovat ehkä osa sinua koska sinulla on lukihäiriö. Ja jos joku lukisi tekstisi ennen julkaisua ja korjaisi virheet, ne eivät olisi enää niin aitoja ja sinun näköisiäsi?

  Uskon että olet tosissasi kun kritisoit kaikenlaisia ”fitnesshömpötyksiä”, mutta entisenä anorektikkona minulle henkilökohtaisesti kuulostaa kuin sinulla olisi katkeruutta näitä henkilöitä kohtaan jotka tekevät kaikkea tällaista ”hullua”, että syövät puntarin kanssa, nielevät melatoniinia ja kofeiinia? Melatoniinin syöminen on kyllä aiika yleistä ja kofeiinia suomalaiset juovat kahvissaan päivittäin 🙂 vitamiinejakin on olemassa todella laadukkaita, esim puhdas +. Minusta on parempi kuitenkin syödä sitä melatoniinia kuin esimerkiksi ryypätä ja valvoa aamuneljään? Tarkoituksenasi on ehkä kärjistämällä saada mielipiteitä ja lukijoita mutta en käsitä miksi niin negatiivinen sävy?

  Minä olen parantunut syömishäiriöstäni n. kymmenen vuotta sitten ja omaan nykyisellään terveet liikkumis- ja syömistavat. Saatan itsekin välillä syödä kuivaa kanaa tai rahkaa vaihtelun vuoksi. Saatan myös syödä suklaata levyllisen iltapalaksi mutta who cares? Miksi täytyy nykyään tehdä numeroa siitä että ei ole mikään nipottaja ruokien punnitsija vaan ”terveen järjen omaava” huutomerkkien kanssa? Mikä oikeus nykyään on arvostella kokoajan julkisesti muiden syömisiä ja liikkumisia? Kyllä on mahdollista elää fitnesselämää ja omanlaistaan fitnesselämää myös positiivisin mielin 🙂 en ymmärrä miksi nykyään on muodikasta julkistaa tällaisia fitnessvastaisia postauksia?

  Anteeksi sekavuus, toivottavasti kommenttini pysäytti juuri sinut ajattelemaan niitä syitä miksi tällaisia ”mollaus” postauksia täytyy julkaista? Sisäinen psykologi nyt vain heräsi tämän kirjoituksen myötä henkiin 😀 koittaisit keskittyä hyvään elämässäsi! Niin ne muiden melatoniini ym ongelmat eivät varmaan aiheuta niin paljon päänvaivaa 😀

  • Mää oon itse elänyt sitä puntari elämää 3 vuotta ja voin täysin rehellisesti sanoa että en missään muodossa ole kateellinen tai katkera vaan päinvastoin. En näe siinä mitään hienoa. Vertaan näissä kirjoituksissa asioita paljonkin itseeni ja siihen kuinka hölmö olin omasta mielestäni kun elämä pyöri vain minun ympärillä. Mun on nyt tosi hyvä näin. En ymmärrä miksi pitäisi olla aina kateellinen saati katkera??? Usein juuri nämä hyvinkin itsekeskeiset kilpailijat ajattelevat näin mutta se totuus on jotain ihan muuta…

 36. Hieno kirjoitus! Monet lähtevät tätä ääripäätä tavoittelemaan, jossa tavoite on juurikin ulkonäkökeskeinen eikä niinkään hyvinvointi ja ilo mikä liikunnasta ja terveellisestä ruokavaliosta tulee. Minusta on sääli, että nykyään luullaan että mitä pienempi rasvaprosentti sinulla on sitä paremmassa kunnossa olet. Sehän ei todellisuudessa välttämättä mene näin. Olen elävä esimerkki siitä!!!

  Haluaisin kuitenkin hieman ottaa kantaa näihin melatoniini pillereihin. Itse olen ihminen, jolla kaikki heijastuu uneen ja sen laatuun. Stressi, ilot ja surut kaikki ne vaikuttavat joko positiivisesti tai negatiivisesti uneeni. Itselläni oli ajanjakso elämässäni kun koulu vaati älyttömän paljon aikaa ja tehtävää, samalla työt painoivat päälle ja päänvaivaa tuotto myös se että missä välissä kerkeän edes hieman urheilemaan ja pitää sosiaalisia suhteitani yllä. Nukuin älyttömän huonosti saatika yhtään.. Iltaisin kaikki alkoi pyöriä päässä eikä nukkumisesta tullut mitään. Tunsin itseni hyvin hyvin väsyneeksi ja alakuloiseksi. Olin kertakaikkisen uupunut, sillä enhän öisin nukkunut lähes yhtään. Lääkäri kuitenkin vinkkasi minulle melatoniinista ja voi että, miten näin kaiken niin paljon positiivisemmin hyvien yö unien jälkeen!!!

  En tarkoita, että tälläisten ylimääräisestä pillereitten nauttiminen on suotavaa, mutta unettomuudella ja varsinkin pitkäaikaisella unettomuudella on vakavat seuraukset, mikä taitaa olla suurempi paha kuin nämä melatoniini tabletit. Ja nämä 1mg tabletit mitä saa ilman reseptiä ovat aivan yhtä tyhjän kanssa jos niitä ottaa vain yhden. Siksi niitä täytyy ottaa useampi jos haluaa, että ne auttavat halutulla tavalla ja siksi 3-6 pillerin ottaminen kuulostaakin hurjalta mutta todellisuudessa määrä on sama jos otat 2 reseptillä saatavaa 3mg tavlettia. 2 pilleriä ei kuulosta korvaam kovin pahalta eihän?

  Koulu on hoidettava ja työt on tehtävä ja jos kaikki tämä saa stressitasot niin ylös ettei uni tule on mielestäni ihan suotavaa turvautua melatoniiniin. Nykyään käytän melatoniinia satunnaisesti aina silloin kun arki tuntuu turhan hektiseltä.

  • Tässä nyt kuitenkin kyse oli ainoastaan melatoniinin käytöstä siksi että näyttää kilpailuissa hyvältä. Ymmärrän toki elämän stressin yms mutta uskon että siihen on muitakin ratkaisuja kun lääkkeet. Itse olen saanut avun unettomuuteen syvärentoutuksilla ilman lääkkeitä.

 37. Moikka!

  Täällä on toinen tyhmä idiootti. En nimittäin bongannut yhtäkään virhettä tekstistäsi ja pidin sitä helppolukuisena. Osaan kai keskittyä olennaiseen eli sisältöön?

  Hyvää pääsiäistä ja kevättä!

 38. Voisko näitä tekstejä oikolukee ennen julkasua? Kirjotusvirheiden määrä antaa kirjottajasta vähän epäammattimaisen kuvan, vaikka teksti onkin ihan asiaa. Musta puhekielen käytössä ei oo mitään vikaa, mut noi kummalliset lauserakenteet ja melkein joka lauseessa olevat pilkkuvirheet tekee tekstin vähän kömpelöks lukea.

  • Mun pitää ilmeisesti aloittaa jokainen postaus sillä että hei olen Umppu ja minulla on lukihäiriö! Jos et kestä virheitä älä lue…. Lukaiseppa noi muut kommentit alla joihin olen vastannut samasta aiheesta… Ja vaikka se mun teksti tyhmyyden mittaista 🙂 mukavaa pääsiäistä

 39. Mun täytyy sanoa että mun mielestä kirjotusvirheet on persoonallinen osa Umpun blogia, enkä tykkäis yhtään niin paljon jos tekstit ois ”oikoluettu” ja viilattu viimesen päälle, niin harvassa on nykyään ne jotka uskaltaa blogiinsa päivittää rehellisiä ajatuksia. Mun mielestä osa Umpun rehellisyyttä on kirjotusvirheet, ei ois yhtään niin viihdyttävä blogi ilman niitä. Miettikää sitä kitisijät

 40. Hyvä kirjoitus! Asiaa 🙂
  Mulla ei ole lulukihäiriötä, mutta en kokenut mitään ongelmaa lukea tekstiäsi ! Enkä olen niin onneton äidinkielessä, mutta en huomannut ainuttakaan virhettä uppoutuessani kirjoituksesi sanomaan. Miksi ihmeessä blogiteksit pitäisi edes olla kaiken kirjoitusopin mukaista?!
  Onnea loppuraskauteen ja synnytykseen. 🙂

  • Kiitos 🙂 Joskus ihmiset keskityvät siihen epäolennaiseen ja nimenomaan etsivät virheitä saadakseen sanottua edes jotain 🙂 Mukavaa pääsiäsistä

 41. Mahtava teksti! Matin kommentoinnin katkeroitumisesta, lihomisesta ja raskaana olemisesta osaat varmasti jättää omaan arvoonsa..Mua ei häirinnyt kirjoitusvirheet tippaakaan, sillä tekstissä oli niin paljon sisältöä. Ja tosiaan, lukihäiriön kanssa kirjoittaminen ei varmasti ole helppoa. Tsemppiä sulle loppuraskauteen. Olen itsekin aikalailla samoilla viikoilla ja likuntakielto rapsahti. Ei oo helppoo, kun en oo sohvaperunana tottunut olemaan.

  • Mulle ei ole vielä sinänsä kielletty liikunta, mutta en vaan pysty liikkuun, enkä halua ottaa kuitenkaan mitään riskejä ja kaikenlisäksi se tuntuu inhottavalta. Samoin sinne loppuraskauteen 🙂

 42. ”Hyvänä esimerkkinä esimerkiksi suosittu dieettiherkku Fun Light ei ole terveellisyyttä nähnytkään saati sitten pepsimaxi.” Väitätkö, että pepsimax ja Fun light olisi epäterveellistä. Olisiko arvon ”ammattilaisella” jotain tutkimuksia tälle väitteelle?

  Teksti on muutenkin tätä nykyään ”muodikasta” paskaa, jota muutama ex-kisaaja suoltaa suustaan kokoajan. Aiheesta yritetään tehdä kärpäsestä härkästä. Mutta mikäs siinä, onneksi olet löytänyt elämällesi uuden mahtavan suunnan 😀

  • No voit tehdä vaikka ihan itse tämän kyseisen tutkimuksen Fun Light mehusta ja PepsiMaxista katsomalla niiden purkkien kylkeen, jos vaikka vaihtoehtona on ihan vesi tai luomumehu 🙂 Tsiisus………..

   Hyvää pääsiäistä sullekkin:) Toivottavasti saat paljon munaa 🙂

 43. Moi. Olen matin kanssa samaa mieltä… Ja melatoniini on täysin luonnollinen tuote, jota ihmisen kroppa tuottaa muutenkin. Kannattaa ottaa faktoista selvää ja muutenkin kirjoittaa hieman parempaa suomea. Ei siinä mitään… Kaikkien mielipiteet ovat tärkeitä ja toisten mielipiteitä tulee kunnioittaa. Hyvää pääsiäistä! #haentakkini

 44. Olen lukenut blogiasi sen alusta saakka, enkä ole tähän päivään mennessä kommentoinut kirjoitusvirheistä. Mua ei edes kiinnosta. Onko oikeasti maailmassa niin paljon ihmisiä, joita häiritsee mitättömät asiat? Kuinka joku jaksaa tuhlata aikaansa vastaaviin kommentteihin tai foorumilla haukkumiseen? Kyllä mäkin mietin välillä negatiivisia puolia netissä liikkuessa, mutta mulla ei ole mitään tarvetta kommentoida aina kaikesta. Rakentava palaute on aivan toinen asia.

  Teemalta tuli eilen dokumentti lukihäiriöstä, jossa oli mm. kirurgi ja muistaakseni lakimies tmv. Ehkä näiden tyhmiksi haukkuvien kannattaisi katsoa se Areenasta.

  Mietin usein rahkakanaparsakaalipapuruokavalioa, joiden syöjät väittävät sitä hyväksi vuodesta toiseen, muutamat mäkkihampparit väliin. Ymmärrän, että kiristäminen ja laihduttaminen yleensäkkin vaatii tarkkaa ruokavaliota, enkä sinällään tuomitse ketään. Mutta en siedä sitä valehtelun kuuloista lausetta ”Ihanaa tämä ruoka, mitä teen samalla kaavalla viikosta toiseen, välipalana on rahka ja banaani.” Bullshit. Ei kai kukaan oikeasti voi väittää tykkäävänsä vuodesta toiseen samoista ruoka-annoksista? Välillä, anteeksi, aina, käy sääliksi näitä, jotka eivät voi nauttia kuin Mini Grip-pussiruuasta missä vaan. Nyt saan vyörön niskaan, että ”Miten niin ruokani ei ole hyvää? Taidat vain olla pullahiiri ja KATEELLINEN SEKÄ KATKERA, kun et itse ole selkeästi kokenut onnistumista!” Anteeksi, että olen tyytyväinen äsken syömääni pääsiäisleivokseen ja kuuden tunnin fyysiseen työhön, jonka tein salisi sijasta.

  Olen itsekkin käynyt salilla 16-vuotiaasta lähtien, mutta hyvän olon voi saavuttaa muullakin kuin samalla yksipuolisella ruokavaliolla. Ihottumaa voi vähentää ruokavaliolla ja suolisairaudet voi helpottua samaan tyyliin. Terveellisesti. Järjellä. Ihmiskehoa ei ole tarkoitettu miinuskaloreille puolen vuoden välein. Miksi ei voi syödä monipuolista, vaikka kermaista ja kananmunan keltuaista ruokaa ja pitää kroppaa tikissä vuoden ympäri? Tikin ei tarvitse tarkoittaa 5% rasvaa kropassa ja silmäpusseja lommosilla kasvoilla. Kai joku sitten haluaa haastaa itsensä. Sairaan näköiseksi ja kuuloiseksi.

  Ja loppuun nuorilleKKIN hyvä esikuva, Venla Savikuja. Mahtaisi miinuskaloreilla vituttaa katsoa bloginsa ruokakuvia.

 45. en itse harrasta fitnestä, mutta ex-voimistelijana pystyn tähän samaistumaan. Vaikka meiniki oli vähän eri, niin esim tuo ”hyppy syömishäiriöstä toiseen” on todella osuvasti sanottu. Mahtava teksti, varmasti tästä joku itsensä tunnistaa mutta toivottavasti osaa ottaa sen tosissaan eikä vain vähättele.. Helposti tulee ihmisellä sellainen reaktio että eihän mulle mitään ikinä käy ja pyh noilla ei vaan oo itsekuria, kateelliset jauhaa tai sitä ja tätä. Todella asiallinen teksti!

  • Onhan toi tavallaan totta, mutta nämä jutut vain kiinnostavat monia ja ovat aina suosituimpia tekstejä. Itse koitan näillä kirjoituksilla kertoa kuinka mihinkään ei tarvitse olla kiire ja nimenomaan et ole kilpaurheilija, jos olet treenanut muutaman kuukauden ja käynyt pyörähtämässä lavalla. Olen joskun nuoruudessani ollut kilpaurheilija ja se on ihan eri hommaa kuin tämä oli. Myös haluaisi, että ihmiset niin kilpailijat ja valmentajat kantavat vastuun koko hommasta, mikä tuntuu olevan vähän hakusessa tällä hetkellä. Lajia on mahdollisuus toteuttaa fiksusta tain päin persettä, mutta vuodet tuo kokemusta ja näkökulmaa ihan eri tavalla..

 46. Hyvä teksti ja hyviä pointteja! Oon ite henk koht jo kauan ihmetellyt miten fitness ihmiset hehkuttavat ”terveellistä” elämäntapaansa ja vieläpä suosittelevat sitä muille

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta