Sponsorointi mitä se oikeastaan on ja mitenkä se toimii. Tuleeko musta nyt todellinen bloggaaja kun ostin järkkärin?

Jos menemme esimerkiksi fitneksen pariin niin varmasti jokainen on huomannut, kuinka todella monella kilpailijalla on jo sponsoreita vaikka he eivät välttämättä ole vielä edes koskaan kilpailleet. Mitä oikeastaan on sponsorointi ja mitä se hieman syvällisemmin tarkoittaa? Sponsorointi ei ole sitä, että saat jostain firmasta yhden c-vitamiini purkin ja pussin heraa ja kirjoittat kuinka sinulle tuli joulu etuajassa. Toki edellämainittua voi kutsua yhteistyöksi, mutta tavallaa sponsorointia se ei ole.

IMG_1601

Sponsoroinnin ehkä suurin tarkoitus on saada firmalle lisämyyntiä esimerkiksi jonkun tunetun kasvon avulla. Jos firma sponsoroi sinulle vaikka kerraston vaatteita on sinun tarkoitus esiintyä ne päällä ja saada 10:n muuta ostamaan ne samanlaiset. Silloin olet firmalle tuottava sponsorointikohde.  Varsinkin urheilussa hyvin menestyneet kilpailijat saavat sponsoreiltaan rahaa ja he maksavat esimerkikisi kilpailumatkoja urheilijoilleen, mutta esimerkikisi täällä Suomen fitness mittakaavassa näitä urheilijoita on ehkä muutama. Sponsorointi ei ole missään nimessä sitä, että laitat ”hakemuksen” firmalle esimerkikisi ilmaisen esiintymisasun toivossa ja laitat siitä yhden kuvan instagramiin ja faceen. Tästä yhteistyöstä ei hyödy kun sen ilmaisen asun saaja ja silloin se hyöty ei ole molemminpuolista. Myös hakijan on seisottava firman takana ja olla sen ajatusmaailman kanssa samalla aaltopituudella. Suomi on pieni maa ja jos olet juuri esiintynyt kilpailevan firman mainoksessa niin mieti kaksi kertaa kun haet uuta sponsoria, että mitkä on ne syyt miksi vaihdat, vai onko taas houkuttelevana  juttuna vain ne ilmaiset tuotteet.  Aina edes menestys ei riitä, jos olet muuten täysin näkymätön ihminen.

IMG_9335

Elämme somen maailmassa, millä on nykyään aivan käsittämätöm vaikutus monien yritysten myyntiin. Jos olet aktiivinen sen suhteen ja sinulla on paljon aktiivisia seuraajia ja osaat mainostaa niin saatat olla paljon parempi kohde jollekkin firmalle, kun menestynyt urheilija kuka on edelleen se näkymätön. Sponsorointi ei siis aina ole se menestyksen mittari.  Se mikä suurimmalla osalla kuitenkin unohtuu on se nimenomaan se yrtitys ja vastapalveluksen tekeminen. Sinun on tarkoitus tehdä sinua sponsoroivalle firmalle nimenomaan rehellistä rahaa kassaan, eikä vain nauttia saaduista hedelmistä. Jos otetaan vaikka esimerkkinä urheiluvaatefirma: saat heiltä kaikenlaisiin tilaisuuksiin sopivat edustusvaatteet, mikä tarkoittaa silloin sitä, että sinun on edustettava juurikin niillä vaatteilla  esimerkiksi urheiluun liittyvissä tilaisuuksissa. Jos sinulla on lehti,tv tms esiintymistilaisuuksia niin on ilmiselvää, että esiinnyt juurikin niissä vaateissa ja saat firmalle näkyvyyttä. Mitä enemmän sen parempi.

Sinun tarkoitus on myös olla mahdollisesti messuilla tms firman osastolla edustamassa merkkiä ja saada jälleen lisämyyntiä.Sinun fanisi ihailee sinua ja haluavat olla kuin sinä periaatteella. Usein mitä enemmän saat firman kassaan tuotettua rahaa antaa firma sinullekkin myös enemmän. Mihin tällä tekstillä tähtään on kyseessä oltava molemminpuolinen hyöty. On hauska huomata sivusta seuranneena kuinka moni kilpailija vaihtaa ”sponsoria” kun kalsareita. Usein syy tähän on varmasti juurikin se, että hyöty on ollut vain yksipuolista ja firma ei ole käytännössä saanut tästä yhtään mitään. Harva sponsoroi ketään vain huvinvuoksi.

kun haluat itsellesi sponsoreita ja aiot sellaista hakea niin mieti ensimäiseksi mitä sinulla on kyseiselle firmalle annettavaa? Onko sinulla hyviä mahdollisuuksi saada firmalle näkyvyyttä ja mahdollista lisätuloa? Jos haluat vain saada itsellesi ilmaista tavaraa niin silloin kannattaa unohtaa koko homma, sillä ne eivät ole kauaskantoista puuhaa ja kuka sihen ryhtyy.

b1

Kaikista B-fit malliston tuotteista koodilla UMPPU2015 saat -10% Biancaneven sivuille pääset TÄÄLTÄ (yhteistyössä Biancaneve)

 

IMG_1613 IMG_1614

 

Mietin, että tuleeko musta nyt todellinen bloggaja kun hankin itselleni järjestelmäkameran? Kun oon tunnetusti aivan kädetön kaiken hifin kanssa niin tietenkään, mulla ei ole tähän kameraan minkäänlaista muistikorttia…. Eli vituikshan se taas meni 🙂 On meinaan sen verran hifi kamera, että kuvat voi jotenkin todella näppärästi siirtää suoraan verkkoon…. Katsotaan mitä tästäkin tulee.

 

IMG_1612IMG_1591

 

 

Meillä on ilo olla Prime hair and beauty designing ja Tampereen Lihajalosteen kanssa yhteistyössä hyväntekeväisyysprojektissa. Meiltä on Primestä saatavilla aivan törkeen hienoja (#areyoulihajaloste #sikalippis #sikahattu) lippiksiä minkä tuotto menee lyhentymättömänä Lastenosastojen tuki RY:lle. Tämä on todellakin kesän kuumin trendilippa ja sopii kaikille. Liikkeemme sijaitsee Voimakatu 2 LH 4 osoitteessa Ratinanrannassa, josta voit noutaa omasi. Lipan hinta on 15 egee, mutta mielellän 20 🙂 Tässä ei ole välistävetäjiä ja ostamalla olet mukana hyvän asian puolesta.

House of Brandoniin on tullut paljon kevään uutuuksia ja nyt niitä on saatavilla verkkokaupasta 

IMG_1607 IMG_1608 IMG_1609 IMG_1611

Housuihin pääset TÄÄLTÄ 

Calvin Kleineihin pääset TÄÄLTÄ 

Mekkoihin TÄÄLTÄ

Paitoihin TÄÄLTÄ 

Mää oon koko aamun odottanut virpojia niinkuin jokaikinen vuosi ja ostanut niille hirveet kasat kaikkee hyvää ja meillä on käynyt nyt 2 oventakana. Juuso nauraa mulle joka vuosi kun kiroon, että missä ne noidat on ja kun väijyn ikkunasta eikä ketään näy. Ehkä laitan ens vuonna oveen kyltin SAA VIRPOO 🙂 🙂

-Umppu

primebody

4 vastausta artikkeliin “Sponsorointi mitä se oikeastaan on ja mitenkä se toimii. Tuleeko musta nyt todellinen bloggaaja kun ostin järkkärin?”

  1. toi on oikeestaan vasta 1 askel sponsoroinnissa. 2 askel olisi se että sut otetaan mukaan mainontaan ja imagon rakentamiseen ja 3 askel se että yrityksen yhteistyökumppanit ja asiakkaat saavat yhteisöllisyyden tunteen olemalla osana sponsoroitavan matkaa kohti menestystä. 4. Onkin sitten tämän ylläpitoa ja hehkutusta kun kaikilla on kivaa ja kauppa käy.

    • Joo onhan siinä monta vaihetta, mutta tekstilläni oli lähinnä se pointti, että pitää myös antaa eikä vain ottaa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta