Milloin sosiaalipummiudesta tuli kansallisoikeus? Terveellisiä herkkuja ja vauva juttuja <3

Löysin aivan täydellisen artikkelin, joka on kuin suoraan omista ajatuksistani. Ehkä tämä Lauri Skön osasi kirjoittaa sen niin, miten minä en ole osannut sitä ilmaista. Aiheena oli: Milloin sosiaalipummeudesta tuli kansalaisoikeus. Asia on valiteetavsti monen kohdalla juuri näin kun tässä tekstissä kirjoitetaan ja valitettavasti ihmiset ei ymmärrä mistä se raha tulee.

http://lauriskon.com/2013/03/12/milloin-sosiaalipummiudesta-tuli-kansalaisoikeus/

Koskaan ei voi yleistää ja tilanne ei ole kaikilla sama. Mun mielestä jo lapsesta asti pitäisi opettaa, että töitä kuuluu meidän jokaisen tehdä ja makoilu ei ole vaihtoehto.  Varmasti tästä loukkaantuu joku ja pahoittaa mielensä, mutta elämä välillä on. Kun kirjoitan veroista ja niiden suuruudesta niin tämä kirjoitus kertoo myös siitä. Kun ei ole työpaikkoja on kiristettävä verotusta ja ne jäljellä olevatkaan eivät niitä pysty maksamaan, kun niitä pitäisi alentaa, että saadaan mahdollisuus palkata lisää porukkaa ja pienentää työntekijöiden kuluja, että saadaan tämä maa jaloilleen. Olemme pian umpikujassa. Me emme todellakaan kohta ole hyvinvointivaltio vaan pummien elätysvaltio, jos sama rata jatkuu…. Systeemiä käyttää kuitenkin liian moni väärin, sillä ei kannata mennä töihin kun kotona saa enemmän rahaa. Päättäjien pitäisi todella herätä tähän asiaan.

Olen löytänyt aivan uuden ulottuvuuden ja superterveellisen välipalan, mikä myös samalla täyttää,,,,,, nimittäin Jungle Juice Bar.Eihän smoothie sinänsä ole uusi mutta kun en vaan ole jaksanut tehdä niitä itse 🙂 Tampereen Koskikeskukseen on tullut kyseinen kahvilabaari, mitä onkin jo kauan odotettu. JJB:sta löytyy aivan super hyviä smoothieita, joissa on varmasti kaikkien makuun sopivia vaihtoehtoja ja valittavana on myös kahta eri kokoa.

IMG_1388

Yhdessä smoothiessa on lähestulkoon tarvittava päiväannos hedlemiä ja marjoja ja JJB käyttää mahdollisimman luonnonmukaisia raaka-aineita. Valikoimissa on ihan vihersmoothiesta jopa hera smoothieen 🙂 Kaikki itse maistamani on olleet todella herkullisia ja täyttäviä, joten tämä on paljon parempi vaihtoehto kun vaikkapa se kahvilan croisant. Suosittelen ehdottomasti testaamaan. Jungle Juice Baarin sivuille pääset TÄÄLTÄ

images-64
google kuvahaku

 

Eilen suunnittelin tulevaa kesää ja viikonloppuja. Milloin on mitkäkin juhlat, milloin polttarit, milloin häät, koska olen töissä ja tuntui siltä, että koko kesä on jo buukattu 🙁 🙁 🙁 Toki toivon, että silloin on myös aikaa rauhoittua ja todella nauttia kesästä. Mitetin paljon minne voi mennä vauvan kanssa ja mitä voi milloinkin tehdä, vaikka aikahan sen näyttää.Kesällä on nin leppoisaa, että oikeastaan sama onko arki vai viikonloppu.  Mistähän se johtuu, että suunnittelee monta asiaa tekevänsä toisin kun ensimäisen lapsen kanssa? Ehkä se ensimäinen on ollut se ”opetus” vanhemmuuteen ja virheistä viisastuneena mennään kohti tulevaa.

Moni on kysynyt multa pelottaako synnytys. Itseäni se ei pelota, sillä edellinen kerta oli aika karmiva kokemus ja ajattelen, että ei se nyt toista kertaa voi niin käteen mennä. Kun sen on kerran kokenut niin tietää mitä saattaa olla luvassa. Ainut asia mitä olen miettinyt on, jos vauva syntyy todella nopeasti. Oon miettinyt, että mitä jos oon yksin jossain ja supistukset alkaakin kamalan voimakkaana ja lapsivedet tulee kaupan lattialle… Mitä mä sitten teen? Onneksi en ole paniikki tyyppiä ja uskon, että selviäsin tilanteesta.

d12ce3ff82c7e7f324ac3656452a9066b7ef9cddf74849c0ff494db6296521d4 a547269a1a32bd79127ca335fc01aef6

 

Eilen tuli postissa tilaamani tuotteet : Tuttipullosetti   rintapumppu ja tutit Toisaalta oli ihana avata paketteja, mutta toisaalta ajatus tuoksuvani pian useita kuukausia kesäkeitolta ei kiehtonut mua 🙂 Lasten.fi sivustolta löydät kaikkea hyödyllistä vauvalle. Kannattaa myös käydä tykkäämässä sivuista facessa, sillä tykkääjien kesken arvotaan 1000e arvosta lastentarvikkeita.

 

IMG_1121

 

Jos joku halajaa näitä samanmoisia vaunuja kun mulla niin nämäkin löytyvät sivustolta. Vaunuja pääset ihastelemaan täältä.  Jotenkin kerrasta oppineena halusin, että kaikki liikkuu yksillä samoilla pyörillä ja päälliosa vain vahdetaan. Vauvaa ei tarvitse herätellä, jos mennään kauppaan tms, vauvan voi vaan nostaa turvakaukalon pyörille. Turvakaukaloa pääset ihastelemaan täältä Viliä varten meillä oli jos jonkinmoista härpäkettä. Itse koin, että suurin turhake oli hoitopöytä. Ikeasta saa hoitopöydän alustan muutamalla eurolla ja sen voi laittaa vaipanvaihdon ajaksi sohvalle, pesukoneen päälle, lattialle tai ihan mihin vaan. Toinen mitä meillä ei juurikaan käytetty oli leikkimatto. En väitä, että se olisi turhake, sillä tiedän monia vauvoja jotka viihtyvät siinä pitkiäkin aikoja.

Kaiken maailman hyppykeinut, kävelytuolit ja sen semmoiset eivät ole meille tervetulleita 🙂 sillä ne vievät jo valmiiksi pienestä olohuoneesta lattiapintaa ja menevät muutaman kuukauden. Käyttöä niille tulee muutama hassu tunti. Vili viihtyi paljon lattialla ja uskonkin sen olleen yksi syy siihen, että liikkuminen alkoi tapauhtua nopeasti. Vili oppi kävelemään pari päivää sen jälkeen kun meni päiväkotiin. Muistaakseni 10kk ikäisenä.

IMG_2300
Eka kunnon pyörä muutama vuosi sitten

Itse liputan ehdottomasti päiväkodin puolesta. Ainakin meillä se on toiminut loistavasti ja sielä on opittu todella paljon asioita, mitä en ainakaan itse tuskin olisi kotona opettanut. Minulla ei työni puolesta, taloudellisesti eikä muutenkaan olisi ollut mahdollisuutta tai edes kiinnostusta jäädän useaksi vuodeksi kotiin. Vaikka tykkään olla kotona niin mielikuvitukseni ei todellakaan olisi riittänyt niihin asioihi mitä päiväkodissa tehdään. En osaa laulaa tippakaan niin en myöskään näe itseäni hakkaamassa tampuriinia ja laulamassa olohuoneessa kaislikossa suhisee. Päiväkodissa oppii myös huomioimaan muita lapsia, toimimaan ryhmässä, leikkejä, lauluja, askartelua ja listaa voisi jatkaa loputtomiin. Sielä myös oppii sen että  ei olla aina huomion keskipisteenä, mikä on aikuisena jalo taito osata. Se on ollut meille kaikista sopivin vaihtoehto ja olemme olleet hirmu tyytyväisiä. Nyt haikeudella mietin, että mun vauva aloittaa tänä syksynä koulun <3

-Umppu

 

 

primebody

12 vastausta artikkeliin “Milloin sosiaalipummiudesta tuli kansallisoikeus? Terveellisiä herkkuja ja vauva juttuja <3”

  • No ei pitäis mennä kumpienkaan. Tää valtio on kohta niin kusessa, mutta ihmiset ei vaan tajua sitä

 1. Nyt on pakko kommentoida 😀 Itsellänihän alkoi synnytys vesien menolla kotona, jonka jälkeen alkoi vasta supistukset. Mies töissä 40km pässä, niin ei siinä auttanut kun soitto synnärille ja sitten taksiin. Meiltä Tayssiin 20km niin loppumatkasta alkoi supistuksetkin jo tuntumaan. Hyvin kuitenkin kaikki lopulta meni ja nopeasti ohi 🙂 Ei toi kotona vesien meno tietty yhtä extremee ollu kun jos kesken kauppareissun olis näin käyny, mut ihan tarpeeka jännitystä ensimmäiseen synnytykseen ja siihen et olikin yksin siinä hetkessä kun piti lähtee.
  Tsemppiä loppuaikaan ja kaikkeen siitä eteenpäin!
  Terkuin BabyShowereilla Joulukuussa sun luona kampauksessa käynyt

 2. Oma kantasi on siis varsinaisesti… mikä?

  Muutamia huomautuksia.

  A) Juttu on 2 vuotta vanha.
  b) Nimi on Skön.
  c) Katsoitko A-Talkin?
  d) Et halua yleistää, mutta kuitenkin, joten onko Mira mielestäsi tausta huomioiden tyypillinen työtön?
  e) Oletko selvillä, mitä pätkätyöt aiheuttavat työttömälle?
  f) Oletko kuullut rakenteellisesta työttömyydestä, etenkin Tampereella? Entä lamasta?
  g) Oletko tietoinen Tampereen alueen TE-toimiston täydellisestä ruuhkautumisesta?
  h) Suuri osa toimeentulotukeen oikeutetuista henkilöistä ei hae toimeentulotukea.

  Muutama pähkinä siinä purtavaksi. Fakta on se, että Miran kaltaiset henkilöt eivät tarvitse saarnauksia tai paheksuntaa, vaan tahoja, joiden kanssa tehdä jatkosuunnitelma. Mira on yhdessä asiassa oikeassa: täällä ei kannateta orjuutta (käytännössä tosin jo kannatetaan), joten tuet ovat vastikkeettomia. Toistaiseksi.

  • Mun kantani on se, että liian moni käyttää tätä systeemiä vain hyödykseen. En sano, että kaikki, mutta koko järjestelmä on väärin suuniteltu, jos ei kannata mennä töihin, kun valtio maksaa parempaa rahaa. Korjasin nimen, mistä oli jäänyt N pois 😉
   En katsonut. Mira ei ole tyypillinen työtön, mutta hänen kaltaiset ihmiset ovat nousussa, koska ihmiset eivät välitä ja koska kotona oleminen on jonkun mielestä (jopa) hienoa niin he opettavat sen omille lapsilleen ja kiertokulku jatkuu. Tiedän mitä pätkätyöt aiheuttaa työttömille ja se ei ole ollenkaan positiivinen asia.Juuri siksi mielestäni esimerkiksi yrittäjien kulut pitäisi saada matalammaksi, jotta ihmiset voisivat vaikka työllistää itsensä. Yrittäjänä tiedän todella tiedän mikä on lama ja mikä on kestänyt kohta vuodesta 2008 helvetin hyvin. Asia ei ole mennyt kun huonompaan suuntaan. Työt on tuplaantunut ja palkka puolittunut ja verot noussut………………
   Suomessa nimenomaan ei ole resursseja tämän tyyppisten ihmiseten jaloille laittamiseen, kun kaikesta leikataan kun ei ole rahaa. Lähetetään Kreikkaan ja minne lie, vaikka oma maa vello mudassa.
   Kiitos kommentistasi 🙂

 3. Hei!
  Vaunusi ovat ihanat! Itsekin liputan päiväkodin puolesta tosin ajattelen myös niin, että jokainen lapsi ja vanhempi on yksilö joille sopii erilaiset vaihtoehdot. On hyvä että olette löytäneet just teidän elämään sopivimman.

  Sitten tähän työttömyys juttuun. Monesti kirjoituksissasi kirjoitat ettet yleistä MUTTA. Eli samassa lauseessa kuitenkin yleistät. Totuushan on kuitenkin se, että ihmiset, jotka hyväksikäyttävät järjestelmää ja lusmuilevat, ovat vain mitättömän pieni vähemmistö työttömistä. Kuten aikaisemmin joku kommentoi, suurin osa joilla olisi oikeus toimeentulotukeen eivät hae sitä. Vaikka Suomessa niinkuin kaikkialla muuallakin maailmalla näitä ”loisia” on niin suomalaisiin on käsikirjoitettu ”minäpärjäänitse” asenne ja apua tarvitsevat eivät hae heille kuuluvaa apua.
  Olisikin mielenkiintoista tietää millä tilastoilla perustelet tämän että hyväksikäyttäjiä järjestelmässä on paljon ja heidän määränsä on kasvamassa vai onko kenties vain sinun mutu tuntuma, että tilanne on tämä. Mediassa mässäillään näillä ”lusmuilijoilla” mutta tässä kohtaa on hyvä ottaa oma mediakriittisyys käyttöön. Onhan paljon mediaseksikkäämpi aihe kirjoitella tällaisistä loisista ja saada lukijat raivon partaalle kuin kirjoitella niistä jotka eivät tukia hae tai jotka tarvitsevat tukea oikeasti. Olen samaa mieltä, että Suomen työllisyystilannetta pitäisi kohentaa ja ajatella esim verotuksen kiristämistä myös työntekijöiden ja työnantajien näkökulmasta vähän kauaskantoisemmin. Silti ratkaisu Suomen työllisyystilanteeseen ja suureen joukkoon työttömiä ei ole sättiä heitä ja arvostella vaan tärkeämpää on äänestää vaaleissa ja yrittää kehittää ratkaisuja ongelmaan. Totuus on nimittäin se, että tilanne ei valittamalla ja uhoamalla parane.

  Olet taitava luomaan keskutelua hyvin kärkkäillä kommenteillasi ja kirjoituksillasi ja se on positiivista, sillä keskustelua eri asioiden ympärille tarvitaan. Leppoisaa loppuraskautta. 🙂

 4. Päiväkoti on hyvä juttu 🙂 Mun äiti on LTO ja on joskus sanonut, että joskus joistain lapsista näkee,että ne ei ole oikeen käyneet päiväkodissa. En siis halua moittia niitä, jotka jää kotiin pitkäksi ajaksi, mutta noin yleisesti ottaen, päiväkoti on hyödyllinen paikka lapsen kehityksen kannalta 🙂

 5. Niin samaa mieltä tosa sossupummiudesta.. Mulla itselläni on kaks eri ammattia, enkä ole vielä koskaan saanut alan töitä, siks teenkin aivan muita hommia. Hommia, joita melkein vihaan ja jonne ei oo joka aamu kivaa mennä. Sitten on näitä jotka valittaa, että ei jaksa. Ja näitä, jotka sanoo ettei oo mitään töitä. Okeiokei, töitä on tällähetkellä vähän, mutta jos avaa esim. mollin niin siellä on tälläkin hetkellä aika paljon mm. puhelinmyyjille ja siivoojille paikkoja! Sitten vedotaan just tähän, että en mä semmosta, ”tulot” tippuu jne.. Tekis mieli huutaa semmosille ihmisille, vielä senkin takia, että saan työssäkävijänä vähemmän palkkaa kun jotkut sossupummit… Ja se, ettei ymmärretä sitä ettei sieltä kotisohvalta voi heti ponnahtaa johtajan virkaan tms. Toki on niitäkin, jotka oikeesti yrittää, mutta ei työllisty, mutta paljon on myös ihan sanalla sanoen laiskoja ja saamattomia ihmisiä.

  • Pakko sanoa tähän muutama asia, vaikka aihe on jo vanha. Voi kun se olisi noin helppoa! Mutta se ei ole. Olen itse akateeminen työtön, pl. keikkatyöt. Teen välillä hanttihommia, joita teen vain rahan takia ja olen tehnyt monta vuotta samoja hommia. Mutta ei niitä hommia nyt tosiaan ole kuin harvoin.

   Joo, voisin mäkin päästä tekemään niitä hommia kokopäiväisesti. MUTTA samalla se olisi valinta sille, että mä luovun omasta alastani. Määräaikainen soppari pitäisi ainakin olla, jotta säästyisi karenssilta. Joka tapauksessa se ei millään tavalla lisäisi mun kokemustani omalla alallani. Kukaan työnantaja ei kiittelisi siitä, että hienoa, kun olet tehnyt tätä. Se siis olisi vain rahaa ja veisi samalla työnhakuaikaa ja työntekomahdollisuuksia. Ei olisi myöskään enää TE-toimistoa taustalla, ei siis palkkatukimahdollisuutta tai työkokeilu-.

   Että tarinoita on monia. Raha ei ole aina se ykkösjuttu cv:ssä. Kuten joku kirjoitti opiskelusta, niin sitä minäkin pidän yhtenä vaihtoehtona vielä, jos pakko on. Rahaa ei kyllä siihen olisi todellakaan, vaan pitäisi päästä takomaan eläkettä kiireen kaupalla.

 6. Heissan!!

  Itsehän olen aina inissyt kuinka kotona loisivat työttömät ovat hanurista nostellessaan ties mitä tukia.

  Pilkka osui viime vuoden lopussa omaan nilkkaan kun firma suljettiin ja fudut tuli. Paska homma!!

  Yhtäkkiä olinkin itse se,ketä ”loisii” himassa. Avas kyllä silmät!! Faktahan on,että liiton rahoilla pärjää paljon paremmin kun pätkätöillä tai vajailla tunneilla,joten ikävä kyllä mäkin olen alkanut ymmärtää monia ”loisijoita”. Tällä hetkellä ei vaan ole töitä,ja esim. siivoojaksi ei noin vain mennäkään! Uskomatonta,mutta totta!!

  Eri asia on tietty ne,ketä ei ole edes aikeissa IKINÄ hakea mihinkään töihin ja tulevaisuudensuunnitelmissa siintää täydellinen sossupummiutuminen..

  Itse mä lähden opiskelemaan alaa,jolla töitä riittää AINA,joten muillekkin työttömille mä voisin lämpimästi suositella opiskelemista. Niille,ketkä hanakasti arvostelee työttömiä (kuten mäkin ennen tein),niin tervetuloa kokeilemaan 😉

  • Joo en väitä, että se on helppoo missään tapauksessa ja varmasti vetää aika matalaksi. Jotenkin vaan aina itse itseni työllistäneenä toivoisin edelleen, että yrittäjyys helpottuisi ja työttömänäkin olisi mahdollisuus vaikka aloittaa se siivoaminen omalla toiminimellä, mutta sitä on tehty niin pirun kallista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta