Vaikka sanot mitä tunnet se ei tarkoita olevasi röyhkeä vaan sitä kutsutaan myös AITOUDEKSI.. Joskus voi sanoa oman mielipiteensä ilman välitöntä negatiivista reaktiota olisi meidän kaikkien syytä oppia.

Sininen on rauhallisuuden väri ja aloitetaan tämä postaus hengittämällä rauhallisesti sisään ja ulos. Kynttilät rauhoittaa kotonakin ja bogasin nämä ihanuudet TÄÄLTÄ Poltan kynttilöitä myös kesällä, koska saan niistä hyvän fiiliksen. Ellokselle on tullut Gant Home tuotteita myyntiin ja muita tuotteita voit käydä ihailemassa TÄÄLTÄ 

92-0016 92-0035

Kun me vellotaan täällä taloudellisessa ahdingossa ja vaalit on tulossa niin kuinka moni teistä miettii ketä äänestää?. Kuinka monella on jotain valittamista/mielipidettä asioista mitkä ei toimi tässä valtiossa? Niihin asioihinhan ei kannata puuttua mitkä toimii? Kuinka moni on henkilökohtaisesti tehnyt asian tai  muutoksen eteen jotain? Kuinka moni aikoo ja kuinka moni vaan istuu sohvalla ja valittaa? Onko valittaminen aina valittamista tai röyhkeyttä vai onko se ihmisen aitoutta tuoda oma näkökulmansa julki? Saan usein palautetta aidosta blogista, joka mielestäni juuri tarkoittaa sitä, että sanon miltä tuntuu enkä mieti vastauksia niin, että ne miellyttäisi mahdollisimman montaa lukijaa, vaan että ne tulee suoraan sydämestä ja ajatuksista. Uskon, että juuri tämä on ollut meidän hallituksessakin yksi suuri ongelma: ei olla aitoja. Mielensäpahoittajia löytyy aina ja ainakin olen tottunut siihen että myös minua arvostellan mielipiteiteni johdosta, joka ei sisnänsä asiallisena haittaa.

 

IMG_9335

 

Kun mietin muutaman lukemani lööpin muutaman päivän sisällä, oli aiheena: Fazerin omistaja muuttaa veroja pakoon ja seuraavana päivänä oli helvetin fiksu verohallinnon ehdotelma: lähtövero Suomesta muuttaville 🙂 Toivon, että nyt vihdoin ymmärrätte mun meuhkaamisen näistä veroasioista, mistä jaksan vaahdota hautaan asti. Me emme ole kohta hyvinvointivaltio koska ihmiset nyppääntyy tähän politiikkaan, missä kirjaimellisesti rikkaat ihmiset ja yrittäjät pitävät enään ainoastaan tämän valtion pystyssä ja muut nautti kirsikat kakusta. Lause: SAAN ENEMMÄN RAHAA KUN OLEN KOTONA on  mulle edelleen kirosana. Mutta olen mietiskellyt tätä asiaa monelta eri kantilta, miettinyt saamaani palautetta ja tullut siihen tulokseen, että ei se ole niiden ihmisten vika ketkä ottavan ilmaisen rahan vastaan, vaan tämän täysin järjettömän systeemin. Toki itselläni ei vaan luonne anna periksi olla kenenkään muun elätettävänä, ei edes valtion vaan haluan kantaa oman korteni kekoon. Ne ketkä eivät tiedä yrittäjien koukeroita eivät tule koskaan ymmärtämään mun juttuja ja osa ei edes haluakkaan, sillä elää vain siinä omassa kuplassaan.

IMG_1383

 

Miltäs se kuulostaa että tyttömyys on nyt hälyyttävissä lukemissa, mutta vangit voivat ansaita kuukaudessa yli 2300e . Heillä on myös täysi ylläpito jonka valtio maksaa. Vangit voivat ansaita enemmän kuin vartijat, mikä on täysin väärin. Linnaan joudutaan siksi että on tehnyt rikoksen ja sielä kärsitään rangaistusta EI RIKASTUTA. Tämä oli myös yksi lööppi mitä syvään mietin.

IMG_0097

Kiinostaako ihmisiä edes nämä asiat? Uskon, että ainakin niitä ketä nämä asiat koskee ja ketkä ovat maksumiehinä. Tässä on parhaan ystäväni lainaus joka osuu kuin naulan kantaan, josta jokainen voisi ottaa opikseen:

Mä haluaisin asua Suomessa jossa kannustetaan, tsempataan, tuetaan, suvaitaan ja autetaan. Mä haluaisin asua maassa jossa ei vain tehdä sääntöjä toisten perään, veroteta kun ei muuta keksitä, köyhdytä kun ei muuta osata ja pelätä päätöksiä. Mä haluaisin että ymmärrettäisiin se, että uudet säännöt ja kiristykset sekä pelot ja rajoitteet vain saa ihmiset lannistumaan, muuttamaan, lopettamaan eikä missään nimessä kasvamaan.

Mä haluaisin että meillä kaikilla olisi luottamus tulevaisuuteen, ei olisi väärin yrittää, eikä olisi väärin tienata. Eikä olisi niin, että jos tienaat niin oot välittömästi riistäjä. Ja eikä myöskään niin että raha olisi se tärkein mittari kumminkaan vaan vaikkapa sydämen sivistys:)
Musta ois ihana että me kaikki kohdattais toisemme ilolla ja suurella sydämellä. Mä toivoisin, että kaikki jotka todella voi niin tekee yhteiskunnan eteen töitä ja vahvemmat auttaa heikompia. Eikä vain niin, että valtio antaa tukia vaan että me autetaan perheitämme ja läheisiämme. Mä haluaisin että voi rohkeasti sanoa mielipiteensä ilman välitöntä negatiivista reaktiota. Mun mielestä ois ihanaa että valittaminen ois häpäsy eikä innostuminen noloa.

Ois ihanaa meillä kaikilla olisi katse eteenpäin.

Ja vaikka meillä Suomessa on moni asia hyvin verrattuna diktatuureihin, kehitysmaihin yms niin fakta on mun mielestä se, että valtion pitäisi pelätä kansaansa eikä toisinpäin. Mä haluaisin asua Suomessa jossa kansalaisia ei kiristetä ja jatkuvasti keksitä uutta sääntöä, veroa yms. Tai jossa eri puoleet taistelee siitä, kuka saa vallan neljäksi vuodeksi ja kenen saappaat on suurimmat. Kansan johtajien vastuu on kansan hyvinvointi. Ei omansa.

Ehkäpä me tarvitaan se vallankumous
Ilon, suvaitsevaisuuden, onnistumisen, sydämen, yrittämisen ja onnelisuuden maa. Koska oli ihmisen puoluekannatus mikä, oli ihmisen perhearvot mitkä niin mä uskon että noi on ne asiat jotka loppuviimein kaikki haluaa ja jakaa keskenään.

”Remember, remember, the 5th of November
The Gunpowder Treason and plot;
I see of no reason why Gunpowder Treason
Should ever be forgot.”

Terveisin ikuinen idealisti

Olen asioista täysin samaa mieltä ystäväni kanssa ja tässä on ehkä omat asiani tiivistettynä. Mun mielestä esimerkikisi lause: voi sanoa oman mielipiteensä ilman välitöntä negatiivista reaktiota olisi meidän kaikkien syytä oppia.

Olkaa aitoja ja rehellisiä, mutta älkää ruokkiko vihaa ja katkeruutta 🙂

————————————————————————————————————————————-

b5158_keisarinna_tarjoiluvati_27_1 halla_p_iv_peite

 

Sana pesänrakennusvietti on musta huvittava, mutta uskon, että näin keväisin se tulee kaikille. On ihana laittaa kotia uuteen uskoon aurinkoenergian voimalla. Meidän vierashuoneessa ei ole kunnon päiväpeittoa ja ajattelin hankkia sinne uuden ajattoman ja tietenkin valkoisen Luhdan Halla päiväpeiton Pääset tsekkaamaan peittoa linkistä. Lumore deisign outletista löytyy laadukkaita tuotteita hyvinkin edullisesti. Samoin ihastuin Keisarinna tarjoiluvatiin, mikä on monikäyttöinen ja sopii kaikkiin vuodenaikoihin sitä pääset ihastelemaan TÄÄLTÄ Rakastan olla kotona ja siksi tykkään että meillä on kodikasta ja tietenkin siistiä, mikä nyt ei aina kuitenkaan onnistu lapsiperheessä. (yhteistyössä Lumore sesignin kanssa)

Kävin tänään myös ihastelemassa vauvanvaatteita kun ne niin söpöisiä on että eihän nitä voi vastustaa. Maltilla kuitenkin, koska tarkoituksena olisi käydä läpi Vilin vanhat joita on lähes kaikki tallella ja katsoa sieltä kaikki mahdolliset käytettävät.

324490546-cc3b02a0-1cf8-46b1-8b6e-a4a907eb1d61 Muista vielä huikea etu Elloksen lastenvaatteista ja kengistä -20% joka kannattaa hyödyntää ehdottomasti. Sivuille pääset TÄÄLTÄ ja käyttämällä koodia 315711 mikä on voimassa 22.3.2015 (yhteistyössä Ellos)

Haluan tähän loppuun vielä sanoa, että ihmisiä ei kannata tuomita niiden mielipiteiden perusteella. Tässä blogimaailmassa me bloggaajat olemme muille vapaata riistaa. Kirjoitamme omista asioista osa aidosti ja osa epäaidosti. On kuitenkin turha väittää että tunnette kirjoittajan tai saati lähteä häntä haukkumaan lapsellisesti foorumeille sen vuoksi, että olette mahdollisesti loukkaantuneet jostain asiasta. On rikkaus että olemme erilaisia ja mielipiteitä on yhtä monta kun on kirjoittajaakin. Itse arvostan ihmisiä kenellä on perusarvot kohdillaan ja seisoo omilla kasvoillaan sanojensa takana. Joskus joku kommentti tai asia voi koskettaa, mutta se kannattaa käsitellä rakentavasti ja nähdä asia myös toisesta näkökulmasta.

 

IMG_1366 IMG_1379

Tähän loppukevennykseksi kommentti minkä löysin itsestäni netistä:

Umppu sysää kovan taakan meidän työttömien harteille, aivan kuin kaikki ongelmat lähtisi sieltä.. Katselin tuossa juuri avoimet työpaikat, haku antoi 52 paikkaa, eikä yksikään niistä käynyt minulle, yh.lle joka en voi tehdä ilta- tai viikonlopputöitä. Edes siivoojaksi ei pääse ilman laitoshuoltajan ammattitutkintoa.Ja ei, en aio muuttaa kotiseudultani, koska asumiskustannukset ja matkustelut ystävien ja sukulaisten luokse veisivät minut vararikkoon. Kokeiltu on.

Ja joku on tähän näppärästi vastannut: Niin kun ei kelpaa. Vie lapsesi vuoropäiväkotiin. Eikö ne ystävät/sukulaiset voi auttaa? Seliseliseli, et vaan halua nostaa laiskaa persettäsi sohvalta.

 

Terkkuja vauvafoorumeille toivottavasti löydätte töitä, ettei tarvitse sielä notkua 🙂 Moni asia on asenteesta kiinni………. ei mulla muuta  <3 <3 <3 <3 You know me but not my story <3

-Kaikkiken bloggajien puolesta Umppu

 

primebody

16 vastausta artikkeliin “Vaikka sanot mitä tunnet se ei tarkoita olevasi röyhkeä vaan sitä kutsutaan myös AITOUDEKSI.. Joskus voi sanoa oman mielipiteensä ilman välitöntä negatiivista reaktiota olisi meidän kaikkien syytä oppia.”

 1. Pidän tyylistäsi nostaa kissa pöydälle! Ja tämä oli erittäin hyvä ”voi sanoa oman mielipiteensä ilman välitöntä negatiivista reaktiota olisi meidän kaikkien syytä oppia.”

 2. Kyllä päivätöihin pääsee. Ihmisen pitää vain pystyä suunnittelemaan elämäänsä, kouluttautumaan ja näkemään vaivaa. Pidä sama linja vain Umppu!

 3. What?!?

  Empatia. Se sulta tuntuu puuttuvan. Tiedät millä maailma paranee, mutta se mitä sinä aiot tehdä on ne asiat, mitkä koskee sinua.

  Voin vain sanoa, että APUA! Toivottavasti olet uniikkitapaus.

  (Kyse on mielipiteestäni mikä muodostuu ainusta juttuja lukiessani)

  Tavallaan ymmärrän sen miten ajattelet, mutta kauhistuttaa kapeakatseisuutesi.

  • Anteeksi, mutta et todellakaan tunne mua ihmisenä josta juurikin puhuin. Olen hyvinkin empaattinen ihminen ja sen voin sanoa rehellisesti. Usein ajattelen enemmän muita kuin itseäni, mikä tuskin teksteissä paljastuu, mutta en tänne avaakkaan yksityiselämääni. Tottakai kirjoitan asioista mitkä on mua juuri tällähetkellä lähellä, mutta se ei tarkoita ettenkö ajattelisi muita. Meillä on paljon parannettavaa minkä jokainen tietää. Kertoisitko minulle millälailla olen kapeakatseinen ja missä asiassa. Toki en tuonut kaikkia haluamiani korjauksia julki, mutta lähinnä huolestuttaa tällähetkellä talous, mikä koskee ihan meitä jokaista tässä maassa.

 4. No nyt! Oli niin paljon hyvää asiaa että en edes enää muista mitä piti sanoa mutta samaistun sinuun siinä että taidan olla itse hieman samanlainen että mielipiteitä löytyy vaikka ei kysyttäisikään. Mutta eihän kaikkien tarvikaan olla samaa mieltä, luojan kiitos. Nostan sulle hattua että pidät pintas ja uskallat puhua asioista suoraan!! Harva nykyään uskaltaa vaan pysytään sillä hajuton ja mauton linjalla.

 5. Hyviä pointteja!

  Käyn välillä täällä lukaisemassa, mutten ole aikaisemmin kommentoinut. Mul on samanlaiset ajatukset verotuksesta, työstä ja etuuksista… Ylipäätään talouden tilasta! Ei tästä hommasta tuu mitään ku kaikki nostaa etuuksia, ketään ei kiinnosta ja loppuja ei kannusteta tekemään töitä. En tajua miten ihmiset ajattelevat että rahat riittää loputtomiin ja että se on ok repiä se kaikki niiden nahoista ketkä yrittää ja tekee jotain oikein. Perustuet jooo hyviä ja tärkeitä mut sit nää ku ei kannata tehä töitä ku kotio saa paremmin ja et vangitki tienaa paremmin. Systeemissä on mätää! Kiitos kun tuot sitä esiin. Mä en tykkää sohia mihkään arkoihin aiheisiin mut kyl mua pistää vihaks ku sulle kommentoidaan jotain kapeakatseisuudesta. Kyl sillä on itsellä ongelmia jos sun tekstis sellasiksi ymmärtää! Ja tarkoitan tätä eri aiheissa eikä vain tässä postauksessa. Kiitos kun kirjoitat aroistakin aiheista suoraan!

 6. Mää niin fanitan sua!!! 🙂 EI haittais vaikka meitä tämmösiä persoonia ois ”PARI” lisää.. Ihan oikeasti. Jengi kitisee kaiken maailman jutuista,mitkä on päin persettä tässä maassa ja sit tullee vaalit EIKÄ VIITSITÄ KÄYDÄ ÄÄNESTÄMÄSSÄ.. halleluujaa.
  Ja tuo viimeinen kommentti mikä susta oli jossain juorusivuilla, EI HERRAJJJUMALA 😀 Siivoojaksi kyllä pääsee ilman mittään siivoojan koulutusta, nimimerkillä kokemusta on.. aivan saletisti pääsee kun tarpeeksi haluaa. Ja jos on niinku maalaisjärkeä ja käytännönosaamista edes hieman, mitä nyt kaikilta odottaisi olevan 🙂 Kaikissa työpaikkailmoituksissahan on miljoona eri vaatimusta työntekijältä, mutta vain murto-osa hakijoista täyttää niistä kaikki. Oon kuullu monesta suunnasta, että firmat laittaa monet vaatimukset sen takia, että hakemusten määrää karsittais edes hieman, koska hakemuksia tulee älytön määrä mm.näiltä luumuilta, jotka mielummin elelee tuilla.
  Mutta tästä sun meiningistä diggaan! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta