Lukijan tarina: Migreeni se kavala sairaus, mistä kärsitään lähes koko elämä. Kivuista eroon Alexander-tekniikalla ilman lääkkeitä.

 

 

Hei kaikki lukijani. Vanha ystäväni ala-asteelta soitti minulle eräänä päivänä ja kertoi kuinka innoissan oli, sillä oli löytänyt avun häntä jo nuoruudesta  vaivanneeseen pahaan migreeniin. Hän halusi ehdottomasti jakaa tätä sanomaa ja pyysi, jos voisin kirjoittaa asiasta. Jouduin kuitenkin kieltäytymään ja sanoin, että en voi samaistua migreeniin, sillä minulla sitä ei ole koskaan ollut. Tiedän tämän asian kuitenkin vaivaavan monia ja pyysin Siniltä, jos hän kirjoittaisi asiasta oman tarinansa. Itse olen aina lääkkeettömän hoidon kannalla ja tässä hyvä esimerkki siitä. Jos itse kärsisin kyseisestä vaivasta niin kokeilisin ehdottomasti.

 

galleria1

 Migreenikivuista eroon Alexander-tekniikalla

Toivottavasti joku muukin hyötyy tästä,sillä itse  olen oikeasti kokeillut  kaikkea!

Olen elänyt lähes kivutonta elämääni nyt jo useita kuukausia. Se oli viime syksynä, tarkalleen 13.9 kun viimeksi kärsin tuskaisesta jo kolmatta päivää kestäneestä kivusta, silmissä sumeni, elämää oli elettävä, kipu vei älyttömästi energiaa ja se näkyi silmistäni. Sen kivun on nähnyt joogaopettajani myös, olen käynyt vuosia epäsäännöllisesti astanga-tunneilla.. rauhoittaa mieltä, rentouttaa ja on samalla mitä mahtavinta treeniä koko kropalle. Kovista pää- ja niskakivuista huolimatta menin usein tunneille rentoutumaan, tein tällöin harjoituksen todella löysästi, mutta sain voimaa tunneilta aina kivun hallitsemiseen, yhtenä kertana  ohjaajani oli niin huolissaan, että tarjoitui antamaan veloituksetta yhden yksityistunnin alexander-tekniikka, hän oli varma että voisi auttaa minua.

 

kurssit-teemak2 sirpa-humma1 sirpa-tapaninen-teemak
M
enin tälle yksityistunnille hyvin pian, Alexander-tekniikka on kehon turhien jännitysten vapauttamista, liikkumista kuten pieni lapsi, vapautuneesti, loogisesti ja keholle ominaisesti. Suosittua ratsastajien, laulajien, koneella työskentelevien, insinöörien ja yritysjohtajien keskuudessa.  Huomasin pian hänen opastaessaan minulle kuinka leukaluuni rentoutuivat ja kun taas puhuin tai vaan hymyilinkin, niin jännitin ne heti uudelleen. Ei ole siis ihme, että päätä vähän särkee sillä, minähän puhun ja hymyilen lähes koko ajan!! 

Tunnilta lähtiessä tuntui, kuinka leuka roikkui 10cm alempana ja katsekin oli suuntautunut aivan eri tavalla. Olen opetellut kääntämään pääni katsetta seuraten ja olla jännittämättä leukaani ja niskojani paikoilleen, hoen mielessäni ”niska vapaa, leuat vapaat” jne.. Ja tämä elämä on aivan erilaista. Vaikka on kuukautiset, niin ei päätä särje, ei särje vaikka juon punaviiniä, syön suklaata ja vähän valvon. Ihan mahtavaa, sillä mua on sattunut päähän ja niskoihin ihan liian usein ja se on hallinnut mun elämääni jo yli 17 v ajan. 

 

yksityistunnit-teemak
Olen kokeillut ihan kaikkea mitä vastaan on tullut ja toki niistä on apua ollut kivun hoidossa, mutta tässä jutussa on nyt niin paljon järkeä, kun nää opit kantaa koko loppuelämän. Niin ja tietty tilasin lisää näitä yksityistunteja, yritin mennä tunnille aina suht virkeänä, että saisin enemmän irti ja vaikka menin kuinka virkeänä niin  rupesin haukoittelemaan, se joku on  refleksi kun rupeaa keho vapautumaan. Mielettömiä kokemuksia ja mää vaan oon nyt niin eri ihminen kun kipu ei vie voimia ja on energiaa päiväst toiseen puuhastella lasteni kanssa. Kiitos Sitsu eli Sirpa Tapaninen, rakas joogaopeni ja nyt myös yksityis Alexander-tekniikkaopettajani. www.alexandertekniikka.eu

Ihanin terveisin 
Sini Lahti 

Pixmac000000157144_thumb1

Tässä on vielä muutamia oppilaiden kokemuksi (kopioitu suoraan sivuilta)

 

OPPILAIDEN KOKEMUKSIA

Alexander- prosessin kautta on elämänlaatuni parantunut huimasti. Aikaisemmin yritin olla suoraselkäinen, hyväryhtinen ja rento – nykyisin olen sellainen, yhä enemmän. Taitavan ja tarkan opettajan avulla olen alkanut oppia tunnistamaan huonosti toimivia – sekä tunne- että älypohjaisia – tottumuksiani käyttää kehoani ja myös vapauttaa kehoani niistä. Enää eivät hartiani ole krampissa tiskaamisen jälkeen, enkä kärsi aikaisemmista selkäkivuistani juuri lainkaan. Myös mm. kävely, puhe ja lepo ovat luonnollistuneet niiden kuukausien myötä, joina olen saanut Sirpan asiallista opastusta. Ylipäätään itseänsä on helpompi kantaa kauniilla ja kaikin puolin terveellisellä tavalla tiiviin Alexander- työskentelyn kautta.”

Aarne Aunola, opiskelija 27 v.

Alexander-tunnin jälkeen olo on kevyt ja ryhdikäs, niska tuntuu voidellulta. Ryhdikäs olo tuntuu pakottomalta.

Suvi, lääkäri 49 v.

Minulle Alexander-tekniikka on ollut loistavaa esiintymisvalmennusta. Pitkään ihmettelin sitä, että miksi joku soittojuttu onnistuu kotona, mutta ei esityksessä. Tuntui täysin järjenvastaiselta, että taito yhtäkkiä katoaisi johonkin, asiallahan on kuitenkin sama ihminen.

Ennen pitkää tajusin tekeväni asioita hiukan eri tavalla jännityksen alaisena. Alexander-tekniikka on auttanut tällaisten ilmiöiden havaitsemisessa ja hallitsemisessa. Kehonhallinnalla on myös suora yhteys ennen konserttia iskeviin henkisiin paineisiin. Kehonhallinta kehittyy, paineet laskevat. Eivät poistu, mutta niiden kanssa on helpompi elää.

Antti Mäkelä, muusikko 25 v.

Olen nuoresta lähtien harrastanut erilaisia liikuntalajeja mm; painojen nostoa, juoksua, uimista, pyöräilyä, judoa, hiihtoa ja laskettelua. Viimeksi mainittuja kahta ammattina noin 25-vuodenaikana. Yksi liikunnan tarkoituksista on ollut saada keveä ja helppo olo. Tarkoitus on toiminut varsin vaihtelevalla menestyksellä.

Aloitin syksyllä 2008 alexander-tekniikassa käynnit ja jo kahden viikon kuluessa (neljä kertaa) koin tyrmistyttävän havainnon. ”Vapauttamalla niskan” ja oikea-aikaisella ja oikein toteutetulla ylösnousulla tunne oli kuin höyhen olisi noussut ylös kehoni sijasta. Tällaista keveyden tunnetta en, muutamaa harvaa kertaa lukuun ottamatta, koskaan tavoittanut urheilun avulla. Tuhannet tunnit liikunnan parissa eivät ole luonnollisesti menneet hukkaan, koska nyt on avautunut toisenlainen lähestymistapa liikkumisen suhteen ”vapaalla niskalla”!

Jari Rauhala, hiihdonopettaja 50 v.

Se, että pystyn vapauttamaan niskani itse, on mahtava ja vapauttava kokemus. Ihan humina käy päässä joka kerta. Uskomatonta, kuinka vähällä opettajan kanssa työskentelyllä asia jäi kokemusmuistiin! Pystyn palaamaan siihen itse tarvitsematta aina mennä yksityistunnille.

Susanna Pihlman, perhekodin toiminnanjohtaja 34 v.

Havainnoin itseäni aivan eri tavalla nyt kuin ennen tekniikkaan tutustumistani. Opettelen parhaillaan laskettelua ja Alexander-tekniikka on kaiken aikaa taustalla perusoikeana tapana liikkua. Olen ratsastanut kauan ja nykyisin keskityn satulassa enemmän itseeni kuin hevoseen.

Ratsastajan hyvä kehonkäyttö nimittäin voi rohkaista hevosta käyttämään itseään hyvin – senhän ne haluavat joka tapauksessa tehdä. Sen sijaan ratsastajan huono kehonkäyttö saa hevosen nopeasti turtumaan ja lukittumaan.

Soili Kekäläinen, sisätauti-kirurginen sairaanhoitaja

Alexander-tekniikka on todellinen löytö!!! Mahtava menetelmä, joka on jäänyt aivan liian vähälle huomiolle.”

Sakari Puisto, Fil. Tri, Chief Scientific Officer 32 v.

Alexander-tekniikasta on ollut minulle hirveästi hyötyä. En esimerkiksi enää väsy, enkä saa niskaani jumiin ajaessani autoa. Ennen kuin rupesin ottamaan Alexander-tekniikan tunteja, selkäni kipeytyi tyhjentäessäni kissanhiekkalaatikkoa. Alexander-tekniikan avulla olen oppinut tekemään sen siten, ettei selkä enää kipeydy.

Olen oppinut ponnistelemaan vähemmän sekä pysähtymään arjessani tämän tästä. Tasapainoni on parantunut paljon, mikä näkyy muiden muassa ratsastaessani. Hevoset suhtautuvat minuun nykyisin eri tavoin kuin ennen. Mikäli muistan noudattaa toiminnassani Alexander-tekniikan periaatteita, erityisesti inhibitiota, pärjään hyvin ns. ongelmahevosten kanssa.

Olen oppinut käyttämään silmiäni paremmin: työssäni hammaslääkärinä joudun tuijottamaan pitkiä aikoja ihmisten suuhun sekä tietokoneen näyttöön. Opittuani käyttämään kohdistetun lisäksi myös ääreisnäkökenttääni oloni työssä on helpottunut.

Ritva Uotila, hammaslääkäri 54 v.

Kiinnostukseni Alexander-tekniikkaan lähti ratsastusharrastukseni kautta. Olen käynyt useita vuosia Centered riding -tunneilla, joiden pääpainona on istunnan ja ratsastajan kehon käytön vaikutus hevoseen, mutta huomasin erittäin haasteelliseksi oman kehon hahmottamisen ja eteenkin erilaisten jännitystilojen huomaamisen sekä niiden purkamisen omassa kehossani. Ymmärsin myös sen, että en pysty muuttamaan kehoni tapaa toimia pelkästään kerran viikossa tapahtuvan ratsastustunnin aikana.

Alexander-tekniikka on antanut paljon tärkeitä työkaluja ratsastukseeni, nykyisin huomaan paljon nopeammin jos jään puristamaan jalalla tai vetämään ohjasta. Myös hevosen liikkeisiin mukautuminen on helpottunut, kun ei tiedostamattaan jännitä liikettä vastaan. Lisäksi olen myös huomannut Alexander-tekniikan positiivisen vaikutuksen arjessa. Työssäni käytän paljon tietokonetta, ja aiemmin säännöllisesti esiintyneet jännityspäänsäryt ovat jääneet pois lähes kokonaan, todennäköisesti juuri Alexander-tekniikan avulla parantuneen kehonkäytön kautta.

Erja Jern, Henkilöstöpäällikkö 32 v.

primebody

2 vastausta artikkeliin “Lukijan tarina: Migreeni se kavala sairaus, mistä kärsitään lähes koko elämä. Kivuista eroon Alexander-tekniikalla ilman lääkkeitä.”

  1. ”Kertoa oma tarinansa” = ”Mainostaa tuotetta, jolla ei ole mitään tutkimuksia taustalla” ? Tässä ei nyt kuitenkaan kerrottu vain hänen tarinaansa vaan tämä oli pelkkä mainospostaus. Jos teet mainospostauksia, älä yritä naamioida niitä hullunkurisesti ystäviesi omiksi tarinoiksi.

    Muuten vain kiitoksia mukavasta, kärkkäästä mutta hyvästä blogista!

    • Ja sun sanoma tällä kommentilla oli?

      Todella tuo kirjoitus oli ystäväni ja lopussa oli muiden hoidossa käyneiden kommennteja. Mainostan paljonkin asioita tässä blogissa ja itse olen aina lääkkeettömän hoidon kannalla, vaikkei sitä olisi millään tutkimuksella todistettu, mutta jos se on auttanut jotain. Mgreeni on todella paha sairaus ja siitä kärsii ihan liian moni…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta