Pömpöttääkö vatsa johon ei treenaaminen auta? Miltä näytää mun koti ja onko masun kanssa kaikki fine?

Aurinko paistaa ja mieli on todella virkeä. Kesän tulo tuntuu kokoajan todellisemmalta. Ulkona tuoksuukin jo kevät <3 Äitiysloma häämöttää ja toiveet perheen rauhallisesta yhteisestä arjesta auringonpaisteessa voivat jopa toteutua.

 

IMG_1244

 

 

Luin eilen artikkelin Pömpöttääkö? Syynä voi olla vatsalihasten erkaantuma. Tekstin voit lukea kokonaisuudessaan TÄÄLTÄ Moni nainen kärsii pömpöttävästä vatsasta ja voin avoimesti kertoa, että olen yksi nistä. Ongelmaa ei ollut ennen lasta, mutta uskon raskaudessani olleen todella suuren vatsan olevan ”syyllinen” tähän asiaan. Moni kokeilee kaikki mahdolliset gluteenittomat, maidottomat, paelo ja muut vastaavat ruokavaliot, vaikka vaiva saattaa todellisuudessa olla niisanotusti rakeenteellinen. Itselläni asia on todettu plastikkakirurgin silmän alla, ettei se ole oma keksimäni vaiva. Uskon, että sekin on osa syy miksi raskauteni on kokoa jumbo. Vatsalihakset ovat sen verran erillään, että ne ei pidä vatsaa liiteänä.  Se on todella inhottava vaiva, mikä on yllättävän ahdistava.

Tämä vaiva ei itselläni ole pahimmasta päästä, mutta usein esimerkikisi kaksosten tai kolmosten synnyttäjillä vaiva saattaa olla yleisempi. Siitä ei kuitenkaan tarvitse kärsiä loppuelämää. Treenaamalla valitettavasti vaivaa ei voi kokonaisuudessaan poistaa vaikka joku niin väittäisikin, sillä sen olen kokeillut kaikella mahdollisella tavalla. Tähän on olemassa kuitenkin ratkaisu.

Physio_AMS

 

Erkaantuneet vatsalihakset voidaan ”ommella” yhteen. Jollain saattaa myös vatsanahka venyä ja se jää löysälle pussille raskauden jälkeen. Leikkauksessa tehdään viilto lanteelta lanteelle, vatsapalat ommellan yhteen ja ylimääräinen nahka poistetaan. Olen nähnyt muutaman tuttuni tämän kyseisen leikkauksen jälkeen ja tulos on ollut aivan käsittämättömän upea. Vaikka moni on vastaan plastikkakirurgiaa niin se ei kuitenkaan tarkoita aina niitä litran tissejä ja mega huulia, vaan esimerkkinä tämä leikkaus joka nimenomaan parantaa asiakkaan elämänlaatua. Näitä leikkauksia tekee mm. Tampereella pääkallopaikkaa pitävä Diamond Clinic.

 

IMG_1263
Toppi Biancaneve

IMG_1259

 

 

Tässä mennään rv 24 ja toivotaan ettei vatsan käy pahemmin kuin edellisessä. Vatsan kasvu on ehkä hieman tasoittunut nyt, mikä on hyvä asia ja varsinkin kun nämä muut vaivat on tullut nyt vastaan. En malta odottaa sitä nuuskuttavaa vauvaa sylissäni ja se tuoksu <3 Aion ottaa synnytyksen jälkeen käyttöön Biancaneven Esbeltin, mikä auttaa raskaudessa palautumiseen ja nimenomaan  juurikin niihin vatsalihaksiin.

 

IMG_1237 IMG_1238 IMG_1239 IMG_1253

 

 

Meillä oli tänään harvinaisen siistiä ja ajattelin ottaa mutaman kuvan meidän kodista. Mua itseäni usein kiinnostaa millaisissa kodeissa ihmiset asuu ja nyt raotan omaani muutamalla huoneella. Meillä on kotona 5h+keittiö. Luovuin mun omasta huoneestani ja siitä tehtiin pieni rentoutumishuone ja sinne tulee myös vauvan sänky alakertaan. Tykkään kodissa vaaleista väreistä, koska ne ovat rauhoittavia ja tekevät puhtaamman ilmeen. Meillä on meneillään yks mielenkiintoine projekti, josta kerron myöshemmin lisää. Oli  siksi harvinaista, että oltiin koko perhe arkena kotona 😉

 

IMG_1247 IMG_1250

 

 

Iloinen ja onnellinen perhe on mulle kaikki kaikessa <3 -Umppu

 

primebody

10 vastausta artikkeliin “Pömpöttääkö vatsa johon ei treenaaminen auta? Miltä näytää mun koti ja onko masun kanssa kaikki fine?”

  1. Tuo oli hyvä artikkeli. Monet tuoreet äidit ”pilaavat” vatsansa, kun alkavat liian aikaisin tekemään vatsarutistuksia. Olen törmännyt myös siihen, että lääkärit antavat luvan tähän vaikka eivät edes ole jälkitarkastuksessa kokeilleet ovatko suorat vatsalihakset palautuneet yhteen.. :/ käsitykseni mukaan, jos aloittaa tekemään vääränlaisia harjoitteita liian aikaisin, estää vatsalihasten luonnollisen yhteen palautumisen ja sen jälkeen vaihtoehtona on vain korjausleikkaus.

  2. Mä sain palautettua vatsani kahden täysaikaisen kaksosraskauden (1999, 2006) jälkeen ihan ok kuntoon tuplerin tekniikalla. Netistä löytyy paljon tietoa ko tekniikasta. Suosittelen kokeilemaan

    • Ei tää nyt mikään lukkaali oo 🙂 Asutaan sen verran kaukanan keskustasta että saattin tämä keskustan kalliin kaksion hinnalla 🙂 Ja onhan meitä jo kohta 4 asukastakin 🙂

  3. Hei! Hauska et kirjoitit tästä(kin) aiheesta josta liian vähän ääneen puhutaan ja tietoa levitetään. Itselläni täysaikainen kaksosraskaus ja heti perään kolmas lapsi josta maha oli sit tietty yhtä suuri.kuopus pian 3v…. 6vkoa sitten mulla korjattiin koko korsetti, eli just sain jättää leikkauksen jälkeiset tukivaatteet pois.. hirveästä rumasta roikkuvasta mahasta vatsa- ja napatyrineen tuli oikein kaunis lopputulos!! 🙂 toki vielä toipuminen kesken mutta elämänlaatu parani 250%!!!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta