Hyvä pylly, bikinipylly, ällöpylly. Mikä näistä on kilpaurheilijan? Mun muutama vinkki kilpailijalle :)

Kevään kilpailut lähenee kovaa vauhtia. Paljon on ensikertalaisia kilpailemassa ja  mukana on myös kovia konkareita. Itse tulen koko viikonlopuksi Helsinkiin tietenkin tuunaamaan kilpailijoita. En ole vielä päättänyt tulenko katsomaan kilpailuita, sillä olemme koko perhe matkassa ja keksimme varmasti paljon tekemistä muutenkin. En tiedä pääseekö ns. aulaan ilman lippua jos ei niin tuskin  tulemme kisoihin. Jos joku on viisas ja tietää niin kertokaa 🙂 Kilpailijoita on niin paljon, että mielummin katselen kuvat jälkeenpäin ja teen omat tulkintani niistä.

 

Viikonloppuna käytiin yksi suurimpia fitness/kehonrakennuskilpailuja niin amatööri kun ammattilais puolella Arnold  sports festival Columbus Ohio. Suomen oma ehdoton suosikkini oli bikinissä kilpaileva Jaana Malycheva, joka sijoittui hienosti finaaliin ja oli 8:s omassa sarjassaan. Suurinosa amatöörikilpailijoista on minulle täysin tuntemattomia, mutta en voinut välttyä tältä jutulta kilpailijoista, mikä sinun on ehkä pakko vilaista Bikinifitnestäkö?????

11024645_642980035801651_3577166594187641039_n
Kuvat team andro
11041735_642979779135010_8666665953225308759_n
kuvat team andro

Kun Suomen tasoa ausein arvostellaan, niin pakko sen verran puolustaa, että ihan tämänkaltaista settiä ei kyllä sielä lavoilla nähdä. Kilpailujen pitäisi kehittyä suhteessa lajin kasvuun ja karsintoja pitäisi järjestää jokaiseen kilpailuun, jopa jo näihin  Suomen kevään kisoihin. Kaikki haluavat nähdä tasokasta kilpailua, eikä noita ns. ”löllöpyllyjä”. Toi on juurikin hyvä esimerkki miltä kilpaurheilijan ei todellakaan kuulu näyttää. Vaikka toisilla on enemmän lahjoja kun toisilla ja osa ei vaadi pitkääkään treenitaustaa kilpailuihin niin noi kuvat on jo liikaa. Mun mielestä toi on tietyllä tapaa lajin halventamista? Arnold on kilpailu minne varmaan jokainen Suomalainen haluaisi joskus mennä. Paikkoja on kuitenkin rajoitetusti ja todella sääli, etä sinne saa osallistua yllä olevan kaltaisia kilpailijoita. Suurinosa kuitenkin on todella tasokkaita ja noilla pakaroilla ei voi sijoittua kun hännille.  Enkä nyt hauku kyseista ihmistä ihmisenä ja sen takapuoli sopii todella hyvin uimarannalle, mutta ei urheilukilpailuihin, missä juurikin se hanuri arvostellaan.

 

IMG_1162 IMG_1169

 

Bikinifitneksen ammattilaiskisassa top 6 näytti mun mielestä juuri siltä miltä pitääkin. Oma suosikkini Mundro sijoittui hienosti toiseksi jättäen taaksensa menestyneen Indiana Paulinon, minkä fysiikasta en juuri henkilökohtaisesti pidä. Se mitä kannattaa ottaa huomioon omissa kilpailuissa on hedottomasti klassisuus. Jos katsot vaikka ammattilaisia on heidän tyyli sekä look hyvinkin neutraaleja. Vaikka sinun lempiväri olisikin pinkki niin tämä ei valitettavasti ole se päivä prinsessana päivä tiera päässä vaan urheilukilpailu. Niillä on vissi ero.

 

IMG_1168 IMG_1170

 

Silloin kun look on kohdillaan ei huomio keskity pois siitä pääasiasta, eli kropasta minkä eteen on niitä töitä tehty. Tässä vaiheessa on turha pihistellä, jos et itse omaa taitoa laittautua niin palkkaa siihen ammattilainen. Ota myös huomioon, jos kampaaja/meikkaaja/huoltaja tulee kanssasi toiseen kaupunkiin niin on vähintäänkin kohtuullista maksaa hänen hotelli, matkat, lippu kilpailuihin ja tietenkin työstä palkka. Kuulostaa suurelta menoerältä, mutta niin asia vain on. Huoltajaksi kannattaa valita henkilö kuka osaa niin hiustenlaiton, meikkauksen, värin yms tarvittavat jutut.

IMG_3769

 

Miten look suunnitellaan? Viimevuonna olin mukana kevään kilpailuissa myös hiustenlaitto roolissa. Janni on hyvä esirkki siitä kuinka hänelle sopii erinomaiseti kiharretut hiukset, kun taas toisille suorat. Mieti oma lookkisi ammattilaisen kanssa. Aina ne kiharat ei ole välttämättä se hyvä juttu. Samoin meikki kannattaa kokeilla. Ei ehkä kannata valita niitä pisimpiä ripsiä mitä kaupasta löytyy, sillä ne tekevät usein katseesta laiskan ja väsyneen. Muista myös leikata ripset oikean mittaisiksi ja tarkoitan nyt silmänsuuntaisesti. Unohda glitterit ja muut ylimääräiset härpäkkeet naamastasi, sillä niillä tulee usein aika sottainen look. Meikkiä on kuitenkin oltava runsaasti, koska lavavalot syö lähes 2/4 osaa meikistä.

 

IMG_3289 IMG_3673

 

Lavavalot muuttavat usein koko kokonaisuuden, kuten  bikinien ja hiusten värin. Toki on aivan eri asia nähdä kilpailu livenä, kun taas valokuvista. Vaaleissa hiuksissa suosittelen ehdottomasti pientä syvennystä tyveen. Varsinkin juuri blondattu yhtään kellertävä vaalea on mun oma inhokki lavalla. En myöskään pidä kirkaan punaisesta enkä överi oranssista väristä hiuksissa. Ne värit harvoin toimivat minkään bikinien värien kanssa. Unohda myös ne sivusiilit, kaljuraidat yms ”tää on mun tyyliä” joista kummallisimmat viritelmät näyttävät sirkushatuilta. Yllä olevista kuvista näkee hyvin kuinka värit muuttuu ja oranssista muuttu helposti pehmeä persikka. Jokaisesta kilpailusta oppii jotain ja samoin stailauksesta.

 

 

IMG_8419

 

Viimeisissä kisoissani kilpailin oikein neonkoralleilla bikineillä. Varsinkin Jyväskylässä valot on mielestäni aivan kamalat ja vääristää kaiken. Ja niinkuin allaolevista kuvista huomaat, että koralli muuttui lavalla tai varsinkin kuvissa täysin oman ihoni väriseksi ketsupiksi. Bikinit livenä oli tosi jees, mutta kuvissa ei.

 

IMG_9051 IMG_9094

 

 

Livenä bikinit on lähes kaikilla täydelliset, mutta moni asia muuttaa niitä ja se kannattaa huomioida. Joskus lookin toimivuuden näkee vasta kilpailujen jälkeen. Panosta  näkyviin asioihin. Esimerkiksi varpaankynsien laitto on täysin turha, koska varpaat on usein värissä ja sisällä kengäsä ja ne ei näy minnekkään. Varsinkin naisilla rahanmenoa on ihan tarpeeksi kilpailujen alla.  Samoin on kynsien laita. jos haluat pihistää osta liimattavat kynnet ranskalaisella ja käden näyttää kauniilta. Kukaan tuomareista ei näe onko sinulla niissä sata timanntia vaiko ei 🙂

 

IMG_7964

 

 

Tilat kilpailuissa on todella pienet, joten mene paikalle vasta mahdollisimman myöhään. Jos kisasi on illalla sovi jo hyvissä ajoin huoneen luovutuksesta tai ole yksi ylimääräinen yö, että saat rauhasa levätä.Muista panostaa juurikin niihin tärkeisiin asioihin ja lepo on yksi niistä. Tiedän itse seisomatyössä kuinka kokopäiväinen seisominen kerää todella paljon nestettä varsinkin jalkoihin ja omaa kuntoa ei kannata pilata talsimalla koko päivää.  Samoin stressaaminen tekee kunnolle vain hallaa. Ota löysät vaatteet mukaan ja villasukat on ainakin itsellä ihan ehdottomat. Ota kisapaikalle mahdollisimman vähän tavaraa, koska sielä on todella ahdasta.  Vältä kanniskelemasta painavia laukkuja. Ota kunnon peili, jos haluat peilata, sillä niitä sielä usein ei ole ollenkaan, tai jos on niin sen edessä on kilpailun kaikki naiset. Kuuntele oman sarjasi oheistus, mutta muista että usein lavantakana olevat lavatuomarit ovat vielä enemmän pihalla kuin sinä 🙂 Ylimääräinen hössötys, kiljuminen, draamailu ja mu vastaava kannattaa jättää kotiin. Muista antaa kaikille kilpailijoille oma rauha 🙂

 

IMG_3244 IMG_3572

 

 

Varaudu, että kilpailu saattaa olla myöhässä ja ota mukaan joku alusta millä voit pötkötellä rauhassa. Itse puen usein bikinit vasta kisapaikalla, koska en halua niiden likaantuvan ruskeissa vaatteissa ja itselläni on miellyttävämpi olla.  Itse olen aina tehnyt kilpailuihin soittolistan, mitä kuuntelen ennen kisoja aeroobisilla ja sitten kilpailuissa. Mukana on myös rentouttavaa musiikkia, jos tuntuu, että stresstasot alkaa nousta.

 

IMG_1151

 

 

Mulla nyt ei oo lavalle hetkeen ainakaan mitään asiaa 🙂 Odotan, että saan taas omat normaalit vaattet päälle. Ette tiedäkkään kuinka sitä arvostaa mahdollisuutta liikkua kun siihen ei itse pysty. Kova rehkiminen saa mulle supisteluja ja illasta on ne jäätävät liitoskivut….

 

IMG_1160 IMG_1161

 

 

Näin päivän jäljessä hyvää naistenpäivää kaikille <3 Egon suoristusrauta on nyt arvottu ja voittajaksi selvisi Riitta-Leena 🙂 onnittelut siitä.

-Umppu

primebody

11 vastausta artikkeliin “Hyvä pylly, bikinipylly, ällöpylly. Mikä näistä on kilpaurheilijan? Mun muutama vinkki kilpailijalle :)”

 1. Tässä oli paljon hyvää aikaa kilpailuista mutta olisit tehnyt oman postauksen. Nyt alun diipadaapa ja otsikko takaa sen että hyvä tieto hukkuu monelta :/

 2. En oo koskaan nähnyt kenenkään blogitekstissä näin paljon kirjoitusvirheitä 😀 etkö tee lopuks minkäänlaista tarkistusta omaan tekstiisi? Luulisi sen olevan perus asia blogin pitämisessä.

  • Oon jo aiemmin useita kymmeniä kertoja kirjoittanut siitä kuinka minulla on lukihäiriö… Tarkistan kyllä, mutta virheitä en aina näe. Kirjoitinkin tästä aiheesta oikein yhden postauksen taannoin minkä suosittelen lukemaan 🙂

  • Ja mä taas olen huomannut, että nämä tyypit, jotka tulevat toisten blogeihin kommentoimaan oikeinkirjoitusasioita, eivät sitten itse osaa kirjoittaa esim. yhdyssanoja (tässä tapauksessa perusasia) oikein. Umpulle sen verran, että jatka samaan malliin lukihäiriöstäsi huolimatta ja mukavaa kevättä!

 3. Kylläpäs vähän jopa pelästyin tuota toista pyllyä… On hienoa että ihmiset uskaltaa ja haluaa lavalle, mutta voisi kai vähän ajatella ja hommata vähän tietoa kilpailun ideasta.
  Ja hyviä pointteja kisoista ja lookista, vaikka aihe tuli vähän yllätyksenä ja hetken jo luulin että luin toista postausta..

 4. Mitään näin aivotonta ei muista koskaan lukeneeni. Kertoo kaiken tarvittavan tästä ”fitnessistä”.. jos pyllyn ulkonäön perusteella arvostellaan ”urheilijaa”! HYVIN SÄÄLITTÄVÄÄ!

  • Arvostelulajeissa, missä kilpaillaan fysiikalla niin arvostellaan se pylly no can do 🙂 Onneksi meillä on tässä maailmassa muutakin kirjallisuutta kun mun blogi 🙂

 5. Olin viikonloppuna GoExpossa ja myös siellä petyin tasosta. Toki en ole itse koskaan harrastanut lajia, mutta en usko että selluliitti kuuluu lavalle. Ja kuten sanoitkin niin kauniita naisia ja rannalla ei varmasti mitään hävettävää, mutta jos on kyseessä kilpailu niin ei kait kukaan halua mennä häviämään? Onko kyseessä sitten sokeus omalle kunnolle, halu kerätä kokemuksia vai mikä, mutta esim. ensi vuonna nämä kilpailijat olisivat varmasti olleet valmiimpia näihin kisoihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta