Mitä merkitsee minulle menestys

Tuntuu että nykyään menestyksellä on suuri, jopa välillä liiankin suuri merkitys osalle ihmisistä. Olisi joskus mielenkiintoista haastatella näitä menestys fanaatikkoja kysyä mikä siinä on se juttu. Onko päällimmäisenä menestyksen ihannoinnissa haave kasasta materiaalia? Hienoja autoja, uea asunto vai mikä? Itse kuulun varmaankin niihin ihmisiin kenelle se ei tavallaan merkitse juurikaan mitään.  En pidä menestyneitä ihmisiä mitenkään super ihmisinä tai että ne olisi jotenkin muita ylempänä, sillä meissä kaikissa on varmasti jotain mitä muissa ei ole.

IMG_0399

 

Jos multa kysytään joskus olenko menestynyt niin voin vastata että kyllä olen monessakin asiassa. Olen menestynyt jo nuorena urheilussa ja useassa eri lajissa. Olen tehnyt alallani töitä jo 13-vuotta nousujohteisesti ja perustanut oman liikkeen ja mikä tärkeintä olen saavuttanut yhden tärkeimmistä unelmistani, eli perustanut perheen mihin minulle on siunattu perheenlisäystä Heinäkuussa. Mun mielestä on täysin väärä tapa arvostaa ihmisiä esimerkiksi niiden ”hienon” auton, upean asunnon ja joskus jopa tittelin perusteella. Se mikä on vielä hullua on, että nämä asiat omaavat usein ajatelevat olevansa muiden ihmisten yläpuolella. Materiaali ei merkitse kaikille ihmisille mitään, mikä on syytä pitää mielessä.

Itse arvostan ihmisissä avoimmuutta, rehellisyyttä, empaattisuutta, kykyä rakastaa, luotettavuutta ja monta muutakin piirrettä, mitkä eivät todella ole rahalla ostettavissa. Osa näistä on synnynnäisiä ja osaa voi hyvinkin kehittää. Seuraan tv:stä välillä ihan pommeja ohjelmia ja yksi niistä OC:n täydelliset naiset. Jokaisen ”rikasta” elämää havittelevan olisi syytä katsoa muutama jakso ja havahtua todellisuuteen. Musta nämä naiset on niin naurettavia omien typerien riitojensa kanssa ja he eivät todellakaan ymmärrä millaista on elää ihan tavallista elämää. Riitojen aiheet on usein kuka on haukkunut ketäkin nartuks, kenellä pilalle mennein kauneusleikkaus, kenellä on rumin auto jne. Jotkut ihmiset ovat jopa luontaantyöntäviä jotka kerskailevat kokoajan omilla saavutuksillaan ja menestyksellään.  Me olemme kaikki erilaisia ja kaikki eivät arvosta samoja asioita. Toki asiat on myös toisinpäin.

IMG_7965

 

Olen ollut itse yritykseni johtajana jo 4.vuotta. Johtaja on ainakin minulle aivan liian voimakas sana ja en sitä käytä koskaan kun vitsillä.En ajattele että se titteli muuttaa mua mitenkään mihinkään suuntaan.  Meillä toimii kaikki yrittäjinä ja jokainen meistä on tavallaan johtaja. Aiempi suurempi liikkeeni vaati minulta paljon enemmän ja nimenomaan johtajuudessa. Tajusin silloin kuinka vaativaa hommaa se on, mutta ei todellakaan mun juttu. Arvostan johtajia, mutta minulla ei ole mitään tarvetta pyrkiä siihen uudelleen. Nyt pienemmässä liikkeesäni on niin hyvä porukka, että johtamista ei juuri oikein tarvita ja tämä järjestely sopii minulle paremmin ja saan keskittyä siihen mitä rakastan eli hiuksiin. Aina on hyviä ja huonoja johtajia, mutta pitää myös muistaa että on olemassa niin hyviä kuin huonoja työntekijöitäkin. Aina ei voi syyttää pelkkää johtamista.

 

Itse uskon vahvasti siihen että hyvä johtaja omaa yll mainitsemani kaikki luonteenpiirteet. Moni kuvittelee olevansa hyvä johtaja, vaikkei sitä välttämättä ole. Uskon myös siihen, että perheelliset johtajat ovat monilla alueilla paljon ymmärtäväisempiä. Ihmiset kenellä ei ole lapsia eivät tiedä sitä lapsen tuomaa rakkautta ja osaa ehkä ajatella asioita lapsiperheen näkökulmasta niin hyvin. Toki en tällä väitä että kaikki perheelliset johtajat ovat hyviä johtajia, sillä aina joukosta joku mulkvisti löytyy ja asioitahan ei voi koskaan yleistää.

IMG_7396

Itse koen omassa työpaikassa rikkaudeksi sen, että olemme kaikki  lähes saman ikäsiä, meillä on saman ikäisiä lapsia ja muutenkin elämäntilanne on aikalailla sama. Pystymme samaistumaan toistemme tilanteisiin ja antamaan vertaistukea tosillemme. Asiat hoituu helposti ja ymmärrämme toisiamme. Hyviä työntekijöitä on rehellisesti todella vaikea löytää ja olen siitä onnekas, että mulla on kasassa kyseinen porukka.

 

Mitä se raha sitten minulle merkitsee? Tavallaan se on asia mitä ilman tuskin pystymme elään, mutta se merkitsee aivan liian suurta roolia tässä maailmassa. Raha luo monelle perusturvaa ja jos sitä on enemmän se mahdollistaa useita asioita, mutta onnellisuutta se ei tuo. Ehkä yksi naurettavimpia asioita on rahalla kerskailu mitä tiedän. Tämä lama-aika on opettanut mulle ihan valtavasti rahankäyttöä ja selvitymistä pienelläkin määrällä. Olen todennut, että loppujenlopuksi en sitä juurikaan tarvitse.

 

Muutenkin pinnallisuus on pikkuhiljaa poistumassa muodista ja tilalle on kokoajan tulossa se tasaisempi stressittömämpi elämä. Ihmisiä joista huokuu onnellisuus ja tasapaino aletaan arvostamaan  ja ihailemaan enemmän, kuin röökiä ja kahvia vetäviä bisness ihmisiä. Sana bisness on mulle muutenkin jo pieni kirosana.

Menestys ei ole todellakaan aina avain onneen ja varsinkaan silloin jos kaikki perusasiat elämässä ei ole kunnossa. Meidän pitäisi puhaltaa yhteen hiileen, että me saisimme taas Suomen nousuun. On kyse sitten johtajista tai työttömistä niin kaikkien on laitettava oma kortensa kekoon. Kotisohvalla on tyäsin turha missään asiassa odotella ihmeitä tapahtuvan, koska todellisuushan on, että ei niitä sielä tapahdu 🙂

-Umppu

 

 

primebody

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta