Kuka nauttii raskaudesta? Mitkä ovat yrittäjyyden koukerot ja kuka maksaa viulut?

Mietin usein asiaa, että kuka nauttii raskaudesta? Toki mikään ei ole vastaavaa kun oman lapsen odottaminen, mutta ne kaikki raskauden tuomat muut vaivat. Tässävaiheessa mies: tokaisee no mut hei mää oon käynyt armeijan…. So what? Vaikka raskaus on sujunut tähänasti ilman mitään ongelmia on kuitenkin asioita mitkä voisin suosilta jättää pois.

IMG_0965

 

 

 

Pari viikkoa sitten mulla oli ultra, missä todettiin vauvan painavan 350g. Kuka selittää mulle tän +10kg? Paino on nyt 69kg ja pituus on edelleen siinä n. 156cm. En ole todellakaan syönyt sitä kilomäärää. Vaikka olen lyhyt niin en ole persjalkaista sorttia, vaan mulla on suht pitkät jalat. Vatsaa on hyvin pieni alue ja vauvamahalla ei ole tilaa kasvaa kun eteenpäin. Kun istun niin tiedän nyt miltä tuntuu laitaa pää tissien väliin. Sori mutta ei mun juttu 🙂  Eilen kun pääsin töistä niin koin ehkä elämäni hirveimmän nivus säryn mitä koskan. En tiedä onko ne jotain liitoskipuja, mutta käveleen ei pystynyt ja ainut vaihtoehto oli alkaa nukkuun niin kipua ei tuntenut lainkaan. Mulla on kuitenkin seisomatyö ja päivät on pitkiä niin toivon, ettei vielä tässävaiheessa työstä muutu haasteellista.

 

 

IMG_0986

 

 

Suurinosa äitiysvaatteista painaa vatsaa ja oonkin päättänyt, että tyyli on vapaa siihen asti kun olen yhtenä kappaleena 🙂 Onnesi kohta lämpenee säät ja legginssit on taas mahdollista pukea jalkaan. Mun on varmaankin hommattava kunnon työkengät ja jos jollain on suositella jotain muuta kun mitkä näyttää koulunkeittäjän työkengiltä niin otan ilomielin vastaan ehdotuksia. Silloin kun odotin Vilin niin mun onnekseni Crocksit oli silloin ihan super trendikkäät ja sainkin painella niillä koko kesän.

 

IMG_0966

 

 

 

Mutta täytyy myös aina olla positiivinen ja huomata kuinka etuoikeutettu sitä onkaan, kun bussissa on sinulle ihan oma merkattu paikka 🙂 Ja onhan tässä kai sitten kuitenkin paljon hyviäkin puolia, sillä tähänasti olen selvinnyt ilman mitään vaivaa. Toivon, että kilojentulo hieman rauhoittuu. Olen koittanut lenkkeillä, mutta yhtään sykettänostava urheilu saa aikaan kevyttä supistelua. Onpas mulla nyt vaikeeta 🙂

 

 

image001

 

 

Tänään mulla on vielä työpäivä, mutta viikonlopun aikana olis tarkoitus muuttaa muutaman huoneen paikkaa ja valmistatua Johtajuusseminaarin paneelikeskusteluun. Minä ja 6 miestä 🙂 On todella hienoa saada oma ääni kuuluvile ja varsinkin ehkä yhdestä elämäni terkeämmistä asioista: yrittäjyys.  ja kaikkihan sen tietää, että mulla on aina asiaa 😉 Seuraan hyvin aktiivisesti kirjoituksia yrittäjyydestä, sen tuomista hyvistä puolista sekä huonoista. Mielestäni systeemissä on paljon vialla, jos liikevaihto nousee, töitä on niin paljon ettei ehdi tehdä, mutta palkkaa ei kovien kulujen jälkeen jää käteen. Uusimapana villityksenä on tullut vero ”vihjepuhelin”. Sinne voi ilmoittaa kaikki pimeäntyön tekijät. Olen puhelimesta hyvin ristiriitaisissa mietteissä, sillä okei,,,,,,,, en kannata harmaatataloutta, mutta jos ihmiset siihen paljon syyllistyy niin silloin vika on usein  verotuksessa ja kuluissa mitkä on liian kovat. Aina pitää miettiä syitä ja seurauksia. Ihmisillä ei ole varaa maksaa kuluja, sillä niiden jälkeen viivan alle ei jää mitään, ei edes omaa palkkaa.  Mielestäni pitäisi keskittyä nimenomaan siihen vero-ongelmaan. Pitäisi saada ne suuret miljoona/miljardi/mitkälie yritykset maksamaan verot Suomeen, eikä esimerkiksi napurimaahamme Viroon. Elämme hyvinvointivaltiossa, missä lähes kaikki on ilmaista. Osa tekee asian eteen enemmän ja osa hyötyy enemmän,.  Mielipiteeni on aika jyrkkä tässä asiassa jonka hyvin tiedostan, mutta siinä vaiheessa kun leikkaan hiuksia usealla kymmenellätuhannella vuodessa suoraan valtion kassaan niin mua ei enään naurata. Haluan auttaa ihmisiä, mutta missä se apu on vaikka yrittäjälle kun se sitä tarvitsee. Voisin kysyä oikeastaan kaikilta oletka valmis antamaan palkastasi 24% tuloveron lisäksi valtioille? (alallani alvi 24%)

Mun mielstä systeemi täällä on jo niin tiedossa, että tänne virtaa ihmisiä pummaileen ja vankila olotkin on niin hienot, että sinnekkin on tunkua. Tiedän että saatan näilllä kommenteillani loukata jotain ja pyydän siitä etukäteen anteeksi, mutta joskus siitä omasta kovasta työstä kuuluu myös saada jotain itselleen. Kaikki ei aina ymmärrä mistä ne tuet ja avustukset koostuu ja nehän tulee usein juurikin niiden kaikkien haukkumien rikkaiden ihmisten lompakosta. Myös yrittäjät antavat todella suuren osan pottiin. Monella Suomalaisella menee veroihin suorilta lähes 50%. Miettikää oikeasti 50%, eli tavallaan puolet duunista. Ne rahat pistetään valtion pohjattomaan kassaan, mistä maksellaan tukia, lisiä jne. On myös hienoa, että meillä on tämä systeemi sitä en sano ja niinkuin edellisessä postauksessa kirjoitin kuinka onnellinen olen äitiyspakkauksesta minkä saan täysin ilmaiseksi, mutta mielstäni kaikien tulee laittaa kortensa kekoon. Verotus pitää saada kevyemmäksi, verotuloja silti saada lisää joten jää vain muutama vaihtoehto. Olkaa kiitollisia eduista mitä meille annetaan, ja mihin toisilla ei ole koskaan mahdollisuutta.

 

 

IMG_0956

 

 

Meillä alkoi Vilin kanssa yhteinen koti harrastus meinaan nyrkkeily. Vilile on hanskat ja mulle pistarit niin saa jätkä nyrkkeillä elämänsä kyllyydestä. On muuten ihan pirun hyvää treeniä keskivartalolle vaikkei se nyt ehkä olekkaan täydessä iskussa 🙂

 

IMG_0975 IMG_0989

 

 

Kevät tulee ja vaalennusainetta kuluu. Ihmiset haluavat freesata ilmettä pimeän talven jälkeen. Ylemmässä kuvassa olen tehnyt B-longin teippipidennyksen. Pidennykset voivat olla myös hyvin luonnolliset. Saimme myös primeen vihdoin takaisin MSCHIC:in mineraalimeikki sarjan. Tämä on loistava tuotesarja ja yksi ihan ehdoton suosikkini. Tästä löytyy myös täydellinen väri kisameikkien pohjaan. Alkuun meiltä saa meikkivoiteet, ripsivärit ja mineraalipuuterit ja sarja pikkuhiljaa lisääntyy huulikiilloilla ja muilla tuotteilla.

Ihanaa viikonloppua -Umppu

 

primebody

21 vastausta artikkeliin “Kuka nauttii raskaudesta? Mitkä ovat yrittäjyyden koukerot ja kuka maksaa viulut?”

  • Pitää käydä piipahtamasaa 🙂 Mulla on tosin niin ongelma jalka kun se on 34-35 niin harvoin löydän itse liikkeestä mitään

 1. Maahiset ei oo niitä parhaimpia. On aika kalliita ja ainakin meillä kun ennen saatiin siltä firmalta työn puolesta niin suurin osa ei löytänyt sopivaa kenkää. Ja sitten ne ketkä löysi niin lyhyen käytön jälkeen meni vaihtoon kun kengät vaan hajosi ihan normaalissa työkäytössä. Itellä on ollut Merrelin samat remmisandaalit jo viisi vuotta, tiedän että ihan liian pitkään, mutta ne on vaan tosi hyvät! Maahisetkin oli hetken ennen kuin hajos. El naturalistoja on moni kehunut. Ja täytyy sanoo että tuo sun maha on ihan huikee! Ite oon rv 31 ja tää mun maha on tosi pieni tuohon verrattuna vaikka moni kauhistelee että mun on iso, vaikka sf mitta menee alakäyrillä… Mutta ite oon kyllä pitkäkin että se maha jakautuu isommalle alueelle. Täytyy sanoo et ite kyllä nautin nyt raskaudesta. Suurimmat vaivat on takanapäin ja on ihana fiilistellä vauvan liikkeitä. Niitä voisi ihmetellä 24/7. Onhan tää niin uskomatonta mitä ihmisessä tapahtuu ja miten pienestä solusta kasvaa oikea vauva.

  • Joo onhan se tavallaan ihanaa, mutta juurkin toi vatsan koko on vain tiell’ ja hankaloittaa ihan kaikkea elämään 🙂

 2. Itsekin parturi-kampaajana työskentelen ja minä suosin crockseja edelleen. En tosin niitä puutarhakenkiä vaan ihan mustia sandaaleja (niiltä löytyy nykyään sieviäki kenkiä 😉 )

 3. Tää meidän ”hyvinvointivaltio” on sellanen asia mikä saa aina puhuttaessa mun sappinesteet kiehumaan. Mun mielessä suomessa hyysätään AIVAN liikaa. Toki on niitä ketkä ei esim. ole töissä hyvästä syystä ja ovatkin ansainneet täysin sen valtion tuen, mutta sitten on näitä saatanan laiskamatoja jotka nukkuu vain laiskuuttaan. Äitejä jotka lepäilevät kotona ja kaupunki maksaa kakaroille ilmaisen päivähoidon kolme kertaa viikossa, koska kyllähän äidinkin täytyy välillä saada rentoutua! Sossusta saadaan kesälomamatkoja millon minnekki linnanmäille, koska lapset tarvitsevat aktiviteetteja mutta vanhemmilla ei ole rahaa näitä järjestää, koska ovat niin helvetin laiskoja ettei töitä jakseta tehdä (ja mä oikeesti tiedän noi edellemainitut tapaukset todeksi). Muistan myös kuinka omilta kouluajoita muutama luokkakaveri jätti koulun kesken koska kotona nukkumiesta sai enemmän rahaa kun se että yrittää käydä koulua ja hankkia itselle ammatin ja näin ollen tulevaisuudessa kantaa kortensa työnteolla kekoon.

  Mä oon sitä mieltä että mun mielestä näistä tuista pitäis leikata, esim sulla on 6kk aikaa olla työttömänä ja saat siitä rahaa, sillä välillä sun on etsittävä töitä, jos et niitä löydä niin sitten joku harjottelupaikka minne voit työmarkkinatuella mennä, jos et löydä kela osoittaa sulle paikan ja jos et sitä vastaan ota, menetät KAIKKI tuet! Myyt sitten vaikka alapäätäs jonkun kadun nurkilla, ihan oikeesti! ei oo valtion tehtävä elättää ketään ja kenenkään lapsia loputtomuuksiin.

  Mä myös kannatan tasaverotusta, jos sä näät sen vaivan ja kouluttaudut kunnolla niin kyllä se sun palkassa kuuluu näkyä, mut on se jumankauta kumma jos siivoojalla ja lääkärillä jää melkein samanverran käteen, (kärjistettynä) koska verotus. Joo mulla ei oo siivousta mitään vastaan, se on hieno työ ja hatunnosto kaikille jotka siivoo, mutta ei oo musta oikein, että siivoojaksi pääsee ilman koulua ja lääkäriksi kestää kymmenenvuotta opiskella ja rahassa se ei juurikaan sitten näy. Ja sit vielä se kolmas, eli eduskunnan jäsenten palkkaa alas, taksi- ja lounasedus huitsin hittoon ja ei ne kahta avustajaa tarvii..

  Ai kauhee kun tuli paasattua, mut tää on sellanen aihe josta mä haluaisin päästä telkkariin puhumaan 😀

  -Sini

  • Mää oon sun kanssa hyvin samaa mieltä paitsi tosta alapään myymisestä hahahahaha 🙂

  • Sen enempää ottamatta asiaan/kommenttiisi muuten kantaa haluan muistuttaa, että meillä ei ole työpaikkoja kaikille. Itse olin yli kaksivuotta työttömänä (maisteri) ja sinä haikana hain varmaan useita satoja työpaikkoja. Tässä kohtaa moni älähtää, että olitko nirso? No en ollut. Hain muun muassa kaupan kassalle josta mulle vastattiin, että ei oteta noin koulutettuja kun ne ei kuitenkaan pysyisi täällä. Siivouksessa sama homma. Väärinkäyttäjiä on varmaan aina, mutta väittäisin että pienempi osa kuitenkin. Suurin osa tietämistäni työttömistä haluaa aidosti töihin. Työkkärin rahalla tein sitten ilmaiseksi pari työkeikkaa mutta ei niistä mitään hyötyä ollut kellekään muille kuin niille työpaikoille jotka saivat ilmaisen työntekijän. Vein siis palkattomana paikan, josta oikeasti pitäisi maksaa palkkaa. No kolmevuotta makoiltuani aloin kouluttautumaan uudelle alalle ja toivon ja uskon, että nyt pitäisi töitä löytyä. Mutta siis ihan oikeasti töitä ei ole. Sitten kun niitä taas on voidaan alkaa pakottaa ihmisiä töihin.

  • Osuit tavallaan asian ytimeen. Suurinosa työntekijöistä ei ymmärrä kuinka kallista on palkata joku töihin. Millaiset kulut firmalle tulee työntekijöiden sairaslomista, raskauksista yms. Tälläisessä taloustilanteessa ei kukaan voi palkata ihmisiä ja nimenomaan niihin kuluihin ja verotukseen pitäisi saada muutos, jotta meillä olisi kaikilla paremmat oltavat. Ne ketkä saavat automaattisesti kaikki mahdollises tuet, lisät jne niin heitä ei asiat kiinnosta, mikä on sitten taas perse edellä puuhun meininkiä. Tiedän, että työpaikat on kivenalla ja moni voisi jopa koittaa työllistää itse itsensä niinkuin me yrittäjät, mutta se jos jokin on helvetin kallista.

   Mää palkkaisin palkkatyöhön heti jonkun, mutta riskit on liian suuret ja en voisi kuvitella, että maksaisin omalla käsityölläni vaikka jonkun äitiysloman äitiyspäivärahat, mistä ei riitä edes aina omiin kuluihin.

   Mun pointti on se että tämä tilanne, nämä verot yms lissävät työttömyyttä mihin kaikkien pitäisi ymmärtää puuttua. Uskon että olet tehnyt kovan duunin hakemalla töitä ja kunnioitan kaltaisiasi, mutta valitettavasti eitä ei ole suurinosa. lause kotona saan enemmän kuin töissä ei pitäisi koskaan olla edes mahdollista.

  • Mikäli nyt tulkitsen oikein ollaan monessa asiassa ihan samaa mieltä 🙂

   Yritin siis vain siirtää huomion työttömien haukkumisesta rakenteden kritisoimiseen. Sen siasta, että uhkaillaan ihmisiä tukien poistamisella ym. pitäisi keskittyä työpaikkojen luomiseen. Nykyinen uusliberalismi syyttää yksilöitä, kansalaisia asioita joista pitäisi syyttää päättäjiä. Tämä on mielestäni huomion viemistä pois itse asiasta. Tämä ”laiskat työttämät” puhe on karannut jo ihan käsistä. Suomessa on käsittääkseni noin 260 000 työtöntä. Kun mukaan luetaan ilmaisissa harjoitteluissa ym. tukitoimissa olevat en yhtään ihmettelisi vaikka todellinen luku olisi lähes kaksinkertainen. Tampereen työttömyysprosenttikin lähentelee jo 17%. Uskallan todellakin väittää, että näin suuri ihmismassa ei koostu vain saamattomista yksilöistä vaan ihan tavallisista suomalaisista työntekijöistä. Itse tunnen lukemattomia työttömiä, joista vain yhden kohdalla uskallan sanoa, että häntä ei kauheasti työt kiinnosta. Kaikki muut menisivät kiljuen töihin jos niitä olisi.

   Yksi keino työpaikkojen luomiseen on tietenkin yrittäjyyden tukeminen ja työntekijöiden palkkaamisen helpottaminen. Olen jonkinaikaa seuraillut blogiasi ja minusta puhut näissä asioissa todellakin asiaa, joten enpä niitä ala tässä toistelemaan. Hyvä että pidät meteliä asiasta! Kyllä yrittäjän pitäisi saada isompi summa omasta työstään omaan pussiinsa. Yrittäjien sosiaaliturvan parannus saattaisi sekin innostaa useampia ihmisiä yrittämään. Olisi varmasti pienempi kynnys lähteä yrittämään, kun tietäisi ettei putoa tyhjän päälle. Uskon kuitenkin, että ihan kaikkien pitäisi pystyä elämään työllään. Olen kanssasi samaa mieltä myös siinä, että on todella älytöntä että joissain tapauksissa kotona olemisesta saa enemmän rahaa kuin työssä käymisestä (olen itsekin kokenut tämän). Itse valitsin silloin työn koska ajattelin, että CV:ssä se merkitsee enemmän kuin tyhjä kolo. Tilanteeni kuitenkin silloin mahdollisti sen. En kuitenkaan lähtisi syyttämään yksilöä, joka valitsee isomman rahan kotona, vaikka työllä olisi kuinka myös muuta merkitystä kuin raha. Ongelma on rakenteissa jotka mahdollistavat tämän. Jos on perhe elätettävänä ja asuntolaina maksettavana on säännöllinen, vaikka pienikin tulo, parempi kuin jatkuva epävarmuus. Yrittäjänä varmasti ymmärrät mistä puhun. Hyvä kampaaja voi kuitenkin edes jokseenkin luottaa, että ainakin jokunen asiakas joskus löytyy, mutta monella muulla alalla sekään ei ole niin yksinkertaista. Eräs yrittäjä ystäväni ei saa joka kuukausi mitään. Päättäjiltä tarvittaisiin nyt selkärankaa tehdä isoja päätöksiä.

   Lisäksi sosiaaliturvan pitäisi olla sellainen, että oikeasti hädässä olevat pystyvät sillä elämään. Näin ei asia vielä ole vaikka huhut elävätkin sitkeässä . (http://www.uta.fi/ajankohtaista/yliopistouutiset/ilmoitus.html?id=103873 ) Mutta ennenkaikkea palkalla pitäisi pystyä elämään. Työpaikkoja pitäisi saada tavalla tai toisella lisää. Ikärasismin olisi myös loputtava ja koulutusta ajateltava uudella tavalla. Miksi yli 50-vuotias olisi huono työntekijä? Miksi yli vuoden työttömänä ollut ei kelpaa töihin vaan otetaan mieluummin työpaikan vaihtaja? Miksi maisteria ei voisi ottaa kaupankassalle? Päätösten lisäksi tarvittaisiin siis asennemuutosta.

   Toivottavasti argumentoin itseäni edes jokseenkin ymmärrettävästi. Tarkoitukseni ei ole siis luoda mitään vastainasettelua vaan pikemminkin päinvastoin. Samassa veneessä tässä ollaan. Itselläni vain nousee aina kun joku syyttää työttömiä laiskoiksi. Itse kun en kovin montaa laiskaa työtöntä ole nähnyt. Sen siasta monet työssäkäyvät joskus vaikuttavat siltä (huom. eivät yrittäjät!) . Sekin sattuu kun joku työssä käyvä tyyppi kertoo, miten on onnistunut istumaan viikon toimistolla tekemättä yhtään mitään. Kyllä siinä tulee sellainen olo, että vaihdetaanko? Jää sä työttömyysrahalla kotiin niin mä meen sun töihin ja näytän miten töitä oikeasti tehdään.

 4. On kyllä totta että (pk-) yrittäjyyttä pitäisi helpottaa. Itsekin voisin sitä sitten tosissani harkita.
  Vankilaolot on aivan liian mukavat, ruoka on liian hyvää ja tuomiot liian lyhyitä.
  Ulkomaalaisille (en nyt yleistä) ja muille sosiaalipummeille maksetaan aivan liian helposti tukia. Sitten kun kunnon ihminen tarvitsee kerran apua, sitä ei heru.
  Äitiyspakkaus on hieno asia. Ehkä sen voisi kuitenkin jättää pois niiltä joilla siihen on helposti varaa itsekin ostaa, siitä saataisin himpun verran säästöä ja ehkä ne säästöt voitaisiin kohdistaa johonkin missä sitä kipeästi tarvitaan (mutta ei Kreikkaan hyvänen aika).

  • Hei eikai toi net ihan noi mee. En usko tohon ollenkaan on kirjoittaja sitten kuka tahansa. Esimerkiksi omaa alaani ei voi vaan muutamalla kuulla oppia ja en tiedä yhtään alani liikettä mihin näitä ”työttömiä” olisi tarjottu. Tää on taas vähän läppä koko juttu. En myöskään allekirjoita että tu korvaus pitäisi antaa sille työttömälle joka vaikka on ihan omaa tahtoaan jättänyt kaikki koulut kesken kun ei vain ole kiinnostanut mikään…

  • Usko pois vaan, totta se on! Työkokeilijoita on olemassa ja he saavat siitä sen alle kympin tunti. Heitä voi olla eri-ikäisiä, pitkäaikaistyöttömät ja jopa ihmiset jotka ovat olleet esim yli vuoden putkeen sairaslomalla. Se työjakso kestää noin kolme kuukautta ja oisko ollut 6h päivässä! Meillä päiväkodissa niitä on ollut monta ja monenlaista persoonaa. Uskoisin että ensisijaisesti ne ”sijoitetaan” kaupungille, juurikin päiväkoteihin ja laitoksiin. Eikä heitä sijoiteta niinkään pieniin yrityksiin!

   Tämän työkokeilu-jutun voi ajatella myös hyvänä asiana. Jos on ollut pitkään työttömänä tai pitkällä sairaslomalla, kynnys töihin menemiseen voi olla liian suuri. Jos/kun työkkäri järjestää sulle paikan esim. päiväkodista ja siellä pääsee ns. työn makuun niin se motivaatio ja innostus työnhakemiseen voi syttyä uudestaan! Tai jos olet ollut pitkällä sairaslomalla (1-2vuotta, näitäkin on) niin siinä kartoitetaan se työkunto ja pystytkö palaan vanhaan työhösi vai mitenkä jatketaan. Mutta tosiaan uskon näiden järjestelyjen toimivan enemmänkin suurissa yrityksissä kuten kaupungit ja kunnat kuin pienissä yrityksissä.

  • Luitko Aamulehden (ko. sivulla on siihen linkki) jutun asiasta? Juuri noin asia on. Sopivia yrityksiä haetaan vasta tällä hetkellä, kampaamot eivät liene sopivia, sanoohan sen järkikin. Tampereen työttömyysprosentti oli tammikuussa 18. Mukava tuo ennakkoluulosi että kaikki pitkäaikaistyöttömät ovat kouluja käymättömiä jne. Et oikeasti näytä olevan yhtään perillä työttömyystilanteesta ja työttömien kirjosta. Eikös sinun pitänyt ajatella myös kuplan ulkopuolelle vai miten se meni?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta