Joskus on hyvä oppian myöntämään omat virheensä :)

IMG_0572

 

Mulla on usein paha tapa kirjoittaa joitain asioista ehkä liian mustavalkoisesti. Toki usein kerron niissä vain oman näkemykseni asiaan, mutta senkin ehkä niin että se on juurikin se totuus vaikken sitä niin koskaan  tarkoita.  Tämä oma ”oivallukseni” josta olen kyllä kuullut ennenkin tapahtui tänään tämän artikkelin myötä http://safkatutka.fi/aidinmaidonkorvike/ Ehkä se oikein osui ja uppos muhun ja moni sen lukenut/jakanut syytti äitejä siitä, että miksi he antavat ”tätäpaskaa” lapselleen. Varsinkin siinä vaiheessa kun mies jakaa sen otsikolla: halutako antaa lapsellesi vain parasta niin mun karvat nousi pystyyn. Pakko sanoa, että miehellä ei tähän asiaan ole oikeasti niin kauan yhtään sanottavaa kunnes hän omaa hinkit, jotka vielä tuottavat maitoa. Kärkäs arvostelu siitä, että ne olisi jotenkin huonompia äitejä jotka antavat korviketta loukkasi ainakin mua henkilökohtaisesti.  Jos meitin omia äiti tuttujani niin oikestaan kaikki on antanut lapselleen korviketta jossain vaiheessa. Vaikka tekstin tarkoitus oli ehkä päivitellä miksi niissä on juurikin tiettyjä aineita niin se antoi silti hieman väärän kuvan asiasta.

Ja todellakin ne kenellä ei ole lapsia ei ehkä ymmärrä, mutta sitä maitoa ei todella aina tule, imetys ei aina onnistu, sairaus saattaa estää imetyksen, maitoa ei aina nouse ja silloin se korvike ei ole äidin valinta vaan tavallan pakote. Juurikin niin kaiki ei ole niin mustavalkoista ja  minun itsekkin on joskus hyvä oppia tämä asia 🙂 Aina se vaihtoehto minkä juuri sinä haluat ei ole tarjolla

IMG_0514

 

Tämä mun rumpu kasvaa ja sainkin ystävältäni tämän tukivyön lainaan. Tämä on aivan loistava ja todella tukee varsinkin työpäivinä kun seison kokoajan. Suosittelen ehdottomasti tukivyön käyttöä raskausaikana. Vyö on todella joustava ja sen sisälle mahtuu lähes minkä kokoinen maha tahansa. Ei ole enää kauaa aikaa kun saadaan sukupuoli selville, jota todella odotan. Kerrankin annan luvan söhiä ”valomiekalla” niin kauan, että se varmistuu. J

uuri kun laitettiin taas kirppispöytä Radiokirppikselle niin pengoin ja nuuskin Vilin vanhoja vaatteita <3 Voi että kun sekin on joskus ollut pieni.

 

IMG_0567

 

Sielä on freddyjä, hunterin saappaat,Victorias seacret kamaa,treeni vaatteita,  hius juttuja, sisustus krääsää ja kaikkee maan ja taivaan välillä 🙂 Vien kokoajan sinne lisää ja seuraavana on vuorossa Vilin leluja. Pöytä nro 12!

 

IMG_0523 IMG_0521

 

Tuoksutikut vihdoin saapui. Hinnaltaan ne ovat 49-59e. Yksi huonetuoksu kestää varmaan lähemmäs vuotta, joten on kyllä hinta/laatu suhde kohdallaan.

 

IMG_0543 IMG_0557 IMG_0560

Sunnuntai meni Vilin kanssa puuhastellessa. Vietettiin kaksin koko päivän kun Juuso oli kavereiden kanssa mökillä. Meille käy aina saman lailla herätään joka kerta kaksin sohvata kaikki valot päällä ja vaatteet päällä 🙂 kesken mikä eläin olisit leikin. Sunnutai oltiin koko päivä kaupungilla ja Vili sai käyttä omia rahoja. Oli kuulemma elämän onnellisin päivä kun sai ostaa Tigerista limasen teko kakkapökäleen……………

Tein myös itselleni hyvän hankinnan ja yhdet parhaimmat urheiluliivit, mitä mulla on koskaan ollut

IMG_0573 IMG_0575

Liivit on nimeltään Shock Absorber.  Löytyy sitten kaikenlaista kokoa ja kuppeja oli F kokoon asti. Liivit on niin tukevat ja hyvät päällä, että en riisu näitä ollenkaan pois. odotusaikana usein rinnat kasvaa ja itselle hiertyi kaarituista jo aika pahan näköiset palohaavat niin nämä topit on ollut ihan pelastus.  Huomenna on vapaapäivä ja se meneekin edelleen kaapeja järjestellen ja kotia laittaen 🙂 Mukavaa viikkoa kaikille

-Umppu

primebody

6 vastausta artikkeliin “Joskus on hyvä oppian myöntämään omat virheensä :)”

 1. Pakko kommentoida imetystä, eikä väliä julkaisetko tän vai et. 🙂
  Mut mulle oli tosi iso yllätys kuinka haastavaa se on alkuun. En tiennyt siitä mitään ennen synnytystä. Meillä oli kaikenlaisia ongelmia vauvan kanssa. Itse löysin kuitenkin onnekseni Imetyksen Tuki Ry:n ja sen avulla sain oikeat vinkit ja tuen ja homman toimimaan.

  Ei imetys ole mikään hyvän äitiyden mittari, kyllähän ne on aivan muut asiat jotka merkitsee. 🙂 Mutta äidinmaito ON aivan eri asia kuin korvike, se on fakta joka pitäisi pystyä sanomaan ilman että kukaan loukkaantuu. Fitness-harrastajatkin tämän varmasti ymmärtävät koska pyrkivät itse mahdollisimman puhtaaseen ja terveelliseen ruokavalioon. Samahan se on vauvalla – ädinmaito on sitä luonnon suunnittelemaa ylivertaista ravintoa vauvalle jolla on lukemattomia terveyshyötyjä joita korvikkeella ei ole.

  Jos korviketta joutuu antamaan niin ei siitä tarvitse potea huonoa omaa tuntoa, koska harva sitä antaisi jos imetys tuntuisi sujuvan hyvin. Jos maitoa ei tule tarpeeksi niin silloinhan äiti tekee parhaansa vauvan eteen antaessaan korviketta.
  On kuitenkin harmi että tosi monella imetys kaatuu oikeasti tietämättömyyteen ja tuen puutteeseen, eikä siihen että olisi fyysisesti tms kykenemätön imettämään. Jälleen sehän ei ole äidin vika jos tietoa ja tukea ei saa tarpeeksi esim synnäriltä tai neuvolasta josta sitä pitäisi saada.
  Imetyksen alkuviikot, imetyskipu, tiheän imun kaudet, rintaraivarit, iltahulinat ja pullohämmennys on kaikki sellaisia asioita mitkä voivat aiheuttaa äidille olon että maitoa ei tule tarpeeksi vaikka oikeasti on kyse vauvan kehitysvaiheista ja yleisistä, päihitettävissä olevista ongelmista imetystaipaleella.

  Oli pakko kirjoittaa kun tiedän että sun blogia lukee moni, ja jos vaan aihe kiinnostaa niin suosittelen tutustuun imetys.fi -sivuihin alkuun. Kivaa raskausaikaa ja onnea myös siihen imetykseenkin sit tulevaisuudessa jos se on sulla toiveissa! 🙂

  • Onhan se todellakin eri asia ja sen nyt tajuaa tyhmäkin. jo sana korvike kertoo sen 🙂 Mulla ei itsellä ollut henkilökohtaisesti mitään ongelmia imetyksen suhteen ja kaikki sujui hyvin. Tiedän vain monia kenellä on. Eihän siitä juurikaan kerrota, mutta ainakin itse olen ollut niin paljon tekemisissä vauvojen kanssa, että tietoa oli niin paljon jo ennestään 🙂 Mutta lähinnä pointtina oli se että kohta kaikki mitä syömme on jollain tapaa myrkkyä ja meidän pitäis elää jollain iduilla 🙂

  • Okei, kiva kuulla että teillä on mennyt hyvin ja tietoa on, mulla ei näin esikoisen kanssa ei kyllä oo etukäteen ollut.. huh 🙂

   Ehkä sekin on kuitenkin ihan hyvä että korvikkeista keskustellaan myös kriittisessä mielessä, jotta nekin kehittyisivät entistä paremmiksi kun joillekin ne tulee kuitenkin tosiaan tarpeeseen.

 2. Mä en ihan ymmärtänyt tämän korvike-kirjoituksen funktioo. Tai no, kyllähän siinä halutaan saada meidät vanhemmat miettimään mitä lapsillemme ravinnoksi annamme. Ja siis ideahan on kaunis. Harmi vaan, että tässä ei raapaistu edes pintaa. Teksti jää sisällöltään ikävän tyhjäksi.

  Siinä heitetään ilmoille mörkö-sanoja, korostetaan niiden pahuutta kursivoimalla ko. sana. Jep, pointti selvillä. Mutta vaikka tämä kirjoittaja kritisoi kovastikin korvikkeita, ei hänellä siltikään ole lopulta juuri mitään avaavaa sanottavaa. Teksti on pötkö lauseita, joista ei kaikista edes selviä että mikä se korvike nyt on, täyttä paskaa, vai esim. ravinnon lähde, jolla on ollut äärettömän iso vaikutus lapsikuolleisuuden määrään.

  Tässä olisi varmaan ensiksi kannattanut ottaa yhteyttä korvikkeiden valmistajiin, kysellä heiltä miksi tuoteseloste näyttää siltä. Miksi ainetta a) ei korvata vaikkapa aineella b). Onko taustalla tunkea korvikkeeseen pahoja ainesosia ihan vaan huvin vuoksi, vai joku muu, mikä? Tämän jälkeen kirjoitus olisikin kannattanut tehdä. Ja sen olisi mielellään lukenutkin.

  Ja kyllä, koin sen myös helvetin syyttäväksi. Loppukaneetissa kirjoittaja toteaa, että jopa Saksasta asti tilattu korvike on täyttä paskaa. Käviköhän missään kohtaa mielessä, että korvikkeet mitkä hän tekstissään lyttäsi, voivat olla ainoita mahdollisia mitkä naapurin Tiinan Miina-vauvalle käy? Että muista korvikkeista vauva sai niin pahoja oireita. Ja nyt se naapurin Tiina itkee huonoa äitiyttä kun antaa lapselleen tuollaista myrkkyä. Kuka korviketta antanut tuosta EI loukkaantuisi?? Toisinsanoen, meille äideille, jotka emme lapsiamme pysty täysimettämään, ei toivoa ole. Ruokimme lapsemme huonolla ravinnolla, mistä ei hyvä heilu.

  Minun lapseni sai korviketta ensimmäisistä elinhetkistään lähtien. Jokainen äiti tai isä tietää, mitä tarkoittaa kun vastasyntyneen paino tippuu satoja grammoja parissa päivässä. Siinä ei paljoa hymistelyt auta. Eikä siinä lueta tuoteselostetta.
  Lapseni on kasvanut nyt kuukausia äidinmaidolla, korvikkeella höystettynä. Tänään vieraanamme oli saman ikäinen vauveli, joka on kasvanut pelkällä äidinmaidolla.
  Väitän, että kukaan ei olisi heistä eroa huomannut.

  Elämäni ensimmäinen kommentti mihinkään, todennäköisesti myös viimeinen. Olen vaan niin turpa täysi tätä imetys-korvike -keskustelua.

  Umpulle onnea odotukseen, ehkäpä täältä jonain päivänä päästään tuoliin asti 🙂

  • <3 Joo oon täysin samaa mieltä, koska itsekkin jouduin käyttämään korviketta. Toinen vaihtoehto olisi ollut mennä ilmeisesti hankkimaan joku kilipukki vuorilta kotiin ja lypsää sitä, mutta sekään ei ollut vaihtoehto. Todellakin tiedän niin monta tapausta, jossa vauva olisi todennäköisesti kuollut ilman korviketta.... Ja mun mielestä korvikkeen käyttö on täysin jees juttu. Kirjoituksen aihe olisi voinut olla sitten esimerkiksi pilteistä jotka säilyvät vuosia ja niitä ruokia vanhemmat voivat vaihtoehtoisesti tehdä itse, mutta maidoiksi ei voi muuttua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta