Työteko on tavallaan kiellettyä omassa yrityksessä…….. hmm…………

Talvi on parhaimmillaan, sillä maa on valkoisena  ja pakkasta on mukavasti. Päivät alkaa piteneen ja aurinkokin on paistanut monena päivänä. Paljon on ollut hommaa lomalta palattaessa, mutta nekin alkaa olemaan jo tasapainossa. Tässä sitten porskutellaan  eteenpäin. Ensiviikolla on pari jännittävää tapaamista, millä on mulle todella suuri merkitys ja niistä sitten myöhemmon lisää. Nyt on jokin kauhea pesärakennus meneillään ja hirveät suunnitelmat kodin suhteen. Vaikka unelmoin siitä yksitasoisesta asunnosta, niin olen nyt keksinyt ratkaisun siihen ja haluan kumota alakerrasta yhden väliseinän, jolloin saadaan todella paljon lisää tilaa olohuoneeseen 🙂 Itse Koskinen ei ole taaskaan niin riemuissaan siitä, koska sienän sisällä menee sähköt ja samalla meille ”joudutaan” vaihtamaan ehkä  koko alakerran lattia 🙂 Sehän toki kuuluu mun omaan suunnitelmaan 🙂

IMG_0359

Kun muutettiin niin osa huonekaluista oli Ikean halvinta mahdollista ja nyt olen pikkuhiljaa alkanut uudistamaan valaisimia. Tämä pörröinen ihanuus onkin meidän olohuoneen uusi lamppu, joka saapui kotiin pienessä pahvilaatikossa ja kukka kukalta napsuteltiin ne runkoon kiinni <3

IMG_0352
Mun aina yhtä innokas asentaja 🙂
IMG_0357
Ja toinen kuka ehtii usein sekoittaa kaikki osat ennen kuin ne ovat edes kiinnitetty <3

IMG_0360Tämä ikean lappu oli ennen eli nämä on vähän kuin niitä pihistä ja panosta kuvia sisustuslehtien sivuilta 🙂

 

IMG_0382

Eilen kun mulla oli töissä hetki aikaa niin merkitsin jo kalenteriin itselleni äitiyslomaa. Tai no lomaa ja lomaa, koska olen kuitenkin osittain töissä koko sen ajan. Vaikka yrittäminen on joskus ihan pirun hienoo ja todella teen työtä jota rakastan niin joskus toivoisin jotain armahdusta meininkiin. Ihmiset jotka eivät ole yrittäjiä ja joilla ei ole konkreettisesti omaa liikettä eivät ehkä ymmärrä tilannetta, missä itse olen. Tähän ei myöskään voi verrata ihmistä joka työskentelee omalla toiminimellä jonkun muun liikkeessä, sillä heillä ei ole oikeastaan mitään vastuuta kun huolehtia omasta asiakaskunnasta, jos haluaa sen vielä takaisin. Kun jään äitiyslomalle niin mun kulut eivät katoa minnekkään. On tietyt vakuutukset, puhelin, lehdet, tuotteet, vuokra, sähkö, vesi, kirjanpitä, alvit, lainat (vielä muutama erä), tarvikkeet ja tuntuu että listaa voi jatkaa loputtomiin jotka joudun kuitenkin maksamaan olet äippälomalla tai et. Puhun nyt tietenkin vain omasta Parturi-kampaamo alasta, sillä muista ei ole kokeumuksia ja joka alalla asiat on erilailla.  Kukaan ei maksa niitä mun puolesta, ja jollen niitä maksa joudun ongelmiin.En voi myöskään laittaa lappua salongin ovelle että olen nyt 9kk kiinni….  On hassua kuulla ihmisten suusta, että kyllähän sun nyt pitää äitiyslomalla olla ja lapsi tarvitsee sinua……..  Tottakai lapsi tarvitsee minua ja minä tarvitsen lasta, mutta olen liikettä perustaessa tiennyt, että tämä hetki tulee vastaan ja se vain on handlattava läpi. Saan äitiyspäivärahaa kyllä, josta mun on maksettava henkilökohtaiset kulut, jotka on lähes samat kun yllämainitut ja sitten on vielä yrityksen asiat. Oikeastaan ei ole muuta vaihtoehtoa kun tehdä töitä, mistä päästäänkin taas tähän systeemiin: Kun teen omassa yrityksessäni töitä, omalla vapaa-ajallani, omalla äityslomallani ja vaikken nostaisi euroakaan palkkaa vaan jätän kaiken tulon yrityksen tilille niin menetän silloin siltäpäivältä äitispäivärahat minimiin, mikä oli muistaakseni n. 20 jotain euroa per päivä. Tää systeemi on musta täysin päin peetä. Ymmärtäisin edes jotenkin jos nostaisin palkkaa, mutta kun ei. Joskus sapettaa nämä pienyrittäjän systeemit, koska me olemme kuin jotain pohjasakkaa palkansaajiin verrattuna ja joskus sapettaa, että palkansaajat eivät todellakaan osaa arvostaa omia etuuksiaan.

IMG_9060Silti jokainen aamu lähden hymyssäsuin töihin, koska olen unelma ammatissani ja päivääkään en vaihtaisi pois. Aina elämä ei ole reilua ja todellakin yrittäjyys vaatii hieman erilaista näkemystä ja todellakin periksi antamattomuutta. Yrittäjyys on elämäntapa josta tuskin koskaan luovun. Olen käynyt kouluni ja kouluttautunut tutkintooni sen vuoksi, että minulla on ammatti, jolla voin työllistää itseni, ehkä jonkun muunkin ja elättää itseni lisäksi perheeni, mutta toistaiseksi elätän sillä juuri ja juuri itseni ja perheeni ja ilmeisesti aika  monta muuta veronmaksulla. Olen vihdoin tajunnut, että vikahan ei ”ole” ihmisissä vaan juurikin tässä meidän systeemissä kun se mahdollistaa jopa laskuuden tuottoisaksi elämäntavaksi. Toki itse en vain koskaan pystyisi makaamaan kotona tekemättä mitään ja vieätänkin (pakonedestä)  hurjat 4 viikkoa äitiyslomaa. En halua millään tapaa nostaa itseäni  milleekään jalustalle tai antaa kuvaa että olen jotenkin superihminen. vaan kertoa siitä kuinka erilaisessa tilanteessa esimerkiksi minä ja muut pienyrittäjät ollan verrattuna johonkin toiseen ja hieman avartaa asioita.

IMG_0365Sitten ihan muihin juttuihin 🙂 Biancaneven pipoja saa nyt uusissa kristallien  väreissä ja niitä on myös mahdollisuus tilata verkkokaupasta http://www.biancaneve.fi Ja muistakaa ehdottomasti käyttää koodia UMPPU2015 millä saat -10% tuotteista.

IMG_0394Oon jo hokenut kauan, että kevät tulee ja pääsinkin jälleen shoppailemaan House of Brandonille. http://www.houseofbrandon.com sinne on tullut ihanan herkullisia kevätvärejä ja itse tilasin esimerkiksi tuon college paidan joka on oikein kunnon väripilkku. Paidan voit käydä tsekkamassa täältä http://www.houseofbrandon.com/naiset/ylaosat/paidat/new-elys-print-sweat-fiery-coral-p-4389.html Hintakaan ei ole pilattu 16,90. Paita on luonnossa vielä enemmän neonkorallin värinen. Itsellä on mahan takia M-koko mikä oli aika napakka. HOB:sta on nyt saatavilla myös PIECES asusteita ja itse tilasin heti mustan laukun ja aivan super ihanan tuubihuivin lakku: jonka hinta on VAIN 39,95 http://www.houseofbrandon.com/naiset/asusteet/muut/jorgie-bag-black-p-4436.html

Ja jos on oikein mukavuuden haluinen niin nämä Bjön Borgit on aivan unelmat päällä http://www.houseofbrandon.com/naiset/asusteet/alusvaatteet/mini-shorts-pixel-capri-p-3729.html

IMG_0388 IMG_0389 IMG_0398

huivi jonka hinta on VAIN 12,95: http://www.houseofbrandon.com/naiset/asusteet/muut/tube-scarf-snow-white-p-4385.html?nosto=productcategory-nosto-1

Nyt Tammikuun aikaan kun kaikki hieman kiinnittää syömisiin huomiota niin bongasin tämän artikkelin mikä on mun mielestä hyvä pitää mielessä : http://www.hs.fi/ruoka/a1421726447389?jako=bb773b12b8199cc598319fe499e67b30&ref=fb-share

Unohda goji ja kvinoa – Tutkijan terveellisten ruokien top-10:ssä on perinteisiä kotimaisia aineita

Joskun tuntuu, että moni jopa kuvittelee, että kasvaa jonkinlaiseksi superihmiseksi kun syö superfoodeja. Toki niissä on hyviä aineita mitä itsekkin käytän, mutta kuitenkin olen kokoajan enemmän ja enemmän sen tavallisen kotiruoan kannalla. Mitä vähemmän kummallisuuksia sen parempi. Kannattaa lukaista läpi

– Umppu

 

primebody

7 vastausta artikkeliin “Työteko on tavallaan kiellettyä omassa yrityksessä…….. hmm…………”

 1. Moi!
  Mielestäni tekstisi olisi huomattavasti helppolukuisempaa, jos et kirjottaisi kaikkea yhteen pötköön, vaan tekisit kappalejakoja. Myös nuo pisteet……….häiritsevät itseäni aika paljon. Otsikoissa varsinkin ne näyttävät aika hassuilta 😀
  Harmittaa, että postauksesi alkavat olemaan toistoa näistä samoista asioista. Ymmärrän toki, että yrittäjyys ja lapsen saaminen ovat tällä hetkellä luonnollisestikin itsellesi ajankohtaisia asioita, mutta särähtää korvaan kun tuntuu että samat valitukset toistuvat niin usein.

  Hyvää vuoden alkua! 🙂

  • Samoin sinne 🙂 mielestäni en valittanut koska tilanne on ollut tiedossa jo silloin kun aloitin omassa liikkeessä! Ne on vaan asioita jotka mietityttää ja haluan kirjoittaa. Osa treenaa päivittäin ja kirjoittaa aina treenistä. Kaikilla on oma tyyli ja vapaus sisältöön. Mun tyyli on tämä ja pääasia on että kirjoitan sellaista blogia kun itse haluan. Oikeinkirjoitukseen koitan kokoajan keskittyä, mutta se ei todellakaan ole vahvuuksiani joten kielipoliisin pitää vaan hengittää syvään 🙂

 2. Mistä tuo ihana kukkalamppu on? Ei taida olla Ikean mallistoa?
  Tykkään kovasti lukea sun blogia, koska yrittäjyys kiinnostaa kovasti vaikken itse siihen pystyisi ja usein siitä kirjoitetaan vain pintaraapaisuna eikä sitä faktaa että se on *piip* rankkaa eikä mikään tule valmiina. Fitness yms. on aina kiinnostanut ja tämmössenä maallikkona oppii paljon uutta. Ja tietysti perhe-elämästä/ raskaudesta on kiva lukea, koska itseäni se koskettaa tällä hetkellä hyvinkin läheisesti 🙂
  Kiitos siis hyvästä blogista!

 3. Hei ihan mielenkiinnosta kysyn tuosta yritysjutusta vielä.. 😀 Että siis palkansaajat (jos on virka/toimi jossain) saavat ilmeisesti normikuukausi palkkaa äitiysloman ajan? 😀 vai onko näin..? Tuleeko siihen päälle vielä äitiysraha?? Vai miten se menee 😀 Ja siis eikö oman yrityksen pitäjät sitten saa esim. mitään korotettua äitiysrahaa, koska tuskin kukaan pystyy maksamaan itselleen palkkaa äitiysloman ajalta jos ei tee töitä??? 😀 En ymmärrä… On kyllä todella outoo jos se äitiysraha vielä pienenee sit jos yrittää tehä pienen lapsen kanssa töitä??? 😀

  • Kaikki saa äitiyspäivärahaa. Sunnuntaisin saa tehdä töitä kuka tahansa niin ettei se vaikuta äitiyspäivärahaan ja siltä päivältä saa nostaa(maksetaan palkkaa. Muuten et saa tavallista palkkaa ollenkaan. Oman yrityksen pitäjät eivät todella saa yhtään mitään etuuksia vaan saa samanlailla äitiyspäivärahaa maksetuen yel-tulon mukaan. Ja kyllä jos teet töitä niin siltä päivältä saat minimi rahan vaikket edes nosta palkkaa 🙂

 4. Niin samaa mieltä noista superfoodeista! Veikkaan että nuoremmat jaksaa niiden jauheiden ja siementen kanssa touhuta, mutta jos tekee ruokaa myös lapselle on jotenkin selvempää tehdä perusruokaa joka on samalla myös terveellistä ☺

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta