Onko lihavuus sairaus……. entä raskaus…….

Tammikuu on yhtäkuin #timmikuu #tipaton ja mitä näitä nyt oli ja ehkä levon myötä on saanut mutkin koukutettua terveellisempään elämään. Oli mukava palata Suomeen eilen ja tänään heräillä kun pihalla paistoi kuitenkin se aurinko. Lomalla juurikin tajusin, että valo on se juttu mitä lomalta haluan. En enään edes oikein jaksa maata auringossa pitkiä aikoja kuten ennen. Oli aivan mieletön fiilis aamuisin lähteä kävelemään merenrantaa pitkin ilman mitään päämäärää. Ilma oli ihan mielettömän happirikasta ja raikasta.

IMG_0876
79kg vs 43kg 2008 vs 2013

Tykkään katsella ihmisiä ympärilläni ja varsinkin lomalla tein paljon havaintoja. Itse inhoan sitä, että varsinkin nyt kun olen raskaana niin tuntuu, että monessakin asiassa se yhdistetään jotenkin sairauteen…. Kun sää oot nyt raskaana niin et voi sitä ja tätä ja tota… Kuka sen oikeastaan paremmin tietää kuin minä itse? Raskauksia on paljon erilaisia ja tiedän lähipiiristäni niitä ketkä ovat oksentaneet sen 9kk ja ketkä ovat joutuneet jopa moneksi kuukaudeksi vuodelepoon ennenaikaisen synnytyksen mahdollisuudesta. Se on kaikilla erilainen ja sitä ei voi verrata. Toisilla koko odotusaika voi olla painajaismaista ja toiset ei tunne mitään. Muta homma kun on nyt niin, että mulla ei o mitään ja voin todella hyvin. En halua jäädä  kivoisa asoista paitsi siksi, että olen raskaana. Ainut mitä en siedä on samassa autossa/pienessä tilassa  istuvia viinalle käryäviä ihmisiä, jotka eivät tietenkään itse sitä haista tai voimakkaasti tupakalta haisevia, jotka eivät myöskään sitä itse haista. Ehkei siitä voi  kuitenkaan heitä ainoastaan syyttää vaan mun moninkertaista hajuaistia 🙂  Mutta siis otsikkoon ja lihavuuteen………… Lihavuus joka on ns. vaiettu sairaus. Juurikin täällä lomalla kiinnitin huomioo useaankin otteseen siihen kun esimerkiksi kaupungilla tuli vastaan muutama todella lihava ihminen jotka eivät  jaksa/pysty kävellä vaan kulkivat sellaisella sähkömopolla. Lihavuus on rehellisesti todella vakava ja terveydelle todella vaarallinen sairaus, mitä ei aina oteta tarpeeksi vakavasti. Vaikka ihminen on lihava se ei tee siitä ihmisestä yhtään sen huonompaa kuin muutkaan. Usein heitä kiusataan ja tuijotellaan ala-arvoisesti mikä on rumaa. Voisin jopa omasta mielstäni väittää, että jokaisen lihavan ihmisen takana on jokin tarina, minkä takia he ovat syöneet itsensä siihen tilanteeseen. Ongelma saataa olla jo lapsuudessa koettu ja asia pitäisi lähteä selvittämään ihan sieltä asti. Näihin ongelmiin ei aina ne maitorahakat auta vaan usein ne ihmiset lihovat jopa kaksinkertaisena kiloi takaisin kun ovat saaneet hyvän alun.

IMG_0339Se mikä mun pisti merkille hotellilla, missä oli buffet tyylinen ruokailu niin ensinnäkin se ihmisten ruoan määrä mitä he söivät…. Mitä isompi ihminen sitä enemmän ruokaa, mutta se mikä oli jo kamalaa katseltavaa oli ne monet todella ylipainoiset lapset. Tiedän, että oma lapseni on huono syömään ja huolissaan hänen syömisestään päivittäin (olen itse ollut samanlainen pienenä) mutta  näistä lapsista olin jo kauhuissani. En nyt tarkoita mitän pientä lapsenpyöreyttä vaan todellakin sitä, että 4-5 vuotias painaa siinä 50-60kg. Vanhempien pitäisi näyttää esimerkkiä, koska eivät lapset osaa valita terveellisiä vaihtoehtoja. Katselin yhden ”pienen” tytön aamiaista,,,,,,,,,,,,, kaksi lautasta, josta toinen oli täynnä pekonia yms rasvaista liha tavaraa ja toisella lautasella 6 paahtoleipää,,,,,,,,,, kolme mukia kokista ja jälkkäriks lautasellinen aamuisia donitsi/muffini sokeripommeja. Kalorimäärät huiteli pilvissä ja ravintoarvot samoin. Tällä nuorella tytöllä oli jo aika suuret rinnat ja ne oli ihan pelkkää rasvaa, hengitys oli raskas ja tuhina kuului viereiseen pöytään….. Mulle tuli suru puseroon, sillä näky oli aika karmiva. Vaikka niitä ravintoympyröitä haukutaan aina niin tälläisissä tapauksissa ne olisi enemmän kuin tervetulleita päivittäiseen elämään. Vaikka en nyt itsekkään ole missään Victoria`s Secretin enkeli kunnossa niin hälytyskellot alkoi soimaan. En halua enään yhtään ylimääräistä kiloa itseeni ja haluan liikkua elämäni kyllyydestä ja nimenomaan voida hyvin.

IMG_0341

 

Kävin tänään raskausajan verikokeissa antamassa näytteet kaikenmaailman taudeista sun muista. Neljä pulloa otettiin yhteensä verta, joka on aian yhtä pyörryttävä kokemus 🙂 Olin keskustassa ja päätin samalla piipahtaa Biancanevessä ostoksilla. Jokainen kerta kun käyn myymälässä ihailen näitä luistimia <3 vaikka koristeena ne sielä ovatkin niin upeathan ne ovat. Myymälässä oltiin tenty remonttia ja liike oli mukavamman oloinen ja tuntui tilavammalta.

 

IMG_0343

 

Ennen joulua teimme vielä yhdet kuvaukset, joissa sain olla mukana. Biancaneven B-fit mallistoon on tulossa jälleen uutta ja mallina toimineen Maikun päällä näkee jo hieman maistiaisia B-zebra takki <3 Meikistä ja kampauksesta vastasin minä ja valokuvauksesta Valokuvaamo Klik Tampereelta. Ehdottomasti haluan tuon takin myös itselleni, mutta tässä siunatussa tilassa nuo eläinkuosit ovat hieman hämmentäviä päälläni 🙂

 

IMG_0348

 

Nyt teillä on myös mahdollisuus blogini lukijoina tilata verkkokaupasta tuotteita. Tämänvuoden ensimäisestä ostosta saat -10% koodilla UMPPU2015 Kannattaa siis ostaa kerralla mahdollisimman paljon 🙂 Alennus koskee B-fit malliston tuotteita. http://www.biancaneve.fi/category/71/bfit-urheiluvaatteet ostoksille pääset täältä! Vaatteet on Suomessa valmistettu ja ovat erittäin laadukkaita ja kestäviä. Jos vertaan muihin urheiluvaatteisiin niin nämä todellakin kestävät pesun kun pesun ja vaatteet ovat saman näköisiä kuin ennenkin 🙂

 

IMG_9622 IMG_9623

Bikineihin on tulossa myös uutuuksia. Yläosaa on mahdollista saada uudella kupilla, mikä auttaa rinnan näyttämään paremmalta. Olen itse testannut tätä yläosaa ja se istuu loitavsti. Kuvissa on Team Biancaneven urheilija Chelsea-lea Tierney Stokes Briteistä. Tätä mallia näki paljon esim Arnoldeissa ja kuvissa kansainvälisissä kilpailuissa. Lisätietoa saat myymälästä 🙂

 

Tänne loppuun laitan vielä linkin Satu Kalmin blogi kirjoitukseen: Elämä on http://www.fitblog.fi/satukalmi/blog/2015/01/20/elama-on/

Suosittelen lukemaan olet sitten kilpailija tai et. Joskus moni asia menee överiksi ja tiedän itsekkin tässä fitnesskuplassa olleena. Satu osasi pukea monta asiaa rakentaviksi lauseiksi ja olen täysin samaa mieltä.

-Umppu

 

primebody

2 vastausta artikkeliin “Onko lihavuus sairaus……. entä raskaus…….”

  1. Siis mä meen heti tilaan tuolta nettikaupasta treenihousuja! Oon ettiny KAUAN kivoja treenipöksyjä ja veikkaan että nuo kirsikkahousu lähtee mulle 🙂
    Muutenkin hyvä kirjoitus, tuo lihavuus on kyllä kumma juttu. mä oon ollu aiiiiiina hieman ylipainoinen, ja jojo laihdutusta oon harrastanu ihan liikaa. kyllä oon aina tienny miten pitäis syödä mutta en siltikään oo niin tehny. Liikunta ei ole ongelma, oon juossu 2 maratonia ja muutenkin liikunta maittaa.Ruokapuoli on vaan ihan kuralla. Nyt 32 vuoden iässä silmät on avautunu ja oon tajunnu ruoan tärkeyden ja miten syödä. paljon tähän on tietenkin vaikuttanut se että on tullut äidiksi ja huolehtii paljon tarkemmin omasta ja lapsen syömisistä. Sekä se että mies opiskeli itsensä Personal Traineriksi ja hän on todella tarkka syömisistään! 🙂 Nyt ei tuota mitään ongelmaa seurata ruokavaliotani, ja paino on laskenut hitaasti ja varmasti, enkä edes enää ajattele että laihdutan! Vaan olen löytänyt hyvät ruokailutottumukset ja ei ole aikomusta niitä muuttaa. Mutta totta on se että se syömisen ja ruoan laadun ymmärtäminen lähtee pääkopasta. sama se laihdutatko puolessa vuodessa 30 kiloa jos et siltikään tajua miten kannattaisi syödä. Kannattaisikin varmaan puhua pysyvästä elämäntapa/ruokavalio muutoksesta eikä laihduttamisesta. … ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta