Vastuutonta touhua………….. vanhemmat

Mulla eilen kuohahti ja pahasti (ihme) :). Istuin illalla sohvalla ja toljottelin tv:tä. Ajattelin, että katson uuden ohjelman mummomafia, josta oli jo suuret ennakkoluulot ennen koko ohjelman alkamista. En tiennyt millaisesta konseptista oli kyse, mutta sekin selvisi aika nopeesti… Mun varmaan pitäisi kehittää suvaitsevaisuutta sisälläni ja antaa ”kaikkien kukkien kukkia” mikä on sitten ärsyttävä sananlasku, koska kukaan ei toimi niin, koska kaikkia ärsyttää aina  joku. Mutta siis,,,, ohjelman pääroolia näytteli tyttö/nainen (ikä ei selvinnyt minulle). Homma meni niin, että tällä ihmisellä oli kolme lasta. Ensimäinen oli ilmeisesti sijoitettu, toinen asui isällään, koska äiti ei pystynyt huolehtimaan niistä  ja kolmas oli hyvää vauhtia menossa perässä. Koti oli rehellisesti sanottuna kun paskaläävä. Lattialla oli tupakantumppeja, roskapusseja, vanhentunutta ruokaa, likaisia vaippoja, verhonipsuja, topseja, pyykkejä  ja muuta ei varmaan edes tarvitse sanoa. Äiti ruokki lastaan vellillä mikä on tietääkseni tarkoitettu siihen vauva ikään ei kaksi vuotiaille. Kotona oli varmaan kuukauden tiskit, mutta onneksi äidillä oli yli 30:ntä tuttipulloa niin ei tarvitse tiskata… Tiskitkin oli varmasti homeessa ja en voi edes kuvitella mille sielä kämpässä haisi. Hän ei edes omistanut vessaharjaa ja shitit oli hyvin juurtunut pönttöön.

 

 

Äiti itse eli pelkällä röökillä ja batteryllä jota hän joi n. 6kpl päivässä. Koskaan hän ei ollut töitä tehnyt. Jo tässä vaiheessa mun ärsytys kynnys oli tapissa. Sain palautetta blogitekstistäni, missä kirjoitin kuinka pahimmassa tapauksessa lapset kärsii eroista niin tarkoitin juuri tämän kaltaisia vanhempia ja nimenomaan sitä kun lapsesta ei välitetä. Mummomafia oli siis hälytetty apuun kun äiti oli niin ”voimaton” ettei jaksanut tehdä yhtään mitään. Tämä nainen ei ole todellakaan miettinyt ettei niitä lapsia tehdä vaan tekemisen ilosta vaan niistä kannetaan vastuu. Hänen käytös oli ohjelmassa niin itsekästä ja lapsellista että oikein pöyristytti. Mun päähän ei vaan mahdu, että 3 mummoa kuuraa nuoren äidin kotia vain siksi, ettei häntä huvita. Ne ketkä on nähneet ohjelman niin ehkä ymmärtävät mua jollain saralla ja toki kaikki ei varmasti ole mun kanssa samaa mieltä. Tiedän, että tämän tyyppisiä ihmisiä on muitakin ja että niitä on vielä paljon. Nämä ihmiset tuskin koskaan miettivät kuka heidän elämisen maksaa…. Jo pelkkiin Battery juomiin meni päivässä 18e viikossa 126e ja kuukaudessa 504e…. Voin sanoa, että mulla ei olis koskaan varaa laittaa rahojani noin paljon Batteryyn vaikka käyn töissä. Oon sitäpaitsi ylpeä siitä, että kaikki mitä mulla on itse ansaittua ja työllä tehtyä enkä ole koskaan asettanut itseäni kenenkää elätettäväksi, jollei nyt lapsuutta oteta huomioon. En edes valtion 🙂

 

Päähenkilö kehui kuinka on nyt ”oppinut” virheistä ja tämän lapsen kanssa ei aio mokata (kun kaksi edellistä on mennyt miten on). Ohjelma oli kamala ja tuskin pystyn katsomaan sitä enään koskaan, jos kaikki jaksot on samanlaisia. Tiedän myös tietoisesti että arvostelen nyt joskun muun elämää mihin mulla periaatteessa ei ole mitään oikeutta, mutta jos tämä henkilö haluaa mennä vielä kertomaan oman tarinansa televisioon niin silloin on pakko jossain viirata. On mahtavaa, että avuntarpeessa olevia perheitä autetaan, mutta tätä en todellakaan ymmärtänyt. toivon todella sydämestni, että kyseinen äiti havahtuu tähän maailmaan ja tippui pilvenhattaralta maanpinnalle. Toivon, että hän ymmärtää, että maailmassa on muitakin kun hän ja toivon lapsen puolesta perheelle vai ja ainoastaan hyvää….

IMG_9986Tässä on mun tukka omassa luonnollisessa tilassa. Pidennyksiä 10.v takana ja nyt opettelen pikkuhiljaa olemaan ilman. Kun pidennykset on oikein laitettu ja valittu hiuksille sopiva pidennyt tekniikka niin omat hiukset eivät vaurioidu millään tavalla 🙂 Nyt vaan malti on valttia 🙂

Mukavaa viikonloppua ja anteeksi jo etukäteen pikku purkautumisesta. Mää en vaan aina ymmärrä kaikkea ja onneks mun ei ees tarvi.

-Umppu

primebody

27 vastausta artikkeliin “Vastuutonta touhua………….. vanhemmat”

 1. Aivan samaa mieltä. Ja mulle jäi vielä fiilis että auttamisen kohteena ollut ei ollut lainkaan kiitllnen ja tyytyväinen, vaikka ihanat mummut sai aikaan valtavan muutoksen kotona. Uskomatonta ja lasta kävi kyllä sääliksi. Oppiko äiti itse lie mitään, kun asiat taas hoidetiin hänen puolestaan. Hyvä että sai apua, jäi vaan se asenne mietityttämään. Kiitos on pieni sana mutta merkitsee paljon…

  • joo ja ne sen: en syö sitä en syö tätä, en tee mitään, en pese pyykkiä, en tiskaa lista jatku loputtomiin

  • Jos maksan vähän alta 40 000e veroja vuodessa alvin ja ennakkojen muodossa niin enköhän ole maksanut ne äitiyspäivärahani aika muutamaan kertaan jos vielä kerrot ton niillä työvuosilla mitä olen tehnyt nytten 13.v. Todella huono läppä tähän väliin…. ei uponnut edes mun huumoriin

  • niinmpä. Ja meittiä asiaa siltä kannalta kun esim ohjelman äiti ei ole koskaan tehnyt töitä eikä koskaan ”tienannut” valtiolle euroakaan…

  • Olihan se surkeaa katsottavaa, ainoa valopilkku suloinen poika. Kirjoitat vain itseäsi ylentävään tyyliin, varsin ärsyttävästi, tietämättä todellisuutta ja taustoja. Tuleva kukkahattutäti, selkeästi.

  • Hirveää katsottavaahan se oli sisällöltään ja viihdyttävyydeltään.

   Pakko yhtyä tässä ylempään komentoijaan; kirjoitat täyttä asiaa, mutta jotenkin rivien välistä paistaa ylimielinen asenne. En osaa itse eritellä tarkalleen, mikä kirjoitustyylissäsi korostaa tätä, vaikka ihan tiedostan, että varmasti et ylimielinen ihminen millään lailla ole. Ehkä tässä kyseisessä tekstissä juuri ohjelman ”päähenkilön”, eli yh-äidin elämän kommentointi realistiseen, mutta aika raakaan sävyyn kommentointi (täysin oikeutettu kommentointi) ja heti itsensä työmyyränä korostaminen (ehkä turhaa) samaan kappaleeseen antaa tämän vaikutelman. Ei kuitenkaan kukkahattutäti itselle tule mieleen.

   Tarkoituksena ei ole loukata, ehkä vain tuoda näkökulmia esiin mielipiteistä kirjoittamisesta.

  • Jäin miettimään tuota äsköistä kommenttia ja tuli mieleen niinkuin antaisin tekstin sensurointi ohjeita, huhhuh.

   Jokainen saa kirjoittaa asioista ja mielipiteistä niikuin itse haluaa ja jokainen lukija niitä tulkitsee omassa päässään. Ehkä jätän itse analysointini nurkkaan ja keskityn siihen olennaiseen, eli tekstisi pääpointtiin enkä sivuseikkoihin.

   Jatka samaa mallia, kirjoitustyylisi on se mikä tästä blogista tekee juuri sinunlaisen.

 2. Teksti kopioitu:

  – Voimani olivat aivan loppu. Minulla kävi mielessä, että paiskaan lapsen seinään. En kuitenkaan halunnut enkä olisi voinut vahingoittaa lastani, mutta ymmärsin, että jotain on tehtävä heti, tunnustaa menneisyyttään pohtiva Sanna.

  Hän soitti itse lastensuojeluviranomaisille, ja lapsi haettiin huostaan kiireellisenä lastensuojelutoimenpiteenä. Päätös ei ollut nuorelle naiselle helppo.

  – Päätös oli elämäni vaikein. Rakastan lastani kuitenkin niin paljon, että ymmärsin, mitä on tehtävä: annettava lapsi pois, vakavoituu Sanna kertomaan.

  Toinen lapsista asuu tällä hetkellä isällään ja nuorin Sannan kanssa. Sanna näkee molempia muualla asuvia lapsiaan säännöllisesti, ja he viettävät viikonloppuja Sannan luona. Matka osa-aikaiseksi kolmen lapsen yh-äidiksi on kuitenkin ollut rankka.

  Äidin malli täysin hukassa
  Sanna kertoo omasta lapsuudestaan avoimesti ja haluaa viestiä, että vaikeistakin asioista voi päästä ylitse. Haastavat lähtökohdat ovat merkittävä syy siihen, miksi arki on tuntunut välillä täysin mahdottomalta hoitaa edes välttävästi.

  – Oma äitini oli alkoholisti. Isääni ei kiinnostanut pätkääkään minä eikä veljeni. Olin kolmetoistavuotias, kun äitini alkoi toistuvasti yrittää itsemurhia. Parin kolmen kuukauden välein ambulanssi tuli häntä hakemaan kotoa. En ole saanut häneltä kerta kaikkiaan mitään ohjeita siitä, miten kotia tulisi hoitaa, Sanna kertoo karusta lapsuudestaan.

  – Kummivanhemmat pitivät meistä edes jonkinasteista huolta. He käyttivät meidät Naantalissakin, kun olimme nuoria. Jäi jotain hyviäkin muistoja nuoruudesta, kiittelee Sanna kummivanhempiaan.

  Nyt Sanna saa tukea arkeensa muun muassa huostaanannetun lapsensa vanhemmilta, joiden kanssa välit ovat hyvät. Sanna painottaakin useaan otteeseen tukiverkon tärkeyttä. Hän käy myös tukiryhmässä, joka on tarkoitettu huostaanotettujen lasten vanhemmille.

  – Vaikkei minulla ole montaa ihmistä ympärilläni, niin tukiverkkoni on tiivis. Naapuristani on tullut minulle äitihahmo, ja hänen tukensa on korvaamattoman tärkeää, Sanna toteaa.

  Tässä oli äidin omaa kertomusta, mikä todella myös tukee sitä mun blogitekstiä kun vanhemmat ei välutä niin lapsi kärsii ja osa syy on varmasti juuri: miksi tästä Sannasta tuli tämänlainen äiti kun hän on (vaikken silti voi edelleenkään käsittää)

 3. Vaikee sitä onkaan käsittää ennen kuin on ollut läheisissä tekemisissä ongelmallisessa lapsi-vanhempi suhteessa olleen ihmisen kanssa. Sitten se vasta alkaa valkenemaan kuinka vaikeita ongelmia ja monimutkaisia, virheellisiä ajatuksia tunnepuolelle tuollainen lapsuus aiheuttaa. Ihmisellä ei kertakaikkiaan ole mallia MIHINKÄÄN normaaliin toimintaan ja se jos mikä on hankala hahmottaa kun on itse tasapainoisessa perheessä kasvanut. Se rakastava ja turvallinen koti mistä siekin täällä aina paasaat on oikeesti käytännöntasolla vielä PALJON merkittävämpi asia kuin moni ymmärtääkään! Mutta joo, toivotaan että jotain tapahtui äidin ajattelussa ja toivottavasti tekee aktiivisesti töitä oman henkisen puolen kehittämisen eteen ja saa siihen tarvittavaa apua! Ja onnea teidän perheelle vauvan odotukseen <3

  • Nimenomaan. Kun siitä aina paasaan niin tässä oli niin hyvä esimerkki kun ne omat koti asiat eivät ole olleet kunnossa. Todella ei ole mitään mallia ja ehkä itse sitä pitää välillä turhan itsestäänselvyytenä. Mutta oon ehdottoman sitä mietä, että erot vaikuttaa aina lapsiin ja jos ero on kamala niinkuin esimerkiksi tässä tapauksessa niin lapsi todella tulee kärsimään siitä. Siksi mun mielestä nykypäivänä olisi hyvä ottaa kouluun jo käsiteltäväksi aihe perhe yms, koska eroja on niin käsittämätön määrä. kiitos <3

 4. Oliko siis yksi lapsi äidillä? Jos oli, niin aika vastuutonta vain kuvata tuollaista teeveeohjelmaa varten, ihme sosiaalipornoa. Noissa olosuhteissa oleva lapsi olisi pitänyt kenties huostaanottaa ja/tai aloittaa ainakin perhetyö äidin kanssa 😮

 5. Mä katoin kans ja oli kyllä niin järkkyä touhua! Eniten mua ärsytti, että se mutsi vielä naureskeli sille kaikelle ja oli niin välinpitämätön, että en tajua miksi se edes haki tonne mukaan koko ohjelmaan, kun ei selkeesti kiinnostanu. Huomion takia? Ei ainakaan positiivista sellaista saanut, jos kuvitelli. Surku kävi lapsen puolesta, joka siinä paskaläävässä joutui elää.

  • kyllä. Toivottavasti edes ohjelma opetti äidille jotain… Näytti välillä, että hän odottaisi vielä kolmatta lasta niin se on viimeistään syy miksi hänen on pakko muuttua…..

 6. Musta on aivan ihanaa kun uskallat tuoda sun omia jyrkkiäkin mielipiteitä julkisesti esille, hyvä sä 🙂 <3 Tietystikään koskaan ei ole kiva lukea jostain noin kamalasta, ja aivan järkyttävää ajatella että joidenkin oma lapsuus on oikeasti tuollaista. Mulla ei oo telkkaria ja tämän lukeminen kyllä herätti ajatuksia.
  Täytyy myös sanoa, että sun tukka näyttää aivan ihanalta ilman pidennyksiä, toivottavasti joskus omatkin hiukseni kohtaavat tuon päivän.

 7. Aina kannattaa olla arvostelematta ihmisiä tietämättä heidän taustojaan jne. Asiat eivät todellakaan ole niin yksinkertaisia miltä päällepäin näyttävät. T. Perhetyöntekijä

  • Eihän ne olekkaan ja tiedän sen. Mutta jos menet vielä televisioon esittelemmään elämäntapaasi ja kehut kuinka et ole koskaan tehnyt töitä niin ei se ainakaan omaa sympatiaani herättänyt. Tämän tyylisiä ihmisiä meillä on paljon jane on valitettavasti lisääntymään päin. Meidän valtion systeemi on peestä ja eihän siitä voi ihmisiä syyttää…. Tämän naisen kohdalla kuitenkin välittyi kuinka häntä ei vaan kiinnosta mikään eikä edes yritystä näkynyt….

 8. Kerran eräs tuttu kertoi mulle, että ”eräällä äidillä on sitä ja tota ja tätä ongelmia, mm. 2-tyypin diabeetes, ja syy on se että hän syö niin paljon einesruokia. Mutta hänellä on kaksi lasta niin on se ymmärrettävää ettei hän jaksa ja kerkeä tekemään ruokaa.” Paskanvitut sanon minä, vaikkei itselläni lapsia olekkaan. Avopuolisollani on 8 sisarusta, eli heitä on 9 lasta ja ei ole uusio perhe. Kaikilla sama isä ja äiti. Ja isä ja äiti ovat yhdessä. Tällä hetkellä heitä on kuusi lasta alaikäisiä ja asuvat siis vanhemmillaan. Äiti käy työssä, opiskelee ja oli autokoulussa ja SILTI joka päivä on kotiruokaa tarjolla ja terveellistä sellaista. Se on vain valinta, haluaako leputtaa jalkoja vai jaksaako hieman nähdä vaivaa oman ja omien lasten eteen. Näin kärjistettynä. 🙂 Lapsia kun tulee, heistä ollaan vastuussa ja heidän hyvinvoinnin eteen tulisi tehdä kaikkensa. Järkyttävää että ”hankitaan lapsia” ja sitten ei viitsitä edes huolehtia.

 9. Joo en pystyis tollasia ohjelmia edes kattomaan kun tiedän että sitten menetän yöuneni kun rupee v*tuttaa niin paljon. Kaikenlaisia idiootteja tänne maailmaan mahtuu!
  Hyvä kirjoitus Umppu!

 10. No kaikki ei ole vahvoja ihmisiä eikä hyviä itsetunnon omaavia ihmisiä eikä hyvää kotikasvatusta omaavia ihmisiä eikä kontollointikyvyn omaavia ihmisiä jne. Listaa voi jatkaa vaikka kuinka pitkään. Ja asiat johtuvat eri syistä. Sellaisen kellä ei ole lapsia ollenkaan, on ihan turha puhua edes mitään !!!!!! Tai jos niitä on 1 tai 12 niin sekin on ihan eriasia. Itselläni lapsia on ja kotikasvatus loistava, koti aina siistinä, lapset saavat terveellistä ruokaa ja vuorokausirytmi on tarkka, siististi puettu ja kuntoilen useamman kerran viikossa vaikka mies on kotona vaan viikonloput. Mutta perhetyöntekijänä ymmärrän erittäin hyvin miksi joillain asiat ovat niinkuin ovat. Työnkään teko ei johdu aina siittä ettei ole vaan jaksanut tehdä töitä. Hohhoijaa !!

  • Niin eihän voi yleistää, mutta juurikin tämä kyseinen ohjelman nainen sanoi moneen otteeseen ettei vaan kiinnosta se on mun mielestä eri asia. Häntä ei huvittanut mikään ja oli vain välinpitämätön… On asioita mitä kaikki ei voi hyväksyä ja itse en hyväksy että lapsia tehdään vaan ”pa…..sen ilosta vaan on otettava vastuu. Tottakai jokainen asia on omakohtainen ja ei voi verrata eikä yleistää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta